Προς το περιεχόμενο

Nexus 5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα έχω ένα πενταρι και αποφάσισα μα το δώσω και να παω σε android και συγκεκριμένα σε nexus 5 τι λέτε αξίζει η να παω σε κάτι άλλο πχ g2 ; Ακούω προτάσεις.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα έχω ένα πενταρι και αποφάσισα μα το δώσω και να παω σε android και συγκεκριμένα σε nexus 5 τι λέτε αξίζει η να παω σε κάτι άλλο πχ g2 ; Ακούω προτάσεις.

Πεντάρι να φανταστώ εννοείς iPhone 5,σωστά;;Το Nexus 5 έχει καλή εμπειρία χρήσης μιας και τρέχει καθαρό Android (όχι ότι το πχ.G2 λαγκάρει φυσικά) αλλά από οθόνη,κάμερα και ηχείο είναι κάτω από τα αντίστοιχα κινητά της κατηγορίας (όπως το G2).Εγώ προσωπικά στα ~300 ευρώ θα πήγαινα στο Xperia Z1.

Δημοσ.

Δηλαδή σαν να λέμε ότι δεν αξίζει η μετάβαση σε nexus 5. Εάν οθόνη κάμερα και ηχείο είναι όπως τα λες κατώτερα απο αλλα κινητά είναι πισωγύρισμα

Δημοσ.

Δηλαδή σαν να λέμε ότι δεν αξίζει η μετάβαση σε nexus 5. Εάν οθόνη κάμερα και ηχείο είναι όπως τα λες κατώτερα απο αλλα κινητά είναι πισωγύρισμα

Όταν λέω κατώτερα εννοώ αυτής της κατηγόριας.Όχι από κινητό των 80 ευρώ :P Επιμένω για Z1.

Δημοσ.

Πάντα μιλάμε για την ίδια κατηγορία εννοείτε. :)

Απλά φοβάμαι να μην το πάρω και τούτα πονάω γιατί πχ η κάμερα δεν βγάζει καλές φωτό. Απο το iphone σε αυτό τον τομέα τουλάχιστον ήμουνα ικανοποιημένος

Δημοσ.

Κατά την δική μου γνώμη θα έλεγα ναι στο nexus 5 γιατί το έχω δει από κοντά( το έχει ο θείος μου) και έχω ξετρελαθει όμως θα έλεγα και ένα όχι στο z1 λόγω service sony-arvato. ¨Οτι και να πάρεις σου εύχομαι καλορίζικο.

Δημοσ.

<p>Κατά την δική μου γνώμη θα έλεγα ναι στο nexus 5 γιατί το έχω δει από κοντά( το έχει ο θείος μου) και έχω ξετρελαθει όμως θα έλεγα και ένα όχι στο z1 λόγω service sony-arvato. ¨Οτι και να πάρεις σου εύχομαι καλορίζικο.</p>

Για πες μου ρε φίλε μιας λαό το εχεις δει απο κοντά τι λέει απο θέμα οθόνης και κάμερας ; Είμαι καλό; Επίσης σαν μέγεθος σου κάθεται καλά στο χέρι ;

Δημοσ.

Για πες μου ρε φίλε μιας λαό το εχεις δει απο κοντά τι λέει απο θέμα οθόνης και κάμερας ; Είμαι καλό; Επίσης σαν μέγεθος σου κάθεται καλά στο χέρι ;

Το μέγεθος είναι τέλειο για εμένα. Στην οθόνη είναι άριστο δηλαδή εγώ κάθε φορά που  ασχολούμαι με αυτό κοιτάζω τα ωραία χρώματα της οθόνης κτλ. Από κάμερα δεν έχω ασχοληθεί ιδαίτερα γιατί δεν ασχολούμαι με φωτογραφίες. άμα θες πήγαινε σε καμιά wind και δες το από κοντά και αποφάσισε!:P

Δημοσ.

Φίλος το κινητό είναι μια χαρά, το μόνο που μπορεί να σε πειράξει είναι το καθαρό αντροιντ, γι'αυτό και σε λένε κάποια παιδιά το G2 το οποίο μπορείτε να το κάνεις όπως θέλεις

Δημοσ.

Φίλος το κινητό είναι μια χαρά, το μόνο που μπορεί να σε πειράξει είναι το καθαρό αντροιντ, γι'αυτό και σε λένε κάποια παιδιά το G2 το οποίο μπορείτε να το κάνεις όπως θέλεις

Δεν νομίζω να με πειράξει το καθαρό android ίσα ισα που το θέλω απαλλαγμένο απο τα καλούδια της εκάστοτε εταιρείας είτε λέγεται Sony είτε htc είτε Samsung δεν έχω πρόβλημα με αυτό απλά επειδή ακούω διάφορα για την κάμερα του και τη οθόνη του για αυτό και ρωτάω μάλλον πρέπει να παω σε κάποιο κατάστημα να του ρίξω μια ματιά απο κοντά

Δημοσ.

Δεν νομίζω να με πειράξει το καθαρό android ίσα ισα που το θέλω απαλλαγμένο απο τα καλούδια της εκάστοτε εταιρείας είτε λέγεται Sony είτε htc είτε Samsung δεν έχω πρόβλημα με αυτό απλά επειδή ακούω διάφορα για την κάμερα του και τη οθόνη του για αυτό και ρωτάω μάλλον πρέπει να παω σε κάποιο κατάστημα να του ρίξω μια ματιά απο κοντά

Ναι καλύτερα ρίξτου μια ματιά από κοντά.Το κινητό είναι πολύ καλό απλά σε κάμερα,οθόνη και ήχο είναι κάτω από το G2.

Δημοσ.

Είτε nexus είτε g2 πιστεύω θα μείνεις ευχαριστημένος.Επειδή είχα το 4αεί το αι φον και πήγα σε g2 τα θετικά είναι η μπαταρία του που χαίρεσαι να την ξεσκίζεις,το knock on που θεωρώ πως θα μου λείψει σε άλλη συσκευή που δεν θα το χει,γενικά βολικό κινητό για οποιαδήποτε χρήση το θες και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο ώστε να μπορείς να το φέρεις στο στυλ που σου αρέσει και σε βολεύει πιο πολύ.Αρνητικά σε σχέση με το αι φον θα έλεγα κυρίως στις φώτο που τις βγάζει πιο φυσικές και έτσι σου κακοφαίνεται όταν έχεις συνηθίσει στο αι φον που φαίνονται πιο εντυπωσιακές.Τώρα για nexus να ξέρεις πως θα ξεχάσεις τι πάει να πει λαγκ σε κινητό,πάει και αυτό σφαίρα και δεν θα σε απογοητεύσει σαν συσκευή αν έχεις σκοπό να την πειράξεις.Πιστεύω πως στην αρχή ίσως να είσαι επιφυλακτικός με οποιαδήποτε συσκευή διαλέξεις αλλά μετά από ένα διάστημα θα καταλάβεις ποσό υπερεκτιμημένο είχες το αι φον σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ήμουν και εγώ ανάμεσα σε αυτά τα 2 κινητά, αλλά μόλις τα είδα από κοντά η απόφαση έγινε πολύ εύκολη. Η εμπειρία ήταν η εξής:

Αρχικά έπιασα το G2 στα χέρια μου. Το μέγεθος του ήταν μια χαρά για τις διαστάσεις της παλάμης μου, η οθόνη μεγάλη και με μικρά bezel, τα κουμπιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος τα συμπάθησα (και συνηθίζονται γρήγορα). Μετά το ξεκλείδωσα και ξεκίνησε να με απωθεί. Ξέρω πως το UI της LG είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο, αλλά oh boy αυτό ήταν το κάτι άλλο! Κατέβαζες το notification bar και με το ζόρι θα μπορούσες να δεις το 1ο σου notification τέρμα κάτω,τα υπόλοιπα δεν θα χωρούσαν στην οθόνη. Είχε ένα σωρό switches τα οποία τα scrollαρες sideways για ώρα για να φτάσεις από το 1ο έως το τελευταίο. Πιο κάτω είχε άλλες εφαρμογές, κουμπιά και κουμπάκια. Έπειτα πήγα στις ρυθμίσεις, είδα πως τα περισσότερα από αυτά μπορείς να τα απενεργοποιήσεις, άνοιξα κάποιες εφαρμογές ..μερικές μου άρεσαν μερικές όχι,άνοιξα και το Google maps που άργησε αρκετά να κλειδώσει και εν τέλη δεν ήταν τόσο καλό στην ακρίβεια (το είχα ακούσει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα με το GPS του) και τέλος έβγαλα μερικές φωτογραφίες (που ήταν πολύ καλές). Τέλος το έκλεισα, δοκίμασα και το Knock On (χτυπάς 2 φορές την οθόνη και ξεκλειδώνει).

Μετά πήγα να δω και το Nexus 5 (που ήθελα εξ αρχής,απλά είχε πέσει η τιμή του G2 οπότε έπρεπε να το τσεκάρω μήπως και..). Το μέγεθος του ήταν μια χαρά για τις διαστάσεις της παλάμης μου, η οθόνη μεγάλη επίσης με μικρά bezel και αυτό που με κέρδισε ήταν το καπάκι πίσω που έχει μια rubberish υφή καταπληκτική σε σύγκριση με το απλό πλαστικό του G2. Το ξεκλείδωσα και είδα μπροστά μου το ΑΚΡΩΣ αντίθετο του LG (κάτι που ήθελα να δω εξ αρχής) ..μινιμαλιστικό UI, όλα straight to the point και ενώ δεν είναι φορτωμένο με ότι αηδία βάζει η κάθε εταιρία είναι πλήρως λειτουργικό ..δεν του λείπει ΤΙΠΟΤΑ! Άνοιξα τις ρυθμίσεις, το πείραξα λίγο, άνοιξα τα Google maps και εδώ σε αντίθεση με το G2 είχα γρήγορο κλείδωμα και με ακρίβεια ..τέλος τράβηξα μερικές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες ήταν αξιόλογες, ειδικά με το HDR ενεργοποιημένο, αλλά κατώτερες του G2 -μετά το update βγάζει αρκετά καλύτερες,αλλά και πάλι κατώτερες του G2- (κάτι που προσωπικά δεν με πειράζει, γιατί βγάζω φωτογραφίες με την DSLR μου). Το κλείδωσα, θαύμασα το απόλυτο μαύρο της μπροστά μεριάς χωρίς καμία λέξη ή σήμα επάνω και είδα και το notification LED που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης.

Overall, το Nexus 5 με κέρδισε αμέσως.
Τώρα κάτι που ίσως έχεις ακούσει, αλλά λογικά δεν έχεις ζήσει με το iPhone είναι η υποστήριξη της εταιρίας. Στα Android συνηθίζεται να βγαίνει το καινούργιο μοντέλο και να ξεχνιέται το παλιό όσο αφορά το official support. Οι Nexus συσκευές είναι η εξαίρεση σε αυτό, διότι το Android πάνω κάτω γράφεται για αυτές τις συσκευές. Με λίγα λόγια πήρα το Nexus 5 με έκδοση Android 4.4.2 και τώρα (2 update μετά) βρίσκομαι στην 4.4.4 και θα συνεχίσω να παίρνω τις αναβαθμίσεις την ημέρα της κυκλοφορίας τους! Φήμες λένε πως το G2 θα πάρει το 4.4.4 επειδή ήταν το κινητό που έβαλε την LG ξανά στο παιχνίδι, αλλά με τον ερχομό του G3 θα μείνει εκεί ..και τυχερό θα είναι αν πάρει την αναβάθμιση και αυτό μετά από μήνες. 

Τέλος, με το που πήρα το Nexus 5 πέρασα και την λειτουργία Knock On επάνω γιατί μου άρεσε από το G2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Η πιο smooth εμπειρία Android που μπορείς να βρεις στο Android στρατόπεδο και ένα από τα καλύτερα (για εμένα το καλύτερο) value for money κινητό εκεί έξω.

Υ.Γ.: Όλα αυτά είναι προσωπική μου άποψη, γι αυτό δεν θα ασχοληθώ να απαντήσω σε flame σχόλια.

Επίσης κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο αν το αγοράσεις από internetομάγαζο είναι το εξής: 

Στην Ελλάδα έρχεται επίσημα μόνο το ΜΑΥΡΟ 16gb Nexus 5 και όχι το ΜΑΥΡΟ 32gb ή το ΑΣΠΡΟ 16/32gb, οπότε αν θέλεις να έχεις κάλυψη εγγύησης από την LG Hellas θα πρέπει να πάρεις το Μαύρο 16gb. Αν σου φαίνονται λίγα τα gb (10.5 free για τον χρήστη) τότε πρέπει να ξέρεις πως διαθέτει λειτουργία OTG οπότε μπορείς να έχεις πάντα το stickάκι σου μαζί για extra χώρο!

Κάτι που ξέχασα να γράψω είναι πως υποστηρίξει wireless charging κάτι που έχω λατρέψει. Απλά γυρνάς σπίτι, το αφήνεις πάνω στην βάση και ούτε καλώδια ούτε τίποτα, απλά φορτίζει. (Κάποιοι το σιχένονται αυτό,εμένα με βόλεψε).
Όσο από μπαταρία το G2 είναι καλύτερο, αλλά και το Nexus 5 σου βγάζει άνετα 1 ημέρα βαριάς χρήσης ..οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς ότι θα μείνει από μπαταρία.

Άντε και καλές αγορές ότι και να πάρεις!

• Like 1
Δημοσ.

<p>Ήμουν και εγώ ανάμεσα σε αυτά τα 2 κινητά, αλλά μόλις τα είδα από κοντά η απόφαση έγινε πολύ εύκολη. Η εμπειρία ήταν η εξής:<br><br> Αρχικά έπιασα το G2 στα χέρια μου. Το μέγεθος του ήταν μια χαρά για τις διαστάσεις της παλάμης μου, η οθόνη μεγάλη και με μικρά bezel, τα κουμπιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος τα συμπάθησα (και συνηθίζονται γρήγορα). Μετά το ξεκλείδωσα και ξεκίνησε να με απωθεί. Ξέρω πως το UI της LG είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο, αλλά oh boy αυτό ήταν το κάτι άλλο! Κατέβαζες το notification bar και με το ζόρι θα μπορούσες να δεις το 1ο σου notification τέρμα κάτω,τα υπόλοιπα δεν θα χωρούσαν στην οθόνη. Είχε ένα σωρό switches τα οποία τα scrollαρες sideways για ώρα για να φτάσεις από το 1ο έως το τελευταίο. Πιο κάτω είχε άλλες εφαρμογές, κουμπιά και κουμπάκια. Έπειτα πήγα στις ρυθμίσεις, είδα πως τα περισσότερα από αυτά μπορείς να τα απενεργοποιήσεις, άνοιξα κάποιες εφαρμογές ..μερικές μου άρεσαν μερικές όχι,άνοιξα και το Google maps που άργησε αρκετά να κλειδώσει και εν τέλη δεν ήταν τόσο καλό στην ακρίβεια (το είχα ακούσει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα με το GPS του) και τέλος έβγαλα μερικές φωτογραφίες (που ήταν πολύ καλές). Τέλος το έκλεισα, δοκίμασα και το Knock On (χτυπάς 2 φορές την οθόνη και ξεκλειδώνει).<br><br> Μετά πήγα να δω και το Nexus 5 (που ήθελα εξ αρχής,απλά είχε πέσει η τιμή του G2 οπότε έπρεπε να το τσεκάρω μήπως και..). Το μέγεθος του ήταν μια χαρά για τις διαστάσεις της παλάμης μου, η οθόνη μεγάλη επίσης με μικρά bezel και αυτό που με κέρδισε ήταν το καπάκι πίσω που έχει μια rubberish υφή καταπληκτική σε σύγκριση με το απλό πλαστικό του G2. Το ξεκλείδωσα και είδα μπροστά μου το ΑΚΡΩΣ αντίθετο του LG (κάτι που ήθελα να δω εξ αρχής) ..μινιμαλιστικό UI, όλα straight to the point και ενώ δεν είναι φορτωμένο με ότι αηδία βάζει η κάθε εταιρία είναι πλήρως λειτουργικό ..δεν του λείπει ΤΙΠΟΤΑ! Άνοιξα τις ρυθμίσεις, το πείραξα λίγο, άνοιξα τα Google maps και εδώ σε αντίθεση με το G2 είχα γρήγορο κλείδωμα και με ακρίβεια ..τέλος τράβηξα μερικές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες ήταν αξιόλογες, ειδικά με το HDR ενεργοποιημένο, αλλά κατώτερες του G2 -μετά το update βγάζει αρκετά καλύτερες,αλλά και πάλι κατώτερες του G2- (κάτι που προσωπικά δεν με πειράζει, γιατί βγάζω φωτογραφίες με την DSLR μου). Το κλείδωσα, θαύμασα το απόλυτο μαύρο της μπροστά μεριάς χωρίς καμία λέξη ή σήμα επάνω και είδα και το notification LED που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης.<br><br> Overall, το Nexus 5 με κέρδισε αμέσως.<br> Τώρα κάτι που ίσως έχεις ακούσει, αλλά λογικά δεν έχεις ζήσει με το iPhone είναι η υποστήριξη της εταιρίας. Στα Android συνηθίζεται να βγαίνει το καινούργιο μοντέλο και να ξεχνιέται το παλιό όσο αφορά το official support. Οι Nexus συσκευές είναι η εξαίρεση σε αυτό, διότι το Android πάνω κάτω γράφεται για αυτές τις συσκευές. Με λίγα λόγια πήρα το Nexus 5 με έκδοση Android 4.4.2 και τώρα (2 update μετά) βρίσκομαι στην 4.4.4 και θα συνεχίσω να παίρνω τις αναβαθμίσεις την ημέρα της κυκλοφορίας τους! Φήμες λένε πως το G2 θα πάρει το 4.4.4 επειδή ήταν το κινητό που έβαλε την LG ξανά στο παιχνίδι, αλλά με τον ερχομό του G3 θα μείνει εκεί ..και τυχερό θα είναι αν πάρει την αναβάθμιση και αυτό μετά από μήνες. <br><br> Τέλος, με το που πήρα το Nexus 5 πέρασα και την λειτουργία Knock On επάνω γιατί μου άρεσε από το G2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Η πιο smooth εμπειρία Android που μπορείς να βρεις στο Android στρατόπεδο και ένα από τα καλύτερα (για εμένα το καλύτερο) value for money κινητό εκεί έξω.<br><br> Υ.Γ.: Όλα αυτά είναι προσωπική μου άποψη, γι αυτό δεν θα ασχοληθώ να απαντήσω σε flame σχόλια.</p> <br><p>Επίσης κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο αν το αγοράσεις από internetομάγαζο είναι το εξής: <br><br> Στην Ελλάδα έρχεται επίσημα <strong>μόνο το</strong> <strong>ΜΑΥΡΟ 16gb Nexus 5</strong> και όχι το ΜΑΥΡΟ 32gb ή το ΑΣΠΡΟ 16/32gb, οπότε αν θέλεις να έχεις κάλυψη εγγύησης από την LG Hellas θα πρέπει να πάρεις το Μαύρο 16gb. Αν σου φαίνονται λίγα τα gb (10.5 free για τον χρήστη) τότε πρέπει να ξέρεις πως διαθέτει λειτουργία OTG οπότε μπορείς να έχεις πάντα το stickάκι σου μαζί για extra χώρο!<br><br> Κάτι που ξέχασα να γράψω είναι πως υποστηρίξει wireless charging κάτι που έχω λατρέψει. Απλά γυρνάς σπίτι, το αφήνεις πάνω στην βάση και ούτε καλώδια ούτε τίποτα, απλά φορτίζει. (Κάποιοι το σιχένονται αυτό,εμένα με βόλεψε).<br> Όσο από μπαταρία το G2 είναι καλύτερο, αλλά και το Nexus 5 σου βγάζει άνετα 1 ημέρα βαριάς χρήσης ..οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς ότι θα μείνει από μπαταρία.<br><br> Άντε και καλές αγορές ότι και να πάρεις!</p>

Μπορώ να πω η καλύτερη και ποιο αληθινή περιγραφή που μπορούσε κάποιος να κάνει μπράβο ρε φίλε δεν ξέρεις πόσο με βοήθησες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...