Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Περίπου 600€

ii) Tη χρήση του υπολογιστή Gaming (LoL CsGo), Internet, Ταινίες, αλλά γενικά να αντέχει.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Υπάρχει ήδη Samsung 19''

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Μόνο ποντίκι (περίπου στα 50 ευρώ)

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): Δεν υπάρχει πρόβλημα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μόνος μου.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 7 for now. 

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού 

Πιθανότατα όχι.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  Πιθανότατα όχι.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Πιθανότατα όχι.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Θα χρησιμοποιηθούν Κουτί, 2x2Gb Corsair RAMS, Samsung ssd 840 Evo 120Gb + Εξωτερικός για storage.

Επίσης μου έχει μείνει 570 W τροφοδοτικό το οποίο και θα ήθελα να κρατήσω εάν μου πείτε οτι θα με καλύπτει.

1) GPU:  Έχω ήδη καταλήξει σε nVidia GeForce 750 Ti (Θέλω συμβουλές MSI-GIGABYTE-ASUS βλέπω οτι οι gb έχουν μεγαλύτερες αναλύσεις) τι προτείνετε;

2) CPU:  Intel Core i5 4690, συμβουλές για μοντέλο με αιτιολόγηση και εάν χρειάζετε να βάλω άλλη

ψύχτρα προτάσεις.

3) Mobo: Θέλω μια μητρική η οποία να αξιοποιεί πλήρως το όλο σύστημα αλλά και να μην υπερτερεί χώρις λόγο (π.χ όχι RAM Quad Channel) μόνο αξιόπιστες μάρκες. Δεν νομίζω να βάλω SLΙ διότι τον προορίζω για 4-5 χρονάκια και μέτα κατευθείαν αλλαγή αλλά απ' ότι έιδα ο cpu λέει up to 1x16 3.0 οπότε και να ήθελα δεν γίνετε. 

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά, μιας και στον παλίο μου PC χάλασε η GPU θέλω να τον στήσω πολύ άμεσα.

• Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θες και άλλη οθόνη.Η 750 ti είναι entry gaming κάρτα και στο budget χωράνε καλύτερες.

Οθόνη θα αλλάξω αλλά όχι τώρα αμέσως γιατί όπως είπα έχω μείνει χωρίς pc και το badget είναι περιορισμένο,

στην επόμενη έκδοση (760) ανεβαίνουμε 100 ευρώ χωρίς μέγαλες διαφορές οπότε κάτι ακόμα παραπάνω δεν το αντέχει 

το πορτοφόλι μου. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τν κάρτα μένει να διαλέξω κάποια μάρκα και έκδοση και σε αυτό θέλω λίγη βοήθεια :)

Δημοσ.

Για αυτά που παίζεις η 750Ti φτάνει και με το παραπάνω. Και φυσικά χωράει και καλύτερη, αλλά δεν ξέρω τί σκοπούς έχεις για το μέλλον.

Επεξεργαστή δες τον i5 4590 με μητρική αυτήν. Με την χρήση που κάνεις, και ένας i3 θα ήταν υπεραρκετός. 

Μνήμες βάλε άλλες 2x2gb σαν τις Corsair που έχεις για να γίνουν 8gb σύνολο. dd3 δεν έχεις τώρα; Στα socket που κοιτάς η μνήμη δουλεύει σε dual channel. Άσχετα αν βάλεις 4 dimmάκια. 

Τροφοδοτικό ποιό έχεις; Μήπως να δεις κανένα πιό καινούργιο (570W είναι σπάνιο wattage και με βάζει σε υποψίες...)

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό απ' οτι βλέπω είναι trust power master dual fun 570W λες να μην με καλύπτει?

Όσο για της μνήμες θα βολευτώ με αυτές για τώρα και αργοτέρα βάζω 16gb και να και πιο γρήγορες.

Για την κάρτα ποιο μοντέλο και από ποιο κατασκευαστεί προτείνεις?

Δημοσ.

Γενικά το χεις πάρει ανάποδα το θέμα.Τι gaming θα κάνεις με παλιά 19αρα,ο Θεός και η ψυχή του,και αν παραμερίσεις αυτό μαζί με τη κάρτα που'ναι τα σημαντικότερα τι κάνεις.Για μένα θα πρέπε να χες προτεραιότητα την οθόνη.Και ο συνδυασμός ι5+750 είναι αστείος από άποψης ισορροπίας,ταιριάσματος και χρηματικής ανταπόδοσης,εκτός και αν στον πρότειναν από τίποτα πλαίσια για απόλυτο gaming σύστημα.

Γιατί κοιτάς μόνο από nvidia;Και σε amd μπορείς να πας και σε αυτά τα budget συμφέρει περισσότερο.Και άλλο τροφοδοτικό θέλεις.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό απ' οτι βλέπω είναι trust power master dual fun 570W λες να μην με καλύπτει?

Όσο για της μνήμες θα βολευτώ με αυτές για τώρα και αργοτέρα βάζω 16gb και να και πιο γρήγορες.

Για την κάρτα ποιο μοντέλο και από ποιο κατασκευαστεί προτείνεις?

Θέλεις τροφοδοτικό. Καινούργιο hardware πάνω σε αυτό δεν θα έβαζα. 

16gb μνήμης δεν θα χρειαστείς με τίποτα. Με 8gb θα είσαι παραπάνω από καλυμμένος και με μπόλικο αέρα.

Αν από παιχνίδια ασχολείσαι με LOL κ.λπ. η 750Τι σου φτάνει και με το παραπάνω. Από υλοποίηση μπορείς να δείς αυτήν https://www.skroutz.gr/s/4513802/Gigabyte-GeForce-GTX750-Ti-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N75TOC-2GI.html. 

Επεξεργαστή μπορείς να δείς και έναν i3 με την χρήση που κάνεις, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/4883569/Intel-Core-i3-4150-Tray.html. Έτσι θα χωρέσει και ένα καλό τροφοδοτικό στο budget.

Δημοσ.

Ο 4690 ειναι ´πολυς´ , βάλε πιο φτηνό και αναβάθμισε gpu. To στήσιμο που εχεις στο μυαλό σου να κανεις δεν ειναι για gaming αλλα για photoshop

• Like 1
Δημοσ.

LOL παίζει ο άνθρωπος (πολλοί παίζουν και με ενσωματωμένη) και το άλλο που είπε το Counter Strike: Global Offensive βλέπω ότι είναι πολύ ελαφρύ στην gpu και πιό απαιτητικό στην cpu. Γιατί να ρίξει λεφτά σε κάρτα; 

Δημοσ.

Για αυτά που παίζεις η 750Ti φτάνει και με το παραπάνω. Και φυσικά χωράει και καλύτερη, αλλά δεν ξέρω τί σκοπούς έχεις για το μέλλον.

Επεξεργαστή δες τον i5 4590 με μητρική αυτήν. Με την χρήση που κάνεις, και ένας i3 θα ήταν υπεραρκετός. 

Μνήμες βάλε άλλες 2x2gb σαν τις Corsair που έχεις για να γίνουν 8gb σύνολο. dd3 δεν έχεις τώρα; Στα socket που κοιτάς η μνήμη δουλεύει σε dual channel. Άσχετα αν βάλεις 4 dimmάκια. 

Τροφοδοτικό ποιό έχεις; Μήπως να δεις κανένα πιό καινούργιο (570W είναι σπάνιο wattage και με βάζει σε υποψίες...)

Τελικά θα πάρω αυτόν τον επεξεργαστή που μου είπες. Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο τροφοδοτικό και αν χρειάζεται να αλλάξω ψύχτρα για τον επεξεργαστή. Τελικά θα αλλάξω και κουτί οπότε πείτε και κανένα...

Δημοσ.

Τροφοδοτικό, αν βάλεις την 750Τι δεν χρειάζεσαι πάνω από 450άρι. Αλλά επειδή σε βλέπω να ανεβαίνεις σε κάρτα, δες αυτό http://www.e-shop.gr/super-flower-amazon-series-550w-sf-550p14he-p-PER.811713ή με 15€ παραπάνω αυτό http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-550w-sf-550p14xe-p-PER.811708 που είναι golden. 

Για κουτί δεν ξέρω πόσα σκέφτεσαι να δώσεις, πάντως μια αξιοπρεπής και οικονομική λύση είναι αυτή http://www.e-shop.gr/raijintek-agos-midi-tower-white-p-PER.813210.

Ψύκτρα δες αυτήν http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685. Είσαι κάπου στα +-620€ με όλα αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσε να μπει απλά ένας καλός APU όπως ο A10 7700k και αν χρειαστούν και άλλα παιχνίδια, τότε να μπει αργότερα και μια καρτούλα για hybrid crosfire.

• Like 1
Δημοσ.

οσοι υποστηρίζεται οτι πρέπει να παραμείνει σε δυνατή cpu με 19αρα οθόνη και αίσχος gpu δεν ξέρετε τι σας γίνεται....@rowain για τα λεφτα που μιλάει ο apu είναι λίγος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...