Ntinaras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Το δικό μου είναι τουρμπο 240 άλογα, οπότε την εκμεταλεύεται μια χαρά! Ασε που το πρόγραμμα ( που εχω βάλει στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου) δουλεύει καλύτερα με 100αρα. Η αλήθεια είναι οτι και σε απλά αυτοκίνητα κάνει διαφορά. π.χ βάλε 2-3 φορές μόνο 100αρα για καύσιμο. Θα δεις οτι το αμάξι "τσουλάει" πιο καλα, θα σου φαίνεται πιο σπιρτάτο κτλ. και απλα τη καις και πιο γρηγορα
leonidas_fs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Τωρα το καλοκαίρι έκανα 1160 χλμ, και έκαψα 100 - 120€ με μέση ταχύτητα 120-150. (Και 2 λίτρα λάδι βέβαια, αλλα αυτό είναι αλλο κομμάτι!)
NickTG Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δηλαδή 6λ/100χλμ ή κάνω κάπου λάθος? Με ΜΕΣΗ μάλιστα 120-150?
Lucifer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Άνετα ξεχνάς 2-3 εικοσάρια που έδωσες στη ζούλα.
Ntinaras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Τωρα το καλοκαίρι έκανα 1160 χλμ, και έκαψα 100 - 120€ με μέση ταχύτητα 120-150. (Και 2 λίτρα λάδι βέβαια, αλλα αυτό είναι αλλο κομμάτι!) αποκλειεται μεση ταχυτητα 120-150 εννοεις στην εθνικη τοσο
igoods Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 και απλα τη καις και πιο γρηγορα Καις λιγοτερο απο οτι με απλη.
leonidas_fs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αντε να είναι και 150€ παιδια, παραπάνω δεν ήταν! Ναι εννοείται στην εθνική τόσο, έτσι και αλλιως μέσα στην πόλη δεν το πολυκουνούσα. Θεσσαλονίκη όταν είμαι έχω 8 - 8,5.
HALF EVIL Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Τις 4-5 τελευταίες μέρες η ΕΚΟ έχει στερέψει από 100αρα. Ξέρει κανένας αν παίζει κάτι ;
Socratis_g Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ βάζω 100άρα κάθε 3ο ή 4ο γέμισμα. δε νιώθω διαφορά. το κάνω απλα γιατί λένε οτι κάνει καλό στο μοτέρ (TFSI 1.8). Απο την αντιπροσοπεία οταν το είχα πάρει μου λέγανε βάζε απλή. Βενζινά γνωστό που είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι αν η κατοστάρα δεν κινήται γρήγορα απο την ημέρα που θα μπει στις δεξαμενές του, λογω ότι είναι επεξεργασμένη, χάνει τα οκτάνια εξατμίζεται και πέφτει σχεδόν στα επίπεδα της απλής. Τωρα γιατί δε γίνεται το ίδιο και με την απλή δεν το ξερω. και απο βενζινάδικα πηγαίνω μόνο σε BP και shell, που ξέρω ότι είναι εταιρικά και δεν τα έχει τρίτος.
headbanger Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Και εδώ καίμε 82άρα και χαιρόμαστε (η ποιότητα καυσίμου εδώ είναι χάλια- μέχρι και ethanol(75αρα) καίνε νότια!!) 1
HALF EVIL Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ βάζω 100άρα κάθε 3ο ή 4ο γέμισμα. δε νιώθω διαφορά. το κάνω απλα γιατί λένε οτι κάνει καλό στο μοτέρ (TFSI 1.8). Απο την αντιπροσοπεία οταν το είχα πάρει μου λέγανε βάζε απλή. Βενζινά γνωστό που είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι αν η κατοστάρα δεν κινήται γρήγορα απο την ημέρα που θα μπει στις δεξαμενές του, λογω ότι είναι επεξεργασμένη, χάνει τα οκτάνια εξατμίζεται και πέφτει σχεδόν στα επίπεδα της απλής. Τωρα γιατί δε γίνεται το ίδιο και με την απλή δεν το ξερω. και απο βενζινάδικα πηγαίνω μόνο σε BP και shell, που ξέρω ότι είναι εταιρικά και δεν τα έχει τρίτος. Ναι αλλά αν συμβαίνει αυτό με την 100άρα που λες, αν γίνει έλεγχος από κάποιον φορεα ή και από τον πελάτη δεν θα βρίσκουν στα σίγουρα τον μπελά τους οι βενζιναδες ; Απίθανο μου ακούγεται. Παρεμπιπτόντως την ΕΚΟ ποιος την έχει; και δεύτερον 100άρα Βενζίνη μόνο η ΕΚΟ διαθέτει;
madsc Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το τί ποιότητα βενζίνας βάζετε δεν έχει απαραίτητα σχέση με το εμπορικό σήμα του βενζινάδικου. Η διαδικασία μεταφοράς καυσίμου δεν είναι "υδατοστεγής". Μπορεί να έχει διαφορά ακόμα και από παρτίδα σε παρτίδα, στο ίδιο βενζινάδικο, στην ίδια αντλία. Απλά βρείτε αυτό που κλέβει λιγότερο στα μέρη σας, άσχετα με την ταμπέλα. Η ίδια ταμπέλα σε διπλανή περιοχή μπορεί να είναι και διαφορετικής ποσότητας/ποιότητας βενζίνα. Την 100 οκτανίων την εκμεταλλεύονται οι κινητήρες υψηλής συμπίεσης (δες manual του οχήματος σου) άσχετα με τα άλογα. Στους χαμηλότερης συμπίεσης κινητήρες δεν προσφέρουν κάτι σε επιδόσεις τα 100 οκτάνια, αλλά ούτε και προκαλούν κάπου πρόβλημα, εκτός από την τσέπη. Σε περίπτωση που ένα καύσιμο 100 οκτανίων έχει και extra προσθέτα, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον κινητήρα (σε ελάχιστο βαθμό πάντα), μπορεί και όχι. Αυτό ισχύει σε μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης και ανά όχημα και οδηγό. Ούτε καν ανά ίδιο μοντέλο. Όσοι συγκρίνεται αριθμό οκτανίων σε βενζίνες εξωτερικού με εγχώριες, σιγουρευτείτε ότι συγκρίνετε στο ίδιο σύστημα μέτρησης. Η 93 οκτανίων ΑΚΙ σε US είναι τα ίδια οκτάνια με την 98 RON σε EU π.χ. Περισσότερα http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating Για πραγματική 100άρα οποιασδήποτε εταιρείας, ναι μπορεί να δώσει οριακά παραπάνω ροπή, νεύρο, σπιρτάδα, επιδόσεις -ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το- σε κινητήρα που μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν έχω κάνει μέτρηση ούτε έχω ακούσει/διαβάσει ποτέ για καμία που όχημα με 100άρα έβγαλε περισσότερα χιλιόμετρα σε σύγκριση με 95άρα, για τα ίδια λεφτά πάντα. /sc
Ntinaras Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Καις λιγοτερο απο οτι με απλη. οχι. το νοημα της 100ρας ειναι οτι μπορεις να τη καψεις πιο γρηγορα,γι αυτο παει καλυτερα το αυτοκινητο
igoods Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 οχι. το νοημα της 100ρας ειναι οτι μπορεις να τη καψεις πιο γρηγορα,γι αυτο παει καλυτερα το αυτοκινητο Δεν ειπα οτι θα κανεις οικονομια βαζοντας 100αρα..Ειπα οτι καις ομως λιγοτερο στην πραγματικοτητα..οσο λιγοτερο και αν ειναι αυτο. Αφου γινεται οσο πιο τελεια καυση και εκμεταλευεται καλυτερα την βενζινη απο οτι την 95αρα και ετσι δεν ζηταει και στα μπεκ να ψεκασουν παραπανω για να παει με τις απαιτησεις που θες. πχ 50% ανοιχτη πεταλουδα, τοσα mlgr αερα διαβαζει ο αισθητηρας ψεκαζει ενα ποσοστο βενζινης ,εαν δει απο τον λ οτι δεν γινεται σωστη καυση και δεν επαρκη η βενζινη θα ζητησει λιγο παραπανω..κατι που δεν κανει με την 100 αρα πχ. Οπως ειπα κια στην αρχη καθε cc της το εκμεταλευεται πολυ καλυτερα απο οτι της 95 και κατω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα