Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέμα αντοχής στο χρόνο δεν υφίσταται παρά μόνο σε βαριές εφαρμογές (δηλαδή παιχνίδια).

στο browsing γιατί να έχει μικρότερη αντοχή στο χρόνο το 925. με τον internet explorer να είναι ήδη αρκετά καλός και με καινούργιους browsers (opera mini) να έρχονται

Με αυτην την λογικη, το lumia 625 και το lumia 925 εχουν την ιδια αντοχη στο χρονο, απο την στιγμη που δεν μας ενδιαφερουν τα παιχνιδια.

Δεν ισχυει αυτο ομως, καποιος με 625 θα νιωσει πιο γρηγορα οτι θελει αλλαγη σε γρηγοροτερο/καλυτερο τηλεφωνο και ενας με 925 θα μπορεσει να το κρατησει περισσοτερο.(ακομα και αν μιλαμε για browsing και εφαρμογες)

Το 925 εχει απλα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το 625.

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ένα Huawei Y300 σχεδόν ένα χρόνο (ακόμη το πουλάνε κάποια καταστήματα γύρα στα 110€) και πριν από κανένα δίμηνο πήρα το Lumia 720 (στα 150€ και πλέον δεν υπάρχει ούτε για δείγμα)

Και τα δύο διπύρηνα στα 1000 MHz με 512 RAM... αλλά μέρα με τη νύχτα!!

Το Υ300 έπρεπε να το κάνω Root και να περάσω μόνος μου την καινούργια έκδοση Android η οποία φυσικά δεν είναι η επίσημη ή να μείνω με την 4.1 ... ενώ στο 720 τα windows 8.1 πέρασαν με ένα κλικ... και μάλλον θα τρέξει και τα win 9

Το Υ300 μένει συνεχώς από μνήμη και σέρνεται αν ανοίξεις 2-3 εφαρμογές... ενώ το 720 τρέχει απροβλημάτιστα!! 

Όχι δεν είμαι κολλημένος με τα windows, άλλωστε το 720 δεν το πήρα για μένα... κι ενώ πριν από μήνες δεν συνιστούσα σε κανέναν να πάρει windows phone, τώρα  το προτείνω με κλειστά μάτια!

Ειδικά σε ανθρώπους που θέλουν κινητό κι όχι κινητό-υπολογιστή-παιχνιδομηχανή... που είναι και η πλειοψηφία.

Δημοσ.

Έχω ένα Huawei Y300 σχεδόν ένα χρόνο (ακόμη το πουλάνε κάποια καταστήματα γύρα στα 110€) και πριν από κανένα δίμηνο πήρα το Lumia 720 (στα 150€ και πλέον δεν υπάρχει ούτε για δείγμα)

Και τα δύο διπύρηνα στα 1000 MHz με 512 RAM... αλλά μέρα με τη νύχτα!!

Το Υ300 έπρεπε να το κάνω Root και να περάσω μόνος μου την καινούργια έκδοση Android η οποία φυσικά δεν είναι η επίσημη ή να μείνω με την 4.1 ... ενώ στο 720 τα windows 8.1 πέρασαν με ένα κλικ... και μάλλον θα τρέξει και τα win 9

Το Υ300 μένει συνεχώς από μνήμη και σέρνεται αν ανοίξεις 2-3 εφαρμογές... ενώ το 720 τρέχει απροβλημάτιστα!! 

Όχι δεν είμαι κολλημένος με τα windows, άλλωστε το 720 δεν το πήρα για μένα... κι ενώ πριν από μήνες δεν συνιστούσα σε κανέναν να πάρει windows phone, τώρα  το προτείνω με κλειστά μάτια!

Ειδικά σε ανθρώπους που θέλουν κινητό κι όχι κινητό-υπολογιστή-παιχνιδομηχανή... που είναι και η πλειοψηφία.

Το lumia 720 ειχε παρομοια τιμη με το moto g. Με αυτο πρεπει να γινεται η συγκριση.

Μεταξυ Y-300 και lumia 720, το 720 ειναι μακραν καλυτερο κ με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Σε σχεση ομως με το moto g(παρομοια τιμη με το lumia 720), το moto g ειναι λιγο ταχυτερο και εχει αισθητα καλυτερη οθονη, δεν εχει φθηνιαρικη χαμηλης αναλυσης.

Δημοσ.

Έκανα τη σύγκριση με το Y300 γιατί αυτό έχω.. κι αυτό έχει ο χρήστης που ξεκίνησε το θέμα... κι επίσης έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά (επεξεργαστή - μνήμη). Σαφώς είναι ανώτερο το 720... ειδικά στις φωτογραφίες!

Το moto g δεν το έχω δουλέψει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά όπως λες κι εσύ είναι παρόμοιο με το 720.... το θέμα είναι πιο θα βολέψει καλύτερα στα χέρια του κάθε χρήστη (android - windows) κι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Δημοσ.

Έκανα τη σύγκριση με το Y300 γιατί αυτό έχω.. κι αυτό έχει ο χρήστης που ξεκίνησε το θέμα... κι επίσης έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά (επεξεργαστή - μνήμη). Σαφώς είναι ανώτερο το 720... ειδικά στις φωτογραφίες!

Το moto g δεν το έχω δουλέψει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά όπως λες κι εσύ είναι παρόμοιο με το 720.... το θέμα είναι πιο θα βολέψει καλύτερα στα χέρια του κάθε χρήστη (android - windows) κι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Οδηγούσα Citroën c2 και σερνόταν... Αγόρασα μερικούς μήνες μετά και μια z4, καμιά σχέση... Πολύ πιο γρήγορη και σβέλτη...

ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΎΣΟΥΜΕ?

Πραγματικά απορώ όλοι όσοι προτείνετε WP, όταν χάνεις τα μηνύματα στο viber η στο line, λέτε δεν πειράζει αφού έχω σμουθ εμπειρία?

Καλώς ή κακώς τα WP είναι ένα σύστημα το οποίο κάποια στιγμή θα σε κρεμάσει, είτε θα χάσεις ειδοποίηση, είτε δεν θα κάνει sync το viber, είτε θα έχεις τα μισά features σε εφαρμογές σε σχέση με άλλα λειτουργικά.

Αλλά κατά τα άλλα είναι πιο smooth από το Android σε συσκευές των 100€...

Δημοσ.

Καταρχήν μίλησα για συσκευή που αγόρασα καινούργια στα 150€ κι όχι στα 300-500€... οπότε το πρώτο σχόλιο προς τι;

Υπάρχουν δεκάδες χρήστες που έχουν γράψει σε αυτό το θέμα ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το Viber (ούτε και είναι απαραίτητο σε όλους) κι εσύ επιμένεις... 

Αν είσαι ερωτευμένος με το android... να ζήσετε και να τα χιλιάσετε!!! αλλά σταμάτα να μας θεωρείς ηλίθιους...

Δημοσ.

Αρχικα , δεν εγραψα οτι το 720 ειναι παρομοιο με το moto g: το 720 ειναι λιγο πιο αργο/μικροτερη αντοχη στο χρονο και εχει αισθητα χειροτερη οθονη.

Και η οθονη ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα σε ενα smartphone, γιατι με αυτο αλληλεπιδρας συνεχως. Μια χειροτερη οθονη υποβαθμιζει αισθητα την εμπειρια χρησης, ειδικα σε browsing κλπ.

Τελος, το Y300 δεν ηταν στα κινητα που σκεφτεται να αγορασει ο φιλος, το εχει ηδη και το εχει μετανιωσει. Αν δεις τα πρωτα του μηνυματα, ηταν το 630, το moto g κλπ.

Και ναι, το Y300 ειναι κακη αγορα. Το θεμα ειναι να μην ξανακανει κακη αγορα. Για αυτο και το lumia 720 δεν ηταν τοσο καλη αγορα: γιατι στα ιδια χρηματα επαιρνε καλυτερο/πιο γρηγορο κινητο με καλυτερη οθονη. (moto g)

Για αυτο κανουμε την συζητηση , για να παρει οτι καλυτερο μπορει στα χρηματα που σκεφτοταν ή να δωσει ελαχιστα πραπανω και να παρει κατι αισθητα καλυτερο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Υπάρχουν δεκάδες χρήστες που έχουν γράψει σε αυτό το θέμα ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το Viber (ούτε και είναι απαραίτητο σε όλους) κι εσύ επιμένεις... 

Θελεις να παραθεσεις 4 χρηστες(ουτε καν δεκαδες) που εγραψαν οτι δεν εχουν θεμα με το viber;;

Εγω βλεπω εναν που εγραψε οτι "δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα":

Οσο αφορα τα notifications στο viber και στα 2 κινητα δεν ειχα κανενα απολυτοσ προβλημα.

Και αρκετους που εγραψαν οτι αντιμετωπιζουν προβληματα:

... Η ελλείψεις του λειτουργικού είναι αισθητές όπως και η κατώτερη ποιότητα των εφαρμογών με τρανταχτό παράδειγμα το σχεδόν μη λειτουργικό viber.

Επίσης στο viber δεν ξέρω τι πρόβλημα αντιμετώπισες αλλά ειμαι χρηστης του καθημερινά (Lumia 925) και όντως 2-3 φορές δεν έχουν έρθει ειδοποιήσεις αλλά μέχρι εκεί.επίσης τελευταία περνει απανοτα updates.οποτε μην χρησιμοποίησε το viber ως κριτήριο.

Όσο για το viber παρουσιάζεται κάποιες λίγες φορές κάποια θέματα αλλα το WhatsApp δουλεύει άψογα. Όχι πως με το viber δεν κανεις την δουλεια σου.

αν εξαιρέσεις το θέμα με τις κλήσεις στο viber, που απ' ότι έχω παρατηρήσει δεν έχουν θέμα όταν είσαι συνδεδεμένος σε wifi, τα υπόλοιπα θέματα με τις ειδοποιήσεις έχουν λυθεί. αν θες να μιλάς όλη την ώρα με viber, μην πάρεις ακόμα wp.

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γραφεις ανακριβειες(οτι δηλαδη οι χρηστες εδω δεν εγραψαν οτι εχουν προβληματα) για να στηριξεις μια χειροτερη επιλογη.

Δημοσ.

Αυτό με την "αντοχή στο χρόνο" πάντως, πρέπει να μείνει στις χρυσές σελίδες τρόλινγκ του φόρουμ.

Όπως και τα εκπληκτικά συμπεράσματα περί μπρόουζινγκ, όπως φυσικά και ότι οθόνη=ανάλυση και τίποτα αλλο, όπως και ότι κινητά αγοράζουμε μόνο για το βίμπερ (δεν πα να σέρνεται, το βίμπερ να τρέχει καλά...).

Αυτό με τα τσίπσετ το έγραψα γιατί πρέπει να είναι κάποιος λίγο βραδύνους για να μην καταλαβαίνει πως καμία σημασία δεν έχουν συγκριτικά σε αντουτου και @@ για κινητά άλλης πλατφόρμας. Ναι, το διπύρηνο γουιν θα βγάλει χειρότερα νούμερα. Στην πράξη όμως, θα έχει ίδια συμπεριφορά με το τετραπύρηνο αντρόιντ. Η φανατίλα βρώμισε πια...

Τόπικ στάρτερ: Ναι, και το 925 θα σου κάνει τη δουλειά άψογα, και το 730. Και το moto g μια χαρά θα σου την κάνει.
Στο μπρόουζινγκ και τα τρία θα είναι μια χαρά, όσο και να τα κρατήσεις. Και η οθόνη του 925 είναι κλάσεις ανώτερη.

Ξεκολλήστε, και οι μεν και οι δε. Καλό το αντρόιντ, καλά και τα γουιν. Δεν κάνουν όλα για όλους. Άλλες προτεραιότητες έχει ο καθένας, άλλα γούστα, άλλη επιλογή θα κάνει. Δε γουστάρουν όλοι να βγάζουν και να βάζουν ρομ κλπ, ούτε όλοι να έχουν σταθερής εμφάνισης λειτουργικό. Έτσι είναι η ζωή: ό,τι και να διαλέξεις, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ προτείνω να πάρει wp. Αν πάρει android θα τον τρώει το σαράκι. Ενώ αν πάρει wp, θα πάει μόνος του στο android τρέχοντας κάποια στιγμή.

Υγ. Να διαβάσετε τα σχόλια στις πιο γνωστές εφαρμογές στο Windows market.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με την "αντοχή στο χρόνο" πάντως, πρέπει να μείνει στις χρυσές σελίδες τρόλινγκ του φόρουμ.

Όπως και τα εκπληκτικά συμπεράσματα περί μπρόουζινγκ, όπως φυσικά και ότι οθόνη=ανάλυση και τίποτα αλλο, όπως και ότι κινητά αγοράζουμε μόνο για το βίμπερ (δεν πα να σέρνεται, το βίμπερ να τρέχει καλά...).

Το ποιος ειναι το troll φαινεται απο το ποιος λεει πραγματα που δεν ειπαν αλλοι ωστε να υποστηριξει κατι χειροτερο.

Ενδεικτικα λεει οτι ειπωθηκε:

α) "ότι κινητά αγοράζουμε μόνο για το βίμπερ" , ενω φυσικα δεν εχει ειπωθει ποτε κατι τετοιο, για αυτο σαν σωστο τρολλ δεν κανεις παραθεση. Απλα ο topic starter ειπε οτι τον ενδιαφερει και για αυτο ειπωθηκε οτι ειναι αναξιοπιστο, μαλιστα και απο αρκετους χρηστες wp. (εκτος απο μερικους κολλημενους που λενε τα δικα τους ή προσπαθουν να υποβαθμισουν οποιοδηποτε μειονεκτημα των wp)

β) "ότι οθόνη=ανάλυση και τίποτα αλλο" , ενω εχει γινει 2 φορες αυτο το ποστ:

Δεν ειναι μονο θεμα αναλυσης(που κανει μεγαλη διαφορα σε κειμενο, σκεψου οτι δεν θα χρειαζεται να κανεις zoom in σε desktop ιστοσελιδες για να τις διαβασεις, oπως χρειαζεται τωρα με το Huawei Y300)

ειναι και η αισθητα υψηλοτερη φωτεινοτητα του moto g εναντι της κακιστης/φθηνιαρικης οθονης του lumia 625 , καθως και το αισθητα υψηλοτερο contrast/καλυτερα χρωματα.

Το contrast κανει μπαμ ακομα και σε μια απλη φωτογραφια(που δεν εχει σκοπο να συγκρινει τις οθονες τους) των κινητων διπλα-διπλα:

motog_lumia625_apps.jpg

motog_lumia625_hero.jpg

motog_lumia625_display.jpg

--------

Σε πραγματικες μετρησεις, δες εδω ποσο πολυ υστερει σε φωτεινοτητα και contrast το 630 σε σχεση με το moto g.

(που το 630 εχει μαλιστα καλυτερη οθονη απο το 625 που σε ενδιαφερει, απλα δεν υπαρχει συγκριτικο που να δινει νουμερα για 625 και moto g, για αυτο παραθετω με το 630):

http://www.anandtech.com/show/8250/lumia-630-review/4

65219.png

65221.png

Ειναι πραγματικα φθηνιαρικες οι οθονες των 625/630.

Για τα περι αντοχης στο χρονο, φανταζομαι τρολλαρεις ξανα αν θεωρεις οτι το lumia 630 εχει ιδια αντοχη στο χρονο με τα lumia 925/930.

Τόπικ στάρτερ: Ναι, και το 925 θα σου κάνει τη δουλειά άψογα, και το 730. Και το moto g μια χαρά θα σου την κάνει.

Στο μπρόουζινγκ και τα τρία θα είναι μια χαρά, όσο και να τα κρατήσεις. Και η οθόνη του 925 είναι κλάσεις ανώτερη.

Με την διαφορα οτι το moto g ειναι αισθητα φθηνοτερο.

Αυτο λεμε εξαρχης, οτι το moto g ειναι το καλυτερο στα λεφτα του και πρεπει να πας σε ακριβοτερο wp οπως λες για να παρεις την οθονη του/επιδοσεις κλπ.

Οταν το γραφεις εσυ, δεν υπαρχει θεμα. Οταν το γραφω εγω, υπαρχει..

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Με την διαφορα οτι το moto g ειναι αισθητα φθηνοτερο.

Αυτο λεμε εξαρχης, οτι το moto g ειναι το καλυτερο στα λεφτα του και πρεπει να πας σε ακριβοτερο wp οπως λες για να παρεις την οθονη του/επιδοσεις κλπ.

Οταν το γραφεις εσυ, δεν υπαρχει θεμα. Οταν το γραφω εγω, υπαρχει..

Επειδη εισαι αυτος που καταβαλει και την περισσοτερη προσπαθεια τα γραπτα σου μενουν και περισσοτερο οφειλω να πω οτι δεν εισαι δικαιος παντου. Το moto g ειναι αρκετα φθηνοτερο επειδη κανεις πολλες παραχωρησεις με μοναδικο καλο feature την οθονη του και το σχεδον vanila android που κουβαλαει. Δεν κουβαλαει φακους Zeis πανω του, δεν εχει 16 GB χωρο, δεν εχει αυτην την ποιοτικη και πολυτελες κατασκευη που εχει το 925.

Να στο κανω ποιο λιανα, δεν ειναι τα αυτοκινητα μονο ο κινητηρας και η θεση του οδηγου. Ειναι και τα φρενα, η συμπεριφορα στις στροφες, το φινιρισμα, τα υλικα, ο ηχος κτλ. που δινουν αλλο αερα σε ενα αυτοκινητο. Θα προτιμησω δηλαδη να παρω μια Mercedes C180 παρα ενα Seat Leon Cupra R.  Καπως ακριβοτερη η C180 απο το Cupra R ασχετα αν το τελευταιο ειναι ποιο γρηγορο αλλα ειναι αλλη κλασση αυτοκινητο η C180. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εισαι αυτος που καταβαλει και την περισσοτερη προσπαθεια τα γραπτα σου μενουν και περισσοτερο οφειλω να πω οτι δεν εισαι δικαιος παντου. Το moto g ειναι αρκετα φθηνοτερο επειδη κανεις πολλες παραχωρησεις με μοναδικο καλο feature την οθονη του και το σχεδον vanila android που κουβαλαει. Δεν κουβαλαει φακους Zeis πανω του, δεν εχει 16 GB χωρο, δεν εχει αυτην την ποιοτικη και πολυτελες κατασκευη που εχει το 925.

Δεν ειπα οτι ειναι καλυτερο απο το 925.

Oπως σου ξαναειπα πιο πριν, αυτη ακριβως ειναι η επιτυχια του moto g: οτι το συγκρινεις με το αισθητα ακριβοτερο 925 (50+% πιο ακριβο).

Oυτε τα lumia που ειναι περιπου στα χρηματα του moto g δεν εχουν αυτα που κανουν και ξεχωριζει το 925 και επιπλεον εχουν φθηνιαρικες οθονες, ειναι πιο αργα/εχουν μικροτερη αντοχη στο χρονο απο το moto g.

Οπως ειπαμε και παραπάνω, συγκρίνουμε κινητα σχετικα παρόμοιων τιμων..

Οτι το moto g το συγκρινεις εσυ και ο anttsit με το 925 δειχνει την επιτυχια του και το ποσο καλυτερο ειναι απο τα φθηνοτερα lumia.

Δημοσ.

Moto G 4g - 190 ευρω. 

http://www.skroutz.gr/s/5083685/Motorola-Moto-G-4G-8GB.html?keyphrase=moto+g+4g

Lumia 925 - 240 ευρω 

http://www.skroutz.gr/s/3330184/Nokia-Lumia-925-16GB.html?keyphrase=lumia+925

Απο που προκυπτει ή διαφορα του 50% μεγαλυτερη τιμη; 

Τα φθηνοτερα Lumia που υπαρχουν στην αγορα ειναι κατηγοριας Y-300. Υπαρχουν διαβαθμισεις τιμολογιακες που δεν μπορεις να συγκρινεις τηλεφωνα της μιας κατηγοριας με την αλλη. Το Lumia 925 ειναι η Mercedes C180 ενω το Moto G ειναι το Cupra R. Το Cupra ειναι "παιχνιδι" και οχι αυτοκινητο οπως η C180. Εγω ψαχνω "αυτοκινητο" φιλε χαχα, δεν θελω παιχνιδακια. Πλαστικουρα και αγιος ο Θεος...οχι δεν θα παρω, ευχαριστω πολυ. Φθηνοκατασκευες με λιγο καλο κινητηρα δεν τις προτιμω με τιποτα. Πακετο θελω, συνολο. 

Δημοσ.

Moto G 4g - 190 ευρω. 

http://www.skroutz.gr/s/5083685/Motorola-Moto-G-4G-8GB.html?keyphrase=moto+g+4g

Lumia 925 - 240 ευρω 

http://www.skroutz.gr/s/3330184/Nokia-Lumia-925-16GB.html?keyphrase=lumia+925

Απο που προκυπτει ή διαφορα του 50% μεγαλυτερη τιμη; 

Τα φθηνοτερα Lumia που υπαρχουν στην αγορα ειναι κατηγοριας Y-300. Υπαρχουν διαβαθμισεις τιμολογιακες που δεν μπορεις να συγκρινεις τηλεφωνα της μιας κατηγοριας με την αλλη. Το Lumia 925 ειναι η Mercedes C180 ενω το Moto G ειναι το Cupra R. Το Cupra ειναι "παιχνιδι" και οχι αυτοκινητο οπως η C180. Εγω ψαχνω "αυτοκινητο" φιλε χαχα, δεν θελω παιχνιδακια. Πλαστικουρα και αγιος ο Θεος...οχι δεν θα παρω, ευχαριστω πολυ. Φθηνοκατασκευες με λιγο καλο κινητηρα δεν τις προτιμω με τιποτα. Πακετο θελω, συνολο. 

Το εχουμε ξαναπει:

Μιλαμε για το moto g 8gb , το απλο, οχι το 4g.

Aφου ψαχνεις αυτοκινητο και οχι "παιχνιδι"(για να χρησιμοποιησω την αναλογια σου), γιατι κοιταγες για το lumia 630?

Δυο μετρα και δυο σταθμα.

Οπως ειπαμε και παραπάνω, συγκρίνουμε κινητα σχετικα παρόμοιων τιμων..

Δημοσ.

Το εχω πει στο post 38 οτι δεν παιζει να παρω συσκευη με κατω απο 16 GB χωρητικοτητα. Με τιποτα ομως. Ειτε αυτο ειτε να εχει θεση για micro sd για αυξηση αλλα προτιμω να εχει δικη του 16GB μινιμουμ και αν εχει και θυρα για micro SD ειναι σιγουρα καλοδεχουμενη αλλα οχι απαραιτητη (εφοσον εχει 16 GB ομως).  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...