Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναζητώ πρόγραμμα για επεξεργασία είκονων tiff με τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Να μπορεί να επεξεργαστεί αρχεία tiff με πολλαπλές εικόνες.
  2. Να είναι ΔΩΡΕΑΝ.
  3. Να έχει δυνατότητα crop.
  4. Να έχει δυνατότητα custom rotate.
  5. Να έχει δυνατότητα resize

και προαιρετικά:
Να έχει δυνατότητες πολλάπλου resize και αλλαγής ανάλυσης.

Δηλαδή κάτι σαν τον Advanced Tiff Editor.Net αλλά σε FREE.

Είναι σημαντικό να μην είναι περίπλοκο πρόγραμμα και να δουλεύεται εύκολα. Μην μου προτείνετε π.χ. κανένα πρόγραμμα τύπου photoshop που τα κάνει όλα αλλά με όχι εύκολο τρόπο επειδή δεν εξειδικεύεται σε αυτά που θέλω.

Δημοσ.

Δες αν σε βολεύει το irfanview ,έχει και batch λειτουργίες. 

Καλό είναι γενικά αλλά είναι άβολο.

Δεν έχει καν customizable toolbar να βάλω πάνω τα εργαλεία που θα χρησιμοποιώ και θα πρέπει να πατάω συνέχεια στα μενού.

Το ψάχνω τόσο γιατί έχω να επεξεργαστώ χιλιάδες εικόνες οπότε θέλω να είναι εύχρηστο.

Δημοσ.

Καλό είναι γενικά αλλά είναι άβολο.

Δεν έχει καν customizable toolbar να βάλω πάνω τα εργαλεία που θα χρησιμοποιώ και θα πρέπει να πατάω συνέχεια στα μενού.

Το ψάχνω τόσο γιατί έχω να επεξεργαστώ χιλιάδες εικόνες οπότε θέλω να είναι εύχρηστο.

Νομίζω ότι έχει, για ψάξ'το λίγο. 

Γενικά ψάξ'το γιατί το Irfanview είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Επίσης (γνώμη μου) τα πλήκτρα είναι ο γρηγορότερος τρόπος. (Μετά η πένα και μετά το ποντίκι.) Μόλις μάθεις τα shortcuts δεν γυρνάς πίσω. Άσε που για batch δουλειές, είναι το τελευταίο που σε νοιάζει.

Δημοσ.

Η επεξεργασία των εικόνων ως προς το crop και το rotation θα γίνεται μία-μια. Η περιοχή που θα γίνεται crop θα επιλέγεται με το ποντίκι αναγκαστικά. Μετά για να κάνω crop θα πρέπει είτε να κινούμαι κάθε φορά και να μπαίνω στο menu: edit-crop ή να πατάω control+Y.

Η επιλογή control+Y ακούγεται εξαιρετική όμως δεν βολεύει να το κάνεις με το αριστερό χέρι γρήγορα (στο δεξί θα έχω το ποντίκι), θα πάθω καμιά αγκύλωση για τις κυριολεκτικά χιλιάδες εικόνες που θα κάνω. Αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξω τα shortcuts και να επιλέξω κάποιες βολικές για τις λειτουργίες που θέλω θα ήταν η ιδανική λύση, όμως δεν βλέπω να γίνεται κάπως.

Μου την σπάει πάντως τρομερά η μη παραμετροποιησιμότητα αυτού του προγράμματος. Πρώτη φορά βλέπω πρόγραμμα που να μην μπορείς να διαμορφώσεις τις εργαλειοθήκες και που να μην κρατάει τις τελευταίες ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Δεν έχω Windows τώρα για να τσεκάρω αυτά που λες, πάντως θυμάμαι ότι έχει πολλεεεές ρυθμίσεις. Τις έχεις ψάξει;

Δημοσ.

Ναι τις έψαξα και διαπιστώνω πως δεν έχει πολλές ρυθμίσεις και δεν παραμετροποιείται σχεδόν τίποτα.

Μου κάνει εντύπωση που ένα τόσο γνωστό πρόγραμμα είναι έτσι.

Δεν είμαι παράξενος απλά η δουλειά έχει τεράστιο όγκο και αν για κάθε εικόνα που επεξεργάζομαι δεν έχω βολικές συντομεύσεις θα με καθυστερήσει και θα με κουράσει συνολικά πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...