andreas133 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σας, έχω ένα αρχείο mkv με ανάλυση 1920*1088 και δεν το διαβάζει το media player της τηλεόρασης. Θέλω να το κάνω 1920*1080 αλλά να μην χάσω κανένα από τα 4 audio files ούτε τους υπότιτλους που έχει ενσωματωμένους. Έχω χαθεί λίγο με τα προγράμματα για crop και θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο που να κάνει την δουλειά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Handbrake! Στην καρτέλα Picture έχει δυνατότητα για custom crop. Στην καρτέλα Audio, θα κάνεις add ένα-ένα τα audio tracks σου και ως τύπο codec θα επιλέξεις "Auto passthru". Στην καρτέλα Subtitles, επίσης θα κάνεις add ένα-ένα τα subtitle tracks που έχουν τα αρχεία σου.
andreas133 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Handbrake! Στην καρτέλα Picture έχει δυνατότητα για custom crop. Στην καρτέλα Audio, θα κάνεις add ένα-ένα τα audio tracks σου και ως τύπο codec θα επιλέξεις "Auto passthru". Στην καρτέλα Subtitles, επίσης θα κάνεις add ένα-ένα τα subtitle tracks που έχουν τα αρχεία σου. ευχαριστω..... trying now!!!!1
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Σημείωσε πως έχει κι άλλες επιλογές σημαντικές που πρέπει να κάνεις όσον αφορά την κωδικοποίηση Video, στην ομώνυμη καρτέλα. Αυτά που ανέφερα είναι τα σημεία που σε ενδιαφέρουν για το crop και τη διατήρηση των audio/subtitle tracks των αρχείων σου.
micos000 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Ταινία είναι; Αν ναι, για να έχει τέτοιο κάδρο το κόβω για κανένα cropped ts ή cam rip. Δεν νομίζω όμως να είναι αυτό το πρόβλημα. Μήπως το muxing δεν ήταν σωστό; Πριν κάτσεις και φας ώρες στο encoding δοκίμασε να το φορτωσεις στο mkvtoolnix. Επέλεξε το video και στην καρτέλα extra options βάλε στο compression=None. Επανέλαβε για τα audio tracks (οι υπότιτλοι δεν υποστηρίζουν header compression) και όταν τελειώσεις σώσε (από λίγα δευτερόλεπτα έως κάτω από 3 λεπτά ανάλογα με τον δίσκο σου) και ξαναδοκίμασε. Επίσης, δες στο toolnix μήπως τα κανάλια ήχου είναι dts. Αν είναι πρέπει να τα αλλάξεις σε ac3 γιατί ως επί το πλείστον δεν υποστηρίζεται dts downmix από τα περισσότερα hardware players. Θα το κάνεις με το δωρεάν mkv2ac3. Αυτό θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο αλλά πάλι θα είναι πολύ μικρότερος απ' ότι το συνολικό re-encode του βίντεο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα