spock Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2003 Για το Babylon5, ένα πράγμα μου την έσπαγε αφάνταστα, και δεν ήθελα ούτε να το βλέπω... (εκτός από τα ηλίθια μαλλιά των "εξωγήινων")... μα, καλά, είχαν τεχνολογία να ανοίξουν πύλη στο χωροχρόνο, και δεν έχουν ανακαλύψει μια τεχνολογία προωθητήρων χωρίς προωθητική μάζα (propellant mass, anyway) και κινούνται με... πυραύλους; Ή, ούτε μια αντιβαρύτητα, κάτι...; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...!
lefterhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2003 Αντιβαρυτητα ειχαν οι ανεπτυγμενες φυλες (Minbari, Cantaurians κλπ) Βασικα τωρα που το λες οι μονοι που δεν ειχαν ηταν οι ανθρωποι Για πυλες σε χωροχρονο δεν θυμαμαι τιποτα. Μηπως εννοεις το υπερδιαστημα-hyperspace? Πιο αληθοφανες μου φαινεται απο το warp drive (μεχρι 10 φορες την ταχυτητα του φωτος! )
spock Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Ναι, αυτό εννοώ. Εμένα, που δεν το έβλεπα, σαν μία τεράστια πύλη μου φαινόταν! Πιο αληθοφανές...; Ε, όχι... Εξ 'αλλου, η κλίμακα είναι λογαριθμική... Warp 1 είναι C (ταχύτητα του φωτός) ενώ Warp 9 πάει κάπου 1700xC. Και, για την πληροφόρησή σου, η στρέβλωση του συνεχούς (warp), ως μέθοδος προώθησης, είναι θεωρητικά τεκμηριωμένη, εν αντιθέσει με μία φλου "πύλη" που ανοίγει στο hyperspace! Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω και βιβλιογραφία (επιστημονική, όχι φαντασία). Όπως όλα τα πράγματα στο Star Trek, είναι τεκμηριωμένα! Θυμάσαι μήπως τις "κασέττες δεδομένων" που κουβαλούσε ο Spock μονίμως στο TOS; Για κάνε μια σύγκριση με δισκέττα. Διακτινισμός; Θεωρητικά τεκμηριωμένος, και έχουν αρχίσει πειράματα! Αντιβαρύτητα; Ομοίως! Ενέργεια μέσω σύντηξης ύλης-αντιύλης; Το υπόβαθρο υπάρχει, απλά δεν έχει βρεθεί τρόπος φθηνής παραγωγής της! Ποιό είναι το αληθοφανές; Και όπως είπε ένας μεγάλος φυσικός: "Οι τεχνολογίες του Star Trek σαφώς δεν υπάρχουν (ακόμα), αλλά αν υπήρχαν, θα δούλευαν έτσι ακριβώς!"
Material_Defender_1032 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Και αυτός είναι ένας λόγος που το Star Trek είναι ανώτερο από τα περισσότερα sci-fi (I smell flame wars... ). Εξάλλου έχουν ειδικούς συμβούλους που επιβλέπουν την επιστημονική αξιοπιστία του! Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άπειρα τεχνικά βιβλία που εξηγούν αναλυτικά το σύμπαν του... Qapla'! Material Defender 1032
lefterhs Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Πιο αληθοφανές...; Ε' date=' όχι... Εξ 'αλλου, η κλίμακα είναι λογαριθμική... Warp 1 είναι C (ταχύτητα του φωτός) ενώ Warp 9 πάει κάπου 1700xC. [/quote'] Aυτο δεν το ηξερα. Νομιζα οτι ειναι πολλαπλασια του warp 1. To υπερδιαστημα εχει και αυτο τη θεωρια του: http://fimenet.8m.com/hyperspace.htm Τωρα αν καποια θα αποδειχθει στην πραξη και χρησιμοποιηθει μακαρι να προλαβουμε να το δουμε Οσο για τη συντηξη υλης-αντιυλης μη ξεχνας οτι βασιζεται σε ενα στοιχειο που δεν υπαρχει: το dilithium. Για ολα τα αλλα (διακτινισμος, αντιβαρυτητα) συμφωνω. Εχω διαβασει και εγω για την τεκμιριωση τους. Εξαλλου δεν αμφισβητησα ποτε τη θεωρητικη τεκμηριωση ολων οσων παρουσιαζονται στο star trek. Απλα η κοινωνια και οι καταστασεις που παρουσιαζονται στο Β5 πιστευω οτι ειναι πιο κοντα στην ανθρωπινη φυση απο ο,τι στο TNG. Μου ειναι δυσκολο να δεχθω οτι το "κακο" θα εξαλειφθει εντελως απο τον ανθρωπο και θα φτιαχτει μια κοινωνια τελεια δομημενη και αγγελικα πλασμενη.
spock Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Όντως, για κόντρα Trek - Babylon το κόβω κι εγώ! Αρχικά, να πληροφορήσω πως η warp speed προϋποθέτει hyperspace! Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά "spaces" στο Star Trek. Hyperspace για τις Warp ταχύτητες μέχρι το ST4 (το κινηματογραφικό), Subspace για τις επικοινωνίες, Interphase για τις transwarp ταχύτητες (από το ST5, U.S.S. Excelsior και μετά)! Μάλλον ανάδρομη είναι η αντιγραφή...! Η σύντηξη ύλης-αντιύλης είναι δυνατή και χωρίς dilithium. Απλά αυτό υποτίθεται πως "φιλτράρει" την παραγόμενη ενέργεια. Και βέβαια, υπάρχουν και πολλές άλλες τεχνολογίες που δεν αναφέρω, και που είναι κοντά στην πραγμάτωση (πχ holodeck). Τελικά, όμως, το θέμα είναι τι περιμένει να δει κανείς από ένα (γενικά) προϊόν επιστημονικής φαντασίας (και βέβαια, το Star Trek δεν περιορίζεται στο TNG). Αν θες να δεις απλά "καθημερινά" ανθρώπινα σκηνικά, τοποθετημένα σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον, τότε ναι, το Babylon5 είναι μιά χαρά! Αν όμως έχεις απαιτήσεις από την επιστημονική φαντασία, και θες πραγματικά μια ματιά σε ένα πιθανό μέλλον, με προχωρημένες τεχνολογίες και διαφοροποιημένη κοινωνία, τότε το Star Trek είναι, πιστεύω, μονόδρομος. Δεν είναι τυχαίο, εξ' άλλου, πως σε επεισόδιά του έχουν αναπτυχθεί πολλές από τις πιο προχωρημένες ιδέες της επιστημονικής φαντασίας: παράλληλα σύμπαντα, ταξίδια στο χρόνο, τεχνητή νοημοσύνη, ανδροειδή, νανοτεχνολογία, διαστημική ζωή και πολλά άλλα, και μάλιστα ακόμη και από το TOS, που γυριζόταν στα τέλη του '60! Αναλογιστείτε τι θάρρος και τι "προχωρημένες" ιδέες πρέπει να είχε κάποιος, για να δημιουργήσει μια τέτοια σειρά το '65, όταν οι υπόλοιποι έφτιαχναν σειρές με ρομποτάκια και πιτσιρίκια με I.Q. 250 ! Και για όσους ακόμα δεν έχουν πειστεί, να αναφέρω πως το Star Trek είναι η μοναδική σειρά επεισόδια της οποίας έχουν προβληθεί (για ιδέες) στο Jet Propulsion Laboratory του MIT, το πιο προχωρημένο εργαστήριο σε θέματα προώθησης στον πλανήτη!
lefterhs Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Εμενα μου φαινεται οτι συμφωνουμε διαφωνωντας. Για τις τεχνολογιες μιλησαμε...Θα ηθελα να ακουσω ομως την αποψη σας για την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους στο TNG (οχι στο TOS). Εγω βλεπω οτι ο τροπος που λειτουργει η federation ειναι μια light, καλη ομως, version του colletive των borg. Tα παντα γυριζουν γυρω απο τον captain (οπως με την borg queen). Ολοι οι αλλοι δειχνουν σαν ανθρωποειδη που απλα εκτελουν εντολες. Που ειναι η ανθρωπινη πρωτοβουλια και ευρηματικοτητα, οι ανθρωπινες αδυναμιες και ελαττωματα? Ακομα και στο επεισοδιο οπου ο Q δινει τις δυναμεις του στον first lieutenant για να τον δελεασει, ο τροπος που αντιδρουσε μου φανηκε εντελως επιφανειακος και προβλεψιμος και βεβαια θα ειχε παρει αλλη τελικη αποφαση, χωρις την σοφη (για μια ακομη φορα) καθοδηγηση του picard. O πιο ανθρωπινος χαρακτηρας τελικα μου φαινεται οτι ειναι ο Data. Iσως για να τονιστει η προσπαθεια του να πλησιασει την ανθρωπινη φυση... Και βεβαια δεν σας ζηταω να συγκρινετε αυτη την κατασταση με το Β5, αλλα με το TOS.
Dreamstorm Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 loipon simera prepei na arxizei...valte video kai tv tuner na kanoun capture kai blepoume...
spock Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Για το τι συμβαίνει στο TNG, μία αναδρομή σε 5-6 posts μου πιό πίσω, θα είναι αποκαλυπτική! Το TNG (και γενικότερα οι νέες σειρές, ίσως) πιστεύω πως είναι το πιο αμερικανοστραφές και αμερικανοτραφές "προϊόν". Οι χαρακτήρες είναι, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, τελέιως "γ@μάω"... (δε μου έρχεται κάτι πιο γλαφυρό, συγγνώμη)! Όλα τα ξέρουν, όλα τα έχουν δει, όλα τα αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και, βέβαια, όταν σκουραίνουν τα πράγματα, πάντα θα εφευρεθεί κάποιο "υπερόπλο" της τελευταίας στιγμής, που θα "καθαρίσει". Ακόμα και στην πρώτη επαφή με τους Borg, τελικά καθαρίζουν! Γι αυτό και ξαναλέω πως ειδικά τα TNG και DS9 είναι, για εμένα, τα χειρότερα Star Trek. Και πολύ περισσότερο με εκνευρίζουν τα επεισόδια που, με διάφορα τεχνάσματα, χώνουν μέλη του παλιού cast! Τώρα, όμως, που το θυμήθηκα, ένα από τα πιό sci-fi επεισόδια είναι εκείνο που ανακαλύπτουν τον Scotty σε μία Dyson sphere (Relics)! Άλλη μία υπερ-προηγμένη ιδέα επιστήμης σε επεισόδιο! Και βέβαια, το "Nth degree", ένα από τα πλέον αγαπημένα μου επεισόδια! Όποιος το έχει δει, καταλαβαίνει!
lefterhs Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2003 Ακόμα και στην πρώτη επαφή με τους Borg' date=' τελικά καθαρίζουν![/quote'] LOL...Σε αυτη την επαφη ο Q ηθελε να δωσει ενα μαθημα στην υπεροψια του Picard, οτι ο ανθρωπος μπορει να ανταπεξελθει σε οποιαδηποτε δυσκολια και αν του εμφανιστει ξαφνικα...Και τους "πεταξε" διπλα σε ενα borg cube. Aν δεν τους εσωζε τελευταια στιγμη ο Q, αφου ο Picard πρωτα παραδεχτηκε το λαθος του, η σειρα μαλλον θα τελειωνε προωρα.
spock Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Για να ακούω σχόλια, πριν ανοίξω το στοματάκι μου...! Πως σας φάνηκε το πρώτο επεισόδιο...;
lefterhs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Ανοιξε το σε παρακαλω γιατι δυστυχως δεν το ειδα... :oops: Πες εντυπωσεις...
spock Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Χμμμ... για να δούμε... Να προειδοποιήσω πως είναι σχόλια βασισμένα στο πρώτο επεισόδιο αποκλειστικά, μιας και δεν έχω δει τίποτε άλλο (και παρακαλώ όσους έχουν, να μην αρχίσουν τα spoilers). Ας αρχίσουμε από το ύφος της σειράς εν γένει. Θυμίζει περισσότερο... σειρά δράσης του '80. Θυμάστε το "Περιπολικά εν δράσει" (CHiPs); Ε, κάτι τέτοιο... Ο Scott Bakula ( μα, όνομα είναι αυτό; ) εμφανίζεται σαν οργισμένο... νιάτο, αγνοεί εντολές, βάζει τις φωνές στους πάντες (ακόμη και στους Vulcan ambassadors), διδάσκει ηθική σε Vulcans και στους ανωτέρους του! Οι άνθρωποι είναι πρωτόβγαλτοι στο διάστημα, και, παρ'όλα αυτά, οι ανώτεροι ακούνε τα... παραληρήματα του Archer παρά τις συμβουλές των έμπειρων Vulcans! Τελικά, προσπαθεί να είναι ένας Kirk στο πιο ρηξικέλευθό του! Τουλάχιστον ο Kirk παρέβαινε εντολές, αλλά είχε πολύ στυλ, και εκείνο το τρομερό πονηρό βλέμμα! Η τύπισσα που κάνει την T-Pol, την Βολκάνια που θα γίνει science officer, αυτή είναι σχεδόν μια χαρά: ψυχρή κι απρόσωπη, όπως θα άρμοζε σε μία Βολκάνια. Μόνο που της ξεφεύγουν κάτι γκριμάτσες μερικές φορές, και δείχνει πως δεν ελέγχει απόλυτα τα συναισθήματά της. Αποκρύπτει πράγματα από τους γήινους, όπως και πρέπει, μιας και οι γήινοι είναι οι καθυστερημένοι και άσχετοι με διαστρικά ζητήματα! Ο γιατρός είναι η κλασσική ηλίθια φάτσα εξωγήινου, που μάλλον είναι εκεί αποκλειστικά για τα κωμικά breaks της σειράς. Ο δεύτερος είναι (μάλλον) ο ψιλο-μπάκουρος (καμμία σχέση με Riker) που γουστάρει φανερά την T-Pol. Τους υπόλοιπους δεν τους έδειξε ιδιέταιρα, για να σχηματίσω γνώμη. Σαν πρώτο επεισόδιο, όμως, περίμενα να δω Enterprise και διάστημα, και τελικά έδειξε τα πάντα εκτός από αυτό! Ξεκίνησε στη Γη, πέρασε λίγο από το sickbay και το δωμάτιο του Archer, ολίγην από bridge και κατ'ευθείαν σε πλανήτη! Εδώ είναι το πρώτο ταξίδι γήινων στο διάστημα, με τη μία κατεβαίνουν σε άγνωστο (για τους γήινους) πλανήτη, και αρχίζουν και το ξύλο με εξωγήινους! Κάπου εκεί τελειώνει το πρώτο επεισόδιο, το οποίο είναι "to be continued" (άλλο σπάσιμο από εκεί). Τέλος να αναφέρω πως η ΝΕΤ το ξέσκισε στις διαφημίσεις. Δε νομίζω να έχει βάλει τόσες σε άλλη εκπομπή. Ευτυχώς, ακόμη απέχει από το high score του ANT1...! Ανάμικτα τα συναισθήματα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα Star Trek στην οθόνη!
Nemo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2003 star trek gia madein USA/amerikanothremenous katanalotes ( tileoptikoy proiontos ) ? YG min varate alla protimoysa to DS9 apo to new generations (poly provlepsimo polles fores
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.