Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφαίρεσα την ψυκτρα και βρηκα πολύ λιγη παστα και σε σημεία ειχε φυγει τελειως. Γιαυτο το κακομοιρο το λαπτοπ ανεβαζε θερμοκρασιες. Απαραδεκτη η Σονυ σε αυτό το τομεα.

Το υπολοιπο εσωτερικο είναι πολύ καθαρο και ο ανεμιστήρας και το heat sink πολύ καθαρα επισης (ελαφρια σκονη μονο) λογο ότι δεν το εχω κακομεταχειριστει το λαπτοπ και δουλευε σε χωρους παντα καθαρους.

Επομενο βημα το ζέσταμα!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικα σημερα καταφερα να ζεστανω την Nvidia. Η καθυστερηση ηταν γιατι δεν μπορουσα να βρω μεσο...τελικα σε μια αποθηκη βρηκα ενα hair dryer 30 χρονων που ανελπιστα εκανε την δουλεια! 6-7 λεπτα φυσημα στην Nvidia, μετα προχειρο δεσιμο (μου εμειναν 2 βιδες στα χερια και δεν εδεσα την οθονη) και εκινηση. Ξεκινησε με τις γνωστες γραμμες και σπασιματα στην οθονη αλλα οταν μπηκε στα Windows εδειξε την οθονη κανονικα! Το reflow δουλεψε λοιπον με μηδενικο κοστος (οκ δεν ξερω για ποσο αλλα μονο οτι επανηλθε ειναι θετικο). Περασα τα Windows 7 (τα Vista απλα δεν αντεχονται) και τα παλια αρχεια τα εβαλε ολα σε ενα folder Windows.old το οποιο μπορω να το κανω delete? εχω τα αρχεια στον καινουριο υπολογιστη.

Ομως το λαπτοπ ανεβαζει θερμοκρασια. Εδω να πω οτι δεν εβαλα καθολου παστα στην Nvidia γιατι δεν ειχα, αυριο θα παω να αγορασω. Πιθανον να οφειλεται στο οτι η Nvidia δεν ειχε παστα, αλλα μηπως γενικα θα ανεβαζει θερμοκρασια επηδει ειχε χαλασει αρχικα? δεν ξερω αν η καινουρια παστα μπορει να λυσει το προβλημα.

Η παλια παστα που ειναι πανω στο heat sink θελει και αυτη αλλαγη?

Δημοσ.

Αγοραστηκε και περαστηκε Arctic Silver 5 παστα αλλα ακομα βγαζει αρκετο ζεστο αερα απο τον ανεμιστηρα. To Gpu-z δεν δουλευει να μου δωςει θερμοκραςιες πιθανον γιατι δεν εχω Nvidia driver. Αυτην την στιγμη εγκαθιστω drivers. Χρησιμοποιω τον generic VGA driver των Windows 7, υπαρχει περιπτωση αν ξαναβαλω τον Nvidia driver να μου το ξανακαψει? υπαρχει προβλημα με τους Nvidia drivers?

Δημοσ.

Ειναι λογικες αυτες οι θερμοκρασιες;

Hardware monitor ACPI
 Temperature 0 49°C (120°F) [0xC96] (TZ00)
 Temperature 1 49°C (120°F) [0xC96] (TZ01)

Hardware monitor NVIDIA I/O
 Temperature 0 58°C (136°F) [0x3A] (TMPIN0)

Δημοσ.

Αν θελω να περασω SSD με νεα εγκατασταση απλα τον βαζω (όπως τον αγορασα) στο λαπτοπ και εγκαθιστω τα Windows από το CD? Δεν θελω να μεταφερω αρχεια, θελω να ξεκινησω από το καθαρη εγκατασταση και βλεπω ότι τα Win 7 εχουν οδηγούς για τα βασικα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι δουλευει σαν καινουριο (αφου αλλαξα και παστα) αλλα μετα την εγκατασταση των 7αριων δουλευω με τον ενσωματωμένο οδηγο γραφηκων VGA που ερχεται με τα 7αρια. Δυστυχως η Σονυ δεν εχει βγαλει οδηγούς για την Nvidia για το 7αρια σε αυτό το λαπτοπ και προτεινει να χρησιμοποιησεις τον typical VGA driver. Προσπαθησα να εγκαταστήσω τον οδηγο Nvidia Vista 64-bit αλλα μου πεταξε μπλε οθονη. Αρα δεν εχω τα Aero, αλλα περα από αυτό δουλευει σουπερ σταθερο με τις ωρες και μια χαρα αποδοση σε εφαρμογες ΓΡΑΦΕΙΟΥ, γενικη χρηση, Internet, you tube etc. Όχι πως θα επαιζα παιχνίδια με αυτό....

Επισης να πω οι θερμοκρασίες της Nvidia (αλλα και της CPU) είναι οι τυπικες γιαυτο το λαπτοπ που ανεβαζε και το 2008 που ηταν καινουριο. Πχ η Nvidia βρισκεται στα 53-55 C σε απλη χρηση Ιντερνετ και στα 61 C σε you tube HD video και βαριες σε γραφικα ιστοσελίδες.

Δημοσ.

Ψάξε στο internet υπάρχει μέθοδος και περνάς τους τελευταίους drivers της Nvidia για windows 7-8.

Έτσι του είχα στα 7 και τώρα στα 8.1.

Δημοσ.

Το εχω ψαξει. Δεν υπαρχει ευκολη λυση καθοτι η Σονυ το αφησε ορφανο.

Εύκολο είναι ένα αρχείο αλλάζεις από τους Nvidia drivers και σε αφήνει να κάνεις εγκατάσταση τους μη sony approved drivers!

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επανερχομαι στο θεμα. Το λαπτοπ πηρε ολες τις τελευταιες ενημερωσεις των 7 και μαζι εναν νεο driver για την NVidia ο οποιος δουλευει μεν αλλα στην διαχειριση συσκευων ειναι με κιτρινο θαυμαστικο. Μονο μια φορα δουλεψε κανονικα και μετα τα ιδια. Τωρα δουλευει με ποιο ανεβασμενες θερμοκρασιες (λογικο αυτο γιατι αξιοποιει την καρτα γραφικων συν το πολυ ζεστο καλοκαιρι). Πηρε και την ειδοποιηση των 10 και πριν μερικες μερες τα περασα. Τωρα δουλευει μια χαρα στα 10, βασικα δεν βλεπω διαφορες απο τα 7 περα απο καποιες καινουριες εφαρμογες και το μονερνο λουκ. Το μονο προβλημα που εχω εχει βαλει εναν Intel wifi driver που ομως οταν ξεκιναει ο υπολογιστης δεν μπορει να συνδεθει με το wifi. Κανω επανεκινηση και ολα καλα. Μολις κανω την δουλεια που θελω και το κλεισω για την ημερα, την αλλη μερα που το ανοιγω παλι δεν συνδεεται. Επανεκινηση κοκ. Καμμια ιδεα πως το φτιαχνουμε αυτο το προβληματακι;

Παντως τα 10 με core due διπυρηνο 2 GHtz 3 MB Ram και παλιο δισκο μια χαρα δουλευει!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...