aristos66 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ κολλήματα στην φυσική ροη της εικόνας στα κανάλια της DIGEA. Να βοηθήσω λέγοντας οτι το σφάλμα σήματος ειναι 0% και η ένταση μόνιμα στο 100% μιας και βλέπω οπτικά Υμηττό. Μένω Αγιο Δημήτριο και θα ήθελα να ξέρω αν συμβαίνει και σε κάποιον άλλον. Η TV είναι 46ES6800 Samsung.
rnd Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Τι είδους εγκατάσταση κεραίας έχεις; Χρησιμοποιείς ενισχυτή; Οι διακοπές συμβαίνουν και σε άλλες τηλεοράσεις συνδεδεμένες στην ίδια κεραία; Εάν χρησιμοποιείς ενισχυτή και δεν υπάρχει πρόβλημα στον εξοπλισμό, είναι πιθανό να μπουκώνει το σήμα από υπερβολική ενίσχυση. Δοκίμασε λοιπόν να μειώσεις λίγο την ενίσχυση μέχρι να βρεις ένα αποδεκτό επίπεδο στο οποίο να μην μπουκώνει το σήμα.
aristos66 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Ναι υπάρχει ενισχυτης στην ταρατσα αλλα ήταν απο εποχης αναλογικών. Είναι η πρώτη σε σειρα μπρίζα απο τον ενισχυτη και πιθανο να ισχυει αυτο που λες,. Η δευτερη τηλεοραση που βρίσκεται σε σειρά με την πρώτη (μετά απο 20 μετρα καλώδιο ) δεν έχει καποιο θεμα. Μάλλον στην δευτερη εξασθενεί το σημα (αν συμβαινει αυτό που λες). Η τηλεόραση πηγε για SERVICE για αυτο το πρόβλημα εντος εγγυησης, δεν εντοπισαν κάτι αλλα άλλαξαν την πλακετα σύμφωνα με οδηγια της Samsung. Τωρα να υπάρχει θέμα με την νεα πλακετα μοιάζει δύσκολο. Θα δω με το σημα τι παιζει και θα επανέλθω. Ευχαριστώ φίλε.
rnd Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Όσον αφορά την ένταση του τηλεοπτικού σήματος σε σχέση με την απόσταση από την κεραία ή τον ενισχυτή, είναι προφανές ότι στις μικρότερες αποστάσεις η ένταση είναι μεγαλύτερη, ενώ στις μεγαλύτερες αποστάσεις η ένταση είναι μικρότερη, μιας και το τηλεοπτικό σήμα εξασθενεί στη διαδρομή. Εάν λοιπόν η πλησιέστερη συσκευή έχει πρόβλημα λήψης, υπάρχει περίπτωση η ένταση του τηλεοπτικού σήματος να είναι πολύ μεγάλη και ο δέκτης να μπουκώνει. Σε αυτή την περίπτωση, εάν μένεις σε μονοκατοικία και έχεις στοιχειώδεις γνώσεις, δοκίμασε να μειώσεις την ένταση του τηλεοπτικού σήματος μέσω της αντίστοιχης ρύθμισης του ενισχυτή ώστε να εντοπίσεις εάν αυτό είναι όντως το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες της έντασης και ποιότητας του σήματος που είναι διαθέσιμες στο μενού της τηλεόρασης ή του αποκωδικοποιητή, εντόπισε και σημείωσε το εύρος ρύθμισης του ενισχυτή για το οποίο η πλησιέστερη συσκευή λειτουργεί απροβλημάτιστα. Έστω αυτό μεταξύ ρύθμισης Α και Β (Α<Β). Μετά, κάνε το ίδιο και για την πιο απομακρυσμένη συσκευή, η οποία έστω ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα μεταξύ ρύθμισης Γ και Δ (Γ<Δ), που προφανώς θα έχουν μεγαλύτερες αντίστοιχες τιμές από τις Α και Β (Α<Γ και Β<Δ), μιας και το τηλεοπτικό σήμα εξασθενεί στη διαδρομή, οπότε χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση για να καταλήξει στην ίδια στάθμη. Υπάρχουν λοιπόν οι εξής δύο περιπτώσεις: τα δύο παραπάνω διαστήματα αλληλοκαλύπτονται (Γ<Β) --------Α-------------Β----------------------------------Γ-------------Δ----------------Α--------Γ----Β--------Δ-------- τα δύο παραπάνω διαστήματα ΔΕΝ αλληλοκαλύπτονται (Γ>Β) --------Α--------Β--------------------------------------------Γ--------Δ----------------Α--------Β----Γ--------Δ-------- Εάν τα διαστήματα Α και Β και Γ και Δ αλληλοκαλύπτονται (Γ<Β), τότε οποιαδήποτε ρύθμιση στο διάστημα μεταξύ Γ και Β είναι ικανοποιητική για όλη την εγκατάσταση, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση ανήκει ταυτόχρονα στα δύο απαιτούμενα διαστήματα. Εάν τα διαστήματα Α και Β και Γ και Δ δεν αλληλοκαλύπτονται (Γ>Β), τότε δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία ρύθμιση ικανοποιητική για όλη την εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, ρυθμίζεις τον ενισχυτή στο μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να λειτουργεί απροβλημάτιστα η απομακρυσμένη συσκευή, και χρησιμοποιείς εξασθενητή σήματος στην πλησιέστερη συσκευή. TV Aerial Signal Attenuator | Skroutz.gr Εάν δεν σε ενοχλούν τα αγγλικά, δες και το παρακάτω επεξηγητικό βίντεο. Εάν μένεις σε πολυκατοικία, είναι προφανές ότι πρέπει να συνεννοηθείς με όλους τους ενοίκους προτού αλλάξεις τη ρύθμιση του ενισχυτή, μιας και μια ρύθμιση που βολεύει εσένα μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλον. Σε αυτή την περίπτωση, και ειδικά εάν μένεις στο δώμα, όπου έτσι και αλλιώς χρειάζεσαι τη λιγότερη δυνατή ενίσχυση, δοκίμασε απευθείας εξασθενητή σήματος, μιας και πρέπει να εξυπηρετηθούν και τα υπόγεια.
aristos66 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για την ανάλυση. Μπορώ να καταλάβω πλήρως τις παρατηρησεις σου και θα δοκιμάσω, και θα επανέρθω με νέα. Μένω υπόχρεος για την ανταπόκριση.
aristos66 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δοκιμη με το συγκεκριμενο φιλτρο. Αποτελεσμα κανενα. Ελπιζω να ειναι η μεταδοση και οχι η πλακετα. Η οποια αλλάχτηκε τον Μαιο εντος Εγγυησης. Τωρα ειναι εκτος. Θα δουμε οπως και να εχει ευχαριστώ πολύ.
rnd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Επειδή αναφέρεις σήμα μόνιμα στο 100%, δοκίμασε να κάνεις κάτι ώστε να το μειώσεις περίπου στο 80%, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν μπουκώνει ο δέκτης. Σε κάθε περίπτωση, και ιδίως εάν μένεις σε περιοχή όπου γενικά υπάρχει καλό σήμα, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο παραμόρφωσης του σήματος λόγω πιθανής βλάβης του ενισχυτή, εάν σου είναι εύκολο δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως τον ενισχυτή, χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα καλωδίωση, αφαιρώντας όμως τις όποιες πιθανές διακλαδώσεις, ή ακόμα καλύτερα εάν δεν τίθεται ιδιαίτερα κάποιο οικονομικό θέμα, υπολόγισε τη συνολική απόσταση από την κεραία μέχρι την τηλεόραση ακολουθώντας μια εξωτερική διαδρομή που διέρχεται από μπαλκόνια και παράθυρα, αγόρασε ένα καινούριο καλώδιο κεραίας και συνέδεσέ το στη μία πλευρά απευθείας στο κουτάκι της κεραίας, αφαιρώντας οποιαδήποτε άλλο συνδεδεμένο καλώδιο, και στην άλλη πλευρά στην τηλεόραση. Η δοκιμή αυτή θα ήταν ακόμα πιο εφικτή, από πρακτικής και οικονομικής άποψης, εάν διαθέτεις ή μπορείς να δανειστείς μια σχετικά φορητή διάταξη, όπως μια αρκετά ελαφριά μικρή τηλεόραση 20-30 ιντσών, ή έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή και μια μικρή τηλεόραση CRT ή μια οθόνη υπολογιστή με είσοδο HDMI, και μια μπαλαντέζα ρεύματος, οπότε μπορείς να ανεβάσεις την τηλεόραση στην ταράτσα δίπλα στην κεραία, και να κάνεις τις δοκιμές σου χρησιμοποιώντας ένα μικρό καλώδιο κεραίας 3-4 μέτρων, που έχει αμελητέο κόστος. Η τελευταία περίπτωση είναι και η πιο πρακτική, αφού δεν χρειάζεται να επέμβεις καθόλου στην εσωτερική εγκατάσταση της κεραίας, και επιπρόσθετα μπορείς επιτόπου να δοκιμάσεις και σχετική αλλαγή του προσανατολισμού και της κλίσης της κεραίας, έχοντας οπτική επαφή με την εικόνα της τηλεόρασης και των στατιστικών του δέκτη. Εάν βρίσκεσαι σε περιοχή με πολύ ισχυρό σήμα, και χρησιμοποιείς κεραία με πολλά στοιχεία και επιπρόσθετα και ενισχυτή, για να μειώσεις το υπερβολικό σήμα στο καλώδιο της κεραίας, μπορείς να αφαιρέσεις τελείως τον ενισχυτή, ή να αφαιρέσεις κάποια στοιχεία από την κεραία, ή να στρίψεις την κεραία σε άλλη τυχαία κατεύθυνση ώστε να μειώσεις την απολαβή της.
graphist83 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Οταν έχουμε υπεροδηγηση ενος δεκτή RF ποτε δεν μειώνουμε την απολαβή της κεραίας. Ετσι θα μαζεύουμε και σφάλματα. Σε μια σωστή εγκατάσταση η κατεύθυνση της κεραίας πρέπει να ειναι άψογη και γραμμική σε ολο το φάσμα των συχνοτήτων. Προς αποφυγήν υπεροδηγης επιλέγουμε πάντα σωστο ενισχυτή και σωστό υλικο διανομής (tap off, πρίζες με σωστή εξασθένηση κτλ.). Ολα αυτα βεβαια απαιτούν πεδιομετρο. Σε πρωτη φάση εφόσον η δεύτερη TV παίζει σωστα, καλο θα ηταν να έχουμε τιμες ισχύος και ποιότητας και απο αυτην. (αν και δεν ειναι αξιόπιστο). Σε δευτερη φαση βαζουμε εναν αποκωδικοποιητή η μια αλλη TV στην θεση της ελαττωματικής. Εφοσον πηγε για service για σφαλμα στο tuner ενδεχόμενος να ειναι το ιδιο. Το service μπορει να μην αλλαξε πλακέτα και να εκανε τοπικη επισκευη η να εβαλε refurbished υλικο. Αν το παρουσιάζουν και αλλες συσκευές τοτε παμε παρακατω Σε τριτη φάση ελέγχουμε την καλωδίωση της πρώτης, εαν ειναι τα καλωδια τερματισμένα σωστα (συνήθως τα custom καλώδια χαλανε στο φυσακι απο κακη αρχικη εφαρμογή), ελέγχουμε τις διακλαδώσεις εαν υπάρχουν για τυχών οξειδώσεις. Αν ο ενισχυτής ειναι ρυθμιζόμενος δοκίμασε να χαμηλώσεις την ισχυ στην έξοδο του. Τελος η ιδεα να κανεις bypass τον ενισχυτη προσωρινά δεν ειναι λαθος καθως μπορει να εχει σφαλμα σε κάποια εξοδο του. Αν εχει μονο μια τοτε το θεωρω δύσκολο καθως λειτουργεί η αλλη TV. Αν ομως λειτουργεί με περιεγες στάθμες πρεπει να τον υποψιαστούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα