black_rabBiT Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δηλαδή το gnome είναι πιο βαρύ από το kde; Τι να πω, 2 gb έχω και το kde που δοκίμασα σερνόταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Το gnome ειναι... μπιιιπ! Μηπως ειχες καμια προβληματικη καρτα, πχ intel poulsbo ή ησουν με καρτα που παλευε να την κανει να δουλεψει ο nouveau? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_rabBiT Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μια ati είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALLisCHAOS Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Νομίζω πως το must γραφικό περιβάλλον θα είναι το KDE 5, για μένα το KDE είναι από τα πιο ολοκληρωμένα, αλλά απο θέμα αισθητικής πάντα το θεωρούσα αρκετά κακόγουστο(προσωπική άποψη πάντα). Τώρα με το KDE 5 (γ@μ@το design) έρχεται το κερασάκι στη τούρτα!PS: Gnome3 ότι πιο δυσλειτουργικό έχω δοκιμάσει :/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 παλιά ήταν λίγο βαρύ το KDE αλλά τώρα θεωρώ ότι αρκετά ποιο ελαφρύ. Το είχα δοκιμάσει μέχρι και σε netbook και πήγαινε μια χαρά για το μηχάνημα δλδ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 αυτό το τοπικ αν αλλάξει λίγο ο τίτλος ειναι πολύ ενδιαφέρον... και εγώ τελευταία ψάχνομαι πολύ με τα DE ... υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλα προσωπικά δεν έχω βρει κάτι να με καλύπτει. περισσότερο τώρα χρησιμοποιώ xfce αλλά μου δίνει την αίσθηση οτι έχει μείνει πίσω (και εχω βάλει custom skins/fonts/icons). Καλή δουλειά στο XFCE έχει κάνει και το Voyager αλλα έφαγε delete μόλις είδα οτι διάφορα πράγματα είναι στα γαλλικά(την μισώ αυτην την γλώσσα). ενδιαφέρον ειναι και το Pantheon του elementaryOS το οποίο υπάρχει και σε άλλες διανομές (π.χ arch linux). Επειδή δεν έχω καταλήξει σε κάτι και ίσως υπάρχει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον (ακόμα και με customization) πείτε και άλλες γνώμες.. ! επίσης δεν φταίει μόνο το αισθητικό κομμάτι, φταίνε και τα προγράμματα που βάζουν μαζί με τα DE... π.χ σε όλες τις διανομές με Gnome 3+ πρέπει να βάλεις δικό σου File Manager(π.χ thunar) γιατι απο το default λείπουν πολλές λειτουργίες ... επίσης αυτο που όλοι βάζουν το midori με τις διανομές, δεν το καταλαβαίνω. πλέον τρώει σχεδόν ίδια ram με firefox και δουλεύει σωστά στα μισά websites απο αυτό. και ξανά, προς τον OP, ας αλλάξει τον τίτλο αν θέλει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_rabBiT Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Το θέμα το άνοιξα για να πείτε την γνώμη σας για το unity και το γυρίσατε στα de's γενικότερα. Τι να γράψω δηλαδή, ας πει ο καθενας ο,τι θέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Νομίζω πως το must γραφικό περιβάλλον θα είναι το KDE 5, για μένα το KDE είναι από τα πιο ολοκληρωμένα, αλλά απο θέμα αισθητικής πάντα το θεωρούσα αρκετά κακόγουστο(προσωπική άποψη πάντα). Τώρα με το KDE 5 (γ@μ@το design) έρχεται το κερασάκι στη τούρτα! αυτό τώρα το είδα, φαίνεται πολύ καλή δουλειά. θα το τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία. Το θέμα το άνοιξα για να πείτε την γνώμη σας για το unity και το γυρίσατε στα de's γενικότερα. Τι να γράψω δηλαδή, ας πει ο καθενας ο,τι θέλει. προσωπικά δεν μπορώ να μιλήσω για το unity γιατι θα γελάω μέχρι αύριο. είναι το χειρότερο γραφικό περιβάλλον που εχω δεί, και ας έχει πολλά θετικά στοιχεία που λείπουν απο όλα τα άλλα. απλά πρότεινα την αλλαγή του τίτλου γιατι θεωρώ οτι έτσι θα προταθούν λύσεις παρά το να βγάλει ο καθένας τα κομπλεξ του προς το unity edit: μόλις είδα οτι απάντησα στην ερώτηση του τίτλου, Γελάμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δηλαδή το gnome είναι πιο βαρύ από το kde; Τι να πω, 2 gb έχω και το kde που δοκίμασα σερνόταν.Δεν είναι θέμα μνήμης. Όλα αυτά τα DEs (Unity,GNOME,KDE) καταναλώνουν περίπου την ίδια ποσότητα μνήμης, κι όμως, δεν έχουν όλα τις ίδιες απαιτήσεις. Από την προσωπική μου εμπειρία θα έλεγα πως το GNOME και το Unity έχουν τις περισσότερες, με το Unity βέβαια να μην είναι κάτι άλλο από ένα plugin που έχει κατσικωθεί επάνω στο GNOME. Από το Unity 8 και μετά (με τον Mir...κλπ) θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ξεχωριστό DE. Το KDE έχει βελτιώσει αρκετά τον κώδικά του, και ειδικά στον Kwin, έτσι ώστε η διαχείριση πόρων να είναι η καλύτερη δυνατή. Από την 5η έκδοση τα πράγματα λένε πως θα είναι ακόμη καλύτερα. Μπορείς να κατεβάσεις ένα iso από εδώ και να δοκιμάσεις. Είναι βέβαια alpha ακόμη, αλλά θα πάρεις μια γεύση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 εγώ έχω Unity και με βολεύει μια χαρά αλλά 2 πράγματα ποτέ δεν έχω καταλάβει γιατί δεν τα διορθώνουν. Πρώτον οι ρυθμίσεις συστήματος, ρυθμίσεις ήχου κτλ. αργούν να ανοίξουν σε σχέση με τα άλλα προγράμματα. Δεύτερον και πιο σημαντικό το dash laggάρει μερικές φορές και ας έχω απενεργοποιήσει το θόλωμα και το online search. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μόλις η Canonical έβαλε το Unity, πήγα σε Xubuntu... δεν είχα καμιά όρεξη για κάτι τόσο περίπλοκο και βαρύ! Οκ, όμορφο είναι και για κάποιους λειτουργικό, αλλά στην τελική το 95% του χρόνου μας μπροστά στον υπολογιστή είναι μέσα σε έναν browser! Ναι ωραία είναι να βλέπεις τα shares αυτόματα μέσω του nautilus, αλλά την ίδια δουλειά κάνεις και με το jigolo και τον thunar... Και στην τελική ανάλυση, από τι στιγμή που οι εφαρμογές είναι cross platform και τρέχουν από android σε linux και σε Win, ακόμα πιο αδιάφορος ο DE. Anyway, από τότε πέρασα σε Debian οπότε τα πάντα είναι ρυθμισμένα και στημένα, ώστε να χρειάζεται μίνιμουμ εξοικείωση και χρόνο συντήρησης. Και όταν επιτέλους το RaspberryPi αποκτήσει ένα αξιοπρεπές γραφικό περιβάλλον (έχω δει να κάνει παπάδες με Wayland), μάλλον θα κουβαλάω τον υπολογιστή στο τσαντάκι μου ;-) Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eru Iluvatar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μια χαρά το unity. Με έχει βολέψει απίστευτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μια χαρά το unity. Με έχει βολέψει απίστευτα. o TS άνοιξε το τοπικ για να βρεί μια λύση... αφου σε έχει βολέψει γιατι δεν του δίνεις κάποια συμβουλή πως να τον βολέψει και αυτόν? γιατι οι άλλοι απλά του δώσαμε συμβουλές να φύγει απο αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eru Iluvatar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 o TS άνοιξε το τοπικ για να βρεί μια λύση... αφου σε έχει βολέψει γιατι δεν του δίνεις κάποια συμβουλή πως να τον βολέψει και αυτόν? γιατι οι άλλοι απλά του δώσαμε συμβουλές να φύγει απο αυτο. Δεν έχω κάνει κάτι στο Unity. Απλώς με βολεύει ο τρόπος που είναι σχεδιασμένο. Δε γνωρίζω γιατί μερικά άτομα έχουν πρόβλημα με αυτό. Εμένα μου αρέσει η απλότητα, κι αυτό είναι κάτι που προσφέρει το Unity. Κάποιοι λένε ότι είναι βαρύ. Το σύστημά μου έχει 16 giga ram, οπότε δεν μπορώ να διαπιστώσω κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannisosfp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Εμένα πάλι το Unity μου φαίνεται από τα πιο καλοσχεδιασμένα DE, βέβαια είναι όντως λίγο βαρύ για υπολογιστή Core 2 Quad 4GB ram οπότε εγώ χρησιμοποιώ Gnome 3 που είναι στην ίδια λογική, αφού το unity πατάει πάνω σ' αυτό, το έχω συνηθίσει και μπορώ να πω πλέον μου φαίνεται και πιο σωστά σχεδιασμένο από την άψοψη ότι πέρνεις τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν πολύ εύκολα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα