ultraxmode Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Γειά σε όλους! Λόγω του οτι το τροφοδοτικό του Server μου τελευταία κάνει πολύ θόρυβο (σας προλαβαίνω, ναι, το έχω καθαρίσει/λαδώσει/περάσει σπρέι στο παρελθόν) θα ήθελα αν γίνεται να αλλάξω το ανεμιστηράκι του. Tο ανεμιστηράκι είναι 80άρι και στο καλώδιο τροφοδοσίας του έχει μία "επένδυση" (σαν μαύρο λάστιχο) το οποίο λέει 105C (μάλλον εννοεί πως είναι για μεγάλες θερμοκρασίες). Θα πρέπει να περάσω και στο νέο ανεμιστηράκι τέτοια επένδυση? (φοβάμαι μήπως πάρει καμμιά φωτιά αν δεν βάλω..Μένει ανοιχτός όλη μέρα ο Server. Θα είναι ασφαλές κάτι τέτοιο ή τα ανεμιστηράκια των τροφοδοτικών έχουν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές? (πάντως με μία πρώτη ματιά, το Fan φαίνεται σαν ένα κλασικό ..fan). Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. YΓ : Σας παραθέτω και μία φωτογραφία του Fan.
11demian111 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 καλυτερα ν'αλλαξεις τροφοδοτικο παρα να βαλεις χερι μεσα. Μια βλακεια να γινει οταν θα κολλας τα καλωδια, και με το που το ανοιξεις θα γινει το ελα να δεις... edit: τωρα ειδα την φωτο. απλα θελει να εχει το ιδιο βυσμα και τα ιδια χαρακτηριστικα (volt, ampere)
ultraxmode Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 καλυτερα ν'αλλαξεις τροφοδοτικο παρα να βαλεις χερι μεσα. Μια βλακεια να γινει οταν θα κολλας τα καλωδια, και με το που το ανοιξεις θα γινει το ελα να δεις... Δεν νομίζω να χρειάζεται να κολλήσω.. Το ανεμιστηράκι έχει κανονικό connector.. edit: τωρα ειδα την φωτο. απλα θελει να εχει το ιδιο βυσμα και τα ιδια χαρακτηριστικα (volt, ampere) αχα! οκ! Mήπως έχει κανείς ιδέα αν μπορώ να βρώ Noctua με τέτοιο connector?
coolerman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Αυτό λέγετε θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι,συνήθως έχουν η ανεμιστήρες όταν τους αγοράζεις!
ultraxmode Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Αυτό λέγετε θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι,συνήθως έχουν η ανεμιστήρες όταν τους αγοράζεις! Η αλήθεια είναι πως έχω αρκετό καιρό να αγοράσω... ώστε έχουν ε? Μια χαρά τότε! Τέτοιο ανεμιστηράκι με αυτό τον connector υπάρχει περίπτωση να βρώ? (Noctua κατα προτίμηση?) EDIT : Με μία πρώτη ματιά βλέπω πως η Noctua έχει 3-pin και 4-pin...
11demian111 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 λογικα θες ενα τετοιο http://www.coolerguys.com/32pa.html , το τεταρτο. μετα βαζεις πανω ο,τι ανεμιστηρα θες. θες τριπινο ανεμιστηρα με τον ανταπτορα
coolerman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Πρέπει να κάνεις χειρουργείο(mod)στον κοννέκτορα και στον noctua. 1
ultraxmode Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 λογικα θες ενα τετοιο http://www.coolerguys.com/32pa.html , το τεταρτο. μετα βαζεις πανω ο,τι ανεμιστηρα θες Λες να διακινδυνέψουμε κάτι?... Εννοώ μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα που θα παίρνει (ασταμάτητα) το ανεμιστηράκι?...
11demian111 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 κατα πασα πιθανοτητα οχι. για να μην παραγγελνεις ανταπτορα, μπορεις να κοψεις ενα μικρο μηκος απο το καλωδιο του αρχικου ανεμιστηρα, να το κολλησεις στον καινουριο, και το καλωδιο που απομενει, δηλαδη αυτο που διαβαζει τις στροφες του ανεμιστηρα να το βαλεις στην μητρικη.
ultraxmode Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 κατα πασα πιθανοτητα οχι. για να μην παραγγελνεις ανταπτορα, μπορεις να κοψεις ενα μικρο μηκος απο το καλωδιο του αρχικου ανεμιστηρα, να το κολλησεις στον καινουριο, και το καλωδιο που απομενει, δηλαδη αυτο που διαβαζει τις στροφες του ανεμιστηρα να το βαλεις στην μητρικη. Φοβάμαι μήπως κάνω καμιά βλακεία με τις κολλήσεις... άστο καλύτερα.. θα ψάξω για κανένα έτοιμο ανεμιστηράκι.. ξέρω κ γω?..
11demian111 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 δεν ειναι ευκολο να βρεις, καλυτερα παρε τον ανταπτορα
Roger Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Οι περισσοτεροι ανεμιστηρες στο εμποριο πωλουνται με κομμενα καλωδια τα οποια ειναι ετοιμα με καλαι στις ακρες τους,δεν εχουν βυσματα. Επιλεγεις τον σωστο ανεμιστηρα βασει μεγεθους και φυσικα ιδιας τασης 12v δηλαδη καλο ειναι να συμφωνουν και τα Α, κοβεις το βυσμα του κατεστραμμενου και το κολλας στο καινουργιο. Το μαυρο ''σωληνακι'' ειναι θερμοσυστελλο στην ουσια,οχι ομως απο αυτο που ζεστενουμε και μαζευει.Βρισκεται εκει γιατι πολλες φορες τα καλωδια απο την θερμοκρασια ξερενονται και σπανε με αποτελεσμα το βραχυκυκλωμα.
rfc Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Εγω θα εκοβα και θα εβαζα το βυσμα παντως. 2 λεπτα υποθεση ειναι.
ultraxmode Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Εγω θα εκοβα και θα εβαζα το βυσμα παντως. 2 λεπτα υποθεση ειναι. Επειδή ούτε κολλητήρι έχω, αλλά έχω και να κολλήσω πόσα χρόνια, καλύτερα να αγοράσω ένα ανεμιστηράκι με τα ίδια αμπέρ και τα ίδια βολτ και να το πάω να μου το φτιάξουν σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών... Ευχαριστώ πολύ παιδιά πάντως για την βοήθεια!
rfc Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Αν κοψεις το βυσμα και το ματισεις στο καινουργιο ανεμιστηρακι, μια χαρα θα παιζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα