Προς το περιεχόμενο

Better Call Saul

vsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Πιστεύω πως κάτα βάθος η Κιμ ξέρει πιστεύει ότι είναι καλός ο Τζιμάκος, και ίσως να σκέφτεται πως εαν είναι παντρεμένοι δεν πρόκειται να της την ξαναφέρει. Να του την φέρει με όλο αυτό δεν νομίζω, δεν πιστεύω να είναι τόσο θιγμένη ώστε να θέλει να τον καταστρέψει τόσο άσχημα ψυχολογικά.

Επεξ/σία από Kasrith
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Kasrith said:
  Hide contents

Πιστεύω πως κάτα βάθος η Κιμ ξέρει ότι είναι καλός ο Τζιμάκος

Ο Gilligan είναι μαέστρος στην γραφή χαρακτήρων, δεν νομίζω ότι υπάρχει ισοδύναμό του στην Δύση. Και το σημαντικότερο, παίζει με το μυαλό μας όλη την φάκιν ώρα, σε κάθε επεισόδιο. Ευτυχώς, εγώ προσωπικά, δεν θα την πατήσω ξανά και θα αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι:

Σε ποιό σύμπαν (παράλληλο ή τωρινό) είναι κατά βάθος καλός ο Jimmy; Ο άνθρωπος είναι απατεώνας με την βούλα και -σχεδόν- εγκληματίας. Κινείται στα όρια της νομιμότητας και -σαν άλλος Walt- θερίζει τα πάντα στο διάβα του. Πρώτα έφαγε τον Chuck (αν αμφιβάλλει κανένας ότι ο αδερφός του ουσιαστικά δολοφονήθηκε από τον Jimmy, το συζητάμε όσο διεξοδικά θέλετε) και τώρα θα πηδήξει πατόκορφα την σωματική ζωή της Kim, μιας και την πνευματική της την έχει πηδήξει προ πολλού, την έχει κάνει ήδη σαν τα μούτρα του και η ίδια κρατιέται με νύχια και με δόντια για να μην πέσει εντελώς στην Dark Side. Ο Jimmy όμως δεν καταλαβαίνει το χριστό του πλέον, δεν το κάνει για να βγάλει λεφτά, δεν το κάνει καν γιατί θέλει να κερδίσει: το κάνει μόνο και μόνο γιατί θέλει να συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι. Ακριβώς όπως ο Walt. 

Βασικά είναι τρομακτικές οι ομοιότητες μεταξύ του Jimmy και του Walt, με μία ειδοποιό διαφορά: ο Walt προφανώς και ήταν φονιάς και έμπορας, αλλά είχε κώδικα τιμής: δεν άφηνε τον οποιοδήποτε να αγγίξει την οικογένειά του. Period.

Σε αντίθεση με τον Jimmy που πολύ πριν σφάξει τον Chuck και πολύ πριν καταστρέψει την Kim, ακόμα κι όταν ήταν παιδάκι έκλεβε τον ίδιο του τον πατέρα, όχι επειδή του φέρθηκε άσχημα, όχι επειδή είχε ανάγκη τα λεφτά, αλλά μόνο και μόνο για να ρολλάρει η φάση και να παίζει το παιχνίδι. Πραγματικό αποκαΐδι της κοινωνίας που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο, κι όμως ο Gilligan μας βάζει στο τρυπάκι να του βρίσκουμε ελαφρυντικά και να τον συμπαθάμε, μιλάμε για τεράστιο δημιουργό. Και το σημαντικότερο: η οικογένεια του Walt κράταγε τα μπόσικα στον Heisenberg, μιας και ήταν δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Jimmy είναι σε πλήρη ειρήνη και αρμονία με τον Saul, είναι ακριβώς ο ίδιος χαρακτήρας και αυτό το γεγονός τον κάνει πραγματικά αδίστακτο.

Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει δικαίωση στη σειρά είναι η Kim. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει τρέχοντας για την Αλάσκα. Το δεύτερο καλύτερο θα είναι να πηδήξει από τον πέμπτο. Δυστυχώς δεν θα κάνει τίποτα από τα δύο και το τέλος της θα είναι πολύ δραματικότερο. :(

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 9

Spoiler

Συμφωνώ σε όλα. Αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι ίσως και να πιστεύει ακόμα η ίδια η Kim ότι είναι καλός ο Jimmy, όχι ότι είναι αντικειμενικά "καλός".

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, livadaki είπε

Καλησπέρα,

χρησιμοποιώ VPN Windscribe και επιλέγω server Windflix USA αλλά δεν μου εμφανίζει την 5η σαιζόν. Ξέρει κανείς γιατί;

Αφού υπάρχει κανονικά στο Ελληνικό Netflix η 5η σεζόν. :unsure:

Επεξ/σία από p4n0s86

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Αφού υπάρχει κανονικά στο Ελληνικό Netflix η 5η σεζόν. :unsure:

Έχω την εντύπωση ότι τα επεισόδια βγαίνουν νωρίτερα στο αμερικάνικο

Το θέμα πέρα από αυτό, είναι γιατί δεν μου εμφανίζει την  5η σαιζόν

Επεξ/σία από livadaki

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, livadaki είπε

Έχω την εντύπωση ότι τα επεισόδια βγαίνουν νωρίτερα στο αμερικάνικο

Το θέμα πέρα από αυτό, είναι γιατί δεν μου εμφανίζει την  5η σαιζόν

Οντως ουτε στο αμερικανικο ουτε στο καναδικο νετφλιξ. Ισως βεβαια γιατι προβαλονται απο καναλι εκει πρωτα.

Δοκιμασε το αγγλικο εκει εχει κανονικα την 5η σαιζον

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Σημερα ξεκινησα την 5η σεζον , ξερουμε κατι αν υπαρχει πλανο για 6η η αυτο ηταν ολο ?😪

αμα ειναι να βλεπω ενα επεισοδιο το μην α για να μου κρατησουν πιο πολυ !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...