Προς το περιεχόμενο

Persona 5 [PS3][PS4]

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στην Αμερική, στην Ευρώπη δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Και δεν αφορά τους πάντες επίσης, αλλά μια μικρή μειοψηφία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Αμερική, στην Ευρώπη δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Και δεν αφορά τους πάντες επίσης, αλλά μια μικρή μειοψηφία.

Κάνεις υποθεσεις αλλα στο λεω γιατι ειμαι ενας απο αυτους που θα το λαβουν τσαμπα.

Αφορά όλους όσους τους έγινε ακυρωση, το ερωτημα ειναι σε ποσους εγινε ακυρωση (εγω εκανα την προπαραγγελια απο την 1η ημερα που ειχα δημοσιευσει και το post).

Δεν είπα ότι δεν αφορά όλους όσους έγινε η ακύρωση, είπα δεν αφορά τους πάντες, που σημαίνει όσους την παρέγγειλαν.

Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σου παραγγελία;

Πάντως το art direction και κάποια plot devices θυμίζουν πάρα πολύ το The World Ends With You στο Nintendo DS.

Δυστηχως και εγω και αλλοι δεν μπορουμε να σχολιασουμε μιας και

https://www.skroutz.gr/s/10803632/Persona-5-PS4.html?from=favorites_popup

Δεν πρεπει να εχει ξανασυμβει αυτο τα τελευταια χρονια σε τιτλο κονσολας να μην μπορεις να το παρεις απο κανενα καταστημα εδω και ποσες μερες...

Το έχω προχωρήσει λίγο (κάπου 5 ώρες).

Δεν ήξερα ότι η σειρά είναι spin-off του Shin Megami Tensei, οπότε πραγματικά εξεπλάγησα ευχάριστα όταν διαπίστωσα ότι έχει τους ίδιους δαίμονες, τους οποίους μπορείς να πάρεις με το μέρος σου και να τους χρησιμοποιήσεις στις μάχες.

Ήδη με κέρδισε 100%

Βασικά είναι shadows (δημιουργίες του μυαλού), οι οποίες μετατρέπονται σε δικές σου Personas, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι οι ίδιοι δαίμονες που σκλάβωνες στο Shin Megami Tensei.

Διαφορετικές λέξεις για τα ίδια πράγματα :-D

http://megamitensei.wikia.com/wiki/List_of_Persona_4_Personas

Ναι, αλλά και πάλι δεν είναι δαίμονες. Έχει σημασία η διαφορετική λέξη για τα παιχνίδια και τη φιλοσοφία τους. Δεν μιλάω από την άποψη gameplay.

Βασικά είναι shadows (δημιουργίες του μυαλού), οι οποίες μετατρέπονται σε δικές σου Personas, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι οι ίδιοι δαίμονες που σκλάβωνες στο Shin Megami Tensei.

Διαφορετικές λέξεις για τα ίδια πράγματα :-D

Βασιζεται στην θεωρια του Carl Jung για τις περσονες και τις σκιες.

http://www.awakengr.com/i-skia-tou-karl-gioungk/

Εχει πολυ ενδιαφερον. 

Εχω αρχισει το P4 και τα μαθαινω και εγω :P

Δεν ξερω για το Tensei. Ειχα παντα την εντυπωση οτι ειναι η Ιαπωνικη ονομασια των persona. 

Κατανοώ το διαφορετικό της φιλοσοφίας, αλλά όταν βλέπω την Pixie στο Shin Megami Tensei, η οποία είναι δαίμονας, και την οποία παίρνω με το μέρος μου.

SMT-Pixie.bmp

Και στο Persona 5 βρίσκω την Pixie

pixie.jpg

H οποία είναι όχι δαίμονας, αλλά shadow που την κάνεις Persona, που την χρησιμοποιείς σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως στο Shin Megami, βασικά μιλάμε για τους ίδιους χαρακτήρες με παραπλήσιους μηχανισμούς. Η διαφορά στη φιλοσοφία είναι η "γαρνιτούρα".

Σαν να παίζεις με την ίδια τράπουλα παρόμοια μεταξύ τους παιχνίδια, που το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία για το πώς δημιουργήθηκε.

Η διαφορά στη φιλοσοφία δεν είναι η γαρνιτούρα. Είναι η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο franchise.

Γι' αυτό και τα SMT δεν είναι Persona και το αντίστροφο. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που στα μεν είναι δαίμονες και στα δε personas.

Από άποψη gameplay δεν διαφωνώ ότι είναι παρόμοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...