Avatar94 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 ειμαι νεο μελος στο forum και αναζητω πληροφοριες για τον προγραμματισμο... θελω αν μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας για εναν νεο που σκεφτεται να ακολουθησει αυτον τον κλαδο . Δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με τους υπολογιστες αλλα γενικα πιστευω τα πιανω κάπως γρήγορα (τουλαχιστον ετσι εδειξε η αναπτυξη εφαρμογων στη 3 λυκειου που δεν ξερω ποσο κοντινο ειναι αυτο στη όλη φιλοσοφία του προγραμματισμου) Προτείνεται σχολες , πτυχια και στο σπιτι πως μπορεις να μπεις στο κλιμα του προγραμματισμου και να ασχοληθεις μαθαινοντας γλωσσες και με οτι αλλο ασχολειται ενας προγραμματιστης ευχαριστω
ALLisCHAOS Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 ψάξε e-books για python begginers είναι μια καλή αρχή νομίζω 1
townleader Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Καλως ηρθες Avatar94. Λογο των ημερων δεν θα δεις πολλες διαφορετικες αποψεις. Σε συμβουλευω να διαβασεις προηγουμενα thread που δημιουργηθηκαν πριν λιγο καιρο με το ιδιο θεμα. φιλικα
Aztec Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 SQL SERVER (TSQL,SQL), SSIS , SSRS , SSAS , ORACLE DATABASE(SQL, PL/SQL) , ODI, OWB , OBIEE , CA Erwin. Αν κανεις κέφι παίξε και με informatica , cognos , micro strategy. Φόρτωσε πιστοποιήσεις για τα παραπάνω . Σπουδές με έμφαση στις βάσεις δεδομένων και την στατιστική .
ALLisCHAOS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Σπουδές με έμφαση στις βάσεις δεδομένων και την στατιστική . Δεν σ έπιασα, για να μπει στο κλίμα του προγραμματισμού προτίνεις sql και στατιστική?
Aztec Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δεν σ έπιασα, για να μπει στο κλίμα του προγραμματισμού προτίνεις sql και στατιστική? είπα και εγώ να προτείνω κάτι εκτός απο python δεν σου αρέσει η πρόταση μου ;
ALLisCHAOS Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 είπα και εγώ να προτείνω κάτι εκτός απο python δεν σου αρέσει η πρόταση μου ; προφανώς θα αναφερόσουν σε πτυχια που μπορεί να πάρει και σε πιο κλάδο μπορεί να συνεχίσει, απλά μου φένεται λίγο παράξενη πρόταση αν εννοείς να μάθει στατιστική για να κάνει μια εισαγωγή στον προγραμματισμο
Aztec Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) προφανώς θα αναφερόσουν σε πτυχια που μπορεί να πάρει και σε πιο κλάδο μπορεί να συνεχίσει, απλά μου φένεται λίγο παράξενη πρόταση αν εννοείς να μάθει στατιστική για να κάνει μια εισαγωγή στον προγραμματισμοΗ πρόταση μου ήταν περισσότερο food for thought . Εντάξει ωραίο το android να φτιάξουμε κάμια εφαρμογή , να φτιάξουμε κάνα website , αντε και κάνα desktop application . Να δουμε πως θα φτιάξουμε και κάνα παιχνιδακι με την χρήση κάποιου framework εργαλείου . Υπάρχουν κλάδοι που οι νεοεισερχόμενοι στον χωρο δεν γνωρίζουν και το μαθαινουν μετά απο χρόνια . Έδωσα λοιπόν ένα domain στο οποίο δυσκολα θα φτιάξεις portfolio στο σπίτι αλλα αν αποκτήσεις κατά την διάρκεια των σπουδών πολυ καλές βασεις βάσεων δεδομένων , analytics , data mining , στατιστικής και μπορέσεις να ξεκινήσεις ως junior dba (κανεις δεν θα σου εμπιστευτει τα data χωρις εμπειρια) μπορείς να καταλήξεις data scientist . Ιδιαίτερα αν παίξεις και με το hot της εποχής που λέγεται big data. Τα δεδομενα κάθε επιχείρησης ειναι πολύτιμα και πληρώνονται . Όπως και τα bonus που πέφτουν αν είσαι καλός. Top notch professional .Ιδιαιτερα στον financial sector. Απο εκεί και πέρα όλα τα παραπάνω εμπεριέχουν ΚΑΙ προγραμματισμο . Αυτη την,στιγμή εταιρία ζητάει database engineers με γνωσεις plsql. Γενικοτερα με τα παραπάνω skills παίζεις μπαλα στις εξής δουλειες. DBA , database developer , ETL developer , BI consultant , BI developer , migration consultant , data analyst , data scientist , reports developer ( αν βαλεις και τους συνδυασμούς τεχνολογιών οι θέσεις πληθαίνουν ). Στο περιπου γιατι υπάρχουν θέσεις για data quality, data management , data warehouse κτλ. Και οπως εχω πει παλαιότερα προτείνω Java για προγραμματισμό. Φιλικά Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2014 από Aztec 1
H_ANARXIA_EINAI_PSEMA Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 @Aztec ο ποστερ ζήτησε γνώμες για σπουδές στον προγραμματισμό. Η απάντηση σου είναι πολύ ειδικευμένη. @Avatar94 Ναι, να σπουδάσεις. Να είσαι καλός στις σπουδές σου και να κυνηγάς τις ευκαιρίες (που θα παρουσιάζονται αφού είσαι καλός και ξύπνιος). Να διαβάζεις πολύ. 4 σκληρά χρόνια (πούτσα που λέμε) είναι οι σπουδές ενος σοβαρού φοιτητή, όχι όπως στα παρουσιάζουν οι γονείς και λοιποί άσχετοι. Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να ψάχνεις μόνος σου. Δεν έχω να σου προτείνω τίποτα, όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι βρίσκονταί <<εκεί έξω>>. Άνοιξε το google και αναζήτησε τες.
Avatar94 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ αρχικά για το ενδιαφέρον... Κοίτα για αει-τει πρέπει να ξανά δώσω πανελλήνιες...πράγμα λίγο χλωμό , πιο πολύ σκεφτόμουν κανένα ιεκ-κολλέγιο για αρχή και δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει . Και μετά πως μπορείς να πάρεις κάτι (όπως cisco πχ) που έχω ακούσει ότι είναι κορυφή για να δυναμώσουν οι γνώσεις σου κι το χαρτί σου , εδώ με πτυχίο τει δεν πας πουθενά πλέον με το ιεκ θα πας ; Για το άσχετο (βγαίνω εκτός θέματος) επειδή είμαι στο ψάξιμο αλλά επειδή με ενδιαφέρει γενικά ο τομέας υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται ψάχνω λίγο και το θεματάκι τεχνικός δικτύων που πιστεύω τραβάει ακόμα κόσμο αλλά ακόμα δεν ξέρω...τι είναι το καθένα , τι απορρόφηση έχει , τι γνώσεις θες , ώρες ασχολίας κλπ επομένως στο ψάξιμο απλά μην ανοίγω άλλο θέμα ή το ένα ή το άλλο το βάζω εδώ εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα