antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Είμαι σε αναζήτηση smartphone και θα θελα ν ακούσω καμιά πρόταση μιας και δεν πολυασχολούμαι με τον χώρο. Απαιτήσεις: - android - 2GB RAM - 32GB αποθηκευτικό χώρο ή μικρότερο αν δέχεται sd κάρτα - οθόνη 4.3-4.5" - ικανοποιητική μπαταρία Επιθυμητό είναι η υποστήριξη LTE. Δεν έχω θέμα αν είναι κινέζικο αλλά σ αυτήν την περίπτωση καλό θα ναι να χει καλές κριτικές σχετικά με την αξιοπιστία του (ώστε ν αποφύγω όσο γίνεται χρονοβόρες επιστροφές για service). Απόλυτο χρηματικό όριο δε βάζω, ίσως κάπου στα 300-400, αν πάει και πιο κάτω ακόμα καλύτερα. Η αγορά (ή παραγγελία) θα γίνει μέσα στον μήνα. Αρχικά έλεγα να πάω για το Xiaomi Mi 3 αλλά επειδή φοβάμαι πως η 5άρα οθόνη θα με χαλάσει κάπως κι άρχισα να κοιτάω προς Sony Xperia Z1 Compact. Ιδέες; 1
HALF EVIL Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αν δέχεσαι τις 4,7 ίντσες http://www.skroutz.gr/s/2958503/HTC-One-32GB.html?keyphrase=htc+one+m7 Η διαφορά με τις 4,5 ούτε που θα σου φανεί. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα τηλ να σε αυτή την τιμή.
antonl Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Σ ευχαριστώ για την πρόταση. Το προσθέτω στη λίστα μου σε περίπτωση που αποφασίσω να περάσω το όριο των 4.3-4.5". Με μια γρήγορη σύγκριση με το Z1 compact, βλέπω πως υπερέχει σε μέγεθος/ανάλυση οθόνης και υπολείπεται σε επεξεργαστή, φωτογραφική (που είναι αδιάφορο για μένα), διάρκεια μπαταρίας και τιμή. Αλλά επειδή τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια, υπάρχει κάτι που δε φαίνεται στο πινακάκι;
kataramenos32 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Σ ευχαριστώ για την πρόταση. Το προσθέτω στη λίστα μου σε περίπτωση που αποφασίσω να περάσω το όριο των 4.3-4.5". Με μια γρήγορη σύγκριση με το Z1 compact, βλέπω πως υπερέχει σε μέγεθος/ανάλυση οθόνης και υπολείπεται σε επεξεργαστή, φωτογραφική (που είναι αδιάφορο για μένα), διάρκεια μπαταρίας και τιμή. Αλλά επειδή τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια, υπάρχει κάτι που δε φαίνεται στο πινακάκι; Ζ1 Compact πολλα προβληματα αδερφε.Οσο για τις 4.7 πιστεψε με ειναι πολυ καλο μεγεθος και βολικο.
antonl Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ζ1 Compact πολλα προβληματα αδερφε.Οσο για τις 4.7 πιστεψε με ειναι πολυ καλο μεγεθος και βολικο. Έχω παίξει με το Z1 Compact και ένα Sony SP (που ναι στις 4.6"). Απλά νιώθω λίγο μεγαλύτερη ανασφάλεια όταν χειρίζομαι το SP με το ένα χέρι και περπατάω στον δρόμο ξέρω γω. Συνήθεια θα μου πεις. Το Ζ1 παρουσιάζει συγκεκριμένα προβλήματα (πχ με κάμερα) ή είναι πιο γενικευμένα;
HALF EVIL Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Σ ευχαριστώ για την πρόταση. Το προσθέτω στη λίστα μου σε περίπτωση που αποφασίσω να περάσω το όριο των 4.3-4.5". Με μια γρήγορη σύγκριση με το Z1 compact, βλέπω πως υπερέχει σε μέγεθος/ανάλυση οθόνης και υπολείπεται σε επεξεργαστή, φωτογραφική (που είναι αδιάφορο για μένα), διάρκεια μπαταρίας και τιμή. Αλλά επειδή τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια, υπάρχει κάτι που δε φαίνεται στο πινακάκι; Λόγω μεγέθους οθόνης και ανάλυσης , αφού έχουν την ίδια μπαταρία, λογικό είναι να υπερέχει σε αυτονομία το Ζ1. Lag πάντως στο Μ7 δεν έχω παρατηρήσει αν και υπολείπεται σε επεξεργαστή. Στα + του Μ7 βάζω την οθόνη, την Htc Sense 6 που είναι πολύ smooth , την εμφάνιση (υποκειμενικό) και το υλικό κατασκευής και φυσικά το ήχο του (στον οποίο δίνω πολύ περισσότερη σημασία από την κάμερα) που απ¨όσα κινητά έχω ακούσει , είναι ο καλύτερος Επίσης υπερέχει λίγο στο SAR. Στα - η κάμερα, πάντα σε σύγκριση με ανάλογα τηλέφωνα, η οποία δεν είναι άσχημη βέβαια, αν και όπως είπες και εσύ ελάχιστα με ενδιαφέρει και η έλλειψη επέκτασης μνήμης. Θα αρκεστείς στα 32 GB. Για το Ζ1 δεν έχω συγκεκριμένη άποψη , αφού δεν το έχω δοκιμάσει , προσωπικά βρίσκω την οθόνη του μικρή για τις σημερινές ανάγκες και τέλος στο Μ7 με τράβηξαν τα + που είπα παραπάνω. Πάντως πιστεύω ότι αν καταλήξεις σε μικρότερο μέγεθος , το Ζ1 μου φαίνεται πολύ καλό για αυτά που έχει, αν και ως κάτοχος παλαιότερων Sony, βαρέθηκα αυτό το τετράγωνο σχήμα που έχουν όλα τα τηλέφωνά της. 1
chris5653 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Εχω το lenovo A800 με 4,5 οθόνη δικαρτο και 2 Βατταρίες καινουριες για Εχτρα να σου βγαλει μια 5ετια σε λιωμα τιμή 80 € .Δουλευει αψογα χωρις κανένα πρόβλημα αλλά το δινω γιατι πηρα μεγαλυτερη οθόνη το Xiaomi rent mi note με 5'5 ιντσες Αν θές στειλε μου μυνημα
Voodooman Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Xiaomi Mi2S Αρκετά ακριβό για την ηλικία του, αλλά σχεδόν μονόδρομος για όποιον ψάχνει το μικρότερο κινητό με τις καλύτερες επιδόσεις. Αλλιώς πας σε Z1 compact. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Πας σε z1c. Περα απτις νυχτερινες ληψεις δεν εχει καποιο αλλο θεμα μετα και την αναβαθμιση σε 4.4.4. Καλυπτει ολα οσα ζητας και σε τιμη αρκετα ελκυστικη για οσα προσφερει (high end specs, ποιοτητα κατασκευης, αδιαβροχο). 1
antonl Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 LG g2 mini ? Λιγότερη μνήμη, πιο αργός επεξεργαστής, χειρότερη ανάλυση, λιγότερος αποθηκευτικός χώρος. Ποιο το πλεονέκτημά του σε σχέση με τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν; Τελικά μάλλον κλείνω προς Sony Z1 αλλά το μη compact. Με επηρέασαν οι φίλοι της ρακέτας, ως προς το μέγεθος, ελπίζω να το συνηθίσω πριν το σακατέψω
haHa Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Λιγότερη μνήμη, πιο αργός επεξεργαστής, χειρότερη ανάλυση, λιγότερος αποθηκευτικός χώρος. Ποιο το πλεονέκτημά του σε σχέση με τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν; Τελικά μάλλον κλείνω προς Sony Z1 αλλά το μη compact. Με επηρέασαν οι φίλοι της ρακέτας, ως προς το μέγεθος, ελπίζω να το συνηθίσω πριν το σακατέψω Εχει μετρια οθονη το z1, ενω ειναι και τεραστια bezel. Το nexus 5 ειναι ταχυτερο, παιρνει αναβαθμισεις, δεν εχει τεραστια bezel. Eνδεικτικα το z1 compact των 4.3" εχει μικροτερη διαφορα σε πραγματικες διαστασεις με το nexus 5 των 5" απο οτι εχει το nexus 5 με το z1 των 5". Aυτο ειναι λογω των τεραστιων bezel των sony κινητων. Eδω ενδεικτικα ποσο μεγαλη διαφορα εχει το sony z1 5" με το nexus 5 5" σε μεγεθος: Εδω και μερικες εικονες που δειχνουν την μετριοτατη οθονη του z1 σε σχεση με το lg g2: To z1 ειναι αισθητα μεγαλυτερο σε διαστασεις(ειναι και αισθητα βαρυτερο) , παρολο που εχει μικροτερη 5.0" οθονη εναντι 5.2" οθονης του lg g2 : Επισης το z1 εχει χειροτερη οθονη με ξεθωριασμενα χρωματα: που ειδικα υπο γωνια ειναι πολυ χειροτερη(το z1 ειναι το δεξι κινητο και δειχνουν την ιδια σελιδα, αλλα στο z1 δεν μπορεις να ξεχωρισεις τιποτα λογω κακης οθονης): Eδω ποσο εμφανες ειναι η χειροτερη οθονη και το χαμηλοτερο contrast του z1: Για περι μπαταριας κλπ δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα για το ποσο καλυτερο ειναι το lg g2. Δεν ειναι τυχαιο οτι η sony ακουσε τα παραπονα των χρηστων για την μετριοτατη οθονη του z1 και εβγαλε γρηγορα(μέσα σε 5 μηνες) το z2 με αισθητα καλυτερη οθονη και μαλιστα στην παρουσιαστη τα ειχε διπλα-διπλα για να δειξει την βελτιωση στο z2 απο την μετριοτατη οθονη του z1: 1
antonl Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Και πάνω που λέω ότι έχω καταλήξει, έρχεται ένα post σαν το αποπάνω Το χω δει από κοντά το Z1 και όντως ήταν φανερό ότι η οθόνη του δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο. Απ την άλλη διαβάζω ότι το LG G2 δίνει αίσθηση πολύ «πλαστικού» και νομίζω ότι θα προτιμούσα μια λίγο πιο στιβαρή κατασκευή θυσιάζοντας την ποιότητα της οθόνης. Βέβαια το G2 έχει και λίγο καλύτερη αυτονομία, όπως λες, κι αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό απ την οθόνη. Εν ολίγοις, πάλι δε μπορώ να καταλήξω :Ρ
king2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Το z1 εχει απαισια οθονη.Το z2 κατι παει να κανει.Δες και το note 3 neo.Αν και 720p αναλυση προσωπικα δεν ειδα διαφορα αναμεσα σε αυτο και στο κανονικο note 3 με full hd.
antonl Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Το 720p δε με ενοχλεί και τόσο, εφόσον σε κανονική χρήση δεν παρατηρείται σοβαρή διαφορά. Το μέγεθος είναι που με προβληματίζει, δεδομένου ότι αρχικά ήθελα να κινηθώ κάτω απ τις 4.5" κι είπα να κάνω μια υπέρβαση ως τις 5". Κι επίσης δεν ξέρω τι διαφορά στις επιδόσεις έχει ο Exynos 5260 απ τον Snapdragon 800. Το κινητό σκοπεύω να το κρατήσω μέχρι να τα χαλάσει, οπότε καλό θα ήταν να μην έχω θέματα επιδόσεων σε κανα 3άρι χρόνια (όσο είναι δυνατόν). Επίσης, παίζει ένας απ τους δύο να χει θέματα συμβατότητας με συγκεκριμένες εφαρμογές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα