qspock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2003 Χωρίς να θέλω να το παίξω "κάπως"' date=' φίλε q-me ( ), φαίνεται από μακριά. Πιστεύω πως η Ε.Φ. γενικά, όχι μόνο το Star Trek έχει νόημα αν απλά θέτει σε κίνηση αυτό που λέει το όνομά της: τη φαντασία!Δυστυχώς, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από την αμερικανογενή κουλτούρα, που τα θέλει όλα στο πιάτο, μασημένα και εύπεπτα. Αν είχες λίγο χρόνο να διαβάσεις έστω κι ένα καλό βιβλίο Ε.Φ. και ανάγκαζες τη φαντασία σου να δημιουργήσει τα special effects, τις εικόνες και τους ήχους, τότε να είσαι σίγουρος πως δε θα σε ενοχλούσαν καθόλου οι ελλείψεις σε ήχο, εικόνα και effects. Για τον ίδιο λόγο εγώ λατρεύω το TOS, ενώ εσύ τις μάχες του DS9... Άλλως τε, το καλύτερο "διαστημικό" έργο, για μένα λέγεται "Songs of distant Earth" και βρίσκεται στη... βιβλιοθήκη μου![/quote'] Mr spock: Καταρχας βρισκω το post σου αδικαιολογητα ερειστικο, υποθετικο και πληρως αναληθες. Και, χωρις να θελω να κατηγορησω κανεναν, ειναι πολυ εγωιστικο να απευθυνεσαι σε καποιον που δεν ξερεις προσωπικα και να λες οτι αυτος δεν εχει φαντασια ενω εσυ εχεις. Επισης ειναι και αλλαζονικο, χωρις παντα να θελω να κατηγορησω κανενα, το να υποστηριζεις κατι τετοιο τη στιγμη που δεν ισχυει και δε φαινεται να ισχυει πουθενα στα λεγομενα μου. Το να αρεσουν σε καποιον τα ειδικα εφε, δε σημαινει οτι δεν εχει φαντασια! Τι ειδους συμπερασμα ειναι αυτο που "φαινεται κιολας απο μακρια"??? Λες οτι εμενα μου αρεσουν τα εφε του ds9 σα να ειναι τα μονα πραγματα που μου αρεσουν στο star trek! Εχει μαλιασει η γλωσσα μου να εκθειαζει τη φαντασια των σεναριογραφων του star trek, το οραμα του Roddenberry, το οτι η σειρα ds9 εχει καταπληκτικα σεναρια που συνδιαζονται με φοβερα εφε (και αυτο ειναι για μενα που την κανει τοσο πετυχημενη) και εσενα σου εμεινε μονο το οτι μου αρεσουν τα εφφε. Διαβαζε καλα τα post των αλλων φιλε spock και βαζε το μυαλο σου (και οχι τη φαντασια σου) να δουλεψει πριν ποσταρεις. Μην κοκορευεσαι για τον εαυτο σου υποβαθμιζοντας με τα λεγομενα σου αλλους, γιατι εδω ολοι εχουμε μια κοινη τρελα που λεγεται star trek, και η πηγη της τρελας αυτης ειναι το ιδιο το star trek και η επιρροη του στη φαντασια του καθενος, οχι η φαντασια μας απο μονη της. Αν ηταν τα πραγματα οπως τα λες, τοτε δε θα υπηρχε κινηματογραφος, παρα μονο βιβλια. Και αυτο το topic δε θα ειχε χωρο εδω, αλλα σε ενα forum για βιβλια. Να μη λεμε ο,τι θελουμε...
spock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2003 Μάλλον φίλε μου το πήρες στραβά το post μου. Δεν εννοούσα τίποτε απ'ότι εσύ κατάλαβες, πραγματικά. Τώρα, από που να αρχίσω να εξηγούμαι; Κατ'αρχήν, δε λέω πουθενά πως δεν έχεις φαντασία, ενώ εγώ έχω! Αυτό που λέω είναι πως η φαντασία είναι σαν όλα τα μέρη του εαυτού μας` θέλει άσκηση! Επ'ίσης, καταλαβαίνω πως δεν έχουν όλοι το χρόνο ή τη διάθεση ή ακόμη ακόμη και την όρεξη να κάτσουν και να διαβάσουν βιβλία. Πάντως επιμένω πως η έντυπη Ε.Φ. απέχει έτη φωτός ακόμη και από το πιο καλογυρισμένο έργο. Όμως αυτό, όπως και ό,τι άλλο γράφω, είναι προσωπικές γνώμες, και είμαι σίγουρος πως ο καθένας μας έχει τις δικές του, τις οποίες σέβομαι απόλυτα. Δε βλέπω, όμως, που ακριβώς "κοκορεύομαι" για τον εαυτό μου. Τελικά, το προηγούμενο (και προ-πορηγούμενο) post τα έκανα διότι... όπως και να το κάνουμε, υποφέρω από σύνδρομα στέρησης! Και (δυστυχώς ή ευτυχώς) δε μπορώ να ανεχτώ, ενώ έχω να δω Star Trek ενάμισυ μήνα, να μου λες "χμμ, μπα, δε μου αρέσει γιατί δεν έχει καλή ποιότητα στην οθόνη"! Όπως λέει και η παροιμία, "εδώ δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη"! Peace!
qspock Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Κατανοητα ολα αυτα, εγω παλι εχω δει (και ξανα και ξανα για ορισμενα πολυαγαπημενα μου) σχεδον ολα τα επεισοδια star trek που υπαρχουν, σε οχι και τοσο καλες προβολες, οπως: divx (κυριως μικρα αρχεια) και διπλοαντεγραμμενες κασετες VHS. Πλεον, αναζητω να τα ξαναδω με τις καλυτερες δυνατες συνθηκες. Μπορω λοιπον να πω οτι το συνδρομο στερησης που ειχα κι εγω παλιοτερα το εχω καπως ...κατευνασει Peace!
Storm Shadow Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 http://www.allposters.com/IMAGES/153/STORM_SHADOW_a.jpg
qspock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Σημερα και αυριο στις 20.00 στην ΝΕΤ εχει (ελπιζω) το 3ο και 4ο επεισοδιο Enterprise, για να μην ξεχνιομαστε
Dreamstorm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 molis provlithike to 3o epeisodio...to xa ksanadei,alla xalara to eida pali!ksigithike i metafrastria...ma kala allo oplo ektos apo torpedoes den eixan?
qspock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Δε νομιζω, πρωτη φορα το εδειξε η ΝΕΤ. Αλλο οπλο δε θυμαμαι να ειχαν στην αρχη, fasers δεν εχουν ακομα!
Dreamstorm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 nai proti fora to edeixe i net,apla to eixa ksanadei apo allou...
spock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Τη μεταφράστρια πρέπει να την πάνε πάραυτα στο εκτελεστικό απόσπασμα, που είμαι σίγουρος πως την περιμένει αυτεπάγγελτα. Μετάφραση του "ensign" = Ένσιν (με κεφαλαίο ε)!!! Ήμαρτον! Δεν είναι όνομα, κοπέλα μου! Βαθμός είναι! Κατά τα άλλα, συμπαθητικό επεισοδιάκι... Πάντως, να πω την αλήθεια, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, περίμενα να ανοίξει ένα (τρελλό) timewarp από το πουθενά, να πεταχτεί o... Picard καβάλα στο Enterprise-Ε, να "καθαρίσει" στα γρήγορα με καναδυό phaser-ιές (όπως λέμε... μπιστολιές) και να την ξανα-κάνει για το δύο-χιλιάδες-τρακόσα-φεύγα...!
Dreamstorm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2003 Πάντως, να πω την αλήθεια, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, περίμενα να ανοίξει ένα (τρελλό) timewarp από το πουθενά, να πεταχτεί o... Picard καβάλα στο Enterprise-Ε, να "καθαρίσει" στα γρήγορα με καναδυό phaser-ιές (όπως λέμε... μπιστολιές) και να την ξανα-κάνει για το δύο-χιλιάδες-τρακόσα-φεύγα...! giati skeftika to idio pragma akrivos??afou evlepa afta pou ekane sto enterprise to exthriko skafos kai skeftomoun: e re kai an itan o picard ekei...
qspock Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Και ο kirk να ηταν παλι καλυτερα θα τα καταφερνε, τουλαχιστον εκεινος ειχε sheilds, fasers και photon torpedos, ηταν και λιγο πιο επιθετικος...
Storm Shadow Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 asxeto.....prepei na akousete tin mousiki titlon tis 3 season.... to thema menei to idio alla pleon to kommati egine....country!!!!!! einai les kai theloun ta megalia kefalia tis paramount na apotyxei ayti i seira!!!!!
Dreamstorm Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 nai einai friki to kommati...a,opou na bgainei kai to 10 epeisodio tis tritis season.
qspock Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Το καινουργιο μουσικο theme ειναι τελειως χαλια, λες και προσθεσαν ντεφι στην μπαλαντα... Αποτυχια πληρης! Εχω ακουσει εναλακτικες εκδοχες για τη μουσικη και ειναι ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ! Τωρα γιατι τις κοψαν και διαλεξαν αυτο το αισχος, ειναι να απορει κανεις...
cinemusic Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Πριν απο λιγο επεσα σε αυτο το forum και μου εκανε φοβερη εντυπωση που βρηκα τοσα ατομα με το ιδιο ενδιαφερον.Διαβαζω εδω και δυο ωρες τα post σας και εχω ενθουσιαστει. STAR TREK λοιπον και τα μυαλα στα αστρα. Σε λιγο πιστευω να δω το νεο επισοδειο στης σειρας και τοτε τα ξαναλεμε. Παντα τετοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.