Προς το περιεχόμενο

AMD A10-7800 αξιζει?

koolisk6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ssd εχει το λαπτοπ και βλεπω οτι χρειαζομαι οπωσδηποτε cpu...

τελοσπαντων για το desktop συστημα παραγγειλα τελικα pentium g3240 + msi h81m-e33

λογω οτι αυτο που μ ενδιαφερει ειναι single thread performance και ο pentium ειναι καλυτερος σ αυτο κ απ τον Α10-7850Κ

κ ελαβα υπ οψιν μου μελλοντικη αναβαθμιση (i5-i7+VGA) καλυτερα απο FM2+ πλατφορμα....

http://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

οταν στηθει το συστημα θα ενημερωσω για εντυπωσεις,

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέτοιες μητρικές προορίζονται για χρήση γραφείου,κατεβαστήρια με άλλους επεξεργαστές.Για οεμ συστήματα είναι περισσότερο και εκεί πουλάνε.Το να φτιάξει κανείς gaming σύστημα πάνω σε αυτήν εκτός απο το οτι χαραμίζεται και περιορίζεται το σύστημα από πλευράς δυνατοτήτων,features,chipset πιθανόν να χει και θέμα θερμοκρασιών λόγω κατώτερων υλικών,πράγμα που έχει συμβεί στο παρελθόν με διάφορες περιπτώσεις χρηστών.

Αν διαφωνείς,πιάσε δουλειά σε κανά πλαίσιο καλύτερα,μη χαραμίζεσαι.

• Like 5

85w tdp πρέπει να αντέχει η μητρική,αν ποτέ βάλει i7,αν έπρεπε να αντέχει 200+ ναι θα το είχε σκοτώσει.

Το θέμα δεν είναι αν θα αντέξει η μητρική, αλλά σε πόσο καιρό θα φάει τα ψωμιά της αν βάλει καναν i5-i7 haswell πάνω της λόγω θερμοκρασίας. Και τα 3 chokes που έχει πάνω της, δεν είναι κατάλληλα για την διανομή έντονου ηλεκτρικού φορτίου με καπάκι την θερμοκρασία σε gaming σύστημα με i5-i7. Ειδικά αν θα θελήσει και να ζορίσει το μηχάνημα με βαρύ gaming ή stess testing για όποιο λόγο. Με τον pentium μπορεί να στέκεται, αλλά με τους άλλους δύο δεν μπορείς να ξέρεις πόσο θα κρατηθεί και τι φθορά θα υποστεί. Διότι, για να μπει ένας i7-i5 σε ένα σύστημα, το σύστημα δεν θα προορίζεται μόνο για office. Και οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι πολύ ζεστοί και δεν παίζει ρόλο μόνο το rated TDP για την λειτουργία-θερμοκρασία ενός cpu, που το έχετε δέσει όλοι κόμπο αυτό.

Σε συνδυασμό λοιπόν με αυτή τη μητρική που έχει 3 chokes μέτριας ποιότητας και καθόλου παθητική ψυκτρούλα στο vrm της cpu, δεν αξίζει να βάλει έναν τόσο καλό cpu, που μακροχρόνια μπορεί να υπάρξει και θέμα με την μητρική και υπάρχει και δυσαναλογία στο hardware. Έτσι πως το πάτε, σε λίγο θα προτείνετε αυτές τις μητρικές και για oc. Δηλ αυτές που βγαίνουν στα 190€ είναι για κορνίζα. Είπαμε, οι 270€+ είναι και θέμα μαρκετινκ μετά από ένα σημείο, αλλά όχι και έτσι. Σκέψου τα καλοκαίρια στην Ελάδα με έναν i5 πάνω για gaming + την όποια φθορά θα έχει υποστεί με τον καιρό (καθώς δεν θα μπει τώρα ένας i5-i7) τί έχει να γίνει. Εσύ μπορείς να του εγγυηθείς ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα, ή ότι δεν θα το μετανιώσει αργότερα? Μπες λίγο στη θέση του. Δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι και να πεις.

• Like 2

Επειδή θα παίζει civ έγινε gaming rig τώρα....

και μετά λες εμένα να δουλέψω στο πλαίσιο....

με 53w επεξεργαστή και από χαρτόνι να ήταν δεν θα πάθαινε τίποτα. 

...και ελαβα υπ οψιν μου μελλοντικη αναβαθμιση (i5-i7+VGA) ...

• Like 4

Αν παίζει civ δεν θα μπει και i5 τότε. Οπότε στα λόγια μας έρχεσαι, αν και στο προηγούμενο post άλλα δίνεις να καταλάβουμε υποστηρίζοντας το H81 chipset με έναν i5-i7. Και μετά το αλλάζεις.

• Like 1

χαχαχα,καποιοι την καψανε τη μητρικη ακομα δε την εβαλα....

εγω το βλεπω αλλιως:

ποιος μου λεει οτι σε 1-2 χρονια δε θα αλλαξει πλατφορμα η intel με νεα socket και μητρικες,

κ οτι η amd δε βγαλει κανα τερας apu,

ηδη βλεπω μνημες ddr4 να καταφτανουν...

οποτε αλλαζω παλι τοτε cpu-mb αν αυτο δε με καλυπτει,

δεν ειπα οτι θελω να βγαλω μια 7ετια με το παρον συστημα,

η τεχνολογια πλεον εξελισεται με απιστευτους ρυθμους

αρα γιατι να δωσω τζαμπα λεφτα να εχω οτι top κυκλοφορει τωρα το οποιο σε 6 μηνες θα θεωρειται προηγουμενη γενια.....

δεν  θελω να φτιαξω κανα gaming rig....

στο κατω κατω civilization και κανα strategy θελω να παιζω κ δεν εχω απαιτησεις στα γραφικα...

και i5-i7 πανω απο 65 watt μοντελα δεν προκειται να βαλω (και αν χρειαστει)...... 

Αν παίζει civ δεν θα μπει και i5 τότε. Οπότε στα λόγια μας έρχεσαι, αν και στο προηγούμενο post άλλα δίνεις να καταλάβουμε υποστηρίζοντας το H81 chipset με έναν i5-i7. Και μετά το αλλάζεις.

Ναι με τα 30W παραπάνω κάτι έγινε,μάθατε στους amd που θέλουν μητρικές που να αντέχουν 220w tdp και νομίζεται ότι όλοι οι επεξεργαστές έτσι είναι,ξεκολλήστε ποια.

Γιατί δεν πήγες να πάρεις τον Α8-7600 που μπορείς να τον βάλεις στα 45W TDP και να έχεις πάνω από 50% ισχυρότερα γραφικά από τον Pentium για το Civilization ??

Δεν ξέρω αν είδες τις μετριάσεις που έβαλα αλλά ο Pentium έχει ακόμα χειρότερες επιδώσεις από τον Core i3.

Δεν ξέρω αλλά για gaming ακόμα και ένας Α6-7400Κ θα είναι καλύτερος από τον G3240.

• Like 1

ποιος μου λεει οτι σε 1-2 χρονια δε θα αλλαξει πλατφορμα η intel με νεα socket και μητρικες,

το έχει πει η intel οτι σε 1-2 χρόνια αλλάζει πάλι το socket οπότε δεν έκανες και δύσκολη υπόθεση.

Γιατί δεν πήγες να πάρεις τον Α8-7600 που μπορείς να τον βάλεις στα 45W TDP και να έχεις πάνω από 50% ισχυρότερα γραφικά από τον Pentium για το Civilization ??

Δεν ξέρω αν είδες τις μετριάσεις που έβαλα αλλά ο Pentium έχει ακόμα χειρότερες επιδώσεις από τον Core i3.

Δεν ξέρω αλλά για gaming ακόμα και ένας Α6-7400Κ θα είναι καλύτερος από τον G3240.

για γενικο gaming εχεις δικιο αλλα οπως ανεφερα κ πιο πριν

εγω θελω συγκεκριμενα cpu single thread power για civ v

για να ολοκληρωνει γρηγοροτερα τα turns

πραγμα στο οποιο ο pentium ειναι αρκετα καλυτερος,

δε μ ενδιαφερει η ποιοτητα των γραφικων

απ οτι ξερω στα strategy games μετρα περισσοτερο η δυναμη του cpu

ενω σε fps,sports,simulation κλπ η καρτα γραφικων σωστα?

Τον περισσότερο χρόνο τον περνάς στο δικό σου turn, εκεί πηγαίνεις από το ένα σημείο του χάρτη στο άλλο και εκεί θα έχεις κολλήματα με τον Pentium. Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς στο τι hardware πρέπει να έχεις και όχι αν κάνει 5 δευτερόλεπτα παραπάνω ανάμεσα στα turns.

Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείς λίγο, Θα χαλάσεις παραπάνω λεφτά με το να πάρεις και έχτρα κάρτα γραφικών και θα μείνεις και με πετσοκομμένο 2-πυρηνο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...