Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό 1.200 ευρω (+/- 100)

ii) Χρήση του υπολογιστή για παιχνιδια αλλα οχι ιδιαιτερα συχνο

iii) Κανενα ειδικό προγράμμαδεν θα χρησιμοποιηθει.

iv) Να έχει καινουρια οθόνη εως περιπου 22'

v) Να έχει καινουριο πληκτρολόγιο,ποντίκι. Ηχεία υπάρχουν (5.1)

vi) Το Hardware θα το επιλεξω εγω απο διαφορα καταστηματα. Απλα θελω προτάσεις για το αν κανω υπερβολες.

vii) Το συστημα θα το συναρμολογησω μονος μου.

viii) Λειτουργικο κ.α. υπαρχουν (Windows 8.1, Office 2010 Pro)

ix) Mελλοντική αναβάθμιση μαλλον ξανα σε 5 - 6 χρόνια. Καμία πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών.

x) Καμία περίπτωση ΟC στο CPU (επεξεργαστής) 

xi) Καμία περίπτωση OC στη GPU (κάρτα γραφικών)

xii) Ίσως χρησιμοποιήσω ένα ή δυο παλιότερους σκληρους  (μαλλον SATA 2, σε καμια περίπτωση για βασικό, μονο για περισσότερη χωρητικότητα)

Αυτο που θελω ειναι να μου πειτε αν κανω καπου υπερβολες. (Υποψιάζομαι το τροφοδοτικό). Δεν κανω extreme gaming. Αυτο που θελω ειναι να κρατησει ο υπολογιστης πολλα χρόνια, οπως αυτος που έχω τωρα. Τον τωρινο υπολογιστη τον εχω περιπου 7 χρονια (core 2 duo και 8800 GT Ultra) και μπορεσα περισυ να παιξω με αξιοπρεπεια (με υποχωρησεις, αλλα αξιοπρεπεια) το AC 4. Εχω βρει καποια κομματια και περιμενω τις γνωμες σας. Απλα να ξερετε, φαν της Intel και της nVidia. Οριστε η συνθεση που εχω στο μυαλο μου :

Κουτί : Corsair Carbide 300R (δες εδω)

Μητρική : Gigabyte Z97X-Gaming 5 (δες εδώ)

Επεξεργαστής : Intel core i5 - 4690 (δες εδώ)

Κάρτα γραφικών :  Gigabyte GeForce GTX770 GV-N770OC-4GD (δες εδώ). Σκεφτομουνα να περιμενω μηπως
                              εβαζα μια απο τις νεες της nVidia (870 ισως;)

RAM : Kingston HyperX Fury Red 8GB DDR3-1600MHz (δες εδώ)

Τροφοδοτικό :  Corsair CX750M 750W (δες εδώ)

Σκληρός δίσκος : Caviar Black 1TB  (δες εδώ)

Drive :  Pioneer BDR-209D (δες εδώ). Δεν καιγομαι και πολυ για Blu Ray αλλα περισσοτερο για
             μελλοντικη χρηση

Οθόνη :  Samsung S22D300HY (δες εδώ)

Πληκτρολόγιο/Ποντίκι : Δεν εχω αποφασισει ακομα. Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης, δεν ξερω
                                    πως να διαλεξω.

Υπολογιστε/Προτεινετε ακομα και μια καλη ψυκτρα (οχι την στοκ που εχει μεσα το κουτι) και ενα - δυο
ανεμιστηρακια για το κουτι.

Ελπιζω να μην ξεχασα κατι. Περιμενω τις προτασεις σας.

Δημοσ.

Γρήγορες παρατηρήσεις:

Τα 8gb μνήμης να τα κάνεις 2*4 , αποδίδουν καλύτερα (dual ddr).

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις ssd σκληρό δίσκο για το λειτουργικό, 64gb το ελάχιστο μέγεθος με 128gb το ιδανικό.

Χρήματα μπορείς να κόψεις από τροφοδοτικό (είναι πολύ μεγάλο, 600-650w αρκεί). 

και από το (αχρείαστο) blue-ray. Ένα dvd-rw των 15-20 ευρώ αρκεί.

Επίσης οθόνη καλύτερα να πας στις 23 ίντσες.

Δημοσ.

@agrimi78 : Για την μνημη το σκεφτηκα και εγω. Για SSD ψηνομαι αλλα δεν ξερω αν με συμφερει οικονομικα.
                    Σιγουρα 650W τροφοδοτικο ειναι αρκετα; Δεν θελω να πνιγεται το συστημα. Ισως στο τελος να εχει
                    πανω μεχρι και 4 σκληρους. Για Blu Ray μαλλον δεν το βλεπω ουτε εγω. Για οθονη στις 23''
                    ψηνομαι. Εχεις να προτεινεις καποιο τροφοδοτικο και καποια οθονη;

@Sakiz105 : Οθονη στα 200 ευρω δεν ειναι πολλα; Δεν γνωριζω πολλα, ποιοτικα οι ASUS ειναι καλες οθονες;
                     Επελεξα την 770 αντι της 780 γιατι για τα χρηματα της εχει 4GB πανω και ειναι χρονισμενη ψηλα 
                     (οχι ψηλοτερα απο την 780 αν θυμαμαι καλα απο το λιγο ψαξιμο που εκανα). Στη θεση μου θα
                     περιμενες την επομενη γενια; Για AMD δεν παιζει με τιποτα... Το κουτι ωραιο φαινεται.

@Ακραίος : Γιατι ο i7 4790 ειναι 80 ευρω ακριβοτερος και δεν νομιζω να χρειαστω τοση ισχυ.

@giorgosathens : Θα κοιταξω το συγκεκριμενο, αλλα μονο η εγγυηση (που ομολογουμενως ειναι μεγαλη)
                             δεν με τραβαει. Θα προτεινες καποιο αλλο;

Δημοσ.

Αν δεν μπει ssd σε τέτοιο σύστημα σε ποιό θα μπει;  :)  Οθόνη των 200€ είναι και λίγη για το budget σου.H 770 4gb δεν αξίζει με τίποτα τα χρήματα της.

Λες πως δεν κοιτάς για extreme gaming και κοιτάς σε 770,780 κάρτες.Αν κοιτούσες για extreme θα κοιτούσες για 2 ή διπλοπύρηνες κάρτες να φανταστώ..

Δημοσ.

@Ακραίος : Γιατι ο i7 4790 ειναι 80 ευρω ακριβοτερος και δεν νομιζω να χρειαστω τοση ισχυ.

Δηλαδή τα 400 ευρώ κάρτα γραφικών σου φαίνονται οκ ενώ δεν θα κάνεις extreme gaming και σε πείραξαν τα 80 ευρώ παραπάνω στον cpu που θα τον κρατήσεις πόσα χρόνια? Οκ.

Δημοσ.

Δηλαδή τα 400 ευρώ κάρτα γραφικών σου φαίνονται οκ ενώ δεν θα κάνεις extreme gaming και σε πείραξαν τα 80 ευρώ παραπάνω στον cpu που θα τον κρατήσεις πόσα χρόνια? Οκ.

Δεν νομιζω πως θα κρατησει λιγοτερο ο επεξεργαστης που εχω κατα νου. Το ο,τι μπορω να διαθεσω περιπου 1200 ευρω δεν σημαινει πως μπορω να ξεφυγω απο αυτο το μπατζετ. Γιατι ο i7 να κρατησει περισσοτερο απο τον i5;

Οσον αφορα το extreme gaming : Για μενα extreme gaming ειναι να παιζεις σε 40-αρα οθονη 4Κ με settings οσο δεν παει και να παιζεις απο LOL μεχρι δεν ξερω κι εγω ποιο ειναι το πιο βαρυ παιχνιδι.

Εγω αυτο που κανω ειναι να παιζω σε ενα ταπεινο 1080 (γιατι με καλυπτει σαν εμπειρια), δυο αντε τρια παιχνιδια τον χρονο. Προφανως και τωρα που το συστημα θα ειναι καινουριο ολα τα setting θα ειναι τερματισμενα.

Γιατι λοιπον σκεφτομαι για 770; Γιατι ειναι πολυ σημαντικο για μενα ο υπολογιστης να κρατησει χρονια. Θελω σε 5,6 ή και 7 χρονια να εχω την δυνατοτητα να παιζω τα παιχνιδια της εποχης. Δεν θα θελω να τα παιζω σε μεγιστες ρυθμισεις, απλα θα θελω να μην υπαρχουν σπασιματα και τα σχετικα. Κοινως, θα θελω απλα να τα σηκωνει. Καταλαβαινεις λοιπον πως δεν πιστευω πως η διαφορα των δυο αυτων επεξεργαστων σηκωνει τη διαφορα στη τιμη.

Δημοσ.

Το θέμα με τις κάρτες γραφικών το έχεις πάρει λίγο λάθος και να με συμπαθάς. Κάνεις μέτρια χρήση και κανονικά θα έπρεπε να κοιτάξεις κάτι οικονομικό. Κάρτα σε καμία περίπτωση ένας gamer δεν αλλάζει σε 5, 6 ή 7 χρόνια. Θα πάρεις αν είναι τώρα μια mid range που θα σε καλύψει και με το παραπάνω για ό,τι θέλεις να δοκιμάσεις και σε 1-2 χρόνια, αν έχεις αλλάξει χρήση και απαιτήσεις, κοιτάς για κάτι δυνατότερο έχοντας ένα καλό υπόβαθρο με έναν i5 που θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια απροβλημάτιστα.

Δες μια σύνθεση απλά σαν σκέψη: 

post-283067-0-00395100-1408621617_thumb.png

Για οθόνη δεν είναι απαραίτητο να κοιτάξεις κάτι ακριβότερο για την χρήση που κάνεις, κι ας έχεις το budget. Σιγά μη δώσεις 250-300€ για να παίζεις απλά παιχνιδάκια... Κάπου στα 180-200€ οθόνη θα ήταν μια χαρά για την χρήση σου. Αυτή που σου έβαλα είναι ενδεικτική (με βολεύει απλά η φόρμα του e-shop γιατί είναι εποπτική). 

Μπορείς να δείς κομμάτια και από άλλα καταστήματα. Θα μειώσεις το κόστος λιγάκι (10-20€ max).

Δημοσ.

Δεν νομιζω πως θα κρατησει λιγοτερο ο επεξεργαστης που εχω κατα νου. Το ο,τι μπορω να διαθεσω περιπου 1200 ευρω δεν σημαινει πως μπορω να ξεφυγω απο αυτο το μπατζετ. Γιατι ο i7 να κρατησει περισσοτερο απο τον i5;

Οσον αφορα το extreme gaming : Για μενα extreme gaming ειναι να παιζεις σε 40-αρα οθονη 4Κ με settings οσο δεν παει και να παιζεις απο LOL μεχρι δεν ξερω κι εγω ποιο ειναι το πιο βαρυ παιχνιδι.

Εγω αυτο που κανω ειναι να παιζω σε ενα ταπεινο 1080 (γιατι με καλυπτει σαν εμπειρια), δυο αντε τρια παιχνιδια τον χρονο. Προφανως και τωρα που το συστημα θα ειναι καινουριο ολα τα setting θα ειναι τερματισμενα.

Γιατι λοιπον σκεφτομαι για 770; Γιατι ειναι πολυ σημαντικο για μενα ο υπολογιστης να κρατησει χρονια. Θελω σε 5,6 ή και 7 χρονια να εχω την δυνατοτητα να παιζω τα παιχνιδια της εποχης. Δεν θα θελω να τα παιζω σε μεγιστες ρυθμισεις, απλα θα θελω να μην υπαρχουν σπασιματα και τα σχετικα. Κοινως, θα θελω απλα να τα σηκωνει. Καταλαβαινεις λοιπον πως δεν πιστευω πως η διαφορα των δυο αυτων επεξεργαστων σηκωνει τη διαφορα στη τιμη.

Δε ξέρεις πόσο θα κρατήσει (στα παιχνίδια ειδικά) μια κάρτα σε τόσο μακρινό χρονικό ορίζοντα.Γενικά είναι λίγο δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις από χρήστη σε χρήστη και οι νέες κονσόλες δεν έχουν αρχίσει να επηρεάζουν ακόμα.Θεωρητικά όσο πιο δυνατή πάρεις τόσο πιο πολύ μπορεί να κρατήσει αλλά μπορεί να χάσεις σε πρότυπα και σε χρήματα.Πάντως το να δώσεις τόσα χρήματα για κάτι που σε αρκετά παιχνίδια μπορεί να χει χειρότερες επιδόσεις/σταθερότητα από κονσόλα τότε (αλήθεια είναι όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους) είναι κάτι που είναι άξιο σκέψης.Για μένα καλύτερα να επενδύσεις σε μέρη που συνήθως δεν αλλάζουν τόσο,δηλαδή οθόνη,κουτί κλπ

Δημοσ.

@pnick : Καλη η συνθεση σου. Η συνθεση σου κοστιζει 1050 και εμενα δεν με χαλαει να δωσω τα επιπλεον 150. Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω τα μαζευα σχεδον 5 χρονια με αυτο το σκοπο. Ετσι το ερωτημα ειναι γιατι να μην επιλεξω τα κομματια που εχω κατα νου.

@Millennium : Καταλαβαινω τι εννοεις. Ομως θεωρω αδιανοητο μια καρτα επιπεδου 770/780 να μη μπορει να σηκωνει παιχνιδια 5-ετιας. Επαναλαμβανω πως δεν ειμαι settings-freak (αν υπαρχει τετοιος ορος) :-D .

Και δυο πραγματα ακομα :

1. Κανεις δεν εχει προτεινει πληκτρολογιο/ποντικι

2. Προτεινετε μαρκες τις οποιες δεν εχω ακουστα. Ισως φταιει ο χαρακτηρας μου, ισως φταιει που δεν εχω επαρκεις γνωσεις, αλλα και η ποιοτητα παιζει σημαντικο ρολο για εμενα. Για παραδειγμα οι πιο γνωστες μαρκες σε μενα για τροφοδοτικα ειναι Thermaltake και Corsair, για μνημες Kingston και Corsair κτλ. Τελικα μηπως ειμαι παραξενος και δεν παιζει ρολο; Ή οντως, ο,τι πληρωνεις παιρνεις;

Δημοσ.

Δεν μπορούν να γίνουν πολλές προβλέψεις.Το παρελθόν αυτό έχει δείξει.Βέβαια αν εσένα θα σε καλύπτει η κάρτα (στο μακρινό μέλλον) έστω και με κάποια settings καλό θα'ναι αλλά το σκεπτικό είναι κάπως. Και σε τροφοδοτικό μπορείς να πάρεις κάτι καλό και να δεις την αγορά ως επένδυση,κάτι σε Seasonic,XFX,Evga,Corsair πχ

Δημοσ.

@pnick : Καλη η συνθεση σου. Η συνθεση σου κοστιζει 1050 και εμενα δεν με χαλαει να δωσω τα επιπλεον 150. Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω τα μαζευα σχεδον 5 χρονια με αυτο το σκοπο. Ετσι το ερωτημα ειναι γιατι να μην επιλεξω τα κομματια που εχω κατα νου.

1. Κανεις δεν εχει προτεινει πληκτρολογιο/ποντικι

2. Προτεινετε μαρκες τις οποιες δεν εχω ακουστα. Ισως φταιει ο χαρακτηρας μου, ισως φταιει που δεν εχω επαρκεις γνωσεις, αλλα και η ποιοτητα παιζει σημαντικο ρολο για εμενα. Για παραδειγμα οι πιο γνωστες μαρκες σε μενα για τροφοδοτικα ειναι Thermaltake και Corsair, για μνημες Kingston και Corsair κτλ. Τελικα μηπως ειμαι παραξενος και δεν παιζει ρολο; Ή οντως, ο,τι πληρωνεις παιρνεις;

Αυτό που λές για το ποσό είναι απόλυτα σεβαστό. Αν θέλεις να το εξαντλήσεις υπάρχουν και άλλες επιλογές (απλά δεν είναι αναγκαίες):

- Κουτί βάλε αυτό που θές. 

- Μητρική Ζ97 για κλειδωμένο επεξεργαστή δεν χρειάζεται. Θέλεις κάτι πολύ καλό; Δες αυτήν https://www.skroutz.gr/s/5196473/Asus-H97-Pro-Gamer.html. Είναι από τις πιό πλήρεις μητρικές.

- Επεξεργαστή πρότεινα τον 4590 γιατί είναι 20€ φθνότερος με 1-2% μικρότερη απόδοση από τον 4690, είναι πιό δροσερός σε θερμοκρασίες και καίει λιγότερο. Καμμία διαφορά στην απόδοση δεν θα δείς. Από τους i5 είναι αυτήν την στιγμή ο 4590 ο πιό value for money (vfm) επεξεργαστής.

- Μνήμες, δες και αυτές που θέλεις. Είναι 1600MHz/C10, ενώ αυτές που σου πρότεινα είναι 1600MHz/C9, έχουν λίγο σφικτότερα timings, δηλαδή, με την ίδια τιμή.

- Για τροφοδοτικό έχεις πολύ καλύτερες επιλογές στο budget σου από το CX. Κατ' αρχήν, 750W δεν χρειάζεσαι ούτε με σφαίρες. Θέλεις κάτι πιό future proof; Δες αυτό https://www.skroutz.gr/s/4341596/Antec-TruePower-Classic-650W.htmlπου είναι εξαιρετικό, ενώ αν θέλεις οπωσδήποτε modular δες αυτό https://www.skroutz.gr/s/4056011/CoolerMaster-V650-Semi-Modular.html. Στην ίδια τιμή είναι και αυτό http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 που είναι κορυφαίο vfm αν και αχρείαστα μεγάλο.

- ssd δεν νοείται να μη βάλεις σε αυτό το budget

- hdd βάλε αυτό που θέλεις.

Για τα 1 και 2:

1. Για πληκτρολόγιο-ποντίκι εγώ θα σου έλεγα κάτι κλασικό, όπως της Microsoft. Ένα wireless των 30-40€ θα έπαιρνα. Παραπάνω δεν θα έδινα για τέτοια περιφερειακά. Αλλά, άκου και καμιά άλλη άποψη γιατί σε αυτά είμαι λίγο κλασικούρας-παλιομοδίτης  :-D

2. Δεν φταίει ο χαρακτήρας σου αλλά ούτε και εμείς μάλλον. Ίσως δεν έχεις τακτική επαφή με τα του hardware. Ψάξε αν θέλεις ένα-ένα τα κομμάτια που σου προτάθηκαν και θα δείς αν αξίζουν. Δεν είναι χωρίς βασανισμό που τα προτείνω εγώ προσωπικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...