haHa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Νομιζω πως το 925 ειναι οτι πρεπει. Και οχι δεν εχει διαφορα 100 ευρω ρε haha. Το 8gb θα επερνε; τι θα πρωτοεβαζε μεσα; (δεδομενου κι ολας οτι το os τραβαει αλλα 2 περιπου gb) 100€ διαφορα εχουν τα βασικα μοντελα και οι εκδοσεις που ο ιδιος ο ikaruga24 κοιταει. Ο ikaruga24 οπως ο ιδιος ειπε δεν ειναι power χρηστης και δεν τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια. Η χρηση του θα ειναι απλη, λιγο internet, λιγο skype-viber, λιγο μουσικη, λιγο βιντεο και γενικα ελαφρια χρηση με καθολου παιχνιδια. ... αλλα οπως ειπα δεν ειμαι και κανενας power χρηστης για να με ενδιαφερει και πολυ αυτο απο τη στιγμη που δεν θα υπαρχει "βαρος" ή αρκετη δυναμη για να σηκωσει το "βαρος" του λογισμικου. Τα 8gb δεν φαινεται να αποτελουν αποτρεπτικο παραγοντα επιλογης για τον ιδιο και ουτε θα επρεπε με την χρηση που ειπε οτι θελει να κανει. Επαναλαμβανω: Απο αυτα που γραφεις πρεπει να αποκλεισεις κατευθειαν τα 625/630, λογω επιδοσεων/περιορισμων και κακιστης οθονης. Μενει το lumia 925 που τα καλυπτει ολα , αλλα ξεφευγει σε τιμη(και φθανει στις τιμες των αισθητα καλυτερων lg g2/nexus 5) και το moto g που σε καλυπτει σε τιμη, αλλα δεν εχει καλη καμερα, ειδικα σε low light. Οποτε μαλλον θα αποφασισεις μεταξυ moto g στα 150€ και lumia 925 στα 250€ ή lg g2/nexus 5 στα 290€(το αντιστοιχο windows phone απο πλευρας επιδοσεων/οθονης ειναι το lumia 930 και κοστιζει 450€). +1 Τα 625/630 ειναι αισθητα χειροτερες επιλογες. Y.Γ.: Αν καποιος θελει αρκετο χωρο , αλλα ταυτοχρονα θελει και αξιοπρεπη οθονη χωρις να φθασει στο επιπεδο τιμων του lumia 925/lg g2/nexus5, τοτε κοιταει στο lg l9 ii που παιρνει microsd. Eιναι μαλιστα αρκετα φθηνο(κατω απο 150€) και εχει πολυ μαζεμενες διαστασεις: εχει 4.7" οθονη , αλλα ειναι μικροτερο και ελαφρυτερο απο το lumia 925 των 4.5"(το οποιο εχει πλατος μεγαλυτερο απο το nexus 5 των 5"). 1
andrikakis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 και παλι κατα τη γνωμη μου παντα δεν μπορει να εχει μονο 5 gb διαθεσιμα. Εφοσων οπως ειπε, δεν αλλαζει καθε λιγο κινητο, πρεπει να κοιταξει καποια βασικα πραγματα ωστε να μην τον περιορισουν σε τυχον μελλοντικες αναγκες.
haHa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 και παλι κατα τη γνωμη μου παντα δεν μπορει να εχει μονο 5 gb διαθεσιμα. Εφοσων οπως ειπε, δεν αλλαζει καθε λιγο κινητο, πρεπει να κοιταξει καποια βασικα πραγματα ωστε να μην τον περιορισουν σε τυχον μελλοντικες αναγκες. Αν καποιος θελει αρκετο χωρο , αλλα ταυτοχρονα θελει και αξιοπρεπη οθονη χωρις να φθασει στο επιπεδο τιμων του lumia 925/lg g2/nexus5, τοτε κοιταει στο lg l9 ii που παιρνει microsd. Eιναι μαλιστα αρκετα φθηνο(κατω απο 150€) και εχει πολυ μαζεμενες διαστασεις: εχει 4.7" οθονη , αλλα ειναι μικροτερο και ελαφρυτερο απο το lumia 925 των 4.5"(το οποιο εχει πλατος μεγαλυτερο απο το nexus 5 των 5"). ---------------------------------------------------------- Τελος, ακριβως επειδη δεν αλλαζει συχνα κινητο, δεν θα επρεπε να προτεινεις τα υποδεεστερα lumia 630/625: Οποτε για το badget ψηφίζω και εγώ 630 και 625 ανάλογα με τη χρήση της κάμερας. Σε αυτο το budget που σκεφτεται, το moto g ειναι καλυτερο απο τα 630/625. (οθονη, ταχυτητα, features) Mην εχεις 2 μετρα και 2 σταθμα απλα για να υποστηριξεις κατι χειροτερο. 2
privateer Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Αφού δεν αλλάζεις συχνά κινητό δωσε κάτι παραπάνω και πάρε το 925. Στα 250 ειναι η καλυτερη επιλογή και πραγματικό value for money. 4
narta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Ωπα ωπα, 5.5 οθονη? Too much για τα δεδομενα μου. Δεν θελω η οθονη να ξεπερναει τις 4.7 ιντσες για λογους φορητοτητας μεσα στην κωλοτσεπη ή γενικα σε τσεπη παντελονιου. Νομιζω οτι πρεπει να κανω μια μικρη λιστα ως προς αποφυγη παρεξηγησεων για τι πραγμα δεν θελω. - Αυστηρα οθονη μεχρι 4.7 ιντσες. - Καλη καμερα με καλες low light δυνατοτητες και γενικες καλες επιδοσεις. - Οσο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης γινεται. - Κατα προτιμηση windows λογισμικο, το android το ψιλοφοβαμαι αλλα δεν το αποκλειω. - Τιμη 200 και κατω ή εως 250 αν προκειται για σοβαρη αναβαθμιση απο τις αλλες επιλογες. - δυνατοτητα για software/λογισμικο updates οσο ποιο βαθεια στο μελλον γινεται. Lumia 925 με αυτα τα ζητουμενα. Τελος, ακριβως επειδη δεν αλλαζει συχνα κινητο, δεν θα επρεπε να προτεινεις τα υποδεεστερα lumia 630/625: Σε αυτο το budget που σκεφτεται, το moto g ειναι καλυτερο απο τα 630/625. (οθονη, ταχυτητα, features) Mην εχεις 2 μετρα και 2 σταθμα απλα για να υποστηριξεις κατι χειροτερο. Χειροτερο; Η μοναδικη εμπειρια που εχεις απο τις συσκευες ειναι απο video του youtube και φωτο απο διαδυκτιο; Σαν VFM επιλογη το 630 ειναι εξαιρετικο. Το Moto G ειναι σαφως μια καλη επιλογη αλλα σε θεμα ευχρηστιας λειτουργικου το android ειναι για *μπιπ* καβάλα. Με 1GB μνημη και ολο reload κανει σε browser και launcher. Και ναι μιλαω εκ πειρας, εχουν περασει 3 διαφορετικα απο τα χερια μου. Αφού δεν αλλάζεις συχνά κινητό δωσε κάτι παραπάνω και πάρε το 925. Στα 250 ειναι η καλυτερη επιλογή και πραγματικό value for money. To αυτο, μην το σκεφτεσαι, ακομα και τωρα ειναι επιλογη με ποιοτικα χαρακτηριστικα. 1
haHa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Χειροτερο; Η μοναδικη εμπειρια που εχεις απο τις συσκευες ειναι απο video του youtube και φωτο απο διαδυκτιο; Σαν VFM επιλογη το 630 ειναι εξαιρετικο. Το Moto G ειναι σαφως μια καλη επιλογη αλλα σε θεμα ευχρηστιας λειτουργικου το android ειναι για *μπιπ* καβάλα. Με 1GB μνημη και ολο reload κανει σε browser και launcher. Και ναι μιλαω εκ πειρας, εχουν περασει 3 διαφορετικα απο τα χερια μου. Προφανως με ξερεις και ξερεις οτι εχω εμπερια μονο απο φωτο στο διαδικτυο. Μαλιστα. Δεν χρειαζεται να κανεις ανυποστατες εικασιες απλα επειδη υποστηριζεις κατι χειροτερο. Και ναι το 630 ειναι χειροτερο: εχει κακιστη οθονη χαμηλης αναλυσης/contrast/φωτεινοτητας, δεν εχει καν αισθητηρα φωτεινοτητας !! (οποτε ο χρηστης πρεπει να ανεβοκατεβαζει συνεχεια χειροκινητα την φωτεινοτητα, κατι που ειναι πολυ δυχρηστο), δεν εχει proximity sensor, δεν εχει μπροστινη καμερα που θελει ο topic starter για skype, δεν εχει flash στην καμερα. Δεν εχει καν αξιοπιστα notifications και ετσι ο topic starter θα χανει μερικα viber calls που ειπε οτι τον ενδιαφερει. Σε browsing ειναι αισθητα χειροτερο λογω οθονης και υποδεεστερου browser. Για τα τεχνικα χαρακτηριστικα που εσυ αναφερεις(δεν ανεφερα ποτε το 1gb ram, εσυ το εφερες στην συζητηση), δεν χρειαζεται να ειπωθουν πολλα, εκτιθεσαι μονος σου.
andrikakis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Τεσπα αρκετά δεν,χρειάζεται να μπερδεύουμε άλλο τον ts. Πιστεύω πήρε μια ιδέα για τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε κινητού από εμάς. ας αποφασίσει εκεινος αυτό που πραγματικά θέλει. Sent from my RM-892_eu_euro1_249
ikaruga24 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Πραγματι η ολη αυτη αντιπαραθεση προσωπικα με βοηθαει στο να ζυγιζω ορισμενα πραγματα και βγαινουν και πραγματα τα οποια δεν τα ειχα σκεφτει απο την αρχη οπως το θεμα της μνημης. Να πω οτι δεν παιζει να παρω συσκευη με κατω απο 16 GB. Τα 16 GB μου φαινονται υπεραρκετα ενω τα 8 GB μου φαινονται μαλλον απολυτα λειτουργικα. Σκεφτειτε οτι το Y300 μου τωρα με την εσωτερικη του 4GB μνημη δεν μπορει πλεον να δεχτει καμια αναβαθμιση σε κανενα app που εχω εγκατεστημενο και δεν εχω και καμια σοβαρη γκαμα απο δαυτα οποτε 16 GB it is. Και ναι σωστα καταλαβατε, κλεινω παρα πολυ προς το lumia 925. Εκτος και αν συμβει κατι αλλο εως τον επομενο μηνα που ερχομαι Ελλαδα και το τσιμπησω τοτε ειναι σιγουρα η επιλογη μου εως τωρα. Εχω δει πολλα review σημερα και συγκρισεις και πραγματικα το 925 με κερδισε. Σχεδιαστικα, ποιοτικα, εμφανισιακα, features και γενικα τικαρει ολα τα κουτακια που με ενδιαφερουν σε ενα τηλεφωνο. Επαναλαμβανω παντως οτι αν ξερει καποιος για αγορα συσκευων -αξιοπιστα- στο Internet ας το αναφερει εδω.
haHa Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δες το amazon.co.uk αν στελνει εκει που εισαι. Πολύ καλή επιλογη το 925(οχι ομως οτι καλύτερο σε value for money) , αναγκαστηκες βέβαια να πας σε διπλασια σχεδον χρηματα λογω οτι τα lumia 625/630 ειναι κακες επιλογές. Δες και τα nexus 5/lg g2(καλύτερα value for money) που μονο με 40€ παρακαλώ πας σε αλλη κατηγορία οθονης/ταχυτητας κλπ.(ειδικά από την στιγμή που δεν αλλαζεις συχνα τηλέφωνο και θα δωσεις τελικα ενα σημαντικό ποσο). Για την ιδια κατηγορία τηλεφωνου θα ηθελες 200€ παραπανω σε windows phone(450€ για lumia 930), δείχνοντας ποσο vfm ειναι τα lg g2/nexus 5 σε σχεση με το lumia 925. Ισως αξίζει να κοιτάξεις να βρεις το lumia 930 για 290€ αν γίνεται, μιας κ δεν αλλαζεις συχνα τηλέφωνο.
andrikakis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Το 930 είναι 5 ίντσες...το ίδιο και το g2/nexus. Οποτε πάλι το 925 είναι ιδανικό.
ikaruga24 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Λοιπον εχουμε και λεμε, ολα σε μεταχειρισμενες εκδοσεις στο Amazon μεχρι τωρα απο το καταστημα second-hand phones το οποιο εχει -δωρεαν- μεταφορικα σε ολες τις ευρωπαικες χωρες. - Lumia 925 λευκο 16GB - 138 λιρες (174 ευρω) - Lg g2 μαυρο 16 gb - 224 λιρες (280 ευρω) - Nexus 5 μαυρο 16gb - 205 λιρες (256 ευρω) - One plus one 16gb - 260 λιρες (324 ευρω) - Moto G μαυρο 16GB - 105 λιρες (131 ευρω) To lumia 930 ακομα και μεταχειρισμενο με 32GB στο φθηνοτερο καταστημα που να στελνει σε εμενα κοστιζει 330 λιρες (412 ευρω) οποτε βγαινει εκτος συζητησης.
haHa Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Το 930 είναι 5 ίντσες...το ίδιο και το g2/nexus. Οποτε πάλι το 925 είναι ιδανικό. Μην κρινεις το μεγεθος της συσκευης απο το μεγεθος της οθονης. Το 925 ειναι 4.5" αλλα εχει μεγαλα σχετικα περιθωρια: ενδεικτικα ειναι πλατυτερο απο το nexus 5 των 5" και εχει ιδιο πλατος με το lg g2 5.2". Εχει επισης σχεδον ιδιο πλατος με το 930. Εκει που υπερτερει το 925 ειναι στο μικροτερο μηκος. Αλλα ειδικα για το κρατημα με ενα χερι , το πλατος ειναι το πιο σημαντικο. Επισης το 925 ειναι βαρυτερο απο το nexus 5 παρολο οτι εχει αισθητα μικροτερη οθονη. Φυσικα ολα τα παραπανω κινητα(παρολο τις μεγαλυτερες οθονες) εχουν αισθητα μικροτερο βαρος και παχος σε σχεση με το 625 των 4.7" που σκεφτοταν αρχικα ο ikaruga24. Οποτε, μην κρινουμε το μεγεθος της συσκευης απο το μεγεθος της οθονης, ειδικα οταν μιλαμε για nokia που εχουν αρκετα μεγαλα περιθωρια και σχετικα μεγαλο βαρος(εκτος αν μιλαμε για τις ακριβοτερες συσκευες). Λοιπον εχουμε και λεμε, ολα σε μεταχειρισμενες εκδοσεις στο Amazon μεχρι τωρα απο το καταστημα second-hand phones το οποιο εχει -δωρεαν- μεταφορικα σε ολες τις ευρωπαικες χωρες. - Lumia 925 λευκο 16GB - 138 λιρες (174 ευρω) - Lg g2 μαυρο 16 gb - 224 λιρες (280 ευρω) - Nexus 5 μαυρο 16gb - 205 λιρες (256 ευρω) - One plus one 16gb - 260 λιρες (324 ευρω) - Moto G μαυρο 16GB - 105 λιρες (131 ευρω) To lumia 930 ακομα και μεταχειρισμενο με 32GB στο φθηνοτερο καταστημα που να στελνει σε εμενα κοστιζει 330 λιρες (412 ευρω) οποτε βγαινει εκτος συζητησης. Σε αυτα τα χρηματα(αν αποστελλουν στην χωρα σου), το lumia 925 ειναι επιτελους σωστο value for money(στα 250€ δεν ηταν, οταν με μολις 15% παραπανω επαιρνες αισθητα καλυτερο κινητο) και τωρα αξιζει σε σχεση με τα lg g2/nexus 5. Kαι το moto g ειναι σε καλη τιμη αν θελεις να δωσεις λιγοτερα χρηματα.. Ολα αυτα με δεδομενο οτι δεν εχεις προβλημα να παρεις μεταχειρισμενο κινητο. Δες και τις αγγελιες του εδω φορουμ, μιας και τα περισσοτερα κινητα θα εχουν ακομα εγγυηση και μερικα ειναι σφραγισμενα ή μερικων ημερων. Ισως ειναι καλυτερα να το αγορασεις απο αγγελια οταν ερθεις Ελλαδα οπως ειπες, γιατι θα το δεις απο κοντα και θα εχεις εγγυηση.
ikaruga24 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Θα παρω απο το καταστημα της αγγλιας γιατι προσφερει και 30 μερες send back policy αν δεν σου αρεσει το προιον + δωρεαν μεταφορικα απο και προς (σε περιπτωση που θες να το στειλεις πισω) αυτους. Και οχι φυσικα δεν με πειραζει να παρω μεταχειρισμενο προιον. Μου αρεσει η "καινουργιλα" αλλα οταν πετυχαινω τετοιες τιμες δεν με απασχολει το μεταχειρισμενο. Αρα στα λεφτα μας τσιμπαω το lumia 925 και τελειωνω, δεν περιμενω ουτε το 730 ουτε τιποτα.
haHa Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Αρα στα λεφτα μας τσιμπαω το lumia 925 και τελειωνω, δεν περιμενω ουτε το 730 ουτε τιποτα. Δεν εχει νοημα το 730, θα ειναι λογικα ακριβοτερο. Εγγυηση θα εχουν τα κινητα (δεν μιλαω για το 30 day send back policy);
ikaruga24 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Ναι εχουν 3 μηνες εγγυηση ολα. Δεν ειναι πολυ αλλα ειναι μαλλον αρκετος καιρος για να φανει καποιο προβλημα αν υπαρχει κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα