MeTaXaS4 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 αν αλλάξεις τον μικροελεγκτή με raspberry pi δεν σου χρειάζεται το module καν...
Giorgos3924 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Ναι προφανώς. Υποστηρίζει ηδη Ethernet. Αλλα με τον μικροελεγκτή Δεν μπορεί να γίνει μεσω browser?
MeTaXaS4 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 γίνεται μέσω browser, δεν αξίζει όμως ο "webserver" να είναι σε μικροελεγκτή
Giorgos3924 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 γίνεται μέσω browser, δεν αξίζει όμως ο "webserver" να είναι σε μικροελεγκτήΔεν θα αντέξει ε;Οπότε θα ψαξω κανα παράδειγμα με vc# Εδώ ο τύπος το έκανε με τον ίδιο μικροελεγκτή που χρησιμοποιώ. Embedded Web Server cum Data Acquisition, Mega32 …:
timonkaipumpa2 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Ναι αλλά αν το κάνω από browser θα πρέπει να φορτώσω τη σελίδα στον μικροελεγκτή. Ενώ αν το κάνω με Windows form θα στέλνω λιγότερα δεδομένα, λιγότερο bandwidth. Αυτό εννοώ browser ή Windows forms. Και στις 2 περιπτώσεις θα χρειαστώ γραφικό περιβάλλον. Οπότε πιστεύω καλύτερα να γίνει τοπικά στον υπολογιστή.Δηλαδή μια Windows εφαρμογή πχ σε visual c#. Διαφορετικά θα πρέπει να στήσω μινι web server πχ με καποιο raspberry pi. Επίσης έχω βρει πολλές αναφορές που καθιστάν τον μικροελεγκτή ανίκανο να σηκώσει web σελίδα. Αρα μεσω browser δεν μπορεί να γίνει επικοινωνία εκτός αν αλλάξουμε τον ελεγκτή με καποιο raspberry pi. Πού κολλάει η σελίδα και ο web server σε αυτό που θες να κάνεις; Πραγματικά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι λες και θαρρώ πως πας Αθήνα - Λαμία μέσω Βουδαπέστης.
Giorgos3924 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Όπως είπα Δεν ξέρω και πολλά από δίκτυα.Απλά ήθελα μια εφαρμογή μέσω browser που να στέλνει δεδομένα σ αυτο το Ethernet module.Αλλά για να γίνει αυτό ειδικά αν θέλω να φορτώσω και καμία εικονα κανένα button η οτιδήποτε γραφικό ο Μικροελεγκτής Δεν θα αντέξει.Στην ουσία αυτό που ρώτησα ηταν, αν χρησιμοποιουσα τον browser αν θα ηταν απαραίτητο να φορτώσω καποια html σελίδα στον μικροελεγκτή. Γιατί αυτο δεν θα το ηθελα. Αυτό δεν είναι ο web server?Εγω ήθελα να στελνω καποια πακετακια απο bytes σε ταχύτητες περίπου 1Mbps.Οπότε αν για να χρησιμοποιησω τον browser είναι απαραίτητο να φορτωνω ολοκληρη σελιδα στον μικροελεγκτή τότε θα προτιμησω κάποια εφαρμογή με VC# ή VC++ Ότι έκανε και ο τύπος στο βίντεο πιο πάνω (πόστ #20), αλλά μάλλον θα το κάνω με κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα. γιατί θα είναι βαριά η σελίδα. Εδώ βρήκα άλλο ένα με VB.net Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2014 από Giorgos3924
ChRis6 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Το πρόβλημά σου ποιό είναι;Το πώς θα στέλνεις bytes ή πώς θα φτιάξεις τον web server;Αν δεν ξέρεις πως να στείλεις ένα byte από το ένα σημείο στο άλλο,δεν έχει νόημα να ζητάς(ακόμα) συμβουλές για τον web server...Ο τίτλος λέει κάτι για ethernet,οπότε θεωρώ οτι δυσκολεύεσαι στο πρώτο.Αν ο μικροελεγκτής έχει μόνο μια θύρα ethernet για να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο,τότε οτι και να κάνεις,τα δεδομένα θα περνάνε από εκεί.Αν έχει και δεύτερο ethernet interface και θες να βεβαιωθείς οτι περνάνε από ένα συγκεκριμένο,τότε βάζεις στο κάθε interface μια IP διαφορετικού δικτύου,π.χ eth1:192.168.1.1 και eth2:192.168.2.1Σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στα sockets(με μια αναζήτηση στο google θα βρεις 1000000 tutorials) για να ξεκινήσεις με τα βασικά.Φτιάξε αυτό που θες στο localhost,δηλαδή φτιάξε έναν client που θα παίρνει τιμές θερμοκρασίας,υγρασίας ή δεν ξέρω τι άλλο θες να κάνει και ένα πρόγραμμα-dummy μικροελεγκτή να στέλνει αράδα bytes....Όταν με το καλό φτάσεις σε αυτό το σημείο,τότε έρχεσαι ξανά και συνεχίζουμε να μιλάμε για ethernet και web servers! 1
Giorgos3924 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Ναι βασικά αυτό θέλω. Ο client θα μου στέλνει σελίδα html ή απλά bytes που θα διαχειρίζομαι με όποιον τρόπο θέλω; Δεν θέλω να το κάνω web server, τοπικά μόνο.
ChRis6 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Ναι βασικά αυτό θέλω. Ο client θα μου στέλνει σελίδα html ή απλά bytes που θα διαχειρίζομαι με όποιον τρόπο θέλω; Οι πελάτες συνήθως παίρνουν δεδομένα,δεν στέλνουν πχ ο web browser παίρνει το html από τον web server.Εκτός αν ο client θέλει να πει στον server να άλλάξει state,οπότε πρέπει να πει κάτι και αυτός.Σκέψου το σαν μια ομιλία μεταξύ δυο φίλων... Στην τελική bytes στέλνεις πάντα.Το τι σημαίνουν τα bytes είναι δικό σου θέμα.Θες να στείλεις html;Διαβάζεις το html και στείλε τα bytes που διάβασες.Θες να στείλεις video;Διάβασε το αρχείο video και στείλε bytes
Giorgos3924 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Αρα η επικοινωνία Δεν θα είναι αμφίδρομη. Εγώ ήθελα αμφίδρομη. Από τη μια μπορώ να βάλω τον μικροελεγκτή να γράφει και διαβάζει Αλλά από την άλλη πως θα γίνει;
ChRis6 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Αρα η επικοινωνία Δεν θα είναι αμφίδρομη. Εγώ ήθελα αμφίδρομη. Από τη μια μπορώ να βάλω τον μικροελεγκτή να γράφει και διαβάζει Αλλά από την άλλη πως θα γίνει; Δεν είπα οτι δεν μπορεί να είναι αμφίδρομη.Φυσικά και είναι αμφίδρομη....Διαφορετικά δεν υπάρχει επικοινωνία! Αν αρχίσεις να μιλάς στον διπλανό σου για ένα θέμα,πώς θα καταλάβεις οτι σε ακούει αν δεν απαντήσει με κάτι σχετικό; Από αυτά που έχεις γράψει στα προηγούμενα post καταλαβαίνω οτι έχεις βασικές ελλείψεις στα θέματα των δικτύων.Στρώσε τον ποπο σου( ) και διάβασε για sockets και κατανεμημένα συστήματα και όταν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις,τότε βρες ένα τρόπο να λύσεις το πρόβλημα σου. 1
Giorgos3924 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Ε ναι Αφού το ανέφερα ότι ποτέ Δεν έμαθα για δίκτυα. Ούτε έτυχε να ασχοληθώ. Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας.
MeTaXaS4 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 το θέμα έχει "κουράσει" γιατί απλά θες να κάνεις κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις το πως δουλεύει. πρώτα διάβασε και μετά κάνε, αλλιώς δες κάποιο άλλο έτοιμο "πείραμα" και "αντέγραψε" το
timonkaipumpa2 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Όπως είπα Δεν ξέρω και πολλά από δίκτυα. Απλά ήθελα μια εφαρμογή μέσω browser που να στέλνει δεδομένα σ αυτο το Ethernet module. Αλλά για να γίνει αυτό ειδικά αν θέλω να φορτώσω και καμία εικονα κανένα button η οτιδήποτε γραφικό ο Μικροελεγκτής Δεν θα αντέξει. Στην ουσία αυτό που ρώτησα ηταν, αν χρησιμοποιουσα τον browser αν θα ηταν απαραίτητο να φορτώσω καποια html σελίδα στον μικροελεγκτή. Γιατί αυτο δεν θα το ηθελα. Αυτό δεν είναι ο web server? Εγω ήθελα να στελνω καποια πακετακια απο bytes σε ταχύτητες περίπου 1Mbps. Οπότε αν για να χρησιμοποιησω τον browser είναι απαραίτητο να φορτωνω ολοκληρη σελιδα στον μικροελεγκτή τότε θα προτιμησω κάποια εφαρμογή με VC# ή VC++ Ότι έκανε και ο τύπος στο βίντεο πιο πάνω (πόστ #20), αλλά μάλλον θα το κάνω με κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα. γιατί θα είναι βαριά η σελίδα. Εδώ βρήκα άλλο ένα με VB.net Εφόσον θες να στέλνεις δεδομένα στο ethernet module, γιατί σε απασχολεί το κάθε button και το όποιο interface θα έχεις; Επίσης, εφόσον θα στέλνεις δεδομένα στο ethernet module από τον Η/Υ, πού και πώς εμπλέκεται ο μικρο-ελεγκτής; Είναι λογικό να μην ξέρεις από δίκτυα... κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει αλλά δεν περιγράφεις καθόλου καλά το τι θες να κάνεις.
Giorgos3924 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Γι' αυτό άνοιξα το θέμα, για να ρωτήσω, όχι πως δουλεύει, αλλά τι πρέπει να διαβάσω, πού να κατευθυνθώ, τι τρόποι υπάρχουν ώστε να ξέρω τι θα βγει πρακτικά κτλ... Αυτό που ήθελα είναι μια αποστολή και λήψη δεδομένων, ενός πίνακα περίπου 256 bytes. 256 να στείλω, 256 να διαβάσω σαν απάντηση. Εγώ νόμιζα ότι πρακτικά θα ήταν όπως το control panel του ρουτερ. Θα φορτωνόταν κάποια HTML σελίδα από τον browser και από εκεί θα έβλεπες διάφορα δεδομένα και αναλόγως θα μπορούσες να στείλεις πληροφορίες, Γι' αυτό ρώτησα για browser. Αρχικά ρώτησα με ποιούς τρόπους μπορεί να γίνει: Με χρήση browser; Με χρήση ξεχωριστού προγράμματος (Visual C#, Visual C++); Αν γίνει από browser θα πρέπει οπωσδήποτε να φορτωθεί HTML σελίδα στον μικροελεγκτή; localhost? Αν γίνει αυτό, είδα και σε διάφορα sites πως δεν θα σηκώσει τέτοια διακίνηση δεδομένων γιατί έχει μικρή ραμ και επεξεργαστική ισχύ. Σε όσα παραδείγματα είδα, (πχ arduino) που μετέτρεπαν τον κοντρολερ σε localhost, ήταν πολύ μικρά σε μέγεθος, προφανώς λόγω του περιορισμένου bandwidth... (?) Άρα δεν συμφέρει, οπότε θα σύμφερε περισσότερο κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα; εκτός αν δεν γίνει localhost και μεταφέρονται απλά bytes (μέσω browser) και μετά εμφανίζαμε τα υπόλοιπα γραφικά. Εφόσον θες να στέλνεις δεδομένα στο ethernet module, γιατί σε απασχολεί το κάθε button και το όποιο interface θα έχεις; Επίσης, εφόσον θα στέλνεις δεδομένα στο ethernet module από τον Η/Υ, πού και πώς εμπλέκεται ο μικρο-ελεγκτής; Είναι λογικό να μην ξέρεις από δίκτυα... κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει αλλά δεν περιγράφεις καθόλου καλά το τι θες να κάνεις. Το ethernet module κάνει μετατροπή σε SPI, άρα προφανώς τίποτα δεν μένει εκεί και περνάνε όλα μέσω SPI σε κάποιον μικροελεγκτή. Εκτός αν υπάρχει buffer (δεν το είδα αυτό) αλλά και πάλι ο μικροελεγκτής θα διαβάσει τα δεδομένα. Εγώ τον έμπλεξα στις ερωτήσεις μου γιατί πολλοί λένε πως αυτός θα φιλοξενεί μια σελίδα localhost γραμμένη σε HTML.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα