Eru Iluvatar Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Γεια χαρά, λοιπόν ακολούθησα βήμα-βήμα τις εντολές που προτείνονται σε αυτό το site: https://wiki.mpich.org/mpich/index.php/Configure_xterm_Fonts_and_Colors_for_Your_Eyeball παρά ταύτα όταν ανοίγω τον υπολογιστή το φόντο είναι λευκό και όλα τα γράμματα μαύρα. Πρέπει να κάνω τη διαδικασία πάλι από την αρχή για να πετύχω αυτό που θέλω. Γιατί γίνεται αυτό παίδες; Επίσης: υπάρχει τρόπος για να κάνω το τερματικό να μοιάζει με αυτό που θέλω να κάνω στο xterm; Ευχαριστώ Στην ουσία πρέπει να τρέχω την εντολή: xrdb -merge ~/.Xresources, κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή.
Eru Iluvatar Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 βάλε την εντολη στο .bash_profile bash_profile δεν υπάρχει, μόνο .profile. Να τη βάλω εκεί;
Eru Iluvatar Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Ubuntu 14.04, όχι δεν δούλεψε ούτε εκεί. Μπορείς να δοκιμάσεις να δεις αν γίνεται και σε εσένα (δλδ με restart); Μπορεί κάποια από τα χαρακτηριστικά που βάζει αυτός στο site που παρέθεσα να είναι μη-συμβατά.
mad-proffessor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Κάνε ένα ls -al /etc|grep profile και μετα μπες και κάνε edit το αρχείο και προσθεσε εκει την εντολή. Αλλιως θα πρέπει να γράψεις στο config αρχείο του desktop manager(/etc/lightdm/lightdm.conf) https://wiki.ubuntu.com/LightDM δες εκει που λέει adding system hooks
Eru Iluvatar Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Κάνε ένα ls -al /etc|grep profile και μετα μπες και κάνε edit το αρχείο και προσθεσε εκει την εντολή. Αλλιως θα πρέπει να γράψεις στο config αρχείο του desktop manager(/etc/lightdm/lightdm.conf) https://wiki.ubuntu.com/LightDM δες εκει που λέει adding system hooks Μου δίνει αυτό: # LightDM - light Display Manager # # The display manager service manages the X servers running on the # system, providing login and auto-login services # # based on gdm upstart script description "LightDM Display Manager" author "Robert Ancell <[email protected]>" start on ((filesystem and runlevel [!06] and started dbus and plymouth-ready) or runlevel PREVLEVEL=S) stop on runlevel [016] emits login-session-start emits desktop-session-start emits desktop-shutdown script if [ -n "$UPSTART_EVENTS" ] then # Check kernel command-line for inhibitors, unless we are being called # manually for ARG in $(cat /proc/cmdline); do if [ "$ARG" = "text" ]; then plymouth quit || : stop exit 0 fi done [ ! -f /etc/X11/default-display-manager -o "$(cat /etc/X11/default-display-manager 2>/dev/null)" = "/usr/bin/lightdm" -o "$(cat /etc/X11/default-display-manager 2>/dev/null)" = "/usr/sbin/lightdm" ] || { stop; exit 0; } if [ "$RUNLEVEL" = S -o "$RUNLEVEL" = 1 ] then # Single-user mode plymouth quit || : exit 0 fi fi exec lightdm end script post-start script sleep 5 clear > /dev/tty7 end script post-stop script clear > /dev/tty7 sleep 1 if [ "$UPSTART_STOP_EVENTS" = runlevel ]; then initctl emit desktop-shutdown fi end script προσθέτω στο τέλος: [SeatDefaults] display-setup-script=xrdb -merge ~/.Xresources Δεν θέλω να κάνω κανά λάθος ...
mad-proffessor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 νομίζω αυτη η εντολή υπάρχει ήδη μέσα στο .Xresources που είναι κάτω απο το /etc/X11 οπότε πρέπει να γίνεται ήδη source απο κάποιο αρχείο του lightdm, τελως πάντων δε χάνεις κάτι με αυτό ουτε θα σταματήσει το login
Eru Iluvatar Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 νομίζω αυτη η εντολή υπάρχει ήδη μέσα στο .Xresources που είναι κάτω απο το /etc/X11 οπότε πρέπει να γίνεται ήδη source απο κάποιο αρχείο του lightdm, τελως πάντων δε χάνεις κάτι με αυτό ουτε θα σταματήσει το login To .Xresources αρχείο το έφτιαξα μόνος μου στο /home/, γιατί δεν υπήρχε. Τελοσπάντων, δεν δοκιμάζω τίποτα άλλο μη γίνει κανά λάθος.
jim_p Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μηπως δεν ειναι το ~/.Xresources αλλα το ~/.Xdefaults που πεπει να αλλαξεις?
Eru Iluvatar Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Λοιπόν, θα αναφέρω έναν τρόπο για να κάνω το παραπάνω να δουλέψει, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει το ίδιο. Aφού φτιάξεις το .Xresources στο φάκελο home πας στο Startup Applications και κάνεις Add: xrdb -merge /home/my_name/.Xresources Αυτό λύνει το πρόβλημα. Τώρα, καλό θα είναι να φτιάξετε κι έναν φάκελο στο home, .Xdefaults, ώστε όταν ξεκινάτε τον Xterm, να μη λέει ότι δε βρίσκει τον .Xdefaults. ^ Και μάλλον θα κρατήσω τον Xterm ως κύριο terminal τώρα, μιλάμε πολύ μουράτος!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα