fearless Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια!Στο Linux τον τελευταιο καιρο εχω βαλει cover (εξωφυλλα) στα mp3 file μου ενα - ενα με το easyTAG.Περασα τα τραγουδια μου με τον εξωτερικο σκληρο απο Linux στα ''windows 8.1 pro'', αλλα δεν βλεπει τα εξωφυλλα και εμφανιζονται μονο με το γνωστο σημα τις νοτας!Υπαρχει καποια ρυθμιση για να μπορω να δω και στα windows τα εξωφυλλα απ την μουσικη μου που ειδη εχω επεξεργαστει απ το Linux; Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2014 από fearless
micos000 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Το id3 tag είναι στάνταρ σε όλα τα λειτουργικά και οι πληροφορίες που αποθηκεύεται στο αρχείο mp3 μπορούν να διαβαστούν από όλα τα λειτουργικά και προγράμματα που το υποστηρίζουν. Το βασικό είναι ο wmp που εμαφνίζει τα covers όταν υπάρχουν. Για την εξερεύνηση δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται. Δοκίμασες να πατήσεις κάτω δεξιά στο παράθυρο της εξερεύνησης και να αλλάξεις την προβολή σε κάτι άλλο; π.χ. αν δεν είναι στο Μικρογραφίες βάλτο εκεί.
fearless Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δυστυχως ολο το καλοκαιρι επεξεργαζομουν όλα μου τα mp3 αρχεια (είναι και αρκετα) με το easyTAG. Αν γνωριζα το id3 tag θα τα εκανα με αυτό (αν υπαρχει στο Linux) και όπως λες πιθανον δεν θα ειχα πρόβλημα και στα windows. Κατω δεξια στο παραθυρο της εξερευνησης δοκιμασα όμως δεν εχει να κανει κατι αυτό!
micos000 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Το id3 tag είναι οι πληροφορίες των mp3 και όχι πρόγραμμα (το οποίο λέγεται id3tag editor) και τις επεξεργάζεται και το easytag. Εγώ όταν πατάω στην εξερεύνηση μου εμφανίζει κανονικά τα covers (γίνεται και με το CTRL+SHIFT+2).
fearless Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Οκ για id3 tag καταλαβα. Eγω εβαλα μονο cover και τους τιτλους των κομματιων στα mp3 μου όταν τα ειχα επεξεργαστεί, δεν εκανα κατι αλλο. Στο παραθυρο της εξερευνησης/Μusic, βλεπω οτι υπαρχουν ελαχιστα cover, κα απ αυτά τα cover που εχει δεν είναι τα δικα μου αλλα αυτά που θελει (διαλεξε) το συστημα. Δεν μπορω να κανω κατι να τα δει όλα τα cover και στα windows; Το εχω στο Ctrl+Shift+2: http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Screenshot1_zpsa452268f.png
micos000 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Εγώ χρησιμοποιώ το TagScanner στα win. Είναι δωρεάν και πολύ δυνατό. Κάνε έναν κόπο και βάλτο ή όποιο άλλο tag editor επιθυμείς και δες αν στα τραγύδια που θέλεις είναι αποθηκευμένες οι πληροφορίες τίτλου, άλμπουμ και cover. Στο ts πετάς μέσα κομμάτια ή ολόκληρο φάκελο και στην καρτέλα tad editor, επιλέγοντας κάποιο κομμάτι μπορείς να δεις στα δεξιά ότι θέλεις. Επίσης μπορείς να περάσεις στα mp3 τίτλο, cover ή ότι άλλο θέλεις μαζικά απλά επιλέγοντας όλο το άλμπουμ π.χ. και γράφοντας στοιχεία και προσθέτοντας εξώφυλλο. Αν θέλεις σου περνάει και στο id3 τίτλους από το όνομα του αρχείου ή από έγγραφο κειμένου. Πας στην καρτέλα tag processor και από κάτω ακριβώς στο Actions επιλέγεις το άνλογο εικονίδιο για να επιλέξεις από που θέλεις να πάρεις τα ονόματα (online, filename, field mixer και text file). Το Preview σου δείχνει το αποτέλεσμα για να είσαι σίγουρος ότι είναι εντάξει. Αν επιλέξεις από filename το format σου δείχνει πως θα επεξεργαστεί το όνομα του αρχείου. π.χ. το 01. Madona - Vogue το ζητάς ως %track%. %Artist% - %Title% αν προσθέσεις και %album%\ μπροστά (και το \ )θα πάρει και το folder name για όνομα άλμπουμ. Γενικά είναι πολύ εύχρηστο και δυνατό.
fearless Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Προγραμματαρα το TagScanner. Πιστευω να μην δυσκολευτω να δημιουργησω και αλλα covers στο μελλον, (παντος δοκιμασα ένα κομματι και τα καταφερα.) Και ετσι θα μπορω να κανω covers και απ τα windows, ευχαριστω πολύ! Λοιπον βλεπει ολους τους τιτλους και αλμπουμ των mp3 μου, και το κυριοτερο είναι ότι βλεπει το 98% - 99% των covers όπως ακριβως τα ειχα επεξεργαστει με άλλο λειτουργικο. Αυτό που με απασχολει είναι να μπορει να δει αυτά τα covers και ο Εxplorer file manager των windows αν γινεται, για να μην καθομαι και τα κανω ένα ένα παλι. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2014 από fearless
micos000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Προσπάθησε να συγκείνεις δύο mp3, ένα που εμφανίζει covers και ένα που δεν εμφανίζει για να δεις τι διαφορές έχουν. Όταν επεξεργάζεσαι tags πάνω δεξιά σου λέει κάτι για id3 v1, v2 και api. Βάλτο να επεξεργάζεται v1 και v2 και api (δεν θυμάμε τώρα πως ακριβώς το έχει).
fearless Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Oταν το εχω σε ID3v2 η σε APE βλεπει τα covers. Oταν το παω σε ID3v1 δεν τα βλεπει. Δεν ξερω τι είναι αυτά. Πως να συγκρινω δυο αρχεια ένα με cover και ένα χωρις; Δεν καταλαβα τι εννοεις.
micos000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Οπότε να εφαρμόζεις τις πληροφορίες και στα 3 τις πληροφορίες επιλέγοντας από πάνω δεξιά αντί για Auto το Complete. Στη σελίδα με τα downloads του ts έχει και το manual που θα σε βοηθήσει να δουλέψεις το πρόγραμμα άνετα και σε βάθος. Τα v1 και v2, αν και έχουν το ίδιο πρόθεμα id3 έχουν πολύ μεγάλες διαφορές. To ape είναι και αυτό ένα σύστημα metadata πληροφοριών. Αν θέλεις να μελετήσεις τις διαφορές δες εδώ για το ape και έχει λινκ για το id3.
fearless Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Διαβασα για τις διφορες APE, ID3v2 και ID3v1. Ενταξη δεν τα γνωριζω και καλα και δεν καταλαβα ακριβως. Αυτό που θελω να μαθω είναι αν μπορει να γινει κατι να διαβαζει τα cover και ο ''Explorer File Manager'' μιας και το πρόγραμμα (TagScanner) εδώ στα Windows τα βλεπει κανονικα όλα τα cover (όπως φαινεται στην εικονα) τα οποια είχαν επεξεργαστει καποτε με το Linux.
fearless Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Φιλε σε ευχαριστω πολύ και παλι Tα καταφερα! Εβαλα ένα φακελο μουσικης (Drag and Drop) στο πρόγραμμα στην καρτελα TAG Editor, στην συνεχεια επελεξα όλα τα τραγουδια και μετα πατησα Save κατω κατω δεξια, μετα ειδα στον File Manager ότι εχω όλα τα Cover κανονικα. Και ο Windows Media Player στην αναπαραγωγη των mp3 βλεπει όλα τα Cover.
micos000 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Στο screenshot πριν είδα ότι στο ts είχες επιλεγμένο πάνω δεξιά μόνο ID3v2. Βάλτο στο ALL.
fearless Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Ποιο λες ts; To εβαλα στο ''Comlpete Save Changes to All TAGs at once.'' Aυτο εννοεις, η μηπως λες να τικαρω το κατω που λεει ''Change Case;'' Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2014 από fearless
micos000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Αυτό εννοώ. Το δοκίμασες έτσι; Το change Case είναι switch για να αλλάξεις τους τίτλους σε κεφαλαία, πεζά, κεφαλαίο πρώτο γράμμα κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα