Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΥΓ το TDP εχουμε πει πολλες φορες, ΔΕΝ αναφερεται στην καταναλωση του επεξεργαστη....!!!!  εχει σχεση με την ποσοτητα απαγωγης του συστηματος ψυξης..!!!

Δεν δείχνει μεν την πραγματική κατανάλωση,αλλά για να βγάλει π.χ. 95w σε θερμότητα πρέπει να έχουν μπει πάνω από τόσα (κατά κανόνα 20-30% παραπάνω) στον επεξεργαστή,μπορείς δηλαδή χοντρικά έστω να βλέπεις,συγκρίσεις την κατανάλωση.
Δημοσ.

σωστο αυτο.  ομως δεν βοηθαει στην συγκεκριμενη περιπτωση...! 

και στην συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για την λειτουργικοτητα του 4350 στην GA -78LMT-S2P. 

ειναι προβλημα το TDP 125W ή οχι?

μπορει να "δει" σωστα τον 4350 στα 4.2ghz  η μητρικη ή οχι? 

πως μπορει να γινει αυτο? 

αν εχεις καποια σκεψη πανω σε αυτο, σε ακουμε..! 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπε και ο multicore αν η μητρική δίνει ~30% λιγότερο tdp στον επεξεργαστή, από αυτό που θέλει, είναι σαν να κάνει undervolting/underclocking οπότε έχεις και ~30% μικρότερη συχνότητα.

Αν είναι καλή μητρική για Overclock θα μπορεί να δώσει και τα παραπάνω watt και να τον φτάσει στα 4,2

Δημοσ.

Όπως είπες και εσύ μπορεί να είναι λόγου bios μπορεί και απλά να θέλει να το ρυθμίσεις σωστά,όποιο bios και να έχει(overclock δηλαδή).

Δημοσ.

δεν ξερω  :mellow: .. θα προσπαθήσω παντως και ελπιζω να τα καταφερω.. ας ελπισω αν κανω κατι λαθος να μην μου χαλασει η μητρικη

Δημοσ.

δεν ξερω  :mellow: .. θα προσπαθήσω παντως και ελπιζω να τα καταφερω.. ας ελπισω αν κανω κατι λαθος να μην μου χαλασει η μητρικη

διαβασε πολυ καλα πως γινεται, μεχρι να το εμπεδωσεις.  κατεβασε το @BIOS  και οποια αλλη εκδοση BIOS θες (κατεβασε κανα 2, να δοκιμασεις).

κι εγω τα τελευταια BIOS Updates τα εχω κανει μεσω της εφαρμογης των WINDOWS της εκαστοτε μητρικης που ειχα/εχω. δεν ειχα θεμα. 

ειναι πολυ απλη διαδικασια, αλλα και πολυ κρισιμη ταυτοχρονα..!! 

Παντως, η μητρικη σου διαθετει DualBios, ωστε και σε περιπτωση που δεν πετυχει το BIOS Update, να εχεις τη δυνατοτητα να επαναφερεις το συστημα...!!  

"GIGABYTE DualBIOS™ is a patented technology that automatically recovers BIOS data when the main BIOS has crashed or failed. Featuring 2 physical BIOS ROMs integrated onboard, GIGABYTE DualBIOS™ allows quick and seamless recovery from BIOS damage or failure due to viruses or improper BIOS updating. In addition, GIGABYTE DualBIOS™ now supports 3TB+ (terabyte) hard drive booting without the need for partitioning, and enables more data storage on a single hard drive."

Δημοσ.

Λοιπόν για βρήκα ένα αποδεικτικό στοιχείο για αυτά που έγραψα χτες. Στην λίστα συμβατότητας επεξεργαστών της συγκεκριμένης μητρικής σε revision 5.X, δεν συμπεριλαμβάνεται ο FX 4350, που σημαίνει ότι η μητρική αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με αυτό τον επεξεργαστή λόγω του ορίου που έχει η μητρική για επεξεργαστές με TDP έως 95 watt.

Η απόδειξη: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4125

Δημοσ.

Λοιπόν για βρήκα ένα αποδεικτικό στοιχείο για αυτά που έγραψα χτες. Στην λίστα συμβατότητας επεξεργαστών της συγκεκριμένης μητρικής σε revision 5.X, δεν συμπεριλαμβάνεται ο FX 4350, που σημαίνει ότι η μητρική αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με αυτό τον επεξεργαστή λόγω του ορίου που έχει η μητρική για επεξεργαστές με TDP έως 95 watt.

Η απόδειξη: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4125

το εχουμε ηδη δει αυτο..!  μαλλον δεν διαβασες οσα εχουν προηγηθει..!! 

αλλα οπως εχω αναφερει, το TDP δεν σημαινει και κατι...!!!! απο την στιγμη που μπορει να τροφοδοτησει 2χ4300, aka FX-8300,  αλλου ειναι το θεμα..!  

η εταιρια δεν μπορει να βαλει στη λιστα υποστηριζομενων επεξεργαστων, τους 125W TDP CPU's, αφου δινει την μητρικη με ΜΑΧ 95W TDP. πρεπει να ειναι καλυμμενη νομικα..!   

Ξαναλεω, λοιπον, οτι περισσοτερο μου παει προς θεμα εκδοσης BIOS..! δεν μπορει ο 4170 (επισης125W) να μπαινει και να τον βλεπει σωστα.....

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς το TDP είναι περισσότερο ενδεικτικό μπροστά στην πραγματική κατανάλωση ενός επεξεργαστή. Άμα έχει αυτή την μητρική λίγες μέρες, μπορεί να την επιστρέψει και να προσθέσει την διαφορά για την αγορά μιας καλύτερης που να υποστηρίζει τον 4350. Αυτή είναι η ταπεινή άποψή μου. Επειδή έδωσε κάποια χρήματα να την αγοράσει, πιστεύω πως με 20 παράδειγμα περισσότερα ευρώ θα έπαιρνε μια σταθερότερη και πιο αναβαθμίσιμη μητρική από πλεύρας επεξεργαστή και λοιπών χαρακτηριστικών (θυρών sata, θυρών usb, θυρών pci, κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα πρότεινα την συγκεκριμένη. Μπορεί να είναι ακριβότερη σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά δεν θα χρειαστεί η αγορά άλλης μέχρι να παρουσιάσει βλάβη η συγκεκριμένη. Έχει τα πάντα για έναν απλό χρήστη αλλά και για έναν που θέλει να ασχοληθεί με υπερχρονισμό (overclock). Υποστηρίζει πλήρως επεξεργαστές με 125 watt TDP. Από το να αγοράσει μια 10 ευρώ ακριβότερη από την τωρινή και να του κάτσει μάπα από πολλές πλευρές, καλύτερα να τα σκάσει μια και καλή για κάτι αξιόπιστο, δοκιμασμένο και ικανό.

Η μητρική:  http://www.e-shop.gr/asus-m5a97-r20-p-PER.522975

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά θα πρότεινα την συγκεκριμένη. Μπορεί να είναι ακριβότερη σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά δεν θα χρειαστεί η αγορά άλλης μέχρι να παρουσιάσει βλάβη η συγκεκριμένη. Έχει τα πάντα για έναν απλό χρήστη αλλά και για έναν που θέλει να ασχοληθεί με υπερχρονισμό (overclock). Υποστηρίζει πλήρως επεξεργαστές με 125 watt TDP. Από το να αγοράσει μια 10 ευρώ ακριβότερη από την τωρινή και να του κάτσει μάπα από πολλές πλευρές, καλύτερα να τα σκάσει μια και καλή για κάτι αξιόπιστο, δοκιμασμένο και ικανό.

Η μητρική:  http://www.e-shop.gr/asus-m5a97-r20-p-PER.522975

σωστος. 

οπως επισης, να κανω και ενα σχολιο.  

για μενα, κακως αγοραζουν ορισμενοι FX 43**- 63**, και πανε και τους βαζουν σε κατι μητρικες, οπως η εν λογω 78LMT-S2P, με παλιο τσιπ. ετσι κι αλλιως, τα τσιπ αυτα ΔΕΝ ειναι σχεδιασμενα για FX, ασχετως αν υπαρχει συμβατοτητα...!!!  Ας παρουν τουλαχιστον μητρικες με το 970. και φθηνες ειναι, και δεν εχουν τετοια θεματα υποστηριξης επεξεργαστων.....!!!! 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...