Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά insomniacs!Επειδή από Δευτέρα θα μου 'ρθει ο πρώτος μου SSD (ναιιιιιι :D ) και σκοπεύω να βάλω Windows 7 πάνω του θέλω να ξέρω αν με τα πολλά format πέφτει η απόδοση του δίσκου η/και μειώνεται η διάρκεια ζωής.Ρωτάω,επειδή πέρα από τα κλασσικά Windows 7 θα βάλω και Ubuntu και (ίσως) Hackintosh,δηλαδή θα πειραματίζομαι με λειτουργικά και θα κάνω αρκετά format και επειδή έχω διαβάσει παλαιότερα ότι τα format κάνουν κακό κτλ...εσείς τι λέτε;;

Δημοσ.

Το defrag απαγορεύεται στους SSD. Γενικά οι SSD έχουν συγκεκριμένο κύκλο ζωής ανάλογα με το πόσες εγγραφές υποστηρίζουν (εξαρτάται το μοντέλο). Πάντως γενικά τα format από μόνα τους δε νομίζω να μειώσουν το κύκλο ζωής των SSD. Περισσότερο πρόβλημα θα έχεις εάν αντιγράφεις και διαγράφεις αρχεία συνέχεια. Ένα λάθος που είχα κάνει εγώ αρχικά είναι τα αρχεία που κατέβαζα να τα αποθηκεύω αρχικά στον SSD μου και στη συνέχεια να τα μεταφέρω σε άλλους σκληρούς δίσκους

Δημοσ.

Μα καλά, τον ssd περίμενες για να κάνεις τα πειράματα σου; να μου πεις θα κάνεις γρηγορότερες εγκαταστάσεις...
ε εντάξει δε χάλασε ο κόσμος με τα 3-4 format που θα κάνεις, πόσα παραπάνω πια

Δημοσ.

αργο format δεν υπαρχει λογος να κανεις.quick format κανε οσα θες αφοβα

στους μηχανικοθς κανε οτι θες δεν μασανε ουτε με κανονικο format

Δημοσ.

Το format κατά την εγκατάσταση των Windows 7 τι θεωρείται.Quick ή Full Format;;

Δημοσ.
sakisosf, on 15 Aug 2014 - 4:33 PM, said:

Quick ειναι. To full αργει παρα πολυ (εξεταζει το δισκο για bad sectors).

Δημοσ.

Δεν ξέρω μεν αν αλλάξανε κάτι στους ssd αλλά παραδοσιακά το quick ξανά γράφει το partition table που πάντα είναι στον πρώτο τομέα του δίσκου(δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση ούτε για wear leveling) ,όχι ότι κάποιος θα κάνει χιλιάδες quick για να φοβάται κάτι. 

Δημοσ.

Ωραία καλό αυτό!Άρα με όσα win7 clean install δεν θα έχω πρόβλημα!!Ρωτάω γιατί κάθε 6μηνο περίπου κάνω ένα clean reinstall για πολλούς λόγους.

Δημοσ.

http://support.microsoft.com/kb/302686

σωστος

quick αφου γινεται σε λιγοτερο απο 5 seconds.σε μηχανικο δισκο αν κανεις normal format Θα περιμενες καμποσο.συν οτι νομιζω οτι τα xp ηταν τα τελευταια windows που μπορουσες να κανεις normal format.νομιζω οτι μετα κανει μονο quick format μονο του.τα xp αν θυμαμαι καλα εκαναν και quick format αλλα και κανονικο αμα ηθελες.(αχρηστο).

Δεν ξέρω μεν αν αλλάξανε κάτι στους ssd αλλά παραδοσιακά το quick ξανά γράφει το partition table που πάντα είναι στον πρώτο τομέα του δίσκου(δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση ούτε για wear leveling) ,όχι ότι κάποιος θα κάνει χιλιάδες quick για να φοβάται κάτι. 

ακριβως το partition table απλα πειραζει.την επιφανεια του δισκου δεν την πειραζει.απλα επειδη πλεον το Partition table ειναι κενο θεωρει οτι και ο δισκος ειναι κενος ασχετα με το αν δεν εχουν γινει ολα μηδεν.και οταν κανεις delete παλι απο το Partition table σβηνει παρα να μηδενισει τα sectors.απλα στους ssd πρεπει να τα μηδενισει νομιζω πριν τα ξαναγραψει για αυτο και βγηκε το trim στους ssd.

Ωραία καλό αυτό!Άρα με όσα win7 clean install δεν θα έχω πρόβλημα!!Ρωτάω γιατί κάθε 6μηνο περίπου κάνω ένα clean reinstall για πολλούς λόγους.

δεν θα εχεις θεμα.πιο πολυ wear θα κανει ο δισκος λογω γραψε σβησε λογω windows παρα οτι καθε 6μηνο θα κανεις ενα format.ακομα και αργο format να ηταν που δεν υπαρχει λογος οκ θα γραφες ολα τα '"sectors"να το πω ετσι μια φορα.παλι δεν εγινε κατι.αρα No worries.μπορεις να κανεις και ghost αμα δεν θες καθε μηνα να κανεις 10 ωρες format.δεν το λεω απο πλευρα δισκου αλλα το λεω απο πλευρας ταλαιπωριας του format.

Μην επιχειρήσεις πολλά μετά τα 10 σκάνε!

Δεν παθαίνε τίποτα μωρέ.

στα 9 σκαει οχι στα 10.μην λες ψεμματα :P

• Like 1
Δημοσ.

Αν και όπως είδες και παραπάνω το quick format δεν κανει κακό. Παρόλα αυτά εγώ θα πρότεινα για να διαγράψεις τα δεδομένα σου πριν περάσεις windows, να του κανεις ένα secure erase που κανει τον SSD σαν καινουργιο. Είτε μεσω της μητρικής (αν εχει επιλογή) ή με καποιο πρόγραμμα του κατασκευαστή.

Δημοσ.

Αν και όπως είδες και παραπάνω το quick format δεν κανει κακό. Παρόλα αυτά εγώ θα πρότεινα για να διαγράψεις τα δεδομένα σου πριν περάσεις windows, να του κανεις ένα secure erase που κανει τον SSD σαν καινουργιο. Είτε μεσω της μητρικής (αν εχει επιλογή) ή με καποιο πρόγραμμα του κατασκευαστή.

μην γράφεται ό,τι να ναι πράγματα, ασχετα με αυτα που σας ρωτάνε που δεν ξέρετε πώς γίνονται, αλλα κάπου κάτι ακουσατε διαβάσατε, αλλα και που ταυτόχρονα δεν ισχύουν

1ον το παιδι ρωταει κατι συγκεκριμένο για το φορματ και του πετας ενα ασχετο για secure erase και ότι ειναι καλύτερο

2ον η προταση σου για secure erase μεσω μητρικής που θα κάνει τον ssd σαν "καινουριο" (προυποθεση δλδ να γραψει όλο το δίσκο) δεν γίνεται. Να αλλαξει το κλειδι και να σβηστουν τα δεδομενα γίνεται αλλα δεν εχει καμια ουσιαστικη/πρακτική διαφορα με το quick format ή τη δημιουργία καινουριου partition table, αφου δεν γράφετε ολοκληρος ο δίσκος

3ον το secure erase εχει νόημα αν θες να καταστρέψεις τα δεδομένα που έχει μέσα ο δίσκος, σε περιπτωση πχ που θες να πουλήσεις το δίσκο και δεν θες να υπαρχει πιθανοτητα ανακτησης το δεδομένων

4ον δεν κανει τον ssd σαν καινούριο, ισα-ισα στους συγχρονους ssd το αντιθετο συμβαίνει, και παίρνει χρονο με το internal garbage collector  του δισκου, και φυσικα το trim αν το κάνεις, για να ρθει ο δίσκος σε μια καλή κατασταση. Οι μόνοι δίσκοι που εποφελούνταν ήταν αυτοι χωρις trim δλδ πριν 5-6 χρονια (ιντελ 1ης γενιας) καθως αναγκαζε το garbage collection του δισκου να γινει πιο δραστήριο και να καθαρισει καποια κελια. Στους συγχρονους ssd μόνο τζαμπα εγγραφες είναι και δεν προσφέρει τπτ. Χωρια που πάντα υπαρχει η πιθανοτητα να κλειδωσει ο δισκος και μετα να τρεχει για rma.

Δημοσ.

2 ) το secure γράφει όλον τον δίσκο, είναι σαν slow ακόμα και σαν low level format

για αυτό και ισχύει το 3 που είπες αλλά συμβαίνει και αυτό

4 ) Σε έναν δίσκο με 0 δεδομένα δεν έχει να κάνει τίποτα, ούτε το garbage ούτε το trim

Δημοσ.

μην γράφεται ό,τι να ναι πράγματα, ασχετα με αυτα που σας ρωτάνε που δεν ξέρετε πώς γίνονται, αλλα κάπου κάτι ακουσατε διαβάσατε, αλλα και που ταυτόχρονα δεν ισχύουν

1ον το παιδι ρωταει κατι συγκεκριμένο για το φορματ και του πετας ενα ασχετο για secure erase και ότι ειναι καλύτερο

2ον η προταση σου για secure erase μεσω μητρικής που θα κάνει τον ssd σαν "καινουριο" (προυποθεση δλδ να γραψει όλο το δίσκο) δεν γίνεται. Να αλλαξει το κλειδι και να σβηστουν τα δεδομενα γίνεται αλλα δεν εχει καμια ουσιαστικη/πρακτική διαφορα με το quick format ή τη δημιουργία καινουριου partition table, αφου δεν γράφετε ολοκληρος ο δίσκος

3ον το secure erase εχει νόημα αν θες να καταστρέψεις τα δεδομένα που έχει μέσα ο δίσκος, σε περιπτωση πχ που θες να πουλήσεις το δίσκο και δεν θες να υπαρχει πιθανοτητα ανακτησης το δεδομένων

4ον δεν κανει τον ssd σαν καινούριο, ισα-ισα στους συγχρονους ssd το αντιθετο συμβαίνει, και παίρνει χρονο με το internal garbage collector  του δισκου, και φυσικα το trim αν το κάνεις, για να ρθει ο δίσκος σε μια καλή κατασταση. Οι μόνοι δίσκοι που εποφελούνταν ήταν αυτοι χωρις trim δλδ πριν 5-6 χρονια (ιντελ 1ης γενιας) καθως αναγκαζε το garbage collection του δισκου να γινει πιο δραστήριο και να καθαρισει καποια κελια. Στους συγχρονους ssd μόνο τζαμπα εγγραφες είναι και δεν προσφέρει τπτ. Χωρια που πάντα υπαρχει η πιθανοτητα να κλειδωσει ο δισκος και μετα να τρεχει για rma.

Εγώ για την μητρική μου διαβάζω τα παρακάτω

77827d1388085910-rog-raidr-express-240-g

ASUS%20M6I%20BIOS%2049%20-%20SSD%20Secur

Από εκεί και πέρα, το αν το secure erase είναι ασχετο ή όχι, καλύτερο θα είναι να το κρίνει αυτός που δημιουρησε το θέμα.

Ο λόγος που αναφέρθηκα σε αυτό είναι γιατί δεν ξερω κατα πόσον το TRIM τρεχει ετσι απλά σε Ubuntu ή σε hachintoch που θα περάσει πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...