Προς το περιεχόμενο

Αγορά ψηφιακής κάμερας ~250€

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτόμουν να αγοράσω μία ψηφιακή κάμερα διότι έχω μια παλιά compact της Nikon coolpix L4.

Έλεγα αν αξίζει να πάω σε σε mirrorless τεχνολογία γιατί οι DLSR εκτός από το κόστος θέλουν και ιδιαίτερο τρόπο χρήσεις. Από την άλλη οι mirrorless είναι αν έχω καταλάβει καλά πιο ποιοτικές από τις compact αλλά σαφώς κατώτερες από τις dslr.

Η κάμερα που είδα και μου άρεσε ήταν η Nikon 1 J3 στα ~200€, αλλά μην έχοντας ιδιαίτερη γνώση στο θέμα με τις φωτογραφικές δεν μπορώ να κρίνω ορθά τα χαρακτηριστικά της.

Οπότε περιμένω απόψεις από άτομα με κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα

edit: Κοιτούσα και την samsung nx2000 η οποία έχει καλύτερο φακό αν κατάλαβα καλά. Η j3 έχει πιο γρήγορο μάλλον.

Επεξ/σία από pagratios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mirrorless =dslr όσον αφορά την ποιότητα (για το ίδιο μέγεθος και τεχνολογία αισθητήρα) η j3 είναι ποιο εύχρηστη για κάποιον που δεν ξέρει η Samsung ποιο ποιοτική αλλά μην φανταστείς τρελές διαφορές

οχι μόνο η nikon έχει μικρότερο αισθητήρα αλλά ποιο γρήγορη εστιάση ( γενικά έχει απο της γρηγορότερες που μπορείς να βρείς σε αυτά τα λευτά) η samsung έχει καλύτερες επιδώσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.. γενικά αν δεν σε νοιάζει η διαφορά όγκου και βάρους εγώ θα σου πρότεινα την samsung 

Αν η samsung είναι καλύτερη τότε θα επιλέξω εκείνη εκτός αν υπάρχει και κάποια άλλη για σύγκτιση στα ίδια λεφτά.

Ο όγκος είναι πάνω κάτω είναι ίδιος. Δεν είναι compact να την βάλεςι στην τσέπη. Έτσι και αλλιώς θέλει τσάντα μεταφοράς.

Πριν απο δεκα μερες απεκτησα την nx2000 στα 219 απο τα crazy sanday του eshop.

H μηχανη ειναι εκπληκτικη και η φωτο που βγαζει ακομα και στα auto προγραμματα αγγιζουν την τελειωτητα.Ειμαι 

αινθουσιασμενος μαζι της.Συνοδευεται απο ενα αναλυτικοτατο dvd οδηγιων χρησης στα ελληνικα που ειδικα το πρωτο κεφαλαιο που αναφερεται γενικα στην φωτογραφια αξιζει να το διαβασει κανεις δυο και τρεις φορες.

Οροι οπως κλειστρο διαφραγμα iso εκθεση παρουσιαζονται απλα και κατανοητα που για τον αρχαριο ειναι ενα πολυτιμο εργαλειο 

στο ξεκινημα για ποιοτικες φωτογραφιες.

Ο χειρισμος της ειναι πανευκολος το μενου ευχρηστο και τα προγραματα manual και auto παρα πολλα.

Η εστιαση της χωρις να εχω μετρο συγκρισης μου φαινεται μια χαρα γρηγορη το βιντεο ΟΚ και γενικα για τα χρηματα που εδωσα ειναι 

super.

Θα προτιμουσα να ειχε τον 18-55mm φακο της nx300 αλλα δεν πειραζει.Αργοτερα ισως παρω εναν 45αρη ή τον 30αρη σταθερο της samsung και θα ειμα κομπλε.

Να σημειωσω πως δινεται μαζι με το προγραμμα επεργασιας φωτο το lightroom 4.1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο βίντεο είναι καλή η NX2000 αν την έχεις δοκιμάσει. Γενικά προσανατολίζομαι προς την nx2000

Τι φακό είχε μέσα? 18-50mm?

Πως μπορώ να βρω φακούς για την nx2000?

Επεξ/σία από pagratios

Αν μπορείς να ζήσεις με χειροκίνητη εστίαση μπορείς με ανταπτωρες να βάλεις ότι χειροκίνητο φακό υπάρχει και υπάρχουν πολλοί καλοί με 20-50 ευρώ

bridge είναι η μέρα με την νύχτα όσο αφορά την ποιότητα σε σχέση με dslr mirrorless γενικά δεν αξίζουν καθόλου και πολύ δύσκολα θα χρειαστείς το ζουμ που έχουν

Και αλλού που έψαξα διάβασα το ίδιο.

Έχεις κάποιο λινκ για συμβατές με nx2000 φακούς?

Και κάτι πιο γενικό με τις φωτογραφικές τα fstop έχει σχέση με τον φακό, σωστά? Το ISO και το shutter speed?

κοιτά υπάρχουν αντάπτωρες για μ42 και μ39 φακούς που είναι και σχετικά φθηνοί συνήθως ψάξε ebay  ( και γενικά και για παλιους νικορ κλπ) to iso kai shutter speed δεν έχει σχέση με τον φακό παρά μόνο με το σώμα.. το fstop να ξέρεις οτι όσο ποιο μεγάλο είναι τόσο ποιο φωτεινός είναι ο φακός και λέγοντας μεγάλο για τα f εννωούμε  οτι  το 1.8 > 2.8 >3.5 κλπ.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αρχίσει να διαβάζω τα σχετικά με τις μηχανές και είδα για το fstop και τα νούμερα τους.

Ποια είναι η νικκορ? Nikon εννοείς?

μ39 και μ42 είναι είδος mount για τον φακό?

Επεξ/σία από pagratios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...