mary Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Το Μάιο, η Google ανακοίνωσε την περιορισμένη διάθεση του Classroom, ενός εργαλείου το οποίο έχει στόχο να γίνει ευκολότερη η επαφή των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους καθώς και ανάθεση καθηκόντων σε αυτούς με συνεχή διαβούλευση .Σύμφωνα με τη Google, μέχρι στιγμής 100.000 εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε 45 χώρες με την εταιρεία να το θέτει διαθέσιμο για όσους διαθέτουν λογαριασμό Google Apps for Education μιας και αποτελεί μέρος της συγκεκριμένης συνδρομητικής υπηρεσίας. Το Classroom, το οποίο είναι διαθέσιμο σε 42 γλώσσες εξασφαλίζει την είσοδο των εκπαιδευτικών σε ένα σύστημα διαχείρισης που τους επιτρέπει να δημοσιεύουν ενημερώσεις, ανάθεση εργασιών, προσθήκη και απομάκρυνση μαθητών από τις τάξεις τους και τη παροχή συμβουλών (συμπεριλαμβανομένου και των ελέγχων). Όπως είναι λογικό, η υπηρεσία είναι ενσωματωμένη με το Google Drive και τις σχετικές διαδικτυακές εφαρμογές της Google όπως τα Google Docs και Google Slide. Με το Classroom η Google βρήκε μια εναλλακτική πρόταση προκειμένου τα σχολεία να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της αντί αυτές των Apple και Microsoft, κάτι που περιλαμβάνει και τη διάθεση Chromebooks. Με το Google Play for Education, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σε σχολεία και εκπαιδευτικούς να αγοράσουν εφαρμογές Android και βιβλία και ακόμα πιο σημαντικό, να τα διανέμουν στους μαθητές τους. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν το Chromebook εξοπλισμένο με εφαρμογές της Google, να γράφουν τα κείμενά τους στο Google Docs και τέλος να τα υποβάλουν μέσω του Classroom. Η απόφαση για το αν η Google θα γίνει το κομβικό σημείο στην εκπαίδευση αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά καλό θα ήταν για όλους να παραμείνουν σε ένα κοινό οικοσύστημα παρά να ακροβατούν σε δύο ή περισσότερες λύσεις. Site: Google Classroom Site: TechCrunch
mathsrule Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Να δω τους καθηγητές στο Λύκειό μου να το χρησιμοποιούν, και θα μπορώ να πω ότι έχω δει τα πάντα! 11
futureshock Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 περιμενε να βρουν που ειναι τo power button πρωτα! 1
DrLo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 και κάπως έτσι μπαίνει η Google, με τον δικό της τρόπο, και στο νέο πεδίο των MOOCs
status Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Και, τι έχει παραπάνω σε σχέση με το eclass ή κάποια άλλη πλατφόρμα; Την ενσωμάτωση του Drive μόνο; 2
azuli Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 μαλλον θελει να μαζεψει πληροφοριες,η google ειναι..
bounce2 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Ε καλά. Έλεγα δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει post για την σατανική google που βγάζει προιόντα απλά για να μας κατασκοπεύσει όλους... 3
madtheo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Ρε παιδιά το έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας;Έχει τρομερή διαφορά από το e-class που χρησιμοποιούμε ήδη;Και δεν εννοώ από άποψη UI,εννοώ από άποψη λειτουργικότητας.
el97639 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 εμενα γιατι μου φαινεται σταρ τρεκ φαση για τα ελληνικα δεδομενα; σιγουρα εχω χασει πολλα επεισοδια απο τι γινεται στα σχολεια αλλα ακομα κ στην δικια μου ηλικια εγω θα χαζευα facebook κ.α αν μου διναν λαπτοπ στην ταξη
Lomar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Ούτε καν για αστείο δε μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ πως το eclass πλησιάζει σε αξιοπιστία και λειτουργικότητα το classroom, είναι σαν να συγκρίνουμε αυτό με αυτό και να λέμε πως απο άποψη λειτουργικότητας είναι το ίδιο....Σίγουρα η google θα έχει και machine learning για πιο ουσιαστικές ενημερώσεις σε μαθητές και καθηγητές (να μαθαίνει δλδ τι βολεύει περισσότερο τον χρήστη - που ήδη το κάνει στις υπόλοιπες υπηρεσίες της)Μην μπερδευόμαστε, άλλο το μπάχαλο-δεδαλώδες eclass που απευθύνεται κυρίως σε τει/αει και άλλο να μιλάμε για δημοτικό/γυμνάσιο/λύκειο, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί με επιτυχία το eclass σε αυτές τις ηλικίες και είναι θέμα διεπαφής (UI) και ευχρηστίας (χοντρικά - UX). 1
SiLeNtOne-- Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Να σπρώξει το google drive & docs θέλει!!! Σατανά Google! 1
kxs14 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 κάναμε κάτι παρόμοιο στο φυσικό στο Αριστοτέλειο πρίν από μερικά χρόνια, νομίζω κανα δυο καθηγητές το κάνουν ακόμη... Από προσωπική πείρα θα έλεγα ότι έιναι καλό αν μπορεί ο καθηγητής που καθορίζει το υλικό και το πως θέλει να το χρησιμοποιήσει να έιναι "καλός" και λέγοντας καλός εννοώ να μπορεί να μάθει στα παιδιά κάποια πράγματα.. το συγκεκριμένο μπορεί να χρησιμοποιηθέι όπως καταλαβαίνω για να μοιράζονται εργασίες και να υπάρχει αλληλεπίδραση, όμως υπάρχει μια παγίδα σε όλο αυτό και αυτή έιναι πως τον χρόνο που θα φας μέχρι να γραψεις στον υπολογιστή την εργασία (όποιος έχει λύσει και περάσει στο word άσκηση με ολοκληρώματα μπορεί να με καταλάβει) είναι μακράν πολύ περισσότερος από το να την λύσεις αυτην και άλλες 5 ασκήσεις μαζί.. Το συγκεκριμμένο project είναι και ακούγεται γαμάτο, δεν λέω , αλλά πάντα υπάρχει και ένα άλλο μέρος που το καταλαβαίνεις όταν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς.. Διδάσκω μαθηματικά,φυσική βιολογία και χημεία και μπορώ να πω ότι όσον αφορά το θέμα τον ασκήσεων φαίνεται τέλειο το να ανεβάσεις τις ασκήσεις σου και να μπορούν να μπουν οι μαθητές για να τις πάρουν από όπου και αν είναι και να τις κάνουν, αλλά το να στις ανεβάσουν εκει είναι λίγο δύσκολο για αυτούς.. τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και αξίζει να υποστηριχθεί ώστε να τελειοποιηθέι μιας και έχει πολύ δρόμο μπροστά!
t3llis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δεν ξερω για εσας αλλα εγω ζηλεψα τρελα τα σχολεια στο βιντεο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα