Alex21121988 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Μονο μυθος δεν ειναι και αυτο για τον απλουστατο λογο οτι πες μου ενα game-pc το οποιο θα αντεξει για 5-7 χρονια που ειναι η ζωη μιας κονσολας χωρις να αλλαξεις απολυτως τιποτα και να σου παιζει οτιδηποτε παιχνιδι βγαινει ακομα και σε 5-7 χρονια χωρις κανενα προβλημα και σε ultra high ρυθμίσεις. Αν μου αποδειξεις κατι τετοιο οτι μπορει να γινει και με 800 ευρω σημερα θα εχω ενα game-pc τουλαχιστον για 7 χρονια και θα παιζει τα παντα μα τα παντα τοτε να το δεχτω αυτο που λες αλλα αν εστω αλλαξεις και κατι π.χ. καρτα γραφικων ή μνημες ή επεξεργαστη μετα απο 3-4 χρονια τοτε να με συγχωρεις αλλα δεν μενει στα 800 ευρω το game-pc αλλα αναιβενει κι αλλο το κοστολογιο σε συγκριση παντα με τις κονσολες ετσι που ναι μεν εχουν παντα υποδιεστερα παιχνιδια σε σχεση με ενα τερας game-pc αλλα δεν προκειτε να σου πει οτι ενα παιχνιδι δεν παιζει γιατι δεν εχεις π.χ. καλη καρτα γραφικων ή δυνατο επεξεργαστη. Οποτε οπως καταλαβαινεις μονο με βαση τα παραπανω να παμε παντα μα παντα το game-pc θα ειναι πολυ ακριβοτερο απο μια κονσολα οπως παντα μα παντα τα game-pc θα βγαζουν καλυτερα γραφικα και παιχνιδια απο τις κονσολες γιατι αλλο να εχεις ενα μηχανημα 800-..... ευρω και αλλο ενα μηχανημα με 400 ευρω δεν νομιζω να πει κανεις οτι ειναι το ιδιο ετσι. Θα αναφερω το πιο απλο πραγμα. Στην κονσολα ενα παιχνιδι κανει 60 με 70 ευρω οταν πρωτοβγαινει. Στο pc ανερχεται απο 40 το πολυ 50 ευρω το παιχνιδι. Μετα απο περιπου 1 εβδομαδα υπαρχουν γνωστα σαιτ που το παιρνω στην ξεφτιλα ενα 20αρι σε digital μορφη. Υπαρχει και η δυνατοτητα ''δοκιμης'' του game με τους γνωστους τροπους (torrent) Δεν σου βαζω το γεγονος οτι θα πληρωνεις xbox live/ps plus 50αρι καθε χρονο + sesson pass σε καποια games γιατι μας το εχουν επιβαλλει. Και στο pc πληρωνουμε κατι και για το online κομματι αρκετων third party παιχνιδιων αλλα ειναι επισης φτηνοτερο. Αν το βαλεις σε βαθος χρονου με τον εναν ή με τον αλλο τροπο και στην κονσολα ριχνεις αρκετο καλο ποσο ειτε με games ειτε με περιφερειακα γυρω γυρω, που παιζει να εβγαζες δυο πυργους των 1200 εκαστως για πλακα... Το οτι πρεπει να αλλαζεις gpu φταινε οι devs και το μαρκετινγκ που πρεπει να προωθει αναγκαστικα καινουρια προιοντα . Το ps3 εβγαλε το last of us με την G70 για gpu. Αν ηθελαν, το pc σου δεκαετια θα εβγαζε παιζωντας οτι και να εβγαινε. Αλλα μιας και μιλαμε για πραγματικοτητα, δεν προσπαθω να σε πεισω για τπτ εννοειται, μπορουμε να το αναλυσουμε σε ενα αλλο τοπικ οπου θα υπολογισουμε ακριβως τα κοστη της μιας και της αλλης πλευρας. Επειδη ακριβως εχω κανει ενα προχειρο υπολογισμο το pc βγαινει φτηνοτερο και με αλλαγη gpu ενδιαμεσα στα 4 χρονια. 1
NickTG Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δεν σε ενδιαφερει ελα ομως που στο προηγουμενο ποστ σου μου συγκρινεις τι αποτελεσμα βγαζουν στα ιδια παιχνιδια τα game-pc με τις κονσολες αν αυτο δεν ειναι ο ορισμος της συγκρισης τοτε δεν ξερω τι ειναι. Πάμε άλλη μια. Απλά σχολίασα κάτι που εσύ έγραψες.
JUST-GAMER Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Θα αναφερω το πιο απλο πραγμα. Στην κονσολα ενα παιχνιδι κανει 60 με 70 ευρω οταν πρωτοβγαινει. Στο pc ανερχεται απο 40 το πολυ 50 ευρω το παιχνιδι. Μετα απο περιπου 1 εβδομαδα υπαρχουν γνωστα σαιτ που το παιρνω στην ξεφτιλα ενα 20αρι σε digital μορφη. Υπαρχει και η δυνατοτητα ''δοκιμης'' του game με τους γνωστους τροπους (torrent) Δεν σου βαζω το γεγονος οτι θα πληρωνεις xbox live/ps plus 50αρι καθε χρονο + sesson pass σε καποια games γιατι μας το εχουν επιβαλλει. Και στο pc πληρωνουμε κατι και για το online κομματι αρκετων third party παιχνιδιων αλλα ειναι επισης φτηνοτερο. Αν το βαλεις σε βαθος χρονου με τον εναν ή με τον αλλο τροπο και στην κονσολα ριχνεις αρκετο καλο ποσο ειτε με games ειτε με περιφερειακα γυρω γυρω, που παιζει να εβγαζες δυο πυργους των 1200 εκαστως για πλακα... Το οτι πρεπει να αλλαζεις gpu φταινε οι devs και το μαρκετινγκ που πρεπει να προωθει αναγκαστικα καινουρια προιοντα . Το ps3 εβγαλε το last of us με την G70 για gpu. Αν ηθελαν, το pc σου δεκαετια θα εβγαζε παιζωντας οτι και να εβγαινε. Αλλα μιας και μιλαμε για πραγματικοτητα, δεν προσπαθω να σε πεισω για τπτ εννοειται, μπορουμε να το αναλυσουμε σε ενα αλλο τοπικ οπου θα υπολογισουμε ακριβως τα κοστη της μιας και της αλλης πλευρας. Επειδη ακριβως εχω κανει ενα προχειρο υπολογισμο το pc βγαινει φτηνοτερο και με αλλαγη gpu ενδιαμεσα στα 4 χρονια. Το ποσο κοστολογει ο καθε ενας τα παιχνιδια και τις υπηρεσιες που προσφερει αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Ναι ειδικα στην ελλαδα οχι απλα τα ανεβαζουν στο ταβανι τις τιμες ειτε προκειτε για pc, ειτε για κονσολες αλλα αν εχεις λιγη υπομονη και περιμενεις κανα μηνα που βγει καποιο παιχνιδι μπορεις να το βρεις στο εξωτερικο ειτε για pc, ειτε για κονσολες σε πολυ καλυτερη τιμη. Εγω δεν μιλησα για τιμες παιχνιδιων/υπηρεσιων ετσι αλλα για τιμες κονσολων και game-pc το μεσω δηλαδη για να παιξεις παιχνιδια και οχι τα καθε αυτο παιχνιδια. Πάμε άλλη μια. Απλά σχολίασα κάτι που εσύ έγραψες. Κι εγω ακριβως το ιδιο εκανα. 1
hollow_83 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 To PC και οι νεες κονσολες πλεον εχουν περισσοτερα κοινα παρα διαφορες, δε βρισκω το λογω γιατι καποιος να μη τα συγκρινει. Απο την μια εχεις κονσολες των 400 ευρω που τα παιχνιδια τους με ψαξιμο κοστιζουν μεχρι και 50 ευρω στην καλυτερη, τα ψηφιακα παιζει να ειναι και χειροτερα και στα PC τα παιχνιδια τα βρισκεις μισοτιμης, οποτε η χασουρα απο το κοστος αγορας του PC ισοσταθμιζεται απο τα φθηνοτερα παιχνιδια. Aπο κει και περα δε τιθεται θεμα καλυτερου χειροτερου, ειναι καθαρα θεμα επιλογης. Τωρα ακομα και η συγκριση Ferrari Ibiza ειναι ακυρη, γιατι δεν εχεις δει Ibiza με 6262.
ultralisk Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 το σκίσατε το θέμα στο offtopic και όχι τπτ άλλο, θα πλακώσουν και οι γνωστοί άγνωστοι που φτιάχνουν high end pc με 400euro και χέσε μέσα μετά 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις