Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Silverstone ανακοίνωσε πριν από μερικές την επικείμενη κυκλοφορία ενός νέου τροφοδοτικού, ισχύος 1500W, με την ονομασία ST1500-GS.Μέρος της σειράς Strider Gold S, το νέο τροφοδοτικό, το οποίο μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία, προσφέρει πλήρως αποσπώμενες καλωδιώσεις και είναι παράλληλα το μικρότερο παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία.

Το ST1500-GS, είναι εφοδιασμένο με μια γραμμή 12 V η οποία μπορεί να δώσει ρεύμα εντάσεως έως και 120Α, ενώ για την αποτελεσματικότερη ψύξη του η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει έναν ανεμιστήρα 135 mm ο οποίος παράγει θόρυβο από 18 έως και 34 dBA. Αν και δεν υπάρχουν όρια μέσα στα οποία ο ανεμιστήρας παραμένει ανενεργός, λειτουργεί ωστόσο στο ελάχιστο των στροφών -μέχρι και το 50% του φορτίου του τροφοδοτικού- εξασφαλίζοντας την όσο το δυνατό αθόρυβη λειτουργία του για ένα μεγάλο μέρος εφαρμογών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μήκος του εν λόγω τροφοδοτικού (180mm) το κάνει το μικρότερο στην κατηγορία του προσφέροντας παράλληλα συμβατότητα με μια ευρεία γκάμα κουτιών που υπό άλλες συνθήκες ίσως δεν θα είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν ένα τροφοδοτικό αντίστοιχης ισχύος.

Η τιμή του έχει οριστεί από τη Silverstone στα 346.66 δολάρια και η κυκλοφορία του αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο.

Link.png Site: Tom's Hardware

Δημοσ.

Αν και δεν ειχα πάρει ποτε silverstone προιόντα το silverstone strider st15000 ειναι σκυλί και δεν νομίζω να το αλλάξω ποτε , γενικα φαίνεται πολυ ποιοτική η silverstone.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιος που θα θέλει τόση επεξεργαστική ισχύ από cpu k gpu (άρα κ ενέργεια), και αρκετούς δίσκους για να χωρέσει τα data του, δεν βλέπω το λόγο να περιοριστεί σε midi κουτί για να του χρειαστεί κ minion -σε διαστάσεις- >1kw psu.

/sc

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν κάνει κάποιος αναβάθμιση συχνά (μαζί και το τροφοδοτικό ) τότε δεν υπάρχει θέμα

Αν είσαι Heavy user (= το pc μένει ανοιχτό πάνω απο 10 ώρες την ημέρα πάνω απο 3-5 μέρες την εβδομάδα για κάμποσα χρόνια) τότε δεν πρέπει να παίζεις με το τροφοδοτικό έχω αλλάξει ολόκληρα συστήματα απο περίεργα προβλήματα που έβγαζε το PC (να μην λειτουργούν τα USB περιοδικά να σβήνει η οθόνη επειδή κάτι έπαθε ο driver γραφικών κτλ ) να κάνει restart σε καθαρή εγκατάσταση κτλ

νομίζοντας ότι έφταιγε είτε το hardware έιτε το software  με αλλεπάλληλες δοκιμές και διαφορετικά configuration και κατέληξα πως σε 3 ξεχωριστές περιπτώσεις ότι τελικά δεν έφταιγε τίποτα άλλο εκτός απο τα PSU  (που δεν ήταν και μούφα 100€+ thermaltake coolermaster silverstone κτλ 

με το που τα άλλαξα όλα διορθώθηκαν.

εννοείται ότι όλα αυτά μετα απο λειτουργία 2-3 χρόνων + κανένα τροφοδοτικό (ούτε και τα φτηνά) δεν θα σου βγάλει πρόβλημα τον πρώτο καιρό ή τα πρώτα χρόνια (ειδικά αν δεν λειτουργείς αρκετά το PC )

Ειδικά αν δεν σου βγάζει κάποιο πρόβλημα συνέχεια και απλά γίνεται κάτι περίεργο μια φορά στις τόσες(πχ να σβήσει ή οθόνη μια φορά και μετα να το ξαναπάθεις απο 2 μήνες ή βδομάδες κτλ )  τότε να κατα πάσα πιθανότητα ειναι το τροφοδοτικό.

Ο heavy user θα πρέπει να επενδύσει πάνω στο τροφοδοτικό και να σκάσει λεφτά για να έχει το κεφάλι του ήσυχο να ξέρει ότι δεν θα χαλάσει κάποιο υποσύστημα ούτε θα έχει περίεργα troubleshooting θέματα εξαιτίας της τροφοδοσίας..

γιαυτό καλύτερα να σκάσει κάνα 200-300€++ σε κάποιο top tier PSU όπως κάποιο Seasonic με platinum ή gold πιστοποίηση ....

δεν θα έχει να φοβάται έτσι τίποτα τέτοιο για καμιά 5ετία+ αν όχι για μια ζωή. 

Δημοσ.

Έχω μια απορία!

Ένας Gamer (όχι φανατικός), με ένα δυνατό μηχάνημα με:

• 2 κάρτες γραφικών πάνω (SLI ή το άλλο της AMD δεν θυμάμαι πως το ονομάζει)
  • CPU ι7+
  • Τροφοδοτικό 1500W

Τι λεφτά δίνει στην ΔΕΗ? κάνα 100ε χαλάει επιπλέον το 2μηνο?

Δημοσ.

Έχω μια απορία!

Ένας Gamer (όχι φανατικός), με ένα δυνατό μηχάνημα με:

• 2 κάρτες γραφικών πάνω (SLI ή το άλλο της AMD δεν θυμάμαι πως το ονομάζει)
  • CPU ι7+
  • Τροφοδοτικό 1500W

Τι λεφτά δίνει στην ΔΕΗ? κάνα 100ε χαλάει επιπλέον το 2μηνο?

Το τροφοδοτικό αν ειναι 1500w δεν σημαίνει ότι "Τραβάει" 1500w απο την στιγμή που πατάς το κουμπάκι να ανοίξει μέχρι την στιγμή που θα σβήσεις το PC... απλά σημαίνει ότι αντέχει φόρτο κοντά στα 1500w για τα όποια spikes που μπορει να προκύψουν..

πχ το συγκεκριμένο της silverstone ζήτημα αν μπορεί να αντέξει 100% λειτουργια 1200w για συνεχόμενα χρονικά διαστήματα... 

Η λογική ειναι να πάρεις ενα τροφοδοτικό που η ονομαστική του απόδοση θα ειναι ~30-40% μεγαλύτερη απο την maximum κατανάλωση του hardware που θα τροφοδοτεί αλλιώς με τον καιρό θα σε περιμένουν προβλήματα... απο εκεί και πέρα όσο μεγαλύτερο τόσο πιο άνετα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του hardware σε ενέργεια (δεν θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτλ ). 

με το πάνω config κατα μέσω όρο θα καίς 400w άντε 600-700w το πολύ όταν παίζεις απαιτητικά games (και αυτό σε απαιτητικά σημεία που θα δουλεύουν τα πάντα στο 100%) 

και βασικά ακραίες καταναλώσεις σου έβαλα πιο πάνω.. θα ειναι ακόμη πιο μικρή η πραγματική κατανάλωση.

Crossfire λέγεται της AMD 

• Like 1
Δημοσ.

ολα καλα και ολα ωραια ......τη ΔΕΗ τη σκεφτετε κανεις......?

γιατι εγω μενα 800 watt σφυριξαν τ'αυτια μου το περασμένο μηνα που το pc δεν εκλεισε 24 ωρες το 24ωρο

Δημοσ.

ολα καλα και ολα ωραια ......τη ΔΕΗ τη σκεφτετε κανεις......?

γιατι εγω μενα 800 watt σφυριξαν τ'αυτια μου το περασμένο μηνα που το pc δεν εκλεισε 24 ωρες το 24ωρο

again το ίδιο ρεύμα θα έκαιγες αν είχες το PC σου ανοιχτό 24/7 ακόμη και με ενα 600W (ή και λιγότερο εξαρτάται απο το τι hardware έχεις) 

• Like 1
Δημοσ.

μη σου πω με το 1500 θα δει και μείωση στη καταναλωση λόγο καλύτερης απόδοσης!

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

• Like 2
Δημοσ.

Έχω από το 2007 το enermax galaxy DXX. (το 1000άρι)

Έχω κάνει τρελή οικονομία στα watt, με μετρητή είχα δει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση με σχέση το να είχα 600άρι. Όταν είχα κάνει τότε crossfire με 4870X2 συν 4 δίσκους συν ένα σωρό άλλα clockια, έφτανα τα 500W~ παίζοντας crysis. Όταν για πλάκα έβαλα 600άρι thermaltake να δω αν θα σκάσει, η κατανάλωση έφτασε καπου στα 580 συν ότι τηγάνιζες αυγά με τη ζέστη που πέταγε το thermaltake καθώς ζοριζόταν πολύ.

Υπόψη : τα 1000άρια αποδίδουν μέγιστα στο efficiency σε φορτίο 500W και πέρα. Τα 80+ gold 1000w PSUs από 300W load και πάνω. Οπότε αν όντως παίζεις, clockάρεις, δοκιμάζεις, αγοράζεις ένα όπως αυτό της είδησης και είσαι ήσυχος για χρόνια.

Δημοσ.

Ακριβώς το αντίθετο θα δει με το 1500. Αν το pc του χρειάζεται 3ΟΟ με 4ΟΟW τότε την ελάχιστη κατανάλωση θα την δεί με τροφοδοτικό 6ΟΟ με 8ΟΟ W. Το μέγιστο της απόδοσης είναι στο 5Ο% της ισχύος. Με το 1500 θα ήταν πολύ χαμηλότερα και άρα η απόδοση θα ήταν πολύ μικρότερη.

μη σου πω με το 1500 θα δει και μείωση στη καταναλωση λόγο καλύτερης απόδοσης!

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...