Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nα ρωτησω και εγω κατι σχετικα με το FZ που εχω στις αγγελιες;

Eχει καει η Nvidia η οποια ειναι δυστυχως κολλημενη στο m/b.

Αξιζει να προσπαθησω να το επισκευασω, υπαρχει τροπος επισκευης?

Αν υπαρχει για την καρτα γραφικων, αξιζει να βαλω γρηγοροτερο επεξεργαστη με λιγοτερα απο 65nm που εχει πανω ωστε να τρεχει πιο κρυο;

Εκτιμηση κοστους μηπως εχει καποια ιδεα?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Οντως θελει σκεψη. Αν και το λαπτοπ είναι γενικα πολύ καλο, ισως να αξιζει η επισκευή, αλλα πρεπει να βρεθει καποιος στην Αθηνα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε συνεχεια, ανοιξα το λαπτοπ και θα προσπαθησω να επισκευασω την καρτα γραφικων. Αν δεν δουλεψει θα το πουλησω σε κομματια απο την στιγμη που ειναι και αποσυναρμολογημενο.

Ομως χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια. Αν καποιος απο Αθηνα/β προαστεια θελει να με βοηθησει σε αυτη την προσπαθεια ας μου στειλει ενα ΠΜ. Χρειαζομαι ενα μικρο σταυροκατσαβιδο για δυο τελευταιες βιδες που με ταλαιπωρουν, λιγη παςτα και κατι να ζεστανω την ΕνΒιντια.

Για οποιον ενδιαφερεται για μνημη εχω ενα μοντουλ των 2 γκιγκα και 1 των 1 γκιγκα νομιζω ειναι 667 (μοντελο 2008).

Δισκος 250 γκιγκα.

Εχω επεξεργαστη στα 65 λιθογραφεια. Υπαρχει καποιος συμβατος και λιγο πιο γρηγορος με μικροτερη λιθογραφια και με τι κοστος θα μπορουσα να τον αλλαξω.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Σημασια εχει να το κανουμε μονοι μας να μαθουμε και κατι. Δεν ειναι τιποτα το δυσκολο να ζεστανεις ενα τσιπ.

Δημοσ.

Σημασια εχει να το κανουμε μονοι μας να μαθουμε και κατι. Δεν ειναι τιποτα το δυσκολο να ζεστανεις ενα τσιπ.

Reflow θέλεις να κάνεις ή Reballing?

To να ζεστάνεις ένα τσιπ όπως λες (χωρίς βέβαια να το κάψεις και χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στα διπλανά του στοιχεία) δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Αλλά αυτό που κάνεις στην ουσία δεν είναι να ζεστάνεις απλά το τσιπ όπως λες, αλλά κάνεις επανάταξη των κολλήσεων.

Και η λύση που θα δώσεις με την τεχνική αυτή (reflow), να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου κρατήσει πάνω από 1-2 μήνες.

Αν πάλεις θέλεις να δώσεις μόνιμη λύση, πρέπει να κάνεις reballing.

Που δεν είναι καθόλου απλό όπως νομίζεις.

Απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και εμπειρία.

Δημοσ.

Δεν θελω να κανω reballing γιατι προφανως δεν πιστευω οτι αξιζει. Και στο reballing δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα κρατησει πανω απο 3 μηνες αλλα και δεν θελω να μπλεξω με μαστορια.

Για να λεω ζεσταμα προφανως reflow θελω να κανω και αν πιασει επιασε. Αν δεν πιασει το δινουμε το λαπτοπ για ανταλλακτικα ή ψαχνουμε για κατι αλλο (πχ μητρικη). Σαν project το κανω για εξασκηση.

Δημοσ.

Δεν θελω να κανω reballing γιατι προφανως δεν πιστευω οτι αξιζει. Και στο reballing δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα κρατησει πανω απο 3 μηνες ......

Ότι πεις .......

Δημοσ.

Ότι πεις .......

Εχεις κανει και πιστευεις οτι θα αντεξει χρονια; Αν εχεις να πεις κατι σχετικο γιατι δεν το γραφεις;

Δημοσ.

Εχεις κανει και πιστευεις οτι θα αντεξει χρονια; Αν εχεις να πεις κατι σχετικο γιατι δεν το γραφεις;

Google it!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...