WoodSell3r Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, ο τίτλος νομίζω είναι κατατοπιστικός. Για ενα web project, ποιός είναι καλύτερα να αγοράσει το domain ;Ο προγραμματιστής (που θα πληρωθεί από τον πελάτη) ή ο πελάτης ;Από τη μεριά του προγραμματιστή, υπάρχει κάποιο πρόβλημα πάσας φύσεως (νομικο,φορολογικό και άλλα) αν φαίνονται στην εταιρεία κατοχύρωσης, πχ παπακί, πολλά ονόματα χώρου στο λογαριασμό του; Για .gr καταλήξεις νομίζω πως πρέπει να δηλώσεις όνομα/επίθετο εταιρείας για να εγκριθεί απο την εεττ οπότε σε τέτοια περίπτωση καλύτερα να το αγοράσει ο πελάτης ε ;Ακόμα, η αγορά με πιστωτική, κατάθεση, έμβασμα, paypal και όλα τα άλλα, ενός ονόματος προυποθέτει την χρήση των ίδιων στοιχείων του λογαριασμού της τράπεζας με τα στοιχεία στα οποία καταχωρείται το όνομα; Αν είναι έτσι, τότε όλες οι αγορές ονομάτων γίνονται από τους πελάτες;Έχω κάποιες αρχικές απορίες μιας και σιγά σιγά κάνω τα πρώτα βήματα μου στο χώρο του επαγγελματικού web development.Ευχαριστώ
arc Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Ξεκίνα ανάποδα. Αν το project παραδοθεί και το δουλεύει ο αγοραστής, τοτε το domain πρέπει να κοπεί στα στοιχεία του. Αν αντίθετα ο προγραμματιστής φτιάξει ένα project και το «νοικιάζει» στον αγοραστή (με τη μορφή ενοικίου) τοτε το domain βγαίνει στο όνομα του προγραμματιστή. Σε κάθε περιπτωση θα κοπεί τιμολόγιο. Αν εσύ όμως δεν εχεις κάνει έναρξη επιχείρησης και τα πάρεις μαύρα, κάνε τη διαδικασία παραγγελίας και στείλε τον τελικό κάτοχο να κάνει κατάθεση στην τράπεζα.
cyclo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Το Domain το αγοράζει ο προγραμματιστής για λογαριασμό του πελάτη του, στα στοιχειά του πελάτη. Τουλάχιστον εμείς έτσι δουλεύουμε by default. Επίσης προτρέπουμε τους μεταπωλητές να μην κατοχυρώνουν ονόματα χώρου στο όνομά τους αλλά να δημιουργούν επιμέρους contacts και να χρησιμοποιούν αυτά.
WoodSell3r Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Ξεκίνα ανάποδα. Αν το project παραδοθεί και το δουλεύει ο αγοραστής, τοτε το domain πρέπει να κοπεί στα στοιχεία του. Αν αντίθετα ο προγραμματιστής φτιάξει ένα project και το «νοικιάζει» στον αγοραστή (με τη μορφή ενοικίου) τοτε το domain βγαίνει στο όνομα του προγραμματιστή. Σε κάθε περιπτωση θα κοπεί τιμολόγιο. Αν εσύ όμως δεν εχεις κάνει έναρξη επιχείρησης και τα πάρεις μαύρα, κάνε τη διαδικασία παραγγελίας και στείλε τον τελικό κάτοχο να κάνει κατάθεση στην τράπεζα. Καταλαβα. Απλα μέχρι τώρα, ότι έκανα ήταν για sub-domain οπότε δεν είχα να σκέφτομαι τέτοια θέματα. Το Domain το αγοράζει ο προγραμματιστής για λογαριασμό του πελάτη του, στα στοιχειά του πελάτη. Τουλάχιστον εμείς έτσι δουλεύουμε by default. Επίσης προτρέπουμε τους μεταπωλητές να μην κατοχυρώνουν ονόματα χώρου στο όνομά τους αλλά να δημιουργούν επιμέρους contacts και να χρησιμοποιούν αυτά. Η πληρωμή δηλαδή, καταθεση/paypal, γίνεται από το λογαριασμό του προγραμματιστή ; Νόμιζα πως πρέπει τα στοιχεία της κατάθεσης να είναι ίδια με τα στοιχεία του κατόχου του ονόματος.
cyclo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Καταλαβα. Απλα μέχρι τώρα, ότι έκανα ήταν για sub-domain οπότε δεν είχα να σκέφτομαι τέτοια θέματα. Η πληρωμή δηλαδή, καταθεση/paypal, γίνεται από το λογαριασμό του προγραμματιστή ; Νόμιζα πως πρέπει τα στοιχεία της κατάθεσης να είναι ίδια με τα στοιχεία του κατόχου του ονόματος. Το παραστατικό (απόδειξη/τιμολόγιο) δίδεται στα στοιχεία που θα δηλώσει ο developer (όχι απαραίτητα τα δικά του) αλλά τα δηλωμένα στοιχεία τιμολόγισης της Παραγγελίας... δηλαδή αν εσύ είσαι developer και σε λένε Κώστα. ο Κώστας θα κατοχυρώσει ένα domain για λογαριασμό του Τάκη, και στο προτελευταίο βήμα της παραγγελίας θα επιλέξει αν επιθυμεί να κοπεί απόδειξη ή τιμολόγιο, και σε ποια ακριβώς στοιχεία. Είναι εντελώς ανεξάρτητη διαδικασία με την πληρωμή.
WoodSell3r Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Αχα, τώρα κατάλαβα.Πάντως, για να μην υπάρχει όλη αυτή η φασαρία, γιατι να μη δημιουργήσεις ενα λογαριασμό στον καταχωρητή για τον πελάτη με τα στοιχεία του και το όνομα χώρου του και να κανει αυτός και τη πληρωμή ;Υπάρχουν τίποτα προσωπικά μπόνους για πολλά καταχωρημένα ονόματα που έχεις όπως πχ κουπόνια google adwords και τέτοια ;
cyclo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Αχα, τώρα κατάλαβα. Πάντως, για να μην υπάρχει όλη αυτή η φασαρία, γιατι να μη δημιουργήσεις ενα λογαριασμό στον καταχωρητή για τον πελάτη με τα στοιχεία του και το όνομα χώρου του και να κανει αυτός και τη πληρωμή ; Υπάρχουν τίποτα προσωπικά μπόνους για πολλά καταχωρημένα ονόματα που έχεις όπως πχ κουπόνια google adwords και τέτοια ; Γιατί πολύ απλά μπορεί (και έτσι συμβαίνει συνήθως) να μην θες ο πελάτης σου να ξέρει από που αγοράζεις ή τι πληρώνεις. Ναι βεβαίως, υπάρχουν μπόνους, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του forum να αναφέρω κάτι τέτοιο. Αν σε ενδιαφέρει αφήνεις ένα email/τηλέφωνο σε pm.
Zein Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Τι γινεται οταν ο πελατης δεν θελει να πληρωσει την ανανεωση του domain του? Το ακουω συνεχεια και συνεχεια απο ελλαδα αυτο το φαινομενο. Απλα το αφηνουμε να πεσει και να τον χασουμε για 10 ευρουλακια..?
cyclo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Τι γινεται οταν ο πελατης δεν θελει να πληρωσει την ανανεωση του domain του? Το ακουω συνεχεια και συνεχεια απο ελλαδα αυτο το φαινομενο. Απλα το αφηνουμε να πεσει και να τον χασουμε για 10 ευρουλακια..? Δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί ρωτάς το συγκεκριμένο... έχεις κάποια μηνιαία συνδρομή με τον πελάτη και του ζητάς και να πληρώσει 18€ κάθε 2 χρόνια; Αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα