Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια εφαρμογή για μια απλή επικοινωνία με Ethernet.

Συγκεκριμένα θέλω να στέλνω και να διαβάζω bytes μεταξύ του υπολογιστή και αυτού του ελεγκτή.

http://m.ebay.com/itm?itemId=310670027142

Στο άλλο άκρο θα συνδεθεί Μικροελεγκτής, αυτό μου είναι εύκολο.

Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να γίνει μέσω κάποιου browser η μέσω Windows forms.

Θέλω όμως να έχει και γραφικό περιβάλλον.

Την εφαρμογή την θέλω για real time monitoring.

Δεν από που πρέπει να αρχίσω, τι να διαβάσω κτλ...

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ξέρω, αλλά θέλω να προσπαθήσω. :)

Στη σελίδα που έδωσες λέει μόνο για arduino. Εγώ θέλω βοήθεια στο κομμάτι του προγράμματος του υπολογιστή.

Δημοσ.

Αυτο ειναι φορουμ, μαλλον δεν το ειδες και τοσο καλα εχει τα παντα

Ναι η αλήθεια είναι πως δεν το κοίταξα και τόσο καλά, μπαίνω από κινητό. Το είχα ξανά δει παλιότερα.
Δημοσ.

Από πλευράς μικροελεγκτή φαντάζομαι θα πρέπει να φορτώσω κάποια σελίδα πχ html? Να γίνει Δηλαδή όπως το control panel του router?

Δηλαδή,ο Μικροελεγκτής θα πρέπει να γίνει web server?

Εγώ θέλω να στέλνω μαζικά κάποια bytes σαν εντολές. Αλλά σε μεγάλη ταχύτητα 1Mbps. Και αντίστοιχα να λαμβάνω, ώστε να έχω real time συγχρονισμό.

Δημοσ.

για αρχή σκέψου ότι το συγκεκριμένο module (όχι ελεγκτής, module) συνδέεται με σειριακή επικοινωνία με τον μικροελεγκτή.

δεν καταλαβαίνω τον λόγο ακριβώς που θεωρείς σωστό να σου στέλνει ολόκληρη σελίδα ο μικροελεγκτής (θα γαμιέται το bandwidth χωρίς ιδιαίτερο λόγο).

μπορείς να φτιάξεις ένα GUI δικό σου και εκείνο θα στέλνει μέσω ethernet τις εντολές που θέλεις, θα τις λαμβάνει ο μικροελεγκτής σου και θα πράττει αναλόγως.

Δημοσ.

Ναι ακριβώς αυτό.

Αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με δίκτυα ακόμα από τότε που έπιασα πρώτη φορά πληκτρολόγιο :-P Δεν είμαι τόσο βέβαιος για τι πως δουλεύουν αυτές οι εφαρμογές.

Αν θελήσω εφαρμογή μέσω browser θα πρέπει αναγκαστικά να φορτώσω τη σελίδα στον μικροελεγκτή μου; ή καπου σε ωστε να μου τα στέλνει αυτός; Αυτό ναι θα τα χαλούσε ολα Γιατί είναι πολύ μικρός ο Μικροελεγκτής σε μνήμη κ ισχυ.

Νομιζα πως η σελίδα θα κάτσει τοπικά στον υπολογιστή, απλα για την ευκολία σχεδιασης κ επικοινωνίας με το χρηστη και θα επικοινωνουν μονο με μερικα bytes χωρις να πηγαινοέρχεται ολόκληρη σελιδα.

Αν είναι έτσι προτιμώ να το κάνω κάποιο visual studio με C#.

Δημοσ.

θα μπορούσες να στήσεις έναν webserver που εκεί θα τρέχει η σελίδα και σε αυτόν θα λες να μιλήσει στον μικροελεγκτή σου, αλλά καταλαβαίνεις ότι θα είναι +1 βήμα ε;

δες και αυτό https://sites.google.com/site/arianitblog/files/network_v1.1.zip?attredirects=0&d=1

παρόμοιο με αυτό που θες να κάνεις σε arduino για να καταλάβεις πως δουλεύει λίγο http://www.lucadentella.it/en/2013/01/31/da-arduino-a-c-via-socket/

Δημοσ.

θα μπορούσες να στήσεις έναν webserver που εκεί θα τρέχει η σελίδα και σε αυτόν θα λες να μιλήσει στον μικροελεγκτή σου, αλλά καταλαβαίνεις ότι θα είναι +1 βήμα ε;

δες και αυτό https://sites.google.com/site/arianitblog/files/network_v1.1.zip?attredirects=0&d=1

παρόμοιο με αυτό που θες να κάνεις σε arduino για να καταλάβεις πως δουλεύει λίγο http://www.lucadentella.it/en/2013/01/31/da-arduino-a-c-via-socket/

Αυτό σκεφτόμουν τώρα, να βάλω κανένα Raspberry Pi.

Θα μπλέξω πολύ αλλά δεν πειράζει, ενδιαφέρον θα είναι.

Στη διασύνδεση του προγράμματος με το Ethernet module, θα πρέπει να ανοίξω κάποια θύρα IP?

Γιατί κάτι τέτοιο βλέπω στη σελίδα.

Είναι στανταρ αυτή η IP για το module ή το καθορίζει ο υπολογιστής;

Δημοσ.

αν είναι συνδεδεμένο πάνω σε κάποιο router/switch θα πάρει IP από DHCP server.

ψάξε λίγο πρώτα για το SPI να το καταλάβεις όπως και το TCP και μετά δες πως ακριβώς θα το σχεδιάσεις...

Δημοσ.

Το SPI, για τον μικροελεγκτή λες; το είδα, πιο εύκολο μου φαίνεται.

Δεν έχω παίξει ποτέ με SPI αλλά δε νομίζω να με πεδέψει όσο το άλλο άκρο, δηλαδή το κομμάτι του Η/Υ.

Έχει ήδη κάποια example στο datasheet του μικροελεγκτή.

ο μικροελεγκτής φαντάζομαι θα πρέπει να είναι slave.

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια εφαρμογή για μια απλή επικοινωνία με Ethernet.

Συγκεκριμένα θέλω να στέλνω και να διαβάζω bytes μεταξύ του υπολογιστή και αυτού του ελεγκτή.

http://m.ebay.com/itm?itemId=310670027142

Στο άλλο άκρο θα συνδεθεί Μικροελεγκτής, αυτό μου είναι εύκολο.

Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να γίνει μέσω κάποιου browser η μέσω Windows forms.

Θέλω όμως να έχει και γραφικό περιβάλλον.

Την εφαρμογή την θέλω για real time monitoring.

Δεν από που πρέπει να αρχίσω, τι να διαβάσω κτλ...

τι εννοείς "από browser ή μέσω Windows forms" ;

Η αποστολή δεδομένων/buffers από το interface δικτύου ενός υπολογιστή μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους. Από C++/Qt και Java μέχρι και PHP, Python κτλ. 

Αυτό που θες στην ουσία είναι socket programming για επικοινωνία από τον server σου (ο Η/Υ εάν κατάλαβα καλά) στον client σου (τον micro-controller). 

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο... αρκετά trivial και υπάρχουν 1000+2 παραδείγματα εκεί έξω. 

Δημοσ.

Ναι αλλά αν το κάνω από browser θα πρέπει να φορτώσω τη σελίδα στον μικροελεγκτή.

Ενώ αν το κάνω με Windows form θα στέλνω λιγότερα δεδομένα, λιγότερο bandwidth.

Αυτό εννοώ browser ή Windows forms.

Και στις 2 περιπτώσεις θα χρειαστώ γραφικό περιβάλλον. Οπότε πιστεύω καλύτερα να γίνει τοπικά στον υπολογιστή.Δηλαδή μια Windows εφαρμογή πχ σε visual c#.

Διαφορετικά θα πρέπει να στήσω μινι web server πχ με καποιο raspberry pi.

Επίσης έχω βρει πολλές αναφορές που καθιστάν τον μικροελεγκτή ανίκανο να σηκώσει web σελίδα.

Αρα μεσω browser δεν μπορεί να γίνει επικοινωνία εκτός αν αλλάξουμε τον ελεγκτή με καποιο raspberry pi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...