MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Aν ειναι να πιασεις τις 5 ιντσες τοτε πας σε nexus5 imho. Το 5ιντσο z1 ειναι πιο παλιο μοντελο απο το z1c κι εχει καποιοα issues γενικα, σε σχεση με το μικρο αδερφακι του (που μονο μικρο δεν ειναι). Αν θες κατω απο 4.5, τοτε z1c. Καλα, γελαω με το lg g2 mini που προταθηκε αντι του z1c. Και μετοχες στην lg να ειχα , θα προσπαθουσα να διαφημισω την εταιρεια μου πιο ευστοχα
king2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Αλλη κατηγορια το z1c αλλη το g2 mini.Το ενα εχει 316 το αλλο 170.Κατα την γνωμη μου δεν τα αξιζει το z1c τα 145 ευρω παραπανω που ζηταει απο το g2 mini.Το z1c εχει και μικροτερη οθονη.
antonl Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Το Nexus 5 ενδιαφέρον δείχνει αλλά νομίζω ότι αυτονομία (που είναι σημαντικό για μένα) δεν είναι ό,τι καλύτερο. Συν ότι το 32άρι δεν είναι άμεσα διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα. Το πλάνο είναι ν αγοραστεί αύριο, αλλιώς πάμε για μέσα Σεπτέμβρη.
haHa Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Και πάνω που λέω ότι έχω καταλήξει, έρχεται ένα post σαν το αποπάνω Το χω δει από κοντά το Z1 και όντως ήταν φανερό ότι η οθόνη του δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο. Απ την άλλη διαβάζω ότι το LG G2 δίνει αίσθηση πολύ «πλαστικού» και νομίζω ότι θα προτιμούσα μια λίγο πιο στιβαρή κατασκευή θυσιάζοντας την ποιότητα της οθόνης. Βέβαια το G2 έχει και λίγο καλύτερη αυτονομία, όπως λες, κι αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό απ την οθόνη. Εν ολίγοις, πάλι δε μπορώ να καταλήξω :Ρ Αν δεν θελεις αυτην την αίσθηση φθηνου πλαστικου του lg g2,πας σε nexus 5. Μια χαρά είναι η αυτονομία του, απλα λεει ο περισσότερος κοσμος οτι δεν είναι τοσο καλη, γιατι το συγκρινει με το αδερφακι lg g2 που ειναι απλα κορυφή σε αυτο το θεμα. Το note 3 neo ειναι εκτος συζήτησης για πολλούς λόγους : επεξεργαστής, οθονη, μεγεθος, αναβαθμισεις, touchwiz.
HALF EVIL Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Απλώς μια υπενθύμιση. Αφού ξέφυγες μαλλον από το αρχικό μέγεθος δώσε μια ευκαιρία στο Μ7 και πιστεύω ότι δεν θα χάσεις. Σε σύγκριση με ότι σου πρότειναν το θεωρώ αρκετά ανώτερο (ιδίως από το Ζ1, όχι το c, γιατί αυτό ανήκει σε άλλη κατηγορία, αλλά το κανονικό). Το λέω γιατί το Μ7 το δουλεύω 1 χρόνο και αν το αλλάξω θα είναι με το Μ8 εφόσον πάει σε λογική τιμή.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Αλλη κατηγορια το z1c αλλη το g2 mini.Το ενα εχει 316 το αλλο 170.Κατα την γνωμη μου δεν τα αξιζει το z1c τα 145 ευρω παραπανω που ζηταει απο το g2 mini.Το z1c εχει και μικροτερη οθονη.To αν αξιζει ή οχι τα 145 ευρω παραπανω ή οχι, ειναι τελειως υποκειμενικο. Αν μπαινατε στον κοπο να διαβασετε (οσοι εχετε βαλει στη συζητηση το g2 mini) τι γραφει στο αρχικο ποστ ο ts, θα το καταλαβαινατε και δεν θα το συζητουσαμε καν (οντας οφφτοπικ ουσιαστικα). Το g2 mini ειναι ενα τυπικο φθηνο και entry level κινητο με οτι αυτο συνεπαγεται. Εννοειται πως περα απτο ονομα ουδεμια σχεση εχει με το lg g2 που ειναι αξιολογοτατο κινητο. Με τα συν και τα πλην του κι αυτο φυσικα. Οποιος εχει μπατζετ που φτανει τα 300 ευρω και δε θελει τηλεφωνο-phablet-παντοφλα-5ιντσο, αλλα ουτε και mini με ...περικοπες στα specs, το z1c αποτελει μονοδρομο για αυτον. Mεχρι να παρουν χαμπαρι οι εταιρειες οτι υπαρχει τεραστιο αγοραστικο κοινο που επιζητα μικρο μεγεθος και high end specs και να ακολουθησουν το δρομο του z1c .
haHa Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 To αν αξιζει ή οχι τα 145 ευρω παραπανω ή οχι, ειναι τελειως υποκειμενικο. Αν μπαινατε στον κοπο να διαβασετε (οσοι εχετε βαλει στη συζητηση το g2 mini) τι γραφει στο αρχικο ποστ ο ts, θα το καταλαβαινατε και δεν θα το συζητουσαμε καν (οντας οφφτοπικ ουσιαστικα). Το g2 mini ειναι ενα τυπικο φθηνο και entry level κινητο με οτι αυτο συνεπαγεται. Εννοειται πως περα απτο ονομα ουδεμια σχεση εχει με το lg g2 που ειναι αξιολογοτατο κινητο. Με τα συν και τα πλην του κι αυτο φυσικα. Οποιος εχει μπατζετ που φτανει τα 300 ευρω και δε θελει τηλεφωνο-phablet-παντοφλα-5ιντσο, αλλα ουτε και mini με ...περικοπες στα specs, το z1c αποτελει μονοδρομο για αυτον. Mεχρι να παρουν χαμπαρι οι εταιρειες οτι υπαρχει τεραστιο αγοραστικο κοινο που επιζητα μικρο μεγεθος και high end specs και να ακολουθησουν το δρομο του z1c . Το z1c εχει μικρη οθονη 4.3", αλλα οχι μικρες διαστασεις λογω μεγαλων bezel. Ειναι μεγαλυτερο απο το moto x των 4.7", ενω η διαφορα του σε πραγματικες διαστασεις με το nexus 5 των 5" είναι πολυ μικρη σε σχεση με την μεγάλη διαφορα που εχουν σε μέγεθος οθονης. Με λιγα λογια, το z1c εχει τεραστια bezel και αρκετος χαμενος χωρος, οπως και τα iphone.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 1. To z1c δεν ειναι μεγαλυτερο απο το moto x. Eιναι μικροτερο και στις 3 διαστασεις. To moto x επισης ειναι παλαιοτερης τεχνολογιας/αρκετα πιο αργη CPU. Tη στιγμη που παιζει στα ~ιδια λεφτα με το z1c, δεν βλεπω λογο να επιλεξω παλαιοτερο, μεγαλυτερο και πιο αργο μοντελο. Η παραπανω 0.4'' ιντσα στην οθονη δεν νομιζω οτι με δελεαζει για να θυσιασω τα υπολοιπα.2. Το "πολυ μικρη διαφορα σε διαστασεις απο το nexus 5", οπως το παρει κανεις/αναλογως τι χρηση κανει/τι ψαχνει. Εχω φιλο που υποστηριζει οτι το galaxy S που ειχα (το 1) εχει αμελητεα διαφορα σε μεγεθος απο το lg g2 του.Για μενα λοιπον που το κινητο 12 ωρες την μερα ειναι σε τσεπη παντελονιου, ενιοτε και τζιν, και το θελω οσο πιο "φορητο" γινεται, η παρακατω διαφορα δεν ειναι αμελητεα αν και φαινομενικα μικρη. Tοσο σε μηκος οσο και σε πλατος που σε συνδυασμο το κανουν απλα πιο ογκωδες. Οταν χρειαζομαι μεγαλυτερη οθονη (σπιτι, ταξιδια), απλα φροντιζω να εχω και το tablet μαζι μου, διοτι ξερω οτι και οι 5.2'' ειναι μεσοβεζικη λυση σε τετοια περιπτωση. Οπως καταλαιβαινεις, αναλογως την χρηση που θελει ο καθενας. Σε οτι αφορα τα bezels περι ορεξεως. Σχεδιαστικα ειναι πανεμομορφο και προσεγμενο. Σε συνδυασμο με την αδιαβροχοποιηση/ανθεκτικοτητα/ποιοτητα κατασκευης + τα high end spec που πρεπει να χωρεσουν σε χωρο μικροτερο απο του nexus 5 πχ, αναγκαστικα εχεις μεγαλυτερα bezels αλλα δεν βλεπω για ποιο λογο πρεπει να ενοχλουν εναν που ψαχνει το μικροτερο σε μεγεθος smarthone με high end χαρακτηριστικα.
haHa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 1. To z1c δεν ειναι μεγαλυτερο απο το moto x. Eιναι μικροτερο και στις 3 διαστασεις. To moto x επισης ειναι παλαιοτερης τεχνολογιας/αρκετα πιο αργη CPU. Tη στιγμη που παιζει στα ~ιδια λεφτα με το z1c, δεν βλεπω λογο να επιλεξω παλαιοτερο, μεγαλυτερο και πιο αργο μοντελο. Η παραπανω 0.4'' ιντσα στην οθονη δεν νομιζω οτι με δελεαζει για να θυσιασω τα υπολοιπα. 2. Το "πολυ μικρη διαφορα σε διαστασεις απο το nexus 5", οπως το παρει κανεις/αναλογως τι χρηση κανει/τι ψαχνει. Εχω φιλο που υποστηριζει οτι το galaxy S που ειχα (το 1) εχει αμελητεα διαφορα σε μεγεθος απο το lg g2 του. Για μενα λοιπον που το κινητο 12 ωρες την μερα ειναι σε τσεπη παντελονιου, ενιοτε και τζιν, και το θελω οσο πιο "φορητο" γινεται, η παρακατω διαφορα δεν ειναι αμελητεα αν και φαινομενικα μικρη. Tοσο σε μηκος οσο και σε πλατος που σε συνδυασμο το κανουν απλα πιο ογκωδες. Οταν χρειαζομαι μεγαλυτερη οθονη (σπιτι, ταξιδια), απλα φροντιζω να εχω και το tablet μαζι μου, διοτι ξερω οτι και οι 5.2'' ειναι μεσοβεζικη λυση σε τετοια περιπτωση. Οπως καταλαιβαινεις, αναλογως την χρηση που θελει ο καθενας. Σε οτι αφορα τα bezels περι ορεξεως. Σχεδιαστικα ειναι πανεμομορφο και προσεγμενο. Σε συνδυασμο με την αδιαβροχοποιηση/ανθεκτικοτητα/ποιοτητα κατασκευης + τα high end spec που πρεπει να χωρεσουν σε χωρο μικροτερο απο του nexus 5 πχ, αναγκαστικα εχεις μεγαλυτερα bezels αλλα δεν βλεπω για ποιο λογο πρεπει να ενοχλουν εναν που ψαχνει το μικροτερο σε μεγεθος smarthone με high end χαρακτηριστικα. Εχεις δικιο για το moto x, εχει οριακα μεγαλυτερες διαστασεις, αν κ εχει αισθητα μεγαλύτερη οθονη. Το nexus 5 εχει ~5% μεγαλύτερο ογκο απο το z1c,ενω εχει πανω απο 25% μεγαλυτερη οθονη. Επισης, παρολο την αισθητα μεγαλυτερη οθονη οθονη εχει μικρότερο βαρος απο το z1c.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Προφανως, απ'τη στιγμη που το ενα ειναι πλαστικο και το αλλο γυαλι/αλουμινιο plus αδιαβροχο-ανθεκτικοτερο. Το βαρος ωστοσο δεν νομιζω οτι δημιουργει κανενα θεμα (τουναντιον δινει αισθηση στιβαροτητας, οπως πχ το iphone). Ο ογκος ειναι το προβλημα οσων ψαχνουν για μικρο κινητο. btw, οχι οτι εχω σκοπο να παιζω με τα νουμερα, αλλα το 4,95'' ειναι 15% μεγαλυτερο απο το 4,3'' και οχι 25% Ομοιως, ~16% μεγαλυτερο ειναι και σε εμβαδον (πλατος χ μηκος) το nexus 5 απο το z1c. Eν ολιγοις οτι "κερδιζεις" σε οθονη, το τρως σε πλατος χ μηκος. tip: τα bezels ειναι μονο στο μηκος. Το nexus5 περα απο το μηκος ειναι μεγαλυτερο ΚΑΙ στο πλατος, γεγονος που εν τελει το καθιστα αισθητα πιο ογκωδες, στα ορια του ενοχλητικου (για μενα παντα).
haHa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 btw, οχι οτι εχω σκοπο να παιζω με τα νουμερα, αλλα το 4,95'' ειναι 15% μεγαλυτερο απο το 4,3'' και οχι 25% Ομοιως, ~16% μεγαλυτερο ειναι και σε εμβαδον (πλατος χ μηκος) το nexus 5 απο το z1c. Eν ολιγοις οτι "κερδιζεις" σε οθονη, το τρως σε πλατος χ μηκος. tip: τα bezels ειναι μονο στο μηκος. Το nexus5 περα απο το μηκος ειναι μεγαλυτερο ΚΑΙ στο πλατος, γεγονος που εν τελει το καθιστα αισθητα πιο ογκωδες, στα ορια του ενοχλητικου (για μενα παντα). Η διαφορα στην οθονη είναι πανω απο 25%, οχι 15%.Μετραμε παντα την επιφάνεια. Συγκεκριμένα ειναι 32% μεγαλυτερη. http://www.displaywars.com/4,95-inch-16x9-vs-4,3-inch-16x9 Οπως ακριβως μετρησες μεγαλυτερο εμβαδο 16% για το κινητο, ετσι πρεπει να μετρησεις ποσο μεγαλυτερο εμβαδον οθονης(32%) κερδιζεις για το 16% μεγαλυτερο συνολικο εμβαδον. (και μονο ~5% μεγαλυτερο ογκο) "Εν ολιγοις, κερδιζεις πολυ περισσότερο σε οθονη απο οτι τρως σε μηκος x πλατος." Οπως και να εχει, ειναι εμφανες οτι το z1c εχει τεραστια bezel αλλης εποχης. Τετοια bezel εχουν μονο παλιοτερα κινητα, τωρινα φθηνοκινητα και το iphone. Δεν ειναι ομως κακη επιλογη για οποιον θελει το πιο μικρο κινητο με κορυφαία χαρακτηριστικα. Ο topic starter ομως δεν φαίνεται διατεθιμενος να παει σε αισθητα μικρότερη οθονη για ελαχιστα μικροτερες διαστασεις λογω μεγαλων bezels.
antonl Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες και προτάσεις σας. Κατέληξα στο lg g2 (με μικρή διαφορά με το Z1C). Το nexus5 ίσως είναι μια καλύτερη επιλογή αλλά το 32άρι είναι μάλλον δυσεύρετο κι εγώ ψιλοβιαζόμουν. Ελπίζω να συνηθίσω το μέγεθος (μέχρι πριν μια βδομάδα χρησιμοποιούσα ένα Nokia E52 σαν τηλέφωνο κι είχα ένα Xperia Neo για Internet/Games), την περίεργη θέση των volume up/down και... το λευκό χρώμα.
haHa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Καλοριζικο! Πολυ καλυτερη επιλογη απο το xperia z1 που σκεφτοσουν.
Chris_85 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Καλή επιλογή αλλά και το z1c που σου προτάθηκε είναι πολύ ωραιο/όμορφο κινητό, που σε βάζει σε σκέψεις να παραβλέψεις το κακό όνομα της σόνυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα