logistoulis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο reaper είναι optional boss που σκάει αν μείνεις πολύ ώρα σε ένα επίπεδο στα mementos (αν κάτσεις μερικά λεπτά ακίνητος θα σκάσει) Μάλιστα στο λέει την πρώτη φορά που μπαίνεις Απλά είναι για level 80+ από ότι κατάλαβα όχι για αυτό που είναι εγώ τώρα (αν είναι να τον φας τίμια) Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, logistoulis είπε Ο reaper είναι optional boss που σκάει αν μείνεις πολύ ώρα σε ένα επίπεδο στα mementos (αν κάτσεις μερικά λεπτά ακίνητος θα σκάσει) Μάλιστα στο λέει την πρώτη φορά που μπαίνεις Απλά είναι για level 80+ από ότι κατάλαβα όχι για αυτό που είναι εγώ τώρα (αν είναι να τον φας τίμια) Eλα ρε φιλε ευχαριστω για την υπενθυμιση της συμβουλης θα το δοκιμασω.Ειμαι 38 θα εχω θεμα λογικα....Επισης θυμαμαι που μου ελεγε για το ριπερ αλλα νομιζα οτι τυχαινει να τον αντιμετωπισω γενικα οχι μονο εαν μεινω στασιμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greygore Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 18 hours ago, jerry banana said: Ακουγεσαι τρελα ψαγμενος με το παιχνιδι ,εγω που ειμαι στο 1ο μου γυρο παιχνιδιου παιζω για χαλαρωση Καλά, μην νομίζεις.... ας είναι καλά όλα τα wiki και forum Απλά είναι "παράδοση" στα Persona (και κατ'επέκταση τα Shin Megami Tensei) να υπάρχει secret boss στο δεύτερο playthrough 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Στις 30/6/2018 στις 1:50 ΜΜ, Greygore είπε Καλά, μην νομίζεις.... ας είναι καλά όλα τα wiki και forum Απλά είναι "παράδοση" στα Persona (και κατ'επέκταση τα Shin Megami Tensei) να υπάρχει secret boss στο δεύτερο playthrough αααα οκ ευχαριστω για την πληροφορια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Παιδια πειτε μου σας παρακαλω εαν γινεται πριν το τελευταιο παλατι γιατι ειμαι στο προτελευταιο προς αποφυγη των spoilers τα μεγαλυτερα σας ragequit στο παιχνιδι persona 5 ,γιατι εγω μολις τωρα εκλεισα το ps3 καθως στο 6ο παλατι που τα safe zones ειναι ολο και πιο σπανια εκει που ετοιμαζομουν να παω στο μεγαλο slot που δινει τα καλα λεφτα με εφαγε η σερβιτορα με τυχαια criticals και απλως εκλεισα το ps3 να ηρεμισω γιατι ελιωνα απο το πρωι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Συγγνωμη εαν σπαμμαρω ααπλως βρηκα ενα κολπο τυχαια και σκοτωσα τοο reaper σε εποχη γριπης βασικα αυτοκτονησε απο τη μια πηρα περιπου 10 επιπεδα κατευθειαν απο την αλλη χαλασε η δυσκολια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν εχει και πολυ σημασια μιας και εισαι προς το τελος του παιχνιδιου ουτως ή αλλως οπως αναφερεις παραπανω. Επισης θα χρειαστεις και καποια πραγματα για το new game plus αν ασχοληθεις. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από Fulgore 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Δεν εχει και πολυ σημασια μιας και εισαι προς το τελος του παιχνιδιου ουτως ή αλλως οπως αναφερεις παραπανω. Επισης θα χρειαστεις και καποια πραγματα για το new game plus αν ασχοληθεις. Το μονο που με χαλασε χωρις να σποιλαρω ειναι πως ηταν πολυ αναμενομενη η <<ανατροπη>> και προσωπικα την ειχα δει μιλια μακρια ,ίσως φταιει κιολας που βλεπω πολλα anime .Οπως επισης και τον αρχικακο τον ειχα δει καθως η συγκεκριμενη τακτικη εφαρμοζεται πολυ στα anime .Δεν λεω περισσοτερα προς αποφυγη spoiler. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Στις 8/7/2018 στις 9:05 ΜΜ, jerry banana είπε Συγγνωμη εαν σπαμμαρω ααπλως βρηκα ενα κολπο τυχαια και σκοτωσα τοο reaper σε εποχη γριπης βασικα αυτοκτονησε απο τη μια πηρα περιπου 10 επιπεδα κατευθειαν απο την αλλη χαλασε η δυσκολια τι τυχαία βρε, αφού στην προηγούμενη σελίδα το λέμε εμένα μου έχει μείνει το τελευταίο παλάτι, όταν βρω χρόνο θα το τελειώσω να ξεκινήσω και τίποτε άλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 20 ώρες πριν, logistoulis είπε τι τυχαία βρε, αφού στην προηγούμενη σελίδα το λέμε εμένα μου έχει μείνει το τελευταίο παλάτι, όταν βρω χρόνο θα το τελειώσω να ξεκινήσω και τίποτε άλλο Eγω εκει την παλευω αλλα οταν ηταν σ/κ καλα ηταν τωρα που εχει καθημερινες δουλεια δεν προλαβαινω να ενεργηθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια μολις τωρα τερματισα το παιχνιδι ενα εχω να πω ειναι παιχνιδαρος με πολλα feels Spoiler Ο Morgana τελικα τι ηταν?Οταν ανεβηκε σστον ουρανο και μετα γυρισε σαν απλη γατα?Υποτιθεται οτι ολοκληρωσε την δουλεια του που του ειχαν αναθεσει σστο velvet room λογικα.Επισης ο Igor επειδη δεν εχω παιξει ουτε προκειται να παιξω τα προηγουμενα personas τι ακριβως ειναι?Σαν οντοτητα θεικη?Οπως επισης και η κοπελα που εχει μαζι του.Κατι αλλο ρτωρα που τερματισα το παιχνιδι πρεπει να το ξεκινησω απο την αρχή ή μπορω να συνεχισω και να κανω roaming στο τοκυο ανεβαζωντας τις σχεσεις μου?Τωρα που γραφω το μηνυμα πεφτουν οι τιτλοι τελους και αισθανομαι παρα πολλα πραγματα.Τελικα χαλαλι η πολλοι διαλογοι και το take your time που ελεγε κατω δεξια οντως αξιζε .10/10 παιχνιδι απο εμενα και αν και δεν εχω παιξει τα προηγουμενα personas θεωρω πως αυτη η χημεια των χαρακτηρων δυσκολα ξεπερνιεται αν και θα ηθελα ισως λιγο περισσοτερο να χωρεσουν την αανπτυξη του χαρακτηρα και των αλλων npcs.Παιχνιδαρα και ευχαριστω το community για τη βοηθεια του σε οτι ρωτουσα .Aντε για persona 6 που δεν το βλεπω γιατι ο πυχης ανεβαινει πολυ ψηλα.... Κατι για το τελος,τωρα που τελειωσαν και οι τιτλοι μου διχνει το βανακι να πηγαινει στο πλαι της ακρογιαλιας και τον χαρακτηηρα να κοιταει επανω,ακουσα πως εχει πολλα διαφορετικα endings να φανταστω πως αυτο που μου ετυχε ηταν το καλυτερο?Μου πηρε 105.04 ωρες στο επιπεδο 74 τωρα που εκανα save και εβγαλε στο πλαι completed ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από jerry banana 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Τα stats του κεντρικου χαρακτητα,τα οπλα και τα Personas τα κρατας για το New game plus στο οποιο μπορεις να προσπαθησεις να μαξαρεις ολους τους confidants(μονο με οδηγο). Στο new game plus μπορεις να πολεμησεις ισως το δυσκολοτερο optional boss του παιχνιδιου(αν εχεις δει τα trophies θα καταλαβεις ποιο εννοω),να αποκτησεις το δυνατοτερο persona και βεβαια να δεις οτι δεν προλαβες να δεις στο αρχικο run. Ολα αυτα αν εχεις βεβαια υπομονη να το ξαναπαιξεις. Εδω αναλυτικα ολη η λιστα με τι σου λειπει https://www.playstationtrophies.org/forum/persona-5-a/309005-persona-5-trophy-guide-roadmap.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Τα stats του κεντρικου χαρακτητα,τα οπλα και τα Personas τα κρατας για το New game plus στο οποιο μπορεις να προσπαθησεις να μαξαρεις ολους τους confidants(μονο με οδηγο). Στο new game plus μπορεις να πολεμησεις ισως το δυσκολοτερο optional boss του παιχνιδιου(αν εχεις δει τα trophies θα καταλαβεις ποιο εννοω),να αποκτησεις το δυνατοτερο persona και βεβαια να δεις οτι δεν προλαβες να δεις στο αρχικο run. Ολα αυτα αν εχεις βεβαια υπομονη να το ξαναπαιξεις. Εδω αναλυτικα ολη η λιστα με τι σου λειπει https://www.playstationtrophies.org/forum/persona-5-a/309005-persona-5-trophy-guide-roadmap.html Eυχαριστω παρα πολυ παιδια να ειστε καλα!Προς τοο παρων το διεγραψα αμεσως και πηγα ni no kuni 1 γιατι θελω λιγο να <<ξεχασω>> να περασει καιρος ετσι ωστε να το ξαναπιασω.Αλλα σιγουρα θα το παιξω και στο new game + γιατι τα waifus ειναι πολλα δυστυχως στο 1 playthrough μονο Spoiler hifumi togo και την oya εκανα waifus τωρα θα διξει ,αν και προσωπικα θελω πολυ την καθηγητρια εαν γινεται και εννοειται την Aaaaaaaaannnn 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greygore Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, jerry banana said: Παιδια μολις τωρα τερματισα το παιχνιδι ενα εχω να πω ειναι παιχνιδαρος με πολλα feels Hide contents Ο Morgana τελικα τι ηταν?Οταν ανεβηκε σστον ουρανο και μετα γυρισε σαν απλη γατα?Υποτιθεται οτι ολοκληρωσε την δουλεια του που του ειχαν αναθεσει σστο velvet room λογικα.Επισης ο Igor επειδη δεν εχω παιξει ουτε προκειται να παιξω τα προηγουμενα personas τι ακριβως ειναι?Σαν οντοτητα θεικη?Οπως επισης και η κοπελα που εχει μαζι του.Κατι αλλο ρτωρα που τερματισα το παιχνιδι πρεπει να το ξεκινησω απο την αρχή ή μπορω να συνεχισω και να κανω roaming στο τοκυο ανεβαζωντας τις σχεσεις μου?Τωρα που γραφω το μηνυμα πεφτουν οι τιτλοι τελους και αισθανομαι παρα πολλα πραγματα.Τελικα χαλαλι η πολλοι διαλογοι και το take your time που ελεγε κατω δεξια οντως αξιζε .10/10 παιχνιδι απο εμενα και αν και δεν εχω παιξει τα προηγουμενα personas θεωρω πως αυτη η χημεια των χαρακτηρων δυσκολα ξεπερνιεται αν και θα ηθελα ισως λιγο περισσοτερο να χωρεσουν την αανπτυξη του χαρακτηρα και των αλλων npcs.Παιχνιδαρα και ευχαριστω το community για τη βοηθεια του σε οτι ρωτουσα .Aντε για persona 6 που δεν το βλεπω γιατι ο πυχης ανεβαινει πολυ ψηλα.... Κατι για το τελος,τωρα που τελειωσαν και οι τιτλοι μου διχνει το βανακι να πηγαινει στο πλαι της ακρογιαλιας και τον χαρακτηηρα να κοιταει επανω,ακουσα πως εχει πολλα διαφορετικα endings να φανταστω πως αυτο που μου ετυχε ηταν το καλυτερο?Μου πηρε 105.04 ωρες στο επιπεδο 74 τωρα που εκανα save και εβγαλε στο πλαι completed ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ Απο όσο θυμάμαι ο Morgana είναι η "απάντηση" του Igor στον Yaldabaoth, σαν είδος μέντορα/οδηγού για τον Joker ώστε να καταφέρει να "αποδείξει" στον Yaldabaoth πως η ανθρωπότητα αξίζει να σωθεί και να κερδίσει το στοίχημα. Η βλακεία είναι πως δεν εξηγεί πολύ εις βάθος τι παίζεται στο τέλος, η γενική θεωρία είναι πως έχοντας ολοκληρώσει τον σκοπό του, ο Igor τον αφήνει να επιστρέψει καθώς ό πρωταγωνιστής και οι Shadow Thieves "πιστεύουν" αρκετά στην ύπαρξη του (αν θυμάσαι στο finale αρχίζει και εξαφανίζεται κόσμος λόγω της απάθειας των ανθρώπων κ.τ.λ., η θεωρία είναι πως το αντίθετο επιτρέπει στον Morgana να συνεχίσει να υπάρχει ως γάτος στο real-world Tokyo). Όσο περί Igor / Velvet Room / attendants, αυτό εδώ και 15 χρόνια που πάει η σειρά δεν έχει εξηγηθεί, αν έχεις παίξει όλα τα παιχνίδια της σειράς υπάρχουν κάποια hints οτι ο Igor και οι εκάστοτε attendants (σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικοί) είναι με τη σειρά τους βοηθοί της μεγάλης "καλής" θεότητας του Persona world με όνομα Philemon (στα πρώτα παιχνίδια της σειράς είναι με την μορφή ενός άντρα με μάσκα σε σχήμα πεταλούδας - στα μετέπειτα της σειράς οι πεταλούδες γενικά χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν την παρουσία του, βλ. την αρχή και το τέλος του interrogation scene όπου η Lavenza επικοινωνεί με τον Joker μέσω μιας... πεταλούδας) Περί confidants και max-αρίσματος, δυστυχώς (ή ευτυχώς, ανάλογα πως το βλέπεις, προσωπικά το θεωρώ καλό οτι υπάρχουν όρια και δεν γίνεται free-roam στο τέλος) πρέπει να ξεκινήσεις New Game plus για να προσπαθήσεις να max-αρεις όλα τα Confidants. To πως δουλεύει το εξηγεί ο @Fulgore αλλά πιο in-depth έχει ως εξής (spoilers for length): Στο NG+ (το οποίο ξεκινάς φορτώνοντας το "Completed" save που έκανες στο τέλος του game), ξεκινάς την ιστορία απο την αρχή με τα εξής χαρακτηριστικά: 1. Μηδενίζονται οι εξής παράμετροι - levels των χαρακτήρων, τα Confidant ranks (και τα special persona upgrades που παίρνουν στο rank 10), το inventory των Shadow Thieves (όλα τα usable αντικείμενα με ορισμένες εξαιρέσεις). 2. Χάνεις όλα τα Persona απο το stock σου, και το μέγεθος επιστρέφει στο αρχικό size των 6 (καθώς τα upgrades είναι rewards απο το Fool Confidant το οποίο μηδενίστηκε). 3. Μεταφέρονται απο το προηγούμενο playthrough τα εξής - το Persona Compendium (η "εγκυκλοπαίδεια" απο την οποία αγοράζεις Personae) με όσα έχεις κάνει save/unlock, τα Social Stats του Joker (Knowledge/Guts/Proficiency κ.τ.λ.), τα gear items του κάθε χαρακτήρα (κοινώς, armors/weapons/accessories, equipped και μη), οτιδήποτε skill cards είχες μαζέψει, τα λεφτά που είχες, το playtime σου, καθώς και κάποια ειδικά αντικείμενα (βλ. 4) 4. Τα εξής αντικείμενα - οποιοδήποτε Confidant Rank 10 reward (τα οποία σου δίνουν "νωρίς" πρόσβαση σε κάποια abilities των συγκεκριμένων confidant εξ'αρχής), οποιοδήποτε romance item είχες δεχθεί (Valentine's Day event, Trip to Hawaii event, New Year's Eve event κ.τ.λ.). 5. Έχεις δυνατότητα να επιλέξεις νέο difficulty level, άσχετα απο τι διάλεξες στο πρώτο playthrough. 6. Ξεκλειδώνει η δυνατότητα να πολεμήσεις το "secret" boss (που λέγαμε 2-3 post πιο πριν), το οποίο είναι διαθέσιμο απο την στιγμή που ξεκλειδώνεις στην ιστορία τo Mementos. H γενική "στρατηγική" για να max-άρεις όλα τα Confidants είναι να αγοράσεις το πιο ακριβό/δυνατό persona που μπορείς μόλις ανοίξει το Velvet Room και να προσπαθείς να καθαρίζεις τα Palace σε όσο λιγότερες επισκέψεις γίνεται (ορισμένα δεν μπορείς λόγω story). Απο εκεί και πέρα πρώτη προτεραιότητα είναι να ανεβάσεις Fortune και Temperance στο Rank 7 και 10 αντίστοιχα (μόλις γίνουν διαθέσιμες), η πρώτη για το Rank 7 - Affinity Boost (που σου ανεβάζει ελάχιστα ένα Confidant της επιλογής σου μια φορά την μέρα, με αντάλλαγμα λεφτά και χωρίς να χάσεις το free time σου) και η δεύτερη για το Rank 10 - Special Massage (που σου επιτρέπει να κάνεις activities το βράδυ ακόμα και αν είχες επισκεφτεί Palace/Mementos την ίδια μέρα) - με τις συγκεκριμένες Confidant μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλες τις free μέρες, να συμπληρώσεις Confidants τα οποία είναι σχεδόν αλλά όχι ακριβώς έτοιμα για rank up και να γλυτώσεις χρόνο για άλλα activities που τυχόν θες να κάνεις. Υπ'όψιν δεν ξέρω κάποιο day-to-day guide (νομίζω το trophy list που παραθέτει ο Fulgore έχει κάτι αντίστοιχο) αλλά καλό είναι να ξέρεις πως δουλεύει το Confidant leveling γενικά: 1. Τα Confidants ανεβαίνουν μαζεύοντας πόντους με συνομιλίες (spend time) και άλλα ειδικά events (Trip to Hawaii, Christmas, Spring Break κ.τ.λ.), οι πόντοι αυτοί εμφανίζονται ως κίτρινες νότες με κάθε απάντηση που δίνεις. 2. Προφανώς, όσο πιο πολλές νότες δεις μετά απο μία απάντηση, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το Confidant level του εκάστοτε χαρακτήρα και σε συγκεκριμένες ποσότητες απο νότες (διαφέρουν ανα χαρακτήρα) ανεβάζεις rank. 3. Μπορείς να πάρεις ένα μικρό bonus αν έχεις στο stock σου κάποιο Persona το οποίο αντιστοιχεί στο Confidant με το οποίο κάνεις spend time (για παράδειγμα, η Ann Takamaki αντιστοιχεί στο Lovers Arcana, οπότε αν έχεις κάποιο Lovers persona όπως Pixie ή Saki Mitama, παίρνεις επιπλέον πόντους). Στο παράδειγμα με την Ann, αν η πρώτη απάντηση του Confidant Level 1 event έδινε 2 νότες κανονικά, με την Pixie στο stock σου παιρνείς 3 νότες. 4. Κάθε φορά που μπορείς να κάνεις spend time, ο Joker θα σου πεί αν το event που θα κάνεις θα ανεβάσει το Confidant στο επόμενο rank (συνήθως λέει κάτι του στυλ "I think I'll improve my relationship if I spend time with them" αν μπορείς να ανέβεις rank ή "I don't think I'll get closer to them" αν δεν έχεις αρκετούς πόντους). 5. Είναι ιδανικό (αλλά όχι πάντα απαραίτητο) να μην κάνεις spend time με Confidants που δεν θα πάρουν rank ή καλύτερα, αν έχεις επιλογή, διαλέγεις πάντα τους Confidant που είναι έτοιμοι να ανεβούν απο αυτούς που υπολοίπονται πόντους. Συνδιάζοντας αυτή την τακτική με το Fortune Confidant (θυμάσαι, στο Rank 7 σε αφήνει να δώσεις πόντους σε ένα Confidant της επιλογής σου χωρίς να χάσεις free time) μπορείς να ανεβάζεις παράλληλα αρκετά Confidants χωρίς να κάνεις τα "filler" events (δηλαδή αυτά που δεν προχωρούν το rank). 6. Προσοχή πως το 3. ισχύει και για πόντους που παίρνεις απο την χρήση της Fortune Rank 7. 7. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, για παράδειγμα τα "αυτόματα" Confidants (Magician/Fool) και αυτά που ανεβαίνουν με side-quests (Strength) δεν εξαρτώνται απο τους πόντους, ούτε έχουν events για να ανεβούν - τα αυτόματα ανεβαίνουν με το story, τα side-quest ανεβαίνουν με την ολοκλήρωση των side-quests (στην περίπτωση του Strength, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα Personae στις Twin Wardens). 8. Προσοχή επίσης πως ορισμένα Confidants "κλειδώνουν" για ορισμένα χρονικά διαστήματα - για παράδειγμα ο Hierophant (Sojiro) θέλει εν μέρει κάποιες μέρες ενασχόλησης με την παρασκευή καφέ πριν μπορείς να τον προχωρήσεις, καθώς και "σταματά" στο Rank 5 μέχρι να τερματίσεις το story ως το 4ο Palace (technically, το ξεκλείδωμα της Hermit Confidant). Στο ίδιο θέμα, αρκετά Confidants "κλειδώνουν" αν σου δώσουν κάποιο Mementos quest - για παράδειγμα, η Star Confidant δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα απο το Rank 8 μέχρι να ολοκληρωθεί το Mementos quest που σου δίνει στο Rank 7. Τέλος, ορισμένα Confidants είναι κλειδωμένα μέχρι να φτάσεις συγκεκριμένα Social stats - στο παράδειγμα με την Star, είναι απαραίτητο Level 3 Charm για να ξεκινήσεις το Confidant, ενώ είναι απαραίτητο Level 5 Knowledge για να προχωρήσεις απο 9 και πέρα. Guide για τα Confidants δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω, αλλά υπάρχει ένα καλό resource στην εξής σελίδα το οποίο σου δίνει τις πιο "ιδανικές" απαντήσεις και τα Social stat requirements για να ανεβάσεις τα Confidants όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Edit: Makoto waifu is best waifu Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Greygore 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Greygore είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Απο όσο θυμάμαι ο Morgana είναι η "απάντηση" του Igor στον Yaldabaoth, σαν είδος μέντορα/οδηγού για τον Joker ώστε να καταφέρει να "αποδείξει" στον Yaldabaoth πως η ανθρωπότητα αξίζει να σωθεί και να κερδίσει το στοίχημα. Η βλακεία είναι πως δεν εξηγεί πολύ εις βάθος τι παίζεται στο τέλος, η γενική θεωρία είναι πως έχοντας ολοκληρώσει τον σκοπό του, ο Igor τον αφήνει να επιστρέψει καθώς ό πρωταγωνιστής και οι Shadow Thieves "πιστεύουν" αρκετά στην ύπαρξη του (αν θυμάσαι στο finale αρχίζει και εξαφανίζεται κόσμος λόγω της απάθειας των ανθρώπων κ.τ.λ., η θεωρία είναι πως το αντίθετο επιτρέπει στον Morgana να συνεχίσει να υπάρχει ως γάτος στο real-world Tokyo). Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένουΕμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όσο περί Igor / Velvet Room / attendants, αυτό εδώ και 15 χρόνια που πάει η σειρά δεν έχει εξηγηθεί, αν έχεις παίξει όλα τα παιχνίδια της σειράς υπάρχουν κάποια hints οτι ο Igor και οι εκάστοτε attendants (σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικοί) είναι με τη σειρά τους βοηθοί της μεγάλης "καλής" θεότητας του Persona world με όνομα Philemon (στα πρώτα παιχνίδια της σειράς είναι με την μορφή ενός άντρα με μάσκα σε σχήμα πεταλούδας - στα μετέπειτα της σειράς οι πεταλούδες γενικά χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν την παρουσία του, βλ. την αρχή και το τέλος του interrogation scene όπου η Lavenza επικοινωνεί με τον Joker μέσω μιας... πεταλούδας) Περί confidants και max-αρίσματος, δυστυχώς (ή ευτυχώς, ανάλογα πως το βλέπεις, προσωπικά το θεωρώ καλό οτι υπάρχουν όρια και δεν γίνεται free-roam στο τέλος) πρέπει να ξεκινήσεις New Game plus για να προσπαθήσεις να max-αρεις όλα τα Confidants. To πως δουλεύει το εξηγεί ο @Fulgore αλλά πιο in-depth έχει ως εξής (spoilers for length): Απόκρυψη περιεχομένων Στο NG+ (το οποίο ξεκινάς φορτώνοντας το "Completed" save που έκανες στο τέλος του game), ξεκινάς την ιστορία απο την αρχή με τα εξής χαρακτηριστικά: 1. Μηδενίζονται οι εξής παράμετροι - levels των χαρακτήρων, τα Confidant ranks (και τα special persona upgrades που παίρνουν στο rank 10), το inventory των Shadow Thieves (όλα τα usable αντικείμενα με ορισμένες εξαιρέσεις). 2. Χάνεις όλα τα Persona απο το stock σου, και το μέγεθος επιστρέφει στο αρχικό size των 6 (καθώς τα upgrades είναι rewards απο το Fool Confidant το οποίο μηδενίστηκε). 3. Μεταφέρονται απο το προηγούμενο playthrough τα εξής - το Persona Compendium (η "εγκυκλοπαίδεια" απο την οποία αγοράζεις Personae) με όσα έχεις κάνει save/unlock, τα Social Stats του Joker (Knowledge/Guts/Proficiency κ.τ.λ.), τα gear items του κάθε χαρακτήρα (κοινώς, armors/weapons/accessories, equipped και μη), οτιδήποτε skill cards είχες μαζέψει, τα λεφτά που είχες, το playtime σου, καθώς και κάποια ειδικά αντικείμενα (βλ. 4) 4. Τα εξής αντικείμενα - οποιοδήποτε Confidant Rank 10 reward (τα οποία σου δίνουν "νωρίς" πρόσβαση σε κάποια abilities των συγκεκριμένων confidant εξ'αρχής), οποιοδήποτε romance item είχες δεχθεί (Valentine's Day event, Trip to Hawaii event, New Year's Eve event κ.τ.λ.). 5. Έχεις δυνατότητα να επιλέξεις νέο difficulty level, άσχετα απο τι διάλεξες στο πρώτο playthrough. 6. Ξεκλειδώνει η δυνατότητα να πολεμήσεις το "secret" boss (που λέγαμε 2-3 post πιο πριν), το οποίο είναι διαθέσιμο απο την στιγμή που ξεκλειδώνεις στην ιστορία τo Mementos. H γενική "στρατηγική" για να max-άρεις όλα τα Confidants είναι να αγοράσεις το πιο ακριβό/δυνατό persona που μπορείς μόλις ανοίξει το Velvet Room και να προσπαθείς να καθαρίζεις τα Palace σε όσο λιγότερες επισκέψεις γίνεται (ορισμένα δεν μπορείς λόγω story). Απο εκεί και πέρα πρώτη προτεραιότητα είναι να ανεβάσεις Fortune και Temperance στο Rank 7 και 10 αντίστοιχα (μόλις γίνουν διαθέσιμες), η πρώτη για το Rank 7 - Affinity Boost (που σου ανεβάζει ελάχιστα ένα Confidant της επιλογής σου μια φορά την μέρα, με αντάλλαγμα λεφτά και χωρίς να χάσεις το free time σου) και η δεύτερη για το Rank 10 - Special Massage (που σου επιτρέπει να κάνεις activities το βράδυ ακόμα και αν είχες επισκεφτεί Palace/Mementos την ίδια μέρα) - με τις συγκεκριμένες Confidant μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλες τις free μέρες, να συμπληρώσεις Confidants τα οποία είναι σχεδόν αλλά όχι ακριβώς έτοιμα για rank up και να γλυτώσεις χρόνο για άλλα activities που τυχόν θες να κάνεις. Υπ'όψιν δεν ξέρω κάποιο day-to-day guide (νομίζω το trophy list που παραθέτει ο Fulgore έχει κάτι αντίστοιχο) αλλά καλό είναι να ξέρεις πως δουλεύει το Confidant leveling γενικά: 1. Τα Confidants ανεβαίνουν μαζεύοντας πόντους με συνομιλίες (spend time) και άλλα ειδικά events (Trip to Hawaii, Christmas, Spring Break κ.τ.λ.), οι πόντοι αυτοί εμφανίζονται ως κίτρινες νότες με κάθε απάντηση που δίνεις. 2. Προφανώς, όσο πιο πολλές νότες δεις μετά απο μία απάντηση, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το Confidant level του εκάστοτε χαρακτήρα και σε συγκεκριμένες ποσότητες απο νότες (διαφέρουν ανα χαρακτήρα) ανεβάζεις rank. 3. Μπορείς να πάρεις ένα μικρό bonus αν έχεις στο stock σου κάποιο Persona το οποίο αντιστοιχεί στο Confidant με το οποίο κάνεις spend time (για παράδειγμα, η Ann Takamaki αντιστοιχεί στο Lovers Arcana, οπότε αν έχεις κάποιο Lovers persona όπως Pixie ή Saki Mitama, παίρνεις επιπλέον πόντους). Στο παράδειγμα με την Ann, αν η πρώτη απάντηση του Confidant Level 1 event έδινε 2 νότες κανονικά, με την Pixie στο stock σου παιρνείς 3 νότες. 4. Κάθε φορά που μπορείς να κάνεις spend time, ο Joker θα σου πεί αν το event που θα κάνεις θα ανεβάσει το Confidant στο επόμενο rank (συνήθως λέει κάτι του στυλ "I think I'll improve my relationship if I spend time with them" αν μπορείς να ανέβεις rank ή "I don't think I'll get closer to them" αν δεν έχεις αρκετούς πόντους). 5. Είναι ιδανικό (αλλά όχι πάντα απαραίτητο) να μην κάνεις spend time με Confidants που δεν θα πάρουν rank ή καλύτερα, αν έχεις επιλογή, διαλέγεις πάντα τους Confidant που είναι έτοιμοι να ανεβούν απο αυτούς που υπολοίπονται πόντους. Συνδιάζοντας αυτή την τακτική με το Fortune Confidant (θυμάσαι, στο Rank 7 σε αφήνει να δώσεις πόντους σε ένα Confidant της επιλογής σου χωρίς να χάσεις free time) μπορείς να ανεβάζεις παράλληλα αρκετά Confidants χωρίς να κάνεις τα "filler" events (δηλαδή αυτά που δεν προχωρούν το rank). 6. Προσοχή πως το 3. ισχύει και για πόντους που παίρνεις απο την χρήση της Fortune Rank 7. 7. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, για παράδειγμα τα "αυτόματα" Confidants (Magician/Fool) και αυτά που ανεβαίνουν με side-quests (Strength) δεν εξαρτώνται απο τους πόντους, ούτε έχουν events για να ανεβούν - τα αυτόματα ανεβαίνουν με το story, τα side-quest ανεβαίνουν με την ολοκλήρωση των side-quests (στην περίπτωση του Strength, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα Personae στις Twin Wardens). 8. Προσοχή επίσης πως ορισμένα Confidants "κλειδώνουν" για ορισμένα χρονικά διαστήματα - για παράδειγμα ο Hierophant (Sojiro) θέλει εν μέρει κάποιες μέρες ενασχόλησης με την παρασκευή καφέ πριν μπορείς να τον προχωρήσεις, καθώς και "σταματά" στο Rank 5 μέχρι να τερματίσεις το story ως το 4ο Palace (technically, το ξεκλείδωμα της Hermit Confidant). Στο ίδιο θέμα, αρκετά Confidants "κλειδώνουν" αν σου δώσουν κάποιο Mementos quest - για παράδειγμα, η Star Confidant δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα απο το Rank 8 μέχρι να ολοκληρωθεί το Mementos quest που σου δίνει στο Rank 7. Τέλος, ορισμένα Confidants είναι κλειδωμένα μέχρι να φτάσεις συγκεκριμένα Social stats - στο παράδειγμα με την Star, είναι απαραίτητο Level 3 Charm για να ξεκινήσεις το Confidant, ενώ είναι απαραίτητο Level 5 Knowledge για να προχωρήσεις απο 9 και πέρα. Guide για τα Confidants δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω, αλλά υπάρχει ένα καλό resource στην εξής σελίδα το οποίο σου δίνει τις πιο "ιδανικές" απαντήσεις και τα Social stat requirements για να ανεβάσεις τα Confidants όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Edit: Makoto waifu is best waifu Ενταξει τι να πω να εισαι καλα εσυ και ο fulgore με τις απαντησσειςς σας και το χρονο που αφιερωνετε για να με βοηθατε να ειστε καλα Επισης οντως η Makoto πολυ hot Των γουστων μου ειναι 1 Takamaki,2 Makoto,3 η αδερφηη της αλλα κριμα δεν μπορεις να κανεις τιποτα εκει,αυτη με το σκακι και η καθηγητρια (milf ? δεν λεει ηλικια) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα