DimitraPs Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Γεια σας! Ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα Λοιπόν, αρχικά συγγνώμη αν δεν σας δώσω αρκετές πληροφορίες ώστε να λύσετε το πρόβλημα αλλά δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής, οπότε δε μπορώ να γνωρίζω περισσότερα από όσα ήδη μου είπαν (και είδα για λίγη ώρα).Πρόκειται για ένα pc, IBM (netvista) με λειτουργικό σύστημα Windows XP Pro και Service Pack 3.Για κάποιο λόγο ξαφνικά δε λειτουργεί ο ήχος, ενώ στη διαχείριση συσκευών βγάζει ένα κίτρινο θαυμαστικό στον ελεγκτή ήχου πολυμέσων άρα λείπουν τα drivers. Ο κάτοχός του δεν έχει σύνδεση στο internet οπότε δε μπορεί να γίνει αυτόματη αναζήτηση για τα κατάλληλα drivers (με πρόγραμμα). Επίσης βγαίνει ένα μήνυμα στην οθόνη πως χρειάζεται να εισάγει ένα CD για τα "SigmaTel Audio Drivers - AC97", ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ. Ήδη δοκίμασα να κατεβάσω διάφορα drivers για ήχο και να του τα περάσω (τα μεταφέρω με usb stick) αλλά κανένα δεν έλυσε το θέμα.Γνωρίζετε ποια είναι τα κατάλληλα (σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες) ή πρέπει να ξέρετε κάτι ακόμα (πείτε μου τι) για να τα βρείτε και να μου στείλετε ένα link να τα κατεβάσω;Υ.Γ Δε ξέρω αν βοηθάει αυτό αλλά νομίζω πως στη motherboard λέει: i845GΕυχαριστώ προκαταβολικά
jim_p Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 http://www.realtek.com.tw/downloads/ Πας εδω, επιλεγεις ac97 audio codecs > i accept > και κατεβαζεις αυτους για xp.
DimitraPs Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 http://www.realtek.com.tw/downloads/ Πας εδω, επιλεγεις ac97 audio codecs > i accept > και κατεβαζεις αυτους για xp. Δυστυχώς δε βοήθησε ούτε αυτό. Δοκίμασα τα drivers για ήχο από το realtek.com και τίποτα. Δοκίμασα τα συγκεκριμένα που φαίνεται ότι έλειπαν από το intel.com (Sigma-Tel Major Audio) και πάλι δεν άλλαξε κάτι -ενώ έγινε κανονικά η εγκατάσταση-, παραμένει το θαυμαστικό στη "διαχείριση συσκευών". Δοκίμασα διαφορετικά ηχεία, άλλαξα πρόγραμμα αναπαραγωγής (Windows Media Player / VLC) και τα ίδια. Έπειτα έβαλα ένα βίντεο να παίξει και προς έκπληξή μου κολλούσε και έβγαζε τετραγωνάκια, παραμορφωνόταν η εικόνα, ωστόσο η εικόνα γενικότερα στο pc λειτουργεί τέλεια χωρίς κολλήματα). ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα'χει παίξει η κάρτα ήχου και η κάρτα γραφικών, έτσι ξαφνικά; Τι μπορεί να φταίει; Συγγνώμη αν σας κούρασα!
SPANK Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Βασικά ας κατεβάσει το cpuz και δώσες πληροφορίες απο την καρτέλα mainboard
DimitraPs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Πληροφορίες που μου ζητήσατε: MOTHERBOARD Manufacturer & Model: IBM Chipset: Intel i845G Southbridge: Intel 82801DB (ICH4) BIOS Brand: IBM Version: 24KT35AUS Λειτουργικό σύστημα: Windows XP Pro, Service Pack 3 Ποια είναι τα κατάλληλα drivers για ήχο; Αν και ήδη τα δοκίμασα όλα... Με το media player classic παίζει βίντεο αλλά με τον ήχο δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Κατέβασα drivers "Sigma Tel Audio AC97" από το site της Intel αλλά και της Realtek. Είναι συμβατά, γίνεται η εγκατάσταση αλλά δε φεύγει το κίτρινο θαυμαστικό (ή ερωτηματικό, δε θυμάμαι) στη "διαχείριση συσκευών".Βασικά το θέμα είναι πως δεν υπάρχει συσκευή ήχου στον υπολογιστή, για τα ηχεία ζητάει αυτά τα drivers "SigmaTel C-Major Audio" και μετά το αρχείο AC97.sys (κάπως έτσι). Τα περνάω κανονικά και λέει πως παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα κατά την εγκατάστση και δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του υλικού. Έχω φτάσει σε σημείο να πιστεύω πως δε θα φτιάξει ποτέ, πρώτη φορά ταλαιπωρούμαι τόσο με υπολογιστή... πάντα έβρισκα μια λύση και τώρα τίποτα Υ.Γ Με μια αναζήτηση στο google συνειδητοποίησα πως το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε σε πολλούςμετά την εγκατάσταση του Service Pack 3...Υ.Γ 2 Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν!
gpolic Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δοκιμασε να βρεις drivers απο το site της lenovo θα χρειαστεις το service tag, η καποια αλλα νουμερα που γραφει πανω στο κουτι του. model number, type κλπ
DimitraPs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δοκιμασε να βρεις drivers απο το site της lenovo θα χρειαστεις το service tag, η καποια αλλα νουμερα που γραφει πανω στο κουτι του. model number, type κλπ Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση! Το model number & type του υπολογιστή είναι: IBM NetVista 8313-61G, έψαξα στο επίσημο site για drivers (Lenovo/IBM) αλλά μάλλον δεν υποστηρίζει πια αυτό το μοντέλο. UPDATE: Όλα ΟΚ guys! Βάλαμε άλλη κάρτα ήχου και δούλεψε... Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2014 από DimitraPs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα