wakabanka Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Με βάση τις ανάγκες σου αν βρεις κανά μτχ 925 κοντά στα 150-60 χτύπησε το.Θα σε υπερκαλύψει.Στα χαρακτηριστικά που ζητάς (απόκριση,κατασκευη,υποστήριξη,κάμερα) είναι αισθητά καλύτερο απο το πολύ αξιόλογο moto g και ανταγωνίζεται χαλαρά το nexus 5(το οποίο θεωρώ υπερβολή για τη χρήση που το θες,όπως και το 930). 1
kostasff Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 To lg g2 mini ξεχνα το, το moto g ειναι αισθητα καλυτερο.(σε οθονη, ταχυτητα, αναβαθμισεις) Στα 250-300€ κοιτας σε lumia 925, lg g2, nexus 5, oneplus one . To lumia 925 εχει αρκετα καλη καμερα, αλλα υστερει σε σχεση με τα αλλα σε οθονη και σε ταχυτητα/browsing. Σε ιδια λεφτα παιζει και το Sony Xperia Z, που αν και εχει υψηλοτερης αναλυσης οθονη, τα χρωματα δεν ειναι καλα.Ειναι ομως αδιαβροχο και πιο γρηγορο απο το lumia 925. Σε φθηνοτερο, κοιτα και το Asus Zenfone 5 . Ισως αξιζει να δεις ποσο θα κοστιζει και τι πλεονεκτηματα θα εχει ο διαδοχος του moto g που θα παρουσιαστει στις 5 Σεπτεμβριου. Υστερεί σε οθόνη το 925??? Σίγουρα το έχεις δει απο κοντά? Καλοκαίρι, ντάλα ήλιος και όταν οι άλλοι βάζουν το χέρι να διαβάσουν λες και προσπαθούν να ανάψουν τσιγάρο με 9 μποφόρ, στο 925 διαβάζεις άνετα. Αυτό με το browsing γιατι το αναφέρεις διαρκώς? Υστερούν τα WP??? Δεν νομίζω φίλε. Όσο για το viber παρουσιάζεται κάποιες λίγες φορές κάποια θέματα αλλα το WhatsApp δουλεύει άψογα. Όχι πως με το viber δεν κανεις την δουλεια σου. Επίσης το 925 εχει παρα πολυ καλή κάμερα. Βάλε και την ποιοτητα κατασκευής που ειναι αλλού. Ένα ακόμη σημαντικό ατού των lumia είναι η δωρεάν off line πλοήγηση για πάντα με τους άψογους χάρτες της Nokia. 1
haHa Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Υστερεί σε οθόνη το 925??? Σίγουρα το έχεις δει απο κοντά? Καλοκαίρι, ντάλα ήλιος και όταν οι άλλοι βάζουν το χέρι να διαβάσουν λες και προσπαθούν να ανάψουν τσιγάρο με 9 μποφόρ, στο 925 διαβάζεις άνετα. Αυτό με το browsing γιατι το αναφέρεις διαρκώς? Υστερούν τα WP??? Δεν νομίζω φίλε. Όσο για το viber παρουσιάζεται κάποιες λίγες φορές κάποια θέματα αλλα το WhatsApp δουλεύει άψογα. Όχι πως με το viber δεν κανεις την δουλεια σου. Επίσης το 925 εχει παρα πολυ καλή κάμερα. Βάλε και την ποιοτητα κατασκευής που ειναι αλλού. Ένα ακόμη σημαντικό ατού των lumia είναι η δωρεάν off line πλοήγηση για πάντα με τους άψογους χάρτες της Nokia. Στο browsing υστερει το 925 γιατι εχει αισθητα χαμηλοτερες επιδοσεις απο τα παρομοιας τιμης lg g2/nexus 5 και γιατι γενικοτερα τα wp εχουν υποδεεστερο browsing experience(πχ ακομα και το password syncing δεν ειναι οτι καλυτερο). To οτι παραδεχεσαι οτι το viber εχει προβληματα και ταυτοχρονα λες οτι το whatsapp δουλευει αψογα, ενω ειναι διαφορετικα προγραμματα που το ενα προσφερει voice calling και το αλλο οχι, ειναι ενδεικτικο το πως διαφοροι wp users ξεχνανε-καταπινουν-εθελοτυφλουν με τα προβληματα των wp. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2014 από haHa
Grey Warden Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Στο browsing υστερει το 925 γιατι εχει αισθητα χαμηλοτερες επιδοσεις απο τα παρομοιας τιμης lg g2/nexus 5 και γιατι γενικοτερα τα wp εχουν υποδεεστερο browsering experinece(πχ ακομα και το password syncing δεν ειναι οτι καλυτερο). To οτι παραδεχεσαι οτι το viber εχει προβληματα και ταυτοχρονα λες οτι το whatsapp δουλευει αψογα, ενω ειναι διαφορετικα προγραμματα που το ενα προσφερει voice calling και το αλλο οχι, ειναι ενδεικτικο το πως διαφοροι wp users ξεχνανε-καταπινουν-εθελοτυφλουν τα προβληματα των wp. Διαβάστε τα σχόλια κάτω από κάθε γνωστή εφαρμογή στο windows market και μετά τρίψτε τα μάτια σας με αυτά που διαβάζετε εδώ αλλά και αλλού στα δημόσια τοπικς. ΥΓ. Χαίρομαι που αναφέρεται η offline πλοήγηση ως πλεονέκτημα του λειτουργικού των wp. Τώρα που θα μπει στα Samsung και αργότερα σε όλα τα android θα μπορούμε να το αναφέρουμε και εμείς. ΥΓ2. Η καλή κάμερα δεν είναι στοιχείο του λειτουργικού αλλά της συσκευής. Οι καλές κάμερες των ακριβών Lumia οφείλονται στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν και όχι στο λειτουργικό το ίδιο.
ikaruga24 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδια το viber δεν αποτελει σοβαρο λογο για να απορριψω τα windows phone. Το να λειτουργει απροβληματιστα βεβαια καποιο app που ισως χρειαζομαι θα ηταν ιδεατο αλλα αν δεν λειτουργει σωστα τοτε απλα θα βρω αντικαταστατη app ή θα προτιμησω ποιο ορθοδοξους τροπους επικοινωνιας. Το τηλεφωνο σε καθε περιπτωση θα εχει light χρηση και ειμαι σιγουρος οτι τα πολλα φρου φρου και αρωματα ποιο πολυ θα με ξενερωσουν παρα θα με βοηθησουν. Δευτερο πραγμα ειναι τα windows δεν "βαραινουν" με την παροδο του χρονου τη συσκευη σου. Παραδειγμα το Υ300 μου καμια σχεση δεν εχει τωρα με οταν το πρωτοπηρα. Πλεον τρωει απιστευτο lagάρισμα ακομα και για τις ποιο βασικες χρησεις που μπορω να του κανω (texting παραδειγμα). Αντιθετα εχει φιλος το lumia 720 απο τοτε που πρωτοβγηκε και το τηλεφωνο κυριολεκτικα πεταει. Εδω πεταει το κατα πολυ χειροτερο 520. Γι αυτο λεω οτι τα windows προσωπικα με εχουν πεισει σε οτι αφορα τη λειτουργια τους και την αξιοπιστια τους. Μπορει και να κανω λαθος γιατι δεν τα εχω δουλεψει αλλα με βαση οσα εχω δει απο κοντα και σε συνδιασμο με τις μαρτυριες χρηστων γενικοτερα νομιζω οτι θα τους δωσω την ευκαιρια που χρειαζεται και ελπιζω απλα να εχω το κεφαλι μου ηρεμο.
Grey Warden Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Για καμια φθηνή συσκευή καλά είναι. Εγώ θα στο πρότεινα από την στιγμή που σκοπεύει να ξοδέψει κάποιος μέχρι 130 ευρώ το πολύ. Για παραπάνω λεφτά δεν αξίζουν εκτός κι αν θες να πας σε 1020 για την κάμερα του αποκλειστικά.
disqualified Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Παιδια το viber δεν αποτελει σοβαρο λογο για να απορριψω τα windows phone. Το να λειτουργει απροβληματιστα βεβαια καποιο app που ισως χρειαζομαι θα ηταν ιδεατο αλλα αν δεν λειτουργει σωστα τοτε απλα θα βρω αντικαταστατη app ή θα προτιμησω ποιο ορθοδοξους τροπους επικοινωνιας. Το τηλεφωνο σε καθε περιπτωση θα εχει light χρηση και ειμαι σιγουρος οτι τα πολλα φρου φρου και αρωματα ποιο πολυ θα με ξενερωσουν παρα θα με βοηθησουν. Δευτερο πραγμα ειναι τα windows δεν "βαραινουν" με την παροδο του χρονου τη συσκευη σου. Παραδειγμα το Υ300 μου καμια σχεση δεν εχει τωρα με οταν το πρωτοπηρα. Πλεον τρωει απιστευτο lagάρισμα ακομα και για τις ποιο βασικες χρησεις που μπορω να του κανω (texting παραδειγμα). Αντιθετα εχει φιλος το lumia 720 απο τοτε που πρωτοβγηκε και το τηλεφωνο κυριολεκτικα πεταει. Εδω πεταει το κατα πολυ χειροτερο 520. Γι αυτο λεω οτι τα windows προσωπικα με εχουν πεισει σε οτι αφορα τη λειτουργια τους και την αξιοπιστια τους. Μπορει και να κανω λαθος γιατι δεν τα εχω δουλεψει αλλα με βαση οσα εχω δει απο κοντα και σε συνδιασμο με τις μαρτυριες χρηστων γενικοτερα νομιζω οτι θα τους δωσω την ευκαιρια που χρειαζεται και ελπιζω απλα να εχω το κεφαλι μου ηρεμο. Νομίζω τα windowsphone και το lumia 925 είναι ιδανικό για την περίπτωσή σου. Το ομαλό scrolling μάλιστα των WP και της Apple δεν τη βρίσκεις σε απολύτως κανένα android, Τα WP έχουν ομαλό scrolling από την πρώτη μέρα μέχρι και την τελευταία.. Στο android το scrolling έχει φτιάξει αλλά είναι νευρικό. Αναμφίβολα υπήρχαν ελλείψεις και προβλήματα στα 7 (κυρίως στην ταχύτητα των skype, viber και whatsapp) αλλά πλέον έχουν ξεπεραστεί καθώς έχω δει τη λειτουργία τους στα WP8. Δεν είμαι κολλημένος μάλιστα επέλεξα το Nexus 5 μετά από WP γιατί ήθελα να δοκιμάσω την πλατφόρμα και είναι το μόνο android που μου αρέσει αισθητικά. Με πάρα πολύ δυσκολία αποφάσισα να μην πάρω το 925. Αναμφίβολα το λειτουργικό έχει μεγαλύτερη αισθητική και λειτουργική συνέπεια Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2014 από disqualified
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδια το viber δεν αποτελει σοβαρο λογο για να απορριψω τα windows phone. Το να λειτουργει απροβληματιστα βεβαια καποιο app που ισως χρειαζομαι θα ηταν ιδεατο αλλα αν δεν λειτουργει σωστα τοτε απλα θα βρω αντικαταστατη app ή θα προτιμησω ποιο ορθοδοξους τροπους επικοινωνιας. Το τηλεφωνο σε καθε περιπτωση θα εχει light χρηση και ειμαι σιγουρος οτι τα πολλα φρου φρου και αρωματα ποιο πολυ θα με ξενερωσουν παρα θα με βοηθησουν. Δευτερο πραγμα ειναι τα windows δεν "βαραινουν" με την παροδο του χρονου τη συσκευη σου. Παραδειγμα το Υ300 μου καμια σχεση δεν εχει τωρα με οταν το πρωτοπηρα. Πλεον τρωει απιστευτο lagάρισμα ακομα και για τις ποιο βασικες χρησεις που μπορω να του κανω (texting παραδειγμα). Αντιθετα εχει φιλος το lumia 720 απο τοτε που πρωτοβγηκε και το τηλεφωνο κυριολεκτικα πεταει. Aυτο ελειπε να μην πεταει κινητο των 350+€ οταν βγηκε(οσο δηλαδη εκανε το nexus 4) , ενω ταυτοχρονα εχει φθηνιαρικη οθονη αναλυσης 800x480. Εδω πεταει το moto g με μεγαλυτερη αναλυση και χαμηλοτερη τιμη(τον περισσοτερο καιρο που πωλουνταν τα 2 κινητα, το moto g ειχε αισθητα χαμηλοτερη τιμη, παρολο που δεν εχει φθηνιαρικη οθονη κλπ). Οσο για το viber, μπορει πραγματι να μην ειναι λογος να απορριψεις τα windows phone(αν κ ηταν αρχικα στις απαιτησεις σου). Απλα το πως αντιμετωπιζουν-καλυπτουν-εθελοτυφλουν οι χρηστες των windows phone τα προβληματα/ελλειψεις ειναι κατι που φαινεται και στην αντιμετωπιση των προβληματων του viber: κανενας αρχικα δεν σου ειπε οτι υπαρχει προβλημα(θα επρεπε , μιας και ηταν στις απαιτησεις σου), ενω οταν το ανεφερα, αρχισαν να λενε οτι υπαρχει το whatsapp(οχι αμεσα συγκρισιμο μιας και δεν κανει κλησεις) κλπ. Οπως και να εχει, το 925 ειναι αξιοπρεπης λυση, απλα ειναι σχετικα ακριβο στα 250€ και με μικροτερη αντοχη στο χρονο/χειροτερη εμπειρια χρησης απο τα σχεδον παρομοιας τιμης nexus 5/lg g2 .
StigmaX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως εγώ δύο χρόνια τώρα με Nexus 4 δεν έχω δει το τηλέφωνο να βαραίνει... Όπως έτρεχε όταν το πήρα, έτσι πάει και τώρα... Τώρα για lags οποίος έχει πιάσει έστω και για λίγο συσκευή με στοκ αντροιντ ξέρει ότι δεν υφίσταται...
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως εγώ δύο χρόνια τώρα με Nexus 4 δεν έχω δει το τηλέφωνο να βαραίνει... Όπως έτρεχε όταν το πήρα, έτσι πάει και τώρα... Βασικα το nexus 4(βγηκε με 4.2) εγινε πιο γρηγορο με την 4.3: http://arstechnica.com/gadgets/2013/08/review-android-4-3-future-proofs-the-platform-with-multitude-of-minor-changes/4/ Jelly Bean 4.3: Should breathe new life into the Nexus 4 and 2012 Nexus 7 in particular Small performance increases for many supported devices without significant drops in battery life Aναμενεται να γινει ακομα πιο γρηγορο με android 5.0 L και με μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας. Το Lumia 720 που ηταν σε παρομοια χρηματα οταν κυκλοφορουσαν τα 2 κινητα(το 2013) ειναι αισθητα πιο αργο, παρολο την φθηνιαρικη/χαμηλης αναλυσης οθονης. Οποιος προτιμησε τοτε το lumia 720 απο το nexus 4, εχει μικροτερη αντοχη στο χρονο/χειροτερη εμπειρια χρησης. Αντιστοιχα ισχυει μεταξυ lumia 925 και lg g2/nexus 5.
Grey Warden Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Εν τω μεταξύ κάτι που δεν αναφέρεται συχνά είναι οτι την smooth αίσθηση των wp την δίνει το effect που καμουφλαρει έξυπνα την όποια καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών. Αν πατήσω τον dialer στο android κινητό μου θα ανοίξει ακαριαία (exdialer γαρ) ενώ σε wp θα πρέπει να "περιμενω" να ανοίξει με το effect να προηγείται.
ikaruga24 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Παντως παιδια για να βρω σε android αυτα που ψαχνω και παιρνω με τις συσκευες lumia πρεπει να βαλω το χερι βαθια στην τσεπη. Αν θα παω σε android συσκευη σιγουρα δεν θα παω σε κατι λιγοτερο απο 350 ευρω μιας και η καμερα, ποιοτητα κατασκευης, αδιαβροχο-προστασια απο χωμα και σκονη και γενικα πρακτικα πραγματα δεν τα βρισκεις σε φθηνοτερα κινητα. Τι να το κανω το G2 με την αθλια ποιοτητα κατασκευης του? Τι να το κανω το Nexus 5 με την καμερα της πλακας? Το μοναδικο android τηλεφωνο που θα τα εδινα με ανεση και χωρις κανεναν ενδιασμο τα λεφτα που ζηταει ειναι το Sony Xperia Z2. Μαμουθ μπαταρια, αδιαβροχο, προστασια απο σκονη (μεγαλη υποθεση εδω που βρισκομαι), επεξεργαστικη ισχυ, ζωντανα χρωματα, γαματη καμερα, ποιοτητα κατασκευης και γενικα μου προσφερει ουσιαστικη βοηθεια στη μερα μου. Και τα 450 ομως πολλα ειναι ασχετα αν θα τα εδινα με ανεση αν τα ειχα. Και ας εχει καποια προβληματα με το λογισμικο. Οπως ειπα δεν με ενδιαφερει απαραιτητα να ειναι καποιο τηλεφωνο 1080p ή να φοραει τερας επεξεργαστη αν η ολη εμπειρια ειναι γρηγορη και ξυραφενια. Οπως καταλαβαινετε δινω ιδιαιτερη σημασια στην πρακτικοτητα των πραγματων. Δεν με νοιαζει να παρω Porche boxter, μια χαρα ικανοποιημενος θα ειμαι και με το mazda MX-5 (αν με πιανετε τι θελω να πω). P.S. το Xperia Z2 το ειδα πριν λιγο απο κοντα και με εβαλε σοβαρα σε σκεψεις να μαζεψω κανα φραγκο και να παρω αυτο στην τελικη. Το προβλημα ειναι οτι χρειαζομαι συσκευη αμεσα γιατι οπως ειπα αυτη που εχω τωρα ειναι να τη βαψω μπλε και να την πεταξω στη θαλασσα.
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Παντως παιδια για να βρω σε android αυτα που ψαχνω και παιρνω με τις συσκευες lumia πρεπει να βαλω το χερι βαθια στην τσεπη. Το αντιστροφο ισχυει συνηθως. Για να βρεις σε windows phone αυτα που παιρνεις πχ με ενα moto g(οθονη, επιδοσεις), πρεπει να βαλεις το χερι βαθια στην τσεπη. Δεν μπορεις να τα βρεις σε windows phone των ~150€. Για αυτο αναγκαστηκες και σκεφτεσαι κινητο των 250€ , ενω κοιταγες πολυ χαμηλοτερα. Αν θα παω σε android συσκευη σιγουρα δεν θα παω σε κατι λιγοτερο απο 350 ευρω μιας και η καμερα, ποιοτητα κατασκευης, αδιαβροχο-προστασια απο χωμα και σκονη και γενικα πρακτικα πραγματα δεν τα βρισκεις σε φθηνοτερα κινητα. Τι να το κανω το G2 με την αθλια ποιοτητα κατασκευης του? Τι να το κανω το Nexus 5 με την καμερα της πλακας? Το nexus 5 δεν εχει καμερα της πλακας, εχει πολυ καλη καμερα. Στην αρχη ηταν αργη και με προβληματα, αλλα μετα την αναβαθμιση θεωρειται πολυ καλη*. Δεν ειναι κορυφαια, οπως κορυφαια δεν ειναι και του 925, αλλα ειναι πολυ καλη. Γραφεις για "αδιαβροχο-προστασια απο χωμα και σκονη". To lumia 925 δεν ειναι τετοιο. Πχ το z1 compact ειναι, το οποιο εχει και πολυ-πολυ καλη καμερα και πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Ειναι στα ~330€. Και παλι ομως πιστευω οτι θα βρεις κατι να το απορριψεις. Οπως πχ στις αρχικες αναγκες σου δεν ειχες γραψει για κορυφαια καμερα, ποιοτητα κατασκευης κλπ. Αυτα τα προσθεσες οταν ειδες οτι τα android προσφερουν καλυτερη εμπερια χρησης στις τιμες που κοιταγες. Γενικοτερα, οι απαιτησεις σου αλλαζαν και "φωτογραφιζαν" το 925. Δινεις βαση στα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του και δεν σε επηρεαζουν τα μειονεκτηματα του (παρολο που ηταν στις αρχικες αναγκες σου) Δεν ειναι κακο αυτο, προφανως σου εχει κανει κλικ το lumia 925, απλα στα 240€ που κοστιζει θα εχεις μικροτερη αντοχη στο χρονο/χειροτερη εμπειρια χρησης απο τα σχεδον παρομοιας τιμης nexus 5/lg g2 . Οπως ακριβως ισχυε πριν 1-1.5 χρονο μεταξυ lumia 720 και nexus 4. *Εδω ενδεικτικα τι γραφουν για την διορθωμενη καμερα: http://www.theverge.com/2013/11/4/5062724/google-nexus-5-review Update: Google has issued a significant update to the camera software bundle of the Nexus 5 in the form of Android 4.4.1. The update improves upon many of the issues cited in this review, most significantly the camera's ability to focus on subjects consistently and reliably in a variety of lighting and environment settings. To read more about the changes, see our detailed review here. http://www.theverge.com/2013/12/5/5175568/fixing-the-nexus-5-android-4-4-1-improves-camera But even now, after just five weeks of work, the Nexus 5's camera has been massively improved. We've only had a day with the software, but the changes are clear. Before, there were shots you simply couldn't get — I learned to not even try with fast-moving subjects, especially in low light, but now a picture of the New York City skyline out the window of a taxi is crisp and in focus, even if it's not quite as sharp as on an iPhone 5S. The Nexus 5 just inspires confidence in a way it never did before. With Android 4.4.1 on board, however, the Nexus 5's camera stops being a dealbreaker — it's not the best smartphone camera, but it's a camera you can use confidently and expectantly knowing that it will almost always deliver. It may not take the perfect shot yet, but rarely offers anything but a completely usable one.
ikaruga24 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μιλας απο την αποψη των specs φανταζομαι, κατι το οποιο δεν με ενδιαφερει αυτο καθ'αυτο. Επισης οπως λεμε, δεν ειναι τα ιδια OS. Το 520 που ειχα στα χερια μου αν μη τι αλλο ειναι smartphone της φθηνιας και ομως με εντυπωσιασε θετικοτατα. Ακομα και η SD οθονη του δεν ηταν καθολου μα καθολου ασχημη. Ναι μια HD οθονη προφανως και ειναι καλυτερη αλλα τα αποτελεσματα της SD οθονης σε αυτο το μεγεθος δεν μου αφησαν ασχημες εντυπωσεις, δηλαδη αν μια συσκευη εχει τετοια ποιοτητα απεικονισης με τοσο χαμηλο PPi τοτε οτιδηποτε πανω απο αυτο μου φτανει και μου παραφτανει. Ειπαμε το moto G μπορει να ειναι το αγιο δισκοποτηρο του φθηνου android smartphone αλλα κατασκευαστικα (ποιοτητα συναρμογης και υλικα), καμερα και δευτερευουσες λειτουργιες (οπως ραδιο) απλα υστερει οπου και δικαιολογειται η τιμη. Επισης η εκδοση των 16GB την πιανει και μαλλον ξεπερναει την 200άρια οποτε σε αυτα τα λεφτα ισως ειναι καλυτερα να δεις και κατι αλλο.
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μιλας απο την αποψη των specs φανταζομαι, κατι το οποιο δεν με ενδιαφερει αυτο καθ'αυτο. Επισης οπως λεμε, δεν ειναι τα ιδια OS. Το 520 που ειχα στα χερια μου αν μη τι αλλο ειναι smartphone της φθηνιας και ομως με εντυπωσιασε θετικοτατα. Ακομα και η SD οθονη του δεν ηταν καθολου μα καθολου ασχημη. Ναι μια HD οθονη προφανως και ειναι καλυτερη αλλα τα αποτελεσματα της SD οθονης σε αυτο το μεγεθος δεν μου αφησαν ασχημες εντυπωσεις, δηλαδη αν μια συσκευη εχει τετοια ποιοτητα απεικονισης με τοσο χαμηλο PPi τοτε οτιδηποτε πανω απο αυτο μου φτανει και μου παραφτανει. Ειπαμε το moto G μπορει να ειναι το αγιο δισκοποτηρο του φθηνου android smartphone αλλα κατασκευαστικα (ποιοτητα συναρμογης και υλικα), καμερα και δευτερευουσες λειτουργιες (οπως ραδιο) απλα υστερει οπου και δικαιολογειται η τιμη. Επισης η εκδοση των 16GB την πιανει και μαλλον ξεπερναει την 200άρια οποτε σε αυτα τα λεφτα ισως ειναι καλυτερα να δεις και κατι αλλο. Δεν μιλαω απο την αποψη των specs, μιλαω για εμπειρια χρησης. Για να βρεις την ταχυτητα και την οθονη(εμπειρια χρησης,καλυτερο browsing κλπ) του moto g σε windows phone, πρεπει να "βαλεις το χερι βαθια στην τσεπη" οπως λες. Επισης, το moto g "κατασκευαστικα (ποιοτητα συναρμογης και υλικα)" ειναι σε παρομοιο (συχνα και πιο πανω) επιπεδο σε σχεση με αλλα κινητα παρομοιας τιμης, συμπεριλαμβανομενων και των φθηνων lumia. Σε καμερα υστερει λιγο σε σχεση με μερικα αλλα κινητα παρομοιας τιμης. Βεβαια εδω αλλα lumia σε αυτην την τιμη δεν εχουν καν μπροστινη καμερα ή φλας στην πισω καμερα (κατι λεγαμε για τις "αναγκες" σου που προσαρμοζονται). Τελος, εχει και ραδιο, σε αντιθεση με οτι εγραψες. Και επισης, επιμενεις να αναφερεσαι στις οθονες των 2 κινητων σαν να εχουν διαφορα μονο στην αναλυση. Εδω ξανα το ποστ , γιατι μαλλον δεν το ειδες: Δεν ειναι μονο θεμα αναλυσης(που κανει μεγαλη διαφορα σε κειμενο, σκεψου οτι δεν θα χρειαζεται να κανεις zoom in σε desktop ιστοσελιδες για να τις διαβασεις, oπως χρειαζεται τωρα με το Huawei Y300) ειναι και η αισθητα υψηλοτερη φωτεινοτητα του moto g εναντι της κακιστης/φθηνιαρικης οθονης του lumia 625 , καθως και το αισθητα υψηλοτερο contrast/καλυτερα χρωματα. Το contrast κανει μπαμ ακομα και σε μια απλη φωτογραφια(που δεν εχει σκοπο να συγκρινει τις οθονες τους) των κινητων διπλα-διπλα: -------- Σε πραγματικες μετρησεις, δες εδω ποσο πολυ υστερει σε φωτεινοτητα και contrast το 630 σε σχεση με το moto g. (που το 630 εχει μαλιστα καλυτερη οθονη απο το 625 που σε ενδιαφερει, απλα δεν υπαρχει συγκριτικο που να δινει νουμερα για 625 και moto g, για αυτο παραθετω με το 630): http://www.anandtech.com/show/8250/lumia-630-review/4 Ειναι πραγματικα φθηνιαρικες οι οθονες των 625/630. Οπως ειπα και προηγουμενως, προσαρμοζεις καθε φορα τις αναγκες σου αναλογα με το που ειναι δεν υστερει ενα windows phone. Οταν υπαρχει ενα σημαντικο πλεονεκτημα(πχ μπαταρια, οθονη, επιδοσεις κλπ) ενος android phone, αποφασιζεις να προσαρμοσεις τις αναγκες σου και να μην ειναι σημαντικο. Δεν ειναι κακο αυτο, προφανως σου εχει κανει κλικ το lumia 925, απλα στα 240€ που κοστιζει θα εχεις μικροτερη αντοχη στο χρονο/χειροτερη εμπειρια χρησης απο τα σχεδον παρομοιας τιμης nexus 5/lg g2 . -------------------------------------------------------------- Y.Γ.: Το z1 compact εχει αυτα ακριβως που εγραψες πιο πανω: "Μαμουθ μπαταρια, αδιαβροχο, προστασια απο σκονη (μεγαλη υποθεση εδω που βρισκομαι), επεξεργαστικη ισχυ, ζωντανα χρωματα, γαματη καμερα, ποιοτητα κατασκευης και γενικα μου προσφερει ουσιαστικη βοηθεια στη μερα μου." Συγκεκριμενα υπερτερει απο το 925 σε καμερα και οριακα σε ποιοτητα κατασκευης που εγραψες οτι σε ενδιαφερουν. Σε μπαταρια και επιδοσεις ειναι σε αλλο φυσικα επιπεδο, συν το πλεονεκτημα του "αδιαβροχου-προστασια απο χωμα και σκονη".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα