mpouxa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, Αγόρασα σήμερα ένα hdd caddy 12.7mm από το πλαίσιο για να βάλω έναν δεύτερο δίσκο στο λαπτοπ μου (Toshiba Satellite L875 12J). Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να το βάλω. Ενώ είναι ολόιδιο με το cdplayer του λαπτοπ (ακόμα και διαστάσεις μέτρησα) κάπου σκαλώνει και δεν μπαίνει... Καταλαβαίνω πως κολλάει το πράγμα όταν είναι να εφαρμόσει με το SATA του λαπτοπ. Το δοκίμασα σε κάποιο άλλο παλαιότερο λάπτοπ και έμπαινε με μεγάλη ευκολία... Είναι δυνατόν να γνωρίζει κάποιος για ποιον λόγο γίνεται αυτό;Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με την θύρα του Sata; Έχω απελπιστεί τόσο που σκέφτηκα να ρωτήσω και εδώ ...
NikosKallithea Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Είναι το caddy που πρέπει? Εγω το βλεπω πολύ απλο στο βιντεο
mpouxa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) η διαδικασία έτσι είναι σε γενικές γραμμές.... Είναι το σωστό θεωρώ! Εκτός από εμφανισιακά μέτρησα και τις διαστάσεις κ.τ.λ για να βεβαιωθώ ότι δεν ήθελε κάτι άλλο και προέκυψε πως είναι ίδια... Μου είναι πολύ περίεργο ότι το caddy σκαλώνει και δεν μπαίνει ενώ το cd player μπαίνει κανονικά και επίσης το ότι στο παλιό μου λαπτοπ που είναι ίδιες οι υποδοχές και οι διαστάσεις, μπαίνει εξίσου κανονικά... Τι να πώ... Να πέφτω τόσο έξω ; ή να μην μπαίνει επείδη κάνω κάτι λάθος ; Νομίζω ότι κάτι παίζει με την θύρα sata του pc και του Caddy . εκεί καταλαβαίνω ότι σκαλώνει και δεν μπορώ να το διαπιστώσω γτ δεν ειναι ορατή... Και μια εικονίτσα για την απόδειξη(εν μερει) του αληθούς... Αυτό που έχει το "τσουτσουνάκι" είναι το cd player οτυ λαπτοπ Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2014 από mpouxa
NikosKallithea Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αν υποθέσω οτι η φωτογραφία ειναι καλη, τοτε το πανω με το κατω εχουν απο αριστερά μια διαφορά το ενα απο το άλλο 2mm, μέτρησε λοιπόν και εσυ για να δούμε αν είναι πραγματικότητα. Μιλαω το λαμακι που εχει την βιδα στα αριστερά
basilis5 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 χαζη ερωτηση, αλλα μηπως εξεχει καμια βιδα απο αυτες που βιδωνει ο δισκος πανω στο frame; σε ρωταω γιατι στο μακ που εχω ενα αντιστοιχο, η βιδες βιδωνονται τερμα μεσα να μην εξεχει τπτ (δεν εχουν κεφαλή).
mpouxa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 χαζη ερωτηση, αλλα μηπως εξεχει καμια βιδα απο αυτες που βιδωνει ο δισκος πανω στο frame; σε ρωταω γιατι στο μακ που εχω ενα αντιστοιχο, η βιδες βιδωνονται τερμα μεσα να μην εξεχει τπτ (δεν εχουν κεφαλή). Όχι φίλε βασίλη κανονικά είναι όλες οι βίδες τέρμα.. δεν είχα τέτοιο θέμα ...Αν και το είχα σκεφτεί και στην πορεία. Αν υποθέσω οτι η φωτογραφία ειναι καλη, τοτε το πανω με το κατω εχουν απο αριστερά μια διαφορά το ενα απο το άλλο 2mm, μέτρησε λοιπόν και εσυ για να δούμε αν είναι πραγματικότητα. Μιλαω το λαμακι που εχει την βιδα στα αριστερά Νταξει ... καλή είναι η φώτο αλλά όχι τόσο όσο φαντάζεσαι . Το ξανά μέτρησα για σιγουριά και δεν υπάρχει διαφορά...Απλά έτσι φαίνεται. Αυτή τη στιγμή πάντως είμαι στα όρια της παράνοιας...Έβγαλα το cd player του λαπτοπ και προσπάθησα να το βάλω στο παλιό το λαπτοπ. Έμπαινε κανονικά όπως μπαίνει και το caddy. Δεν μπορώ να κατλάβω ρε γαμώτο... Μάλλον θα πάω να αγοράσω ένα καινούριο .... και όχι της ίδιας μάρκας μπας και δω άσπρη μέρα...Όσο εύκολη είναι αυτή η διαδικασία άλλο τόσο δύσκολη μου βγήκε σ'εμένα και δεν ξέρω και τον λόγο... Απελπίστηκα ..
mpouxa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 UPDATE : το θέμα λύθηκε, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις !
NikosKallithea Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 UPDATE : το θέμα λύθηκε, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ! ε ναι αλλα πες μας πως, τι θα πει λύθηκε εστι ξερά, σεβασμός κανένας !!!!
mpouxa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 οκ ! να με συμπαθάς ! Στο επάνω τοίχωμα του λαπτοπ υπάρχει ένα "ελαστικό" σιδεράκι που κρατάει αντίσταση κάθετα στο αποσπώμενο μέρος που εισέρχεται, ώστε να κρατιέται πιο σταθερό και να μην παλατζάρει σε τυχόν κενά που μπορούσαν να τύχουν. Αυτό λοιπόν το σιδεράκι κρατούσε το caddy πιο κάτω από το ύψος της υποδοχής sata του λαπτοπ με αποτέλεσμα να βρίσκει και να μην μπορεί να μπει. Το είχα παρατηρήσει και τις προάλες αλλά δεν πίστευα πως μπορούσε να δημιουργεί το πρόβλημα αυτό γιατί είναι αρκετά μικρό. Έτσι με λίγη πίεση προς τα πάνω και λίγη υπομονή μπήκε. Η συγκεκριμένη φωτό είναι από άλλο λαπτοπ αλλα την ανεβάζω για να καταλάβεις τι περίπου εννοώ . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα