Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραία 

βήμα 1: αποσυνδέεις το ρουτερ απ το πισι σου

βήμα 2: συνδέεις το netgear στο pc σου και βάζεις τα ακόλουθα στο netgear ΙΡ 192.168.1.50 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1  και σετάρεις το wifi του (αν δεν το έχεις ήδη κάνει)

πρόσεξε αν του αλλάξεις subnet (δηλαδή πριν η ΙΡ του netgear ήταν πχ 192.168.2.1 όταν του αλλάξεις ΙΡ θα το χάσεις απο έλεγχο οπότε πρεπει και στο πισι σου να αλλάξεις ΙΡ (χειροκίνητα) για να ξαναδεις το web interface του στη νεα ΙΡ 

βήμα 3: συνδέεις netgear με το ρουτερ που σου έχουν δώσει... ενσύρματα σε κάποια απ τις ελευθερες πόρτες τους.. (καλύτερα να μην είναι οι πρώτες)

βήμα 4: συνδέεσαι ασύρματα στο netgear και είσαι οκ

warning: αν το ρουτερ δεν έχει dhcp σέρβερ σεταρισμενο (το αποκλείω) πρέπει να σετάρεις στο netgear (αν όντως χρειαζεται μας ρωτάς να σου πούμε)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά όποιος γνωρίζει τι πρεπει να κάνω ας μου δώσει τα φώτα του.

Βρίσκομαι Γερμανία και απο την εταιρία ίντερνετ μου έδωσαν ενα μποξ στο οποίο συνδέεται η κεραία το το σταθερό τηλ και η γραμμή ίντερνετ. Απο αυτό το μποξ λοιπον που είναι μόντεμ μάλλον αλλά χωρίς wifi πρέπει τώρα να συνδεσω ενα netgear wnr2000 που αγορασα ο ίδιος για να έχω ασύρματο ίντερνετ.

Το ερώτημα μου είναι... Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να τραβάει το netgear ίντερνετ απο το πρωτο μόντεμ και να μπορεί να στείλει ίντερνετ το ασύρματα όσο κ ενσύρματα;

απλα ελεος να μην αφηνουν το wifi ανοιχτο και να σε βαζουν να πληρωνεις εξτρα λεφτα για αλλο ρουτερ.ας σου ελεγαν εστω οτι πουλαμε κανα φτηνο με 20-30 ευρω και οχι το fritz που ναι μεν ειναι καλο αλλα και 170 ευρω.πιο κατω σου εχω γραψει για τις ρυθμισεις και τι να προσεξεις

αυτα ειναι Powerline δεν θα του κανει δουλεια αφου δεν ειναι καν wireless.

Νομιζω δεν ειναι εφικτο να υπαρχουν 2 ρουτερ μαζι στο ιδιο σπιτι. Τωρα αν αυτο της Γερμανιας ειναι κατι special που επιτρεπει αυτο που περιγραφεις, παω πασσο. 

γινεται μια χαρα.δεν ειναι οτι θελει 2 adsl router.αυτο της γερμανιας ειτε ειναι Modem ειτε ειναι ρουτερ μπορει να συνδεθει πανω σε access point ή σε αλλο ρουτερ για να δινει wireless.αυτο ισχυει παντοου οχι μονο στην γερμανια.

192.168.1.3

απλα εξαρτατε αν θα παιξει με την Lan ή με την wan/internet.αν ειναι να παιξει με wan δεν χρειαζεται να ειναι στο ιδιο subnet.δεν ξερω αν θα τον αφησει να τα εχει στο ιδιο subnet Κιολας αμα παιξει με την wan

ωραία 

βήμα 1: αποσυνδέεις το ρουτερ απ το πισι σου

βήμα 2: συνδέεις το netgear στο pc σου και βάζεις τα ακόλουθα στο netgear ΙΡ 192.168.1.50 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1  και σετάρεις το wifi του (αν δεν το έχεις ήδη κάνει)

πρόσεξε αν του αλλάξεις subnet (δηλαδή πριν η ΙΡ του netgear ήταν πχ 192.168.2.1 όταν του αλλάξεις ΙΡ θα το χάσεις απο έλεγχο οπότε πρεπει και στο πισι σου να αλλάξεις ΙΡ (χειροκίνητα) για να ξαναδεις το web interface του στη νεα ΙΡ 

βήμα 3: συνδέεις netgear με το ρουτερ που σου έχουν δώσει... ενσύρματα σε κάποια απ τις ελευθερες πόρτες τους.. (καλύτερα να μην είναι οι πρώτες)

βήμα 4: συνδέεσαι ασύρματα στο netgear και είσαι οκ

warning: αν το ρουτερ δεν έχει dhcp σέρβερ σεταρισμενο (το αποκλείω) πρέπει να σετάρεις στο netgear (αν όντως χρειαζεται μας ρωτάς να σου πούμε)

απλα μια διευκρινηση.το Netgear  εχει 4 ethernet και μια internet/wan.

αν κανει αυτα που γραφεις πιο πανω τοτε θα συνδεσει το router της γερμανιας με μια απο τις lan του netgear και οχι με την wan.

αν το βαλει στην internet τοτε θα πρεπει να παιξει διαφορετικα το οποιο δεν μας ενδιαφερει σε αυτην την περιπτωση.επισης δεν θα χρειαστει να δωσει gateway αφου αμα δεν χρησιμοποιησει την wan τοτε θα παιζει σαν access point το netgear.επισης στο netgear θα πρεπει να κλεισει τον dhcp αφου Ip θα μοιραζει το cable router.,

αυτο οσοαφορα την υλοποιηση συνδεσης της lan με την Lan του netgear.αν παιξει με την wan του netgear τοτε  εχουμε διαφορα θεματα.

α.πιο δυσκολες ρυθμισεις αφου θα εχει 2 nat πλεον οποτε αν θελει να κανει Port forward θα πρεπει να κανει διπλα Port forward και στα  2 ρουτερ ή στο ρουτερ της γερμανιας να γινει one to one nat.

β.αλλιως θα πρεπει να γυρισει το router της γερμανιας σε bridge που δεν ξερω αν γινεται ωστε να μπει το Netgear σε pppoe και να κανει κληση αυτο.

αλλιως θα πρεπει να το αφησει σε οτι ip εχει πχ 192.168.2.1 και να βαλει την wan να παρει dynamic ip.ο dhcp μετα του netgear θα παραμεινει ανοιχτος αλλα θα μοιραζει ip στο δικτυο 192.168.2.χ αντι για 192.168.1.χ που μοιραζει ο αλλος dhcp.2 nat δηλαδη με οτι μειονεκτηματα εχει αυτο.

επισης στο netgear κανε και firmware update προληπτικα για να εισαι Up to date.η καλυτερη λυση παντως ειναι να παιξεις lan to lan για να ξεμπερδεψεις ευκολα εφοσον το ρουτερ της γερμανιας ειναι ρουτερ και οχι modem οπως καταλαβα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να κάνω και εγώ μια παρεμβολή για το δικό μου παρόμοιο πρόβλημα?

πήρα ενα linksys EA6300 (http://www.linksys.com/en-eu/products/routers/ea6300) γουίφι ρούτερ, με σκοπό να το συνδέσω στο modem/router που θα έχω αργότερα στο νέο σπίτι.

Το βαλα να το δοκιμάσω στο υπάρχον δίκτυο στο σπίτι μου όπου έχω ένα Linksys WAG200G.

Τίποτες.

Το ΕΑ6300, ξεκινάει, μπουτάρει, συνδέω και το καλώδιο LAN  από μια θύρα του WAG200 με τη θύρα WAN του ΕΑ6300, και όταν προσπαθώ να συνδεθώ είτε μέσω wifi ή μέσω καλωδίου απ' το PC, με βγάζει στην αρχική οθόνη ρυθμίσεων του EA6300 χωρίς να προχωρά.....

Απ' ότι κατάλαβα το ΕΑ δε μπορεί να πάρει ίντερνετ απ' το WAG200, και στις οδηγίες του (ο Θεός να τις κάνει) αναφέρει σύνδεση στο ίντερνετ μέσω μόντεμ.....

τι σκατά ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο WAG200 μιας και στο ΕΑ6300 για να κάνω ρυθμίσεις θα πρέπει να συνδεθώ έστω μια φορά και με πρόσβαση στο ίντερνετ απ' ότι κατάλαβα?

Δημοσ.

problem solved....

σήμερα μετά από ένα καλό καφέ, και καθαρό μυαλό, ξαναδοκίμασα να συνδέσω το ΕΑ6300 με το pc μου με lan, του έβαλα και δίκτυο από μια θύρα του wag200, και δοκίμασα από internet explorer, με απενεργοποιημένο το ESET, και ως δια μαγείας συνδέθηκε.

μπήκα στη σελίδα παραμετροποίησης, το έβαλα αρχικά σε bridge mode, και δουλεψε αλλά είχε χάσει αρκετές από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις που είχε, και μετά το ξαναγύρισα σε automatic DHCP configuration...

παίρνει-δίνει IP μονο του χωρίς να κάνει conflict με το wag200, προσθαφέρεσα στο δίκτυο κινητα/tablets, όλα καλά, και δουλεύει  :)

μπάι δε γουέι, έχω ενεργοποιημένο και στα 2 ρούτερ το DHCP server, και δε φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα πουθενά προς το παρόν.

Δημοσ.

problem solved....

σήμερα μετά από ένα καλό καφέ, και καθαρό μυαλό, ξαναδοκίμασα να συνδέσω το ΕΑ6300 με το pc μου με lan, του έβαλα και δίκτυο από μια θύρα του wag200, και δοκίμασα από internet explorer, με απενεργοποιημένο το ESET, και ως δια μαγείας συνδέθηκε.

μπήκα στη σελίδα παραμετροποίησης, το έβαλα αρχικά σε bridge mode, και δουλεψε αλλά είχε χάσει αρκετές από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις που είχε, και μετά το ξαναγύρισα σε automatic DHCP configuration...

παίρνει-δίνει IP μονο του χωρίς να κάνει conflict με το wag200, προσθαφέρεσα στο δίκτυο κινητα/tablets, όλα καλά, και δουλεύει   :)

μπάι δε γουέι, έχω ενεργοποιημένο και στα 2 ρούτερ το DHCP server, και δε φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα πουθενά προς το παρόν.

o Λογος που εχεις 2 dhcp και δεν εχεις προβλημα ειναι οτι χρησιμοποιεις την wan του ea6300 με αποτελεσμα να υπαρχουν 2 nat κατα 99 τις 100 αρα διαφορετικες Ip αρα δεν υπαρχει θεμα με τον dhcp.εχοντας 2 nat Ομως αν θες να κανεις port forward θα πρεπει να κανεις διπλα Port forward ή να υπαρχει One to one nat.

οποτε ή μπορεις να παιξεις lan με lan αντι για wan to lan.θα μπορουσες να γυρισεις το wag200 σε bridge και το router να κανει pppoe κληση.γιατι αγορασες το ρουτερ?θες ενα δευτερο ρουτερ να δινει ασυρματα για καλυτερη καλυψη?η απλα δεν σε καλυπτε το ασυρματο του wag200.αναλογως τι θες να κανεις υπαρχει και αντιστοιχη λυση.

υπαρχουν 3 διαφορετικοι τροποι αναλογως αν θες το wag200 να παιζει wireless ή οχι.αν απλα πηρες το ea6300 για να το χρησιμοποιησεις σαν access point και τιποτα παραπανω τοτε δεν εχει νοημα να χρησιμοποιησεις την Wan.εκτος αν για καποιο λογο θες δυο διαφορετικα δικτυα.λογικα τωρα το wag200 πρεπει να δινει Ip στο δικτυο 192.168.1.χ ενω το ea6300 μαλλον σου δινει σε διαφορετικο δικτυο Ip πχ 192.168.2.χ.

αναλογως το mode που θα σεταριστει το καθε ρουτερ θα εμφανιζονται ή θα κρυβονται διαφορες επιλογες.για αυτο σου ειπα πες μας τι θες να κανεις ακριβως για να δουμε ποια ειναι η πιο απλη σωστη λυση.αν πχ ειναι για access point θα μπορουσες να ειχες παρει ενα access point και οχι ρουτερ για να μην μπλεκεις με παραπανω επιλογες.αν και ενα ρουτερ μπορεις με τις σωστες ρυθμισεις να το κανεις access point ακομα και ας μην εχει επιλογηγια access point.

να κάνω και εγώ μια παρεμβολή για το δικό μου παρόμοιο πρόβλημα?

πήρα ενα linksys EA6300 (http://www.linksys.com/en-eu/products/routers/ea6300) γουίφι ρούτερ, με σκοπό να το συνδέσω στο modem/router που θα έχω αργότερα στο νέο σπίτι.

Το βαλα να το δοκιμάσω στο υπάρχον δίκτυο στο σπίτι μου όπου έχω ένα Linksys WAG200G.

Τίποτες.

Το ΕΑ6300, ξεκινάει, μπουτάρει, συνδέω και το καλώδιο LAN  από μια θύρα του WAG200 με τη θύρα WAN του ΕΑ6300, και όταν προσπαθώ να συνδεθώ είτε μέσω wifi ή μέσω καλωδίου απ' το PC, με βγάζει στην αρχική οθόνη ρυθμίσεων του EA6300 χωρίς να προχωρά.....

Απ' ότι κατάλαβα το ΕΑ δε μπορεί να πάρει ίντερνετ απ' το WAG200, και στις οδηγίες του (ο Θεός να τις κάνει) αναφέρει σύνδεση στο ίντερνετ μέσω μόντεμ.....

τι σκατά ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο WAG200 μιας και στο ΕΑ6300 για να κάνω ρυθμίσεις θα πρέπει να συνδεθώ έστω μια φορά και με πρόσβαση στο ίντερνετ απ' ότι κατάλαβα?

και οχι δεν χρειαζεται να εχεις προσβαση στο ιντερνετ.οι οδηγιες δεν νομιζω οτι ειναι λαθος απλα ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει συνηθισει να σεταρει routers ουτε ξερει πως να το σεταρει και τι διαφορετικοι τροποι υπαρχουν οποτε και γινεται αυτος ο πανικος.οπως πολυς κοσμος αντι να αγορασει adsl router αγοραζει σκετο ρουτερ. to wag200 βλεπει ιντερνετ απο το Modem που εχει πανω.το ea6300 βλεπει ιντερνετ απο την wan αφου δεν εχει modem

Προληπτικα και στα 2 να εχεις το τελευταιο firmware update

Δημοσ.

;) μερσί πουλίνε.

το ΕΑ6300 το πήρα γιατί έψαχνα μόντεμ/ρουτερ με USB3.0 πάνω και gigabit θύρες, και οι τιμές που έβρισκα ήταν πάνω από 150€, και σκέφτηκα να πάρω ενα σκέτο ρούτερ (μου ήρθε στα 80€) με γρήγορα wifi και usb3.0 για streaming ταινιών και μουσικής από σκληρό δίσκο, και να έχω και την ευελιξία αργότερα αν καταλήξω να βάλω vdsl κάποια στιγμή, αλλάζοντας ένα modem/ρουτερ πιο οικονομικό να μην επηρεαστεί το υπόλοιπο δίκτυο...

επίσης, έχω γεμίσει το σπίτι lan, και τα περισσότερα modem routers εχουν μεχρι 4 θεσεις, οπότε θα πρεπε να παρω και ενα switch μετα.

γενικά δεν έχω καταλήξει ακριβώς στο πως θα στηθεί, αλλά τουλάχιστον αφού έγινε σε 1ο στάδιο, θα καταφέρω σιγά σιγά να το ολοκληρώσω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

;) μερσί πουλίνε.

το ΕΑ6300 το πήρα γιατί έψαχνα μόντεμ/ρουτερ με USB3.0 πάνω και gigabit θύρες, και οι τιμές που έβρισκα ήταν πάνω από 150€, και σκέφτηκα να πάρω ενα σκέτο ρούτερ (μου ήρθε στα 80€) με γρήγορα wifi και usb3.0 για streaming ταινιών και μουσικής από σκληρό δίσκο, και να έχω και την ευελιξία αργότερα αν καταλήξω να βάλω vdsl κάποια στιγμή, αλλάζοντας ένα modem/ρουτερ πιο οικονομικό να μην επηρεαστεί το υπόλοιπο δίκτυο...

επίσης, έχω γεμίσει το σπίτι lan, και τα περισσότερα modem routers εχουν μεχρι 4 θεσεις, οπότε θα πρεπε να παρω και ενα switch μετα.

γενικά δεν έχω καταλήξει ακριβώς στο πως θα στηθεί, αλλά τουλάχιστον αφού έγινε σε 1ο στάδιο, θα καταφέρω σιγά σιγά να το ολοκληρώσω.

καλο θα ηταν για να παιζεις πιο σωστα το wag200 να το κανεις bridge και να βαλεις το Linksys Να μοιραζει το ιντερνετ.ετσι θα εχεις εναν dhcp ενα δικτυο ενα nat απλα το wag200 Παει λιγο χαμενο  σαν switch και σαν wifi εκτος αν του κανεις δευτερη ενωση με lan to lan με το linksys.αυτα που εχω γραψει πιο πανω δηλαδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...