Προς το περιεχόμενο

εγγυηση αυτοκινητου και service

billkolias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα , μες το καλοκαιρι λοιπον και αφου ειχα κατασταλαξει για το αυτοκινητο που θα ηθελα αρχισα να περνω σβαρνα τις αντιπρωσοπιες για να μου δωσουν μια τιμη . . .

Οποτε μαζοι με τα αλλα ρωτησα αν υπαρχει και εγγυηση.Μου ειπαν οτι το αυτοκινητο εχει εργοστασιακη εγγυηση 2 χρονια και οτι αν θελω μπορω να την επεκτεινω για αλλα 2 χρονια με 200e .Τους ρωτησα τι περιλαμβανει μου ειπαν τα παντα μηχανολογικα ηλεκτρικα ηλεκτρονικα ολα . . .Και ετσι μου ηρθε η φαεινη ιδεα να τους ρωτησω εαν η εγγυηση ισχυει αν δεν κανω τα service στην αντιπρωσοπεια.Μα φυσικα η απαντηση ηταν ΟΧΙ.Οποτε ερωτω εγω για ποιο λογο ειμαι  αναγκασμενος να παω σε συνεργειο κ μαλιστα εξουσιοδοτιμενο για αλαγη λαδιων και φιλτρου; ουτε λιγο ουτε πολυ το πρωτο service κοστιζει 100 ολοκληρα ευρο μονο για λαδια και φιλτρο λαδιου.Εγω πηγα στην αντιπρωσοπια για να αγορασω ενα αυτοκινητο οχι για να γινω μονιμος πελατης!Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να εισαι ουτε πυρινικος φυσικος ουτε μηχανικος αυτοκινητων για να αλαξεις λαδια και φιλτρο.Αλλα και περα απο αυτο γιατι να χανεις ολη την εγγυηση; δηλαδη αν αλαξω τα λαδια μονος μου και μου χαλασει το ραδιοφωνο δεν θα μου το καλυψουν; σοβαρα τωρα;Κατα κυριο λογο λαδια φιλτρα μπουζι τακακια κτλπα που μπορω , θελω να τα αλαζω μονος μου.Εαν χρειαστω βοηθεια για κατι πιο εξιδικευμενο προφανως και θα το παω σε εναν μηχανικο ΠΟΥ ΕΓΩ εχω επιλεξει.Ετσι εχω συνιθησει και δεν νομιζω πως ειναι και παραλογο,στην αντιπρωσοπια κοροιδευουν τον κοσμο για τα παντα !Ολοι πανε να αγορασουν ενα αυτοκινιτο και ειναι εξαρτημενη απο την εταιρια για χρονια ολοκληρα και στην ουσια ειναι μονιμοι πελατες λες και τα χρηματα που πηραν για το την αγορα του αυτοκκινητου ηταν λιγα!Θα θεσω καποια ρωτηματα και να ξερει/μπορει καποιος ας μου απαντησει
1)Απο την στιγμη που μου πωλουν κατι δεν ειναι αναγκασμενοι να μου δωσουν εγγυηση,ασχετα με το τι κανω εγω;
2)Αν εγω αλαξω κατι το λογικο θα ηταν να εχανα την εγγυηση αν υπηρχε καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο εξαρτημα/μερος αλλα ο πωλητης μου ειπε οτι την χανω γενικα,ισχιει;
3.1)Το μονο συγουρο ειναι οτι το πρωτω ''service'' δηλαδη την αλαγη λαδιων και φιλτορυ θα την κανω μονος μου οποτε θεωριτικα θα εχω την εγγυηση μεχρις οτου δεν κανω αυτη ητν αλαγη και μεχρις οτου δεν εχει ολοκληρωθει ο πρωτος χρονος; 3.2)δεν υπαρχει περιπτωση να με καλιπτει η εγγυηση ολοκληρη και τα 2 χρονια, σε περιπτωση που αλαζω μονος μου φιλτρα και λαδια και οτι αλλο προβλεπουν;
4) και τελος αν υποκυψω και κανω τα service στην αντιπρωσοπια ,σε περιπτωση που εχω αλλαξει κατι πριν απο το service αυτοι που θα το καταλαβουν;

Ακους εκει 200 ευρο για να επεκτινω την εγγυηση.Δηλαδη 200ευρο συν αλλα τοσα που θα παρουν γιατι θα πρεπει να κανω και καλα ''service'' μονο σε αυτους.Αυτοι επρεπε να μας πληρωνουν για να κανουμε service μονο σε αυτους και οχι το αντιθετο !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αφου τα κανεις ολα μονος σου γιατι δεν συναρμολογεις και ενα αμαξι μονος σου ?

οταν σου χαλαει το πισι γιατι το πας στην αντιπροσωπεια για επισκευη οταν ειναι εντος εγγυησης και δεν το πας στο μαγαζι της γειτονιας?

ετσι παει και με το αμαξι...

η εγγυηση ισχυει εφοσον το πας στην αντιπροσωπεια..και στην τελικη θα εγγυηθει η αντιπροσωπεια για την δουλεια που θα κανεις εσυ ή το καθε συνεργειο? το θεωρεις φυσιολογικο?αν του βγαλεις εσυ δηλ τα ματια θα πας στην αντιπροσωπεια και θα τους πεις..μου χαλασε...εχω εγγυηση..φτιαχτε το?

Για 2 χρονια πας στην αντιπροσωπεια και σου κανουν το σερβις ΔΩΡΕΑΝ , δηλ δεν πληρωνεις εργατικα..αλλα μονο τα αναλωσιμα (τακακια , φιλτρα , λαδια κλπ).Προφανως αν προκυψει καποια βλαβη που δεν ειναι απο κακη χρηση και την καλυπτει η εγγυηση στην επιδιορθωνουν χωρις χρεωση.

Μετα τα 2 χρονια εισαι ελευθερος να του βγαλεις τα ματια... η απαιτηση σου ομως οπως εγραψα παραπανω ειναι παραλογη.

• Like 1

αφου τα κανεις ολα μονος σου γιατι δεν συναρμολογεις και ενα αμαξι μονος σου ?

οταν σου χαλαει το πισι γιατι το πας στην αντιπροσωπεια για επισκευη οταν ειναι εντος εγγυησης και δεν το πας στο μαγαζι της γειτονιας?

ετσι παει και με το αμαξι...

η εγγυηση ισχυει εφοσον το πας στην αντιπροσωπεια..και στην τελικη θα εγγυηθει η αντιπροσωπεια για την δουλεια που θα κανεις εσυ ή το καθε συνεργειο? το θεωρεις φυσιολογικο?αν του βγαλεις εσυ δηλ τα ματια θα πας στην αντιπροσωπεια και θα τους πεις..μου χαλασε...εχω εγγυηση..φτιαχτε το?

Για 2 χρονια πας στην αντιπροσωπεια και σου κανουν το σερβις ΔΩΡΕΑΝ , δηλ δεν πληρωνεις εργατικα..αλλα μονο τα αναλωσιμα (τακακια , φιλτρα , λαδια κλπ).Προφανως αν προκυψει καποια βλαβη που δεν ειναι απο κακη χρηση και την καλυπτει η εγγυηση στην επιδιορθωνουν χωρις χρεωση.

Μετα τα 2 χρονια εισαι ελευθερος να του βγαλεις τα ματια... η απαιτηση σου ομως οπως εγραψα παραπανω ειναι παραλογη.

οσα λες τα ειπα και παραπανω αλλα μαλλων δεν το διαβασες ολο

το εχω κανει αυτο αλλα με ηλεκτρικο

οπως τοπες ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑ.Δεν το πηγαινω καθε χρονο στην αντιπρωσοπεια για service γιατι αλλιως δεν εχω εγγυηση.

Δεν προκοιτε να του βγαλω τα ματια και δεν ξερω πως για τα λαδια και το φιλτρο μπορεις να του βγαλεις τα ματια αλλα και παλι το φυσιολογικο θα ηταν η εγγυηση να μην ισχιει οπως ειπα παραπανω μονο για το μεροςπου χαλασα αντικατεστησα κτλπα

η αντιπροσωπεια σου χρεωνει εργατικα για αλαγη λαδιων και φιλτρου μπορεις να συνιδιτοποιησεις ποσο κλεψιμο ειναι αυτο; εχεις ιδεα ποια ειναι η διαδικασια για να αλλαξεις λαδια και φιλτρο;

Δεν το πηγαίνεις γιατί δεν χρειάζεται.

Αν θες να κάνεις οικονομία μπορείς να τους πηγαίνεις τα δικά σου αναλώσιμα τα οποία φυσικά πρέπει να καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Επίσης για την εργοστασιακή εγγύηση δεν χρειάζεται να το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Υπάρχει νόμος για αυτή την περίπτωση.

• Like 1

η αντιπροσωπεια σου χρεωνει εργατικα για αλαγη λαδιων και φιλτρου μπορεις να συνιδιτοποιησεις ποσο κλεψιμο ειναι αυτο; εχεις ιδεα ποια ειναι η διαδικασια για να αλλαξεις λαδια και φιλτρο;

χρεωνει εργατικα..για εργασια που σου κανει? αν ειναι δυνατον δηλ!!! ...αν ειναι στην εγγυηση δεν σου χρεωνει εργατικα...αν δεν ειναι στην εγγυηση ανατρεξε στην ειρωνικη προταση που εγραψα παραπανω...

επειδη θεωρεις οτι η διαδικασια αλλαγης λαδιου και φιλτρου ειναι απλη δεν θα πρεπε να την χρεωνει καν ? δεν απασχολει "εργατη"?εργατοωρα?εχεις ιδεα τι εξοδα πρεπει να πληρωσει το καθε "μαγαζι"-αντιπροσωπεια? θες να δουλευει για την ψυχη της μανας τους?

ελευθερη αγορα ειναι..αν δεν γουσταρεις τις τιμες της εκαστοτε αντιπροσωπειας σκαψε μια τρυπα στο γκαραζ σου και κανε τον μηχανικο.

αλλα δεν μπορεις να απαιτεις εγγυηση ενω κανεις το σερβις εκτος...πιστευω σε καλυπτει και εξουσιοδοτημενο συνεργειο αν κατι τετοιο εννοει ο nickTG

• Like 1

αν ειναι στην εγγυηση δεν σου χρεωνει εργατικα.

Από πότε? 

Υπάρχουν εταιρείες που έχουν σαν προσφορά δωρεάν σέρβις ή αντιπροσωπείες που μπορεί να σου κάνουν δώρο 1-2 αλλαγές λαδιών αλλά γενικά χρεώνονται κανονικά. 

Για μένα είναι απολύτως λογικό η εγγύηση να ισχύει εφόσον τα σέρβις γίνονται στην αντιπροσωπεία ή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Το θεωρώ αυτονόητο.

Από πότε? 

Υπάρχουν εταιρείες που έχουν σαν προσφορά δωρεάν σέρβις ή αντιπροσωπείες που μπορεί να σου κάνουν δώρο 1-2 αλλαγές λαδιών αλλά γενικά χρεώνονται κανονικά. 

οταν ειχα παρει το πρωτο μου αμαξι , καινουργιο..δεν μου χρεωναν εργατικα...φιλος μου με rx8 δεν του χρεωνανε τα εργατικα... κλασικο σερβις κατω απο 100αρικο...οσο βγαινανε δηλ τα αναλωσιμα...τωρα αυτα πριν καποια χρονια..τωρα αν εχουν αλλαξει τα δεδομενα ως προς τι εννοειται με την εγγυηση...δεν ξερω...

Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να χρέωναν παραπάνω τα αναλώσιμα.

Στο RX8 πάντως το απλό σέρβις κάτω από 100 βγαίνει με εργατικά. 

ναι στον μπαρμπα-μητσο της γειτονιας...δεν νομιζω οι αντιπροσωπειες μαζντα να μην χτυπανε στο κεφαλι τα εργατικα :)

Από πότε? 

εχω παει σε 4 και απο αυτες μονο η μια μου προσφερε δωρεαν εργατικα τα 2 πρωτα χρονια

Για μένα είναι απολύτως λογικό η εγγύηση να ισχύει εφόσον τα σέρβις γίνονται στην αντιπροσωπεία ή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Το θεωρώ αυτονόητο.

ειναι σαν να λες οτι η εγγυηση για τοκαινουριο σου φωτιστικο ισχυει μονο εαν φωναξεις ηλεκτρολογο της εταιραις να σου αλαζει λαμπες

οταν ειχα παρει το πρωτο μου αμαξι , καινουργιο..δεν μου χρεωναν εργατικα...φιλος μου με rx8 δεν του χρεωνανε τα εργατικα... κλασικο σερβις κατω απο 100αρικο...οσο βγαινανε δηλ τα αναλωσιμα...τωρα αυτα πριν καποια χρονια..τωρα αν εχουν αλλαξει τα δεδομενα ως προς τι εννοειται με την εγγυηση...δεν ξερω...

για ητν εταιρια που ενδιαφερομαι κανει 100 ευρο το σερβις ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟ

και το δευτερο 180

τα αναλωσιμα βγαινουν 7 ευρο το φιλτρο + κανα 30αρι;; για τα λαδια;;

παντως οταν ρωτησα τι λαδια βαζουν δεν ηξεραν να μου απαντησουν σε μαρκα ενοω,δεν νομιζω να βγαζει δικα της λαδια η συγκεκριμενη εταιρια

ναι στον μπαρμπα-μητσο της γειτονιας...δεν νομιζω οι αντιπροσωπειες μαζντα να μην χτυπανε στο κεφαλι τα εργατικα :)

Μιλάω για σοβαρά συνεργεία. Άλλωστε ούτε το λάδι του RX8 είναι ακριβό ούτε το φίλτρο.

αν πηγενεται το αυτοκινιτο σας για ''σερβις'' και μαλιστα οχι στην αντιπρωσοπια μονο για λαδια  κ φιλτρο κ πληρονετε 100αρικα

κλαφτα χαραλαμπε

ειναι σαν να λες οτι η εγγυηση για τοκαινουριο σου φωτιστικο ισχυει μονο εαν φωναξεις ηλεκτρολογο της εταιραις να σου αλαζει λαμπες

Για να δουλεύει σωστά το αυτοκίνητο πρέπει να γίνεται μια συντήρηση (σέρβις). Η εταιρεία δίνει εγγύηση για το αυτοκίνητο εφόσον γίνεται η προβλεπόμενη χρήση και συντήρηση. Η προβλεπόμενη συντήρηση πρέπει να γίνει σε συνεργείο της εταιρείας για να είναι κι αυτοί σε θέση να εγγυηθούν ότι θα γίνει σωστά. Είναι λογικό αν το σκεφτείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...