Millennium Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Όπως σου παν τα παιδιά,κοίτα για κάρτα γραφικών πρώτα,μετά ram (εγώ μετά θα βάζα ssd). 1
AMD Expert Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Αρα το καλυτερο που μπορει να γινει σε καρτα ειναι η XFX? Εγώ θα προτιμούσα την ASUS γιατί απ'όσο ξέρω έχει καλύτερο σύστημα ψύξης, και δεύτερη sapphire/gigabyte. Μετά xfx,και μετά club3d/powercolor κλπ. Μαλιστα.. Θα προσπαθησω να καταληξω σε καποια επιλογη. Η ram οπως το βλεπω θα ειναι must γιατι δεν ειμαι τοσο απαιτητικος στα παιχνιδια οσο στις εργασιες που κάνω και μνημη θα χρειαζομαι. Απο εκει και περα σκεφτομαι αν το crossfire θα με καλυψει η θα πρεπει να παω σε αυτονομα γραφικα. Πάντως στο σύστημα της υπογραφής εδώ και 6 μήνες με 4gb ram έμεινα και το σύστημα,με την βοήθεια 4gb από τον σκληρό δίσκο δεν έχει κρασάρει σε τίποτα και στα πάντα πάει μια χαρά. Τώρα αν έχω καθόλου bottleneck δεν ξέρω γιατί ούτε 8gb είχα ποτέ ούτε κολλάει σημαντικά πουθενά για να ανησυχήσω. Οπότε είναι must,απλώς όχι 100%. Πρώτα r9 270 (κατ'εμέ asus καλύτερα) μετά 4gb ram (ίδια με την δικιά σου) μετά έναν 840 evo 120/240gb και αν θέλεις καλή ιδέα είναι να αγοράσεις κι ένα Carbide 200R ή ένα BitFenix Neos ή κάτι παρόμοιο. Κάτι σημαντικό που ξεχάσαμε : ποιο τροφοδοτικό έχεις;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Κοίτα καλύτερα σε αυτόνομα γραφικά. Το hybrid crossfire είναι σαφέστατα πιο αδύναμο από ότι μια αυτόνομη κάρτα σαν την r7 260x και την r9 270. Εγώ έχω τον A8 6600K και με βεβαιότητα θα σου έλεγα πως η αυτόνομη κάρτα είναι μονόδρομος. Το hybrid crossfire είναι για την περίπτωση που θες να δώσεις λίγα χρήματα για μια χ αύξηση της απόδοσης στα γραφικά. Επειδή όμως εσύ διαθέτεις ένα σεβαστό / ικανοποιητικό ποσό για μια αναβάθμιση, κοίτα σε ξεχωριστή κάρτα. Πριν την αγορά της όμως, βεβαιώσου αν το τροφοδοτικό σου είναι αρκετό ώστε να την τρφοδοτήσει. Καλό θα ήταν άμα έχεις κάποιο no name κινέζικο τροφδοτικό να το αντικαταστήσεις το συντομότερο δυνατό με κάποιο επώνυμο και αξιόπιστο και για λόγους ασφαλείας κυρίως αλλά και για να εξασφαλίσεις την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σου. Μετά πήγαινε σε ραμ και αργότερα σε ssd όπως προαναφέρθηκε άμα πραγματικά χρειάζεσαι την ύπαρξή του. Κυρίως να θυμάσαι κάτι, αναβάθμισε τον υπολογιστή σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου που προέχουν.
jimisvog Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Το τροφοδοτικο μου ειναι προσφατα αγορασμενο μαζι με μια ψυκτρα για τον επεξεργαστη. Ειναι αυτο. Νομιζω ειναι αρκετο. Αρα αν ειναι παω κατευθειαν σε καρτα και αν δω πως χρειαζεται παιρνω και μια ραμ. Ενα 50€ να μαζευτει δεν ειναι και τοσο μεγαλο ζητημα για αργοτερα νομιζω. Θα κοιταξω για καποια απο τις r9 270 αν και σε καρτες δεν εχω εμπειρια. Σε κοινα μοντελα οπως αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαζει απο μαρκα σε μαρκα. Οπως και να εχει σας ευχαριστω ολους. Ειστε μεγαλη βοηθεια. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Το τροφοδοτικό σου από ότι βλέπω έχει μια υποδοχή για 6πινο, δηλαδή έχει ακριβώς την υποδοχή που χρειάζεται η r9 270 για να τροφοδοτηθεί. Τα 600 watt του είναι αρκετά. Είδα επίσης ότι σε αυτά τα χρήματα που κάνει η 270 με 3 ευρώ παραπάνω παίρνεις την x, αλλά η x θέλει 2 6πινα και το τροφοδοτικό σου έχει 1. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να δίνει δεύτερο 6πινο, αυτό το ζήτημα δυστυχώς δεν γνωρίζω να στο απαντήσω και αν σου πω ναι θα σου πω ψέματα. Οπότε περιμένεις για αυτό το θέμα απάντηση από κάποιο μέλος που να γνωρίζει. Διαφορά πράγματα αλλάζουν ανά υλοποίηση διαφορετικού εργοστασίου, όπως το σύστημα ψύξης, ο χρονισμός της κάρτας, το σχήμα της, η ποιότητα των υλικών αλλά η βάση της δηλαδή το τσιπ γραφικών παραμένει κοινό. Θα σου συνιστούσα να πας σε r9 270x, αλλά αν δεν υπάρχει τρόπος να την τροφοδοτήσει το τροφοδοτικό σου και χρειάζεσαι άλλο, θα σου συνιστούσα να μην αγοράσεις την x, να πάρεις την απλή 270 και τα απομείναντα χρήματα να τα δαπανήσεις στην αγορά μνήμης. Από όσο γνωρίζω η 270 με υπερχρονισμό δηλαδή άυξηση των χρονισμών του ρολογιού του πυρήνα και της μνήμης μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει την x. Απλά θέλω να σου τονίσω, πως δεν είμαι σίγουρος αν θα αντέξει τον υπερχρονισμό το τροφοδοτικό, όπως επίσης δεν είμαι σίγουρος για το θέμα του διπλού εξάπινου που προανέφερα. Ζητώ συγνώμη, αλλά είμαι άσχετος σε ότι έχει να κάνει με τροφοδοτικά.
AMD Expert Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Το τροφοδοτικό σου είναι μια χαρά,και για overclock,και η απόφασή σου μου φαίνεται σωστή. Εμένα στην Sapphire R9 270X Dual X είχε μέσα δύο καλώδια molex-to-6pin και φαντάζομαι όλες οι εταιρίες δίνουν τουλάχιστον ένα.Όπως τα'πε o πολυπύρηνος επεξεργαστής,αυτές είναι οι διαφορές 270 - 270x. Αν βρεις X σε παρόμοια τιμή να την προτιμήσεις 2
Millennium Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Και η Gigabyte 270 OC είναι πολύ καλή για τα λεφτά της.Στα 150 έχει το eshop Powercolor 270 btw (εξαντλημένη τώρα).
Physiciant Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Το τροφοδοτικό σου από ότι βλέπω έχει μια υποδοχή για 6πινο, δηλαδή έχει ακριβώς την υποδοχή που χρειάζεται η r9 270 για να τροφοδοτηθεί. Τα 600 watt του είναι αρκετά. Είδα επίσης ότι σε αυτά τα χρήματα που κάνει η 270 με 3 ευρώ παραπάνω παίρνεις την x, αλλά η x θέλει 2 6πινα και το τροφοδοτικό σου έχει 1. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να δίνει δεύτερο 6πινο, αυτό το ζήτημα δυστυχώς δεν γνωρίζω να στο απαντήσω και αν σου πω ναι θα σου πω ψέματα. Οπότε περιμένεις για αυτό το θέμα απάντηση από κάποιο μέλος που να γνωρίζει. Διαφορά πράγματα αλλάζουν ανά υλοποίηση διαφορετικού εργοστασίου, όπως το σύστημα ψύξης, ο χρονισμός της κάρτας, το σχήμα της, η ποιότητα των υλικών αλλά η βάση της δηλαδή το τσιπ γραφικών παραμένει κοινό. Θα σου συνιστούσα να πας σε r9 270x, αλλά αν δεν υπάρχει τρόπος να την τροφοδοτήσει το τροφοδοτικό σου και χρειάζεσαι άλλο, θα σου συνιστούσα να μην αγοράσεις την x, να πάρεις την απλή 270 και τα απομείναντα χρήματα να τα δαπανήσεις στην αγορά μνήμης. Από όσο γνωρίζω η 270 με υπερχρονισμό δηλαδή άυξηση των χρονισμών του ρολογιού του πυρήνα και της μνήμης μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει την x. Απλά θέλω να σου τονίσω, πως δεν είμαι σίγουρος αν θα αντέξει τον υπερχρονισμό το τροφοδοτικό, όπως επίσης δεν είμαι σίγουρος για το θέμα του διπλού εξάπινου που προανέφερα. Ζητώ συγνώμη, αλλά είμαι άσχετος σε ότι έχει να κάνει με τροφοδοτικά. 6pin αντάπτορας υπάρχει αλλά γνώμη μου είναι να μη χρησιμοποιηθεί. Συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας, (πχ λιώνουν) και μπορεί να προκληθεί ζημιά στο σύστημα.
Millennium Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 2x 6+2 pin έχει το τροφοδοτικό του παιδιού αλλά και αντάπτορα να χρησιμοποιούσε δεν θα χε πρόβλημα. 1
Physiciant Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Ωπ..όντως 2 έχει αλλά όσον αφορά τον αντάπτορα έχουν γίνει πολλές αναφορές ότι λιώσανε
Millennium Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Ναι με τι τροφοδοτικά και τι απαιτήσεις τροφοδοσίας όμως.Με 2 molex ανα pci e δεν θα είχε θέμα. 1
jimisvog Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 3: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=38201&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36953&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36341&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3 Ειναι αξιοπιστες? Το τροφοδοτικο μου θα σηκωσει ή χρειαζομαι κατι εξτρα?
Millennium Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Η sapphire είναι vfm 270X.Μετά πάει η gigabyte με τη μεγαλύτερη εγγύηση. Το τροφοδοτικό είναι οκ,δε χρειάζεται τίποτα. 2
jimisvog Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Τελικά υπηρξε ενα θεμα με τα χρήματα και προς το παρων κατεληξα σε κάρτα r7 260x γιατι ηταν αδυνατο να ανεβω στα 170€ και βαλε.. Παρηγγειλα αυτην. Αν και φοβηθηκα με ολα αυτα που διαβασα για τις σειρες r7-r9 γιατι διαβαζα συνεχεια προβληματα το ρισκαρα. Νομιζω οι απαιτησεις που εχω στα παιχνιδια δεν ειναι μεγαλες και θα με καλυψει συμφωνα και απο οσα ειδα σε reviews. Σαν καρτα είναι καλη και vfm?
AMD Expert Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Τελικά υπηρξε ενα θεμα με τα χρήματα και προς το παρων κατεληξα σε κάρτα r7 260x γιατι ηταν αδυνατο να ανεβω στα 170€ και βαλε.. Παρηγγειλα αυτην. Αν και φοβηθηκα με ολα αυτα που διαβασα για τις σειρες r7-r9 γιατι διαβαζα συνεχεια προβληματα το ρισκαρα. Νομιζω οι απαιτησεις που εχω στα παιχνιδια δεν ειναι μεγαλες και θα με καλυψει συμφωνα και απο οσα ειδα σε reviews. Σαν καρτα είναι καλη και vfm? http://www.skroutz.gr/s/4248852/Sapphire-Radeon-R7-260X-1GB-OC-11222-05-20G.html Στο πλαίσιο έχει -25€ με δώρο 2 δωρεάν παιχνίδια. Ακύρωσέ την και είτε πάρ'την από plaisio είτε αγόρασε την r7 265 που είναι ανάμεσα στην r7 260 και την r9 270. http://www.skroutz.gr/s/4815616/Asus-Radeon-R7-265-2GB-DirectCU-II.html Η 260x δεν συμφέρει και πολύ γιατί δεν έχει τεράστια διαφορά με τα ενσωματωμένα γραφικά του a10 σου. Σαν κάρτα γενικώς,στα 100€ με δώρο 2 παιχνίδια συμφέρει και είναι vfm 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα