bazinga13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Καλημερα σας,εχω κατι ΥΠΕΡ ΠΟΛΥΤΙΜΑ αρχεια βιντεο σε DVD του ανηψιου μου οταν γεννηθηκε(Σε μορφη VIDEO_TS) και θα ηθελα να ρωτησω τα εξης επειδη δεν εχω πολλες γνωσεις πανω στις διαφορες αναμεσα στα διαφορα φορματ : 1)Ποιες ειναι χοντρικα η διαφορες αναμεσα στα φορματ?mkv,avi,divx κτλ κτλ 2)Ποιο ειναι το καλυτερο φορματ απο αποψης εικονας και ηχου?για τηλεοραση ειδικα και οχι τοσο για pc(για να μπορουμε να το βλεπουμε οικογενειακα) 3)Ποιος ειναι ο πιο ασφαλες τροπος να φυλαξω αυτα τα αρχεια?Απ τον φοβο μου μην τα χασω(ενταξει ειμαι λιγο υπερβολικος ) τα εχω γραψει σε 4-5 DVD,τα εχω ανεβασει στο PhotoBucket,στο Picasa και σε αλλες 2-3 σελιδες.Δεν μπορω να εμπιστευτω τοσο σημαντικα αρχεια να ειναι γραμενα απλα σ ενα DVD γιατι εχω βρει κατα τυχη πολυ παλια DVD (2005) και οταν προσπαθησα να τα τρεξω δεν δουλευαν οποτε ακυρη αυτη η λυση. 4)Και τελος εχω για Convert το VSO Video Converter,ειναι καλο εργαλειο?Αν εχετε να μου προτεινετε καποιο καλυτερο? Οτι και να μου προτεινετε σε επιπεδο Software θελω να ειναι ο αφρος ακομα και αν χρειαστει ν αγορασω καποια απ αυτα αν ειναι να γινει η δουλεια καλυτερα. Ευχαριστω πολυ,καλημερα σας
CheOnWeb Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Handbrake.fr. Ψάξε/διάβασε λίγο πώς δουλεύει, αξίζει τον κόπο. Κάνεις τα DVD mkv ή mp4 (τα avi και dvix ξέχασέ τα, είναι ξεπερασμένα) σε διάσταση 768χ576 (αν είναι 4:3) ή 1024χ576 (αν είναι 16:9) με bitrate από 2,5 έως 4Mbps (ανάλογα το μέγεθος που θέλεις) συν το ήχο (AC3 στα 320Kbps είναι αρκετό). Τα κρατάς σε 2 διαφορετικούς δίσκους (αν είναι δυνατόν να είναι και σε διαφορετικά σπίτια/χώρους) και στο picasa και είσαι οκ. 1
bazinga13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Handbrake.fr. Ψάξε/διάβασε λίγο πώς δουλεύει, αξίζει τον κόπο. Κάνεις τα DVD mkv ή mp4 (τα avi και dvix ξέχασέ τα, είναι ξεπερασμένα) σε διάσταση 768χ576 (αν είναι 4:3) ή 1024χ576 (αν είναι 16:9) με bitrate από 2,5 έως 4Mbps (ανάλογα το μέγεθος που θέλεις) συν το ήχο (AC3 στα 320Kbps είναι αρκετό). Τα κρατάς σε 2 διαφορετικούς δίσκους (αν είναι δυνατόν να είναι και σε διαφορετικά σπίτια/χώρους) και στο picasa και είσαι οκ. Σ ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορια φιλε μου,παω αμεσως να το τσεκαρω
CheOnWeb Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε. Επίσης καλό είναι το Video TS folder να το κάνεις πρώτα copy στον δίσκο και μετά να το βάλεις στο Handbrake. ( Σε τι υπολογιστή θα τα κάνεις; ) 1
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 4mbps είναι τα mpeg2 των dvd από μόνα τους, στο χ.264 και τα 1500 είναι υπερβολή,ιδίως αν γίνει και 2-pass. 1
CheOnWeb Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 4mbps είναι τα mpeg2 των dvd από μόνα τους, στο χ.264 και τα 1500 είναι υπερβολή,ιδίως αν γίνει και 2-pass. Δεν διαφωνώ αλλά: Πιθανόν να είναι και στα 6-8Mbps (που δεν παίζει τεράστιο ρόλο) αλλά κυρίως το λέω γιατί είναι ερασιτεχνικό video (συνήθως υποφωτισμένο όταν είναι σε εσωτερικό χώρο, τραβηγμένα σε τυχαίες συνθήκες και χωρίς επεξεργασία) έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε bitrate από μια ταινία π.χ. Όλα του τα ελλατώματα πιθανόν να μεγιστοποιηθούν. Και μια λεπτομέρεια, αν έχουν fades και dissolves (που μάλλον του φίλου δεν έχουν), τα 1500 δεν είναι αρκετά. Επειδή ο φίλος μάλλον δεν έχει την πείρα να κρίνει αν έχουν πάθει κάτι στο conversion, καλύτερα λίγο παραπάνω bitrate (=χώρος), για σιγουριά. Αν το προσέξει λίγο τα 2,5 είναι ιδανικά κατά την γνώμη μου. Το 2-pass είναι καλό ούτως ή άλλως, αρκεί να έχει τον χρόνο που χρειάζεται.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Απλά λέω ότι αν είναι να μείνει κοντά στο αρχικό μέγεθος(4,5gb dvd = 4,κάτι mkv) καλύτερα να τα περάσει από το mkvmerge και να γίνουν mkv χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.
bazinga13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε. Επίσης καλό είναι το Video TS folder να το κάνεις πρώτα copy στον δίσκο και μετά να το βάλεις στο Handbrake. ( Σε τι υπολογιστή θα τα κάνεις; ) Σ ενα παλιο laptop Samsung δυστυχως προς το παρον Video Adapter Radeon X1300 Series (Microsoft Corporation - WDDM) Intel® Pentium® Dual CPU T2410 @ 2.00GHz Memory 2GB
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Τρέξε οπωσδήποτε ένα πρόγραμμα για θερμοκρασίες* αν είναι να κάνεις μετατροπές βίντεο,αντέχει βέβαια μέχρι τους 100° ο cpu σου αλλά υπόψιν ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες υπάρχει και ο κίνδυνος να αρχίζει να λιώνει το καλάι... * π.χ. hwinfo 1
bazinga13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Τρέξε οπωσδήποτε ένα πρόγραμμα για θερμοκρασίες* αν είναι να κάνεις μετατροπές βίντεο,αντέχει βέβαια μέχρι τους 100° ο cpu σου αλλά υπόψιν ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες υπάρχει και ο κίνδυνος να αρχίζει να λιώνει το καλάι... * π.χ. hwinfo Tελικα εισαι πανταχουπαρον φιλε ΤheELF καλοσυνη σου που βοηθας τον κοσμο,πραγματι εχεις μεγαλο δικιο σ αυτο,εχω θεμα με το laptop σοβαρο,οταν καμια φορα βαλω 4-5 αρχεια στο VSO Downloader αρχιζει το laptop να σφυριζει,να κανει κατι θορυβους ασταματητα,ολες οι σελιδες και ο κερσορας κολανε και δεν μπορεις να κανεις τιποτα,ε το περιμενω απο μερα σε μερα Ερωτηση -> Απ οτι ειδα τα DVD εχουν μεσα ενα φακελο VIDEO_TS και εναν φακελο AUDIO_TS ο οποιος ειναι κενος και υποθετω οτι μαλλον θα εχει κρυφα αρχεια,τα δικα μου αρχεια που μου εστειλε ο γαμπρος μου εχουν τα VOB FILES,IFO FILES,kai BUP FILES,δεν υπαρχει το αρχειο AUDIO_TS δεν ξερω γιατι,μηπως τα ειδε αδεια και τα εσβησε ο γαμπρος μου?(ικανος ειναι )μηπως επειδη τα ανεβασε απο κινητο δεν υπαρχουν? Τελος παντω δοκιμασα ενα μικρο αρχειο βιντεο(εβαλα στον Handbrake τα 3 αρχεια VOB,IFO,kai BUP και εγινε το convert μια χαρουλα.Ειναι σωστο αυτο που εκανα?Υποψην οτι το αρχικο αρχειο ηταν μεγεθους 18MB και μετα το convert το μεγεθος πηγε στα 5.76 MB.Ειναι φυσικο να γινεται πιο μικρο?
CheOnWeb Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Απλά λέω ότι αν είναι να μείνει κοντά στο αρχικό μέγεθος(4,5gb dvd = 4,κάτι mkv) καλύτερα να τα περάσει από το mkvmerge και να γίνουν mkv χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.Αν όντως τα DVD του είναι 4-4,5 GB, δεν είναι κακή ιδέα. Τα "ερασιτεσνικά" υλικά δεν αντέχουν και πολλά-πολλά. Tελικα εισαι πανταχουπαρον φιλε ΤheELF καλοσυνη σου που βοηθας τον κοσμο,πραγματι εχεις μεγαλο δικιο σ αυτο,εχω θεμα με το laptop σοβαρο,οταν καμια φορα βαλω 4-5 αρχεια στο VSO Downloader αρχιζει το laptop να σφυριζει,να κανει κατι θορυβους ασταματητα,ολες οι σελιδες και ο κερσορας κολανε και δεν μπορεις να κανεις τιποτα,ε το περιμενω απο μερα σε μερα Ερωτηση -> Απ οτι ειδα τα DVD εχουν μεσα ενα φακελο VIDEO_TS και εναν φακελο AUDIO_TS ο οποιος ειναι κενος και υποθετω οτι μαλλον θα εχει κρυφα αρχεια,τα δικα μου αρχεια που μου εστειλε ο γαμπρος μου εχουν τα VOB FILES,IFO FILES,kai BUP FILES,δεν υπαρχει το αρχειο AUDIO_TS δεν ξερω γιατι,μηπως τα ειδε αδεια και τα εσβησε ο γαμπρος μου?(ικανος ειναι )μηπως επειδη τα ανεβασε απο κινητο δεν υπαρχουν? Τελος παντω δοκιμασα ενα μικρο αρχειο βιντεο(εβαλα στον Handbrake τα 3 αρχεια VOB,IFO,kai BUP και εγινε το convert μια χαρουλα.Ειναι σωστο αυτο που εκανα?Υποψην οτι το αρχικο αρχειο ηταν μεγεθους 18MB και μετα το convert το μεγεθος πηγε στα 5.76 MB.Ειναι φυσικο να γινεται πιο μικρο? Το Audio TS δεν χρησιμοποιείται πια. Μπορείς να το σβήνεις άφοβα. Στο Handbrake θα βάζεις ολόκληρο το Video TS folder και αν έχει πάνω από ένα title θα διαλέγεις αυτό που θες βάσει χρόνου ή θα πηγαίνεις στο preview να το δεις. Το μέγεθος εξαρτάται απ´ το BitRate που ορίζεις. Τι διάρκεια είχαν τα 18MB? 1
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Το AUDIO_TS πάντα άδειο είναι,δεν έχει τίποτα και δεν χάνεις τίποτα. Το ότι γίνεται μικρότερο είναι φυσικό αφού από συμπίεση του 1996 πας σε κάτι σύγχρονο,βέβαια οι ρυθμίσεις για την ποιότητα/μέγεθος είναι τεράστιο θέμα συζήτησης και θέλει αρκετή γνώση. Εσύ προσωπικά αν το δεις σε μεγάλη(για να φανούν τυχόν προβλήματα) 1080 tv και σου φαίνεται ok (το ίδιο με το dvd δηλαδή) τότε όλα καλά.
Bspus Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Απο το να μπλεκεις με κωδικοποιηση σε παλιο λαπτοπ, θα ελεγα καλυτερα παρε εναν εξωτερικο δισκο και κανε copy τα video_ts folders κατευθειαν απο τα dvd Εφοσον προκειται για ερασιτεχνικα dvd δεν θα ειναι κλειδωμενα οποτε δεν χρειαζεται να τα ξεκλειδωσεις με προγραμμα οπως το dvd decrypter Τα video_ts επισης μπορουν να παιχτουν κατευθειαν απο το δισκο στον υπολογιστη με καποιον καλο video Player. Το media player classic home cinema που χρησιμοποιω εγω το κανει. Ειναι η πιο ευκολη, γρηγορη αλλα και ποιοτικα καλυτερη λυση αφου με κωδικοποιηση οσο καλη δουλεια και να κανεις μοιραια χανεις ποιοτητα λογω απωλεστικης συμπιεσης.
bazinga13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Τι διάρκεια είχαν τα 18MB? Εδω εχουμε ενα μεγαλο θεμα,το συγκεκριμενο εχει διαρκεια 1 λεπτου αλλα βλεπω καποιο αλλο αρχειο που εχει διαρκεια 6 λεπτα και ειναι 200ΜΒ Ο Γαμπρος μου δεν τα εχει καλα με την τεχνολογια οποτε δεν ξερει να μπει στις ρυθμισεις της καμερας να φτιαξει καποια πραγματα κι εγω απο εδω που ειμαι δεν μπορω να τον βοηθησω (Αυτος Λουτρακι εγω Ροδο) Αν ειχα την καμερα στα χερια μου θα την πασπατευα και εστω με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω κατι θα εκανα. Υπαρχει περιπτωση στην καμερα να υπαρχει ρυθμιση τα αρχεια βιντεο να τα σωζει σαν MP4 Video File?Αν παιζει κατι τετοιο θα γλυτωναμε τουλαχιστον τα convert ρε γαμοτο.Ξερω οτι αν δεν σας πω μοντελο καμερας δεν μπορειτε να ξερετε αλλα γενικα γινεται? Παντως δουλεια γινεται,μεχρι τωρα που μιλαμε εχω κανει convert 4 αρχειακια και ολα πηγαν καλα και συνεχιζω,ειναι βεβαια πολυ χρονοβορο αλλα τι να κανεις Παρτε ενα δειγμα φακελου που μου εστειλε με αρχεια βιντεο να του φτιαξω να δειτε τι τραβαω Εφαγα πολυ χρονο στους πειραματισμους μεχρι να καταλαβω ποσα και ποια αρχεια επρεπε να κανω convert,δεν ηξερα οτι επρεπε να εχω ενα αρχειο VOB ενα αρχειο IFO ενα αρχειο BUP και να τα κανω convert και τα 3 μαζι,ουτε τωρα ξερω αν ειναι σωστο αυτο που κανω αλλα δουλευει οποτε μαλλον ειμαι σε καλο δρομο
TheELF Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Από τότε που γεννήθηκε ο ανιψιός τα έχει ακόμα στην κάμερα;;Όχι ότι ξέρω πότε γεννήθηκε αλλά λέμε τώρα... Δεν έχω ακούσει προσωπικά ότι κάμερα μπορεί να πάρει έτοιμη εγγραφή και να της αλλάξει φόρμά,εκτός και αν λες για από εδώ και μπρός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα