Προς το περιεχόμενο

Star Trek στην ΕΡΤ!!!!

qspock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά το θέμα μας είναι το Star Trek. Αν θες να κάνεις σύγκριση Star Trek με άλλες (ποταπές) σειρές, άνοιξε νέο room.

Προσωπικά δε θέλω ούτε ποτέ ήθελα να δώ "σαπουνόπερα επιστημονικής φαντασίας" και άλλες τέτοιες αηδίες. Αν ήθελα να δω Φώσκολο-in-space, σίγουρα δε θα έβλεπα Star Trek. Ούτε και το Enterprise υπάρχει για να δείχνει... "τις βυζάρες της T-Pol" !!! Γι αυτά, υπάρχουν και τα... επιμορφωτικά documentaries του μεταμεσονύκτιου Filmnet, περί της αναπαραγωγικής διαδικασίας του homo sapiens, και μάλιστα, δεν περιμένεις... δύο χρόνια και πέντε επεισόδια για να δεις ένα σετ βυζιά, και μάλιστα... ανά χείρας!

Στο θέμα μας, παρακαλώ...

• Απαντ. 304
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια, μια ενσταση...

Μπηκαν ετσι απλα στην ατμοσφαιρα ενος αεριου γιγαντα και μαλιστα σε βαθος αρκετων χιλιομετρων, απο ο,τι καταλαβα (περασαν αρκετα επιπεδα ατμοσφαιρας)?!?

Εκει οι πιεσεις και οι θερμοκρασιες ειναι τεραστιες, θα επρεπε να εχουν γινει "πιτα". Και οι κινησεις των διαστημοπλοιων....τουλαχιστον τα μαχητικα των εξωγηινων λογω μικρου ογκου πως κινουνταν με τοση ευκολια κατω απο τοσο μεγαλη βαρυτητα?

Λες και βρισκονταν στο διαστημα ή το λιγοτερο σε πλανητη παρομοιο με τη Γη.

Δημοσ.

Πίτα δε γίνονται, ούτε και οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες. Όταν έχεις impulse ingines, αυτά γίνονται! Η έλξη ενός αερίου γίγαντα γίνονται πολύ μικρές...

Δημοσ.

Τι να πω...Παντως μου εμεινε η αισθηση οτι ολα γινονταν λες και βρισκομασταν σε κανονικο πλανητη.

Ειδικα στο σημειο που κυνηγουσαν το enterprise εκεινες οι βομβες που ας τις παρομοιασουμε με βομβες βυθου...Τι ειχαν? impulse drives? κανονικα θα επρεπε να τις τραβαει η βαρυτητα κατευθειαν.

Δημοσ.

pesta re Dreamstorm :D kai meta lene gia mena me tis byzares !!!! lol .... eleos re paidia ...min psaxnete logikes exigiseis!!!! legetai epistimoniki FANTASIA!!!!! kai min eiste toso kollimenoi.... to b5 einai gamato...period.... elpizo na exete dei episodia oste na min milate xoris na xerete..... tespa... to thema einai to star trek...... opote tha epaneltho analogos..... krima kai pali poy den blepoume seires tis prokopis opos to ds9....

Δημοσ.

storm edo milame gia trek kai ase to babylon 5.distixos i eutixos auti i seira metadidetai stin elliniki tv kai den mporoume na kanoume diaforetika...i kathe seira sta trek (tos,tng,ds9 ka) exei ta kala kai ta kaka tis...apla katigoroume auti ti seira gia asafeia sta epeisodia (peri varititas tou giganta as poume) eno kapoia pragmata opos taxitita dinis,tilemetafora einai apolita logika kai efikta.imarton.i seira trek ekfrazei to orama tou anthropou stin eksereunisi kai poso mallon otan ginetai sto xaodes diastima.

Δημοσ.

Ρε παιδια εγω δεν κατηγορησα τη σειρα για τιποτα. Το επεισοδιο μου αρεσε και σε αυτο το thread, αν καταλαβα καλα, συζηταμε για θεματα σχετικα με τη νεα σειρα που προβαλλεται στη ΝΕΤ.

Οι σειρες ΕΦ σου δειχνουν μια ματια σε ενα πιθανο μελλον, οπου χρησιμοποιουνται στην πραξη πραγματα που σημερα υπαρχουν μονο σε θεωρητικο επιπεδο. Θεωρειτε οτι οι συγκεκριμενες τεχνολογιες θα ειναι ανεφαρμοστες ακομα και μετα απο 200-400 χρονια? Αυτο ειναι αλλο θεμα.

Υπαρχουν ομως καταστασεις που οι γνωσεις που εχουμε ακομη και σημερα τις καθιστουν παραλογες. Αυτο τονισα με την συγκεκριμενη ερωτηση μου. Αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο απο εμενα για το συγκεκριμενο θεμα και θεωρει λογικη την κατασταση που περιγραφηκε στο επισοδιο, ας το πει...Για αυτο το λογο πιστευω οτι ανοιχτηκε αυτο το thread. :)

Δημοσ.

katse re lefteri... ola ayta poy les einai sosta ...alla edo den milame gia ntokymanter!!!! an i seira einai na kanei tiletheaseis kai na exei kapoia agonia prepei na ginontai pragmata poy den yfistantai.... an itan na tiroume toys kanones i seira tha itan bareti..... yparxoyn episodia genika stis seires scifi opou ginontai poly xeirotera alla sygxorountai afoy xoris ayta den tha ypirxe drasi kai i seira den tha eixe logo yparxis..... min moy thymizeis tora enan filo moy poy den toy arese to matrix epeidi o neo pidage apo ktirio se ktirio kai ayto.... "den ginetai" :lol: asxeto... to star wars sou aresei?

Δημοσ.

Ενταξει υπαρχουν ορισμενα πραγματα, οπως ηχος και ορατες ακτινες laser στο διαστημα, που τα εχουμε δεχτει, γιατι δινουν ενα ξεχωριστο τονο σε αυτες τις σειρες κυριως στις σκηνες μαχης.

Υπαρχουν ομως και πραγματα που δεν μου καθονται καλα. Δηλαδη αν δω σε κανενα επεισοδιο το enterpise να προσεδαφιζεται σε κανενα αστρο δε θα το αγνοησω. :lol:

Για το προηγουμενο επεισοδιο αν γινονταν ολα αυτα σε ενα στερεο πλανητη με πυκνη ατμοσφαιρα, οπως η Αφροδιτη, αφου με καποιο τροπο επρεπε να κρυφτει το mothership των εξωγηινων, θα ηταν για μενα πιο πιστευτο.

LOL... Ο φιλος σου νομιζω δεν καταλαβε τιποτα απο το matrix. Aφου δεν καταλαβε οτι το matrix ηταν virtual reality και οχι ο πραγματικος κοσμος, λογικο ειναι να μην του αρεσε η ταινια.

Oσο για τα star wars δεν μου αρεσε ουτε η πρωτη τριλογια ακομη και το story του και να μην μιλησω καλυτερα για τα 2 τελευταια. Παραμυθακι ιn a galaxy far far away. :lol:

Για ΕΦ ασε αποθεωση...Πχ τα X-wing λιγο πριν μπουν στη μαχη ξεδιπλωνουν τα φτερα τους. Γιατι? Για να αποκτησουν καλυτερη αεροδυναμικη?

Το γιγαντιαιο σκουλικι που τους κυνηγουσε μεσα στον αστεροειδη?

Το death star βζουμ η ακτινα και μπαμ ο πλανητης....

Τα ωραια planet killers τα ειχα δει στο Β5 απο φυλες με εξελικτικη πορεια εκατομμυριων χρονων (Vorlons, Shadows).

Δημοσ.

Παιδιά, ηρεμήστε! Ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, είτε σε μία ταινία, είτε ακόμη και στην καθημερινή ζωή. Κάτι που για κάποιον φαίνεται φυσιολογικό, για κάποιον άλλο είναι υπερβολικό! Επί παραδείγματι, ποτέ δε μου άρεσε και ποτέ δε βρήκα λογικό τον τρόπο ταξιδιού στο (θου κύριε) B5. Μου φαίνεται τόσο μα τόσο τρελλό αυτό το πράγμα με την πύλη! Ενώ δέχθηκα στιγμιαία τις Warp speeds.

Το ίδιο ισχύει για όλους μας! Κάτι μας φαίνεται λογικό, κάτι όχι.

Παρ'εμπιπτόντως, η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης είναι πολύ χειρότερη από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας κάποιου αέριου γίγαντα. Μία ατμόσφαιρα με... σύννεφα θειικού οξέος και βροχή υδροχλωρίου δε συγκρίνεται με τίποτα! Ενώ η βαρύτητα π.χ. του Δία, για ένα σκάφος σαν το Enterprise, δεν έχει ιδιέταιρες δυσκολίες.

Και βέβαια, οι ακτίνες δεν είναι laser, αλλά phaser. Τώρα, αν μου αποδείξετε οτί οι ακτίνες... phaser είναι αόρατες, πάω πάσο!

Ο ήχος όμως, είναι απαραίτητος. Για δείτε μια μάχη πατώντας το mute, και θα πειστείτε!

Τα x-wings δεν απλώνουν απλά τα φτερά τους, αλλά όλες τους οι κινήσεις είναι γυρισμένες σα να κινούνται σε αέρα! Παρ'όλα αυτά, μπορεί τα φτερά να εξυπηρετούν κάποια άλλη σκοπιμότητα, στον κόσμο του Star Wars (όχι οτι πιστεύω πως το έχουν ψάξει τόσο, αλλά λέμε). Γιατί, για παράδειγμα, τα Warp nacelles του Enterprise χρειάζεται να είναι σε κυλινδρικές κατασκευές μακριά από το σκάφος; Ή, γιατί ο δίσκος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος όλων των σκαφών του Starfleet;

Οι κανόνες της φυσικής πράγματι υπάρχουν, αλλά ειδικά το Star Trek είναι άκρως απίθανο να δείξει μια παραβίαση κάποιου νόμου χωρίς να έχουν σκεφτεί την ορθότητα της παράβασης, με βάση τους κανόνες (νέες τεχνολογίες, ανακαλύψεις κ.ο.κ.) που ισχύουν στο "σύμπαν" του Star Trek.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...