Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κύλησε πολύ ωραία όλη η σειρά, τόσο που, εχθές έψαχνα γιατί δεν βγήκε νέο επεισόδιο. Ο Φρίνγκ αξίζει ότι του έρθει. Ο Mike είχε απίστευτη ερμηνεία και παρά πολύ ωραίο ρόλο μέσα στη σειρά. Η Kim είναι μια κατηγορία από μόνη της αλλά το πιο ωραίο ήταν αυτό που τους παραμμύθιασε στο δικαστήριο. Η σκηνή με την φοιτήτρια ήταν πολύ δυνατή επίσης.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελείωσα τη τέταρτη σεζόν και ομολογώ ότι είμαι λίγο προβληματισμένος. Νομίζω το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία και βλέπουμε κάτι καινούργιο σχετικά με τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε στο BB παραμορφώνει την πραγματική εικόνα της σειράς. Ακόμα και μία σεζόν όπου ο Μαικ και ο Φριγκ απλά κλάνουν και δε κάνουν τίποτα άλλο θα τη βλέπαμε ευχάριστα.

Τι θέλω να πω... είδα μια σεζόν σίγουρα πάντα καλογυρισμένη που σαν εξέλιξη της ιστορίας όμως δεν έγινε ουσιαστικά τίποτα. Πραγματικά είδαμε 10 επεισόδια που στο ενα μέτωπο (Saul) απλά περιμένουμε να πάρει την άδεια του πίσω και στο δεύτερο μέτωπο (καρτέλ) απλά βλέπουμε τη πρόοδο των εργασιών στο χτίσιμο του εργαστηρίου. Σε μια νορμαλ εξέλιξη αυτά μπορούσαμε να τα δούμε σε 2 το πολύ επεισόδια. Εκτός αν δεν αντιλήφθηκα κάτι σημαντικό δεν έγινε απολύτως τίποτα άλλο σε όλη τη σεζόν. Α ναι, και ο Σαλαμάνκα κόυνησε το ένα του δάχτυλο.

Παρόλα αυτά την είδα ευχάριστα και θα συνεχίσω να τη βλέπω συνειδητά για το λόγο που ανέφερα στην αρχή...

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 2
Δημοσ.

It's all about character development buddy... Μας φαίνεται περίεργο επειδή είναι σπάνιο. Οι "νορμαλ" σειρές είναι up to the point χωρίς πολλά-πολλά. Αυτοί είναι οι καλοί, αυτοί οι κακοί, γίνονται αυτά που γίνονται και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί (not):P. Αυτή η σειρά διαφέρει και για αυτό αρέσει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DeadOrganPlayer είπε

Τελείωσα τη τέταρτη σεζόν και ομολογώ ότι είμαι λίγο προβληματισμένος. Νομίζω το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία και βλέπουμε κάτι καινούργιο σχετικά με τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε στο BB παραμορφώνει την πραγματική εικόνα της σειράς. Ακόμα και μία σεζόν όπου ο Μαικ και ο Φριγκ απλά κλάνουν και δε κάνουν τίποτα άλλο θα τη βλέπαμε ευχάριστα.

Τι θέλω να πω... είδα μια σεζόν σίγουρα πάντα καλογυρισμένη που σαν εξέλιξη της ιστορίας όμως δεν έγινε ουσιαστικά τίποτα. Πραγματικά είδαμε 10 επεισόδια που στο ενα μέτωπο (Saul) απλά περιμένουμε να πάρει την άδεια του πίσω και στο δεύτερο μέτωπο (καρτέλ) απλά βλέπουμε τη πρόοδο των εργασιών στο χτίσιμο του εργαστηρίου. Σε μια νορμαλ εξέλιξη αυτά μπορούσαμε να τα δούμε σε 2 το πολύ επεισόδια. Εκτός αν δεν αντιλήφθηκα κάτι σημαντικό δεν έγινε απολύτως τίποτα άλλο σε όλη τη σεζόν. Α ναι, και ο Σαλαμάνκα κόυνησε το ένα του δάχτυλο.

Παρόλα αυτά την είδα ευχάριστα και θα συνεχίσω να τη βλέπω συνειδητά για το λόγο που ανέφερα στην αρχή...

Και αυτο γινονταν και στο Breaking bad. Αυτο αγαπησαμε ομως. Αν γινοταν ολα αυτα σε 2 επεισοδια δεν θα νοιαζοταν κανενας για τον γερμανο στο τελος που πεθανε ουτε θα καταλαβαινε τις δυσκολιες που ειχε ο fring φτιαχνοντας το εργαστηριο ουτε πως η Κιμ θα τα τσουγκρισει με τον σολ. Αυτο αγαπησαμε και στο breaking bad και για αυτο ειναι μοναδικες σειρες στο ειδος τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, chrisde είπε

It's all about character development buddy... Μας φαίνεται περίεργο επειδή είναι σπάνιο. Οι "νορμαλ" σειρές είναι up to the point χωρίς πολλά-πολλά. Αυτοί είναι οι καλοί, αυτοί οι κακοί, γίνονται αυτά που γίνονται και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί (not):P. Αυτή η σειρά διαφέρει και για αυτό αρέσει.

Σωστό... απλά εδώ επείδη είναι prequel (και ξέρουμε τη τελική μορφή των χαρακτήρων άρα παύει να υπάρχει το άγνωστο) ίσως το character development θα ήθελε και ένα μικρό ακόμα boost όσον αφορά την ιστορία...

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 1
Δημοσ.

Μπα μάλλον το ανάποδο θα έλεγα. Την ιστορία πάνω-κάτω την ξέρουμε ή την φανταζόμαστε. Σαν στόρυ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο εξάλλου: Μιλάμε για έναν δικηγόρο και την "εξέλιξή" του στον γλίτσα που αγαπήσαμε. Αν το ξεχείλωνε υπερβολικά θα ξέφευγε, θα γίνονταν κάτι παράταιρο πιστεύω, πέραν της λογικής του κόσμου του ΒΒ. Το prequel έγινε πιο πολύ για να εμβαθύνει τον χαρακτήρα του Saul πρωτίστως αλλά και άλλων χαρακτήρων που είτε γνωρίζουμε ήδη από το ΒΒ, είτε δημιουργήθηκαν εκ νέου για να υποστηρίξουν την μετάλλαξη του.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ξεκίνησα δειλά δειλά σαν υποκατάστατο του BB μιας και κινείται σε αυτό το σύμπαν....

Σημερα τα ξημερώματα το τελείωσα (να δω πως θα βγει η μέρα τώρα στη δουλειά)...

Στα της σειράς τώρα.

ΕΠΟΣ ΙΣΑΞΙΟ ΤΟΥ BD.

Συγκλονιστική η ανάπτυξη χαρακτήρων, συγκλονιστικές μικρές λεπτομέρειες που ενώνουν κομμάτια με το breaking bad, ευφυέστατες καταστάσεις και λύσεις για ακόμα μια φορά, εξαιρετική γραφή και πλοκή.

Με ξετρελαίνει που η σειρά λέγεται better call saul αλλά δείχνει παράλληλα 2 ιστορίες. Ο γκλαμουράτος κόσμος των δικηγόρων και τον υψηλών τζακιών και καπάκι σε επόμενη σκηνή πογιος Ερμάνος Σαλαμάνκας ναρκωτικά κλπ κλπ. και κάπου εκεί ανάμεσα ένας Τζίμι ΜΑγκίλ να έχει μικρά και μεγάλα ιντεράξιονς με όλους και όλα. Ραψωδία το κάθε επεισόδιο.

Χαρακτήρες? Το δυνατότερο σημείο της σειράς, με αρχηγό και ηγέτη τον Σολ, γίνεται παρέλαση ερμηνειάρων και πολύπλοκων χαρακτήρων. Με το στόμα ανοιχτό με άφηε το φινάλε της τέταρτης.

Για τη πέμπτη σεζόν τι να περιμένουμε πια? Άμεση σύνδεση με breaking bad, τι έγινε μετά το breaking bad και μετά το el camino. Πιστεύω ο λόγος που δεν έδειξαν καθόλου την οικογένεια του walter στη ταινία ήταν για να εμφανιστούν στη πέμπτη σεζόν. Και τέλος να δούμε τι απέγινε ο Σολ των Σ'ίναμπον. Έχω απίστευτο hype και περιέργεια να δω που θα καταλήξει. Η σειρά είναι καταπληκτική, έχει εξαιρετικά σκηνικά και άπλετο χιούμορ. 

ΥΓ1: Αφήνω για το τέλος και ιδιαίτερη αναφορά για το καλύτερο γυναικείο χαρακτήρα που έχω δει ποτέ σε σειρά. Κιμ Γουέξλερ. Η MVP όλης της σειράς.Που όσο έβλεπα τη σειρά τόσο παρακαλούσα να την είχαν βάλει στο breaking bad. Η σχέση της με τον Τζίμυ μοναδική. 4 σεζόν δεν είπαν ποτέ μεταξύ τους ένας "i love u", μόνο βλέμματα και 2-3 εκρήξεις. Η ερμηνεία της ανατριχιαστική. Η μεγαλύτερή μου περιέργεια για τη κατάληξή της. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Edel είπε

ΕΠΟΣ ΙΣΑΞΙΟ ΤΟΥ BD.

Για μενα ειναι καλυτερο του bb. Κιμ πρωτα απ ολα και μετα ο Saul εχουν απιστευτες ερμηνειες κ ειναι ο λογος που το θεωρω τοσο επικο

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Edel είπε

Το ξεκίνησα δειλά δειλά σαν υποκατάστατο του BB μιας και κινείται σε αυτό το σύμπαν....

Σημερα τα ξημερώματα το τελείωσα (να δω πως θα βγει η μέρα τώρα στη δουλειά)...

Στα της σειράς τώρα.

ΕΠΟΣ ΙΣΑΞΙΟ ΤΟΥ BD.

Συγκλονιστική η ανάπτυξη χαρακτήρων, συγκλονιστικές μικρές λεπτομέρειες που ενώνουν κομμάτια με το breaking bad, ευφυέστατες καταστάσεις και λύσεις για ακόμα μια φορά, εξαιρετική γραφή και πλοκή.

Με ξετρελαίνει που η σειρά λέγεται better call saul αλλά δείχνει παράλληλα 2 ιστορίες. Ο γκλαμουράτος κόσμος των δικηγόρων και τον υψηλών τζακιών και καπάκι σε επόμενη σκηνή πογιος Ερμάνος Σαλαμάνκας ναρκωτικά κλπ κλπ. και κάπου εκεί ανάμεσα ένας Τζίμι ΜΑγκίλ να έχει μικρά και μεγάλα ιντεράξιονς με όλους και όλα. Ραψωδία το κάθε επεισόδιο.

Χαρακτήρες? Το δυνατότερο σημείο της σειράς, με αρχηγό και ηγέτη τον Σολ, γίνεται παρέλαση ερμηνειάρων και πολύπλοκων χαρακτήρων. Με το στόμα ανοιχτό με άφηε το φινάλε της τέταρτης.

Για τη πέμπτη σεζόν τι να περιμένουμε πια? Άμεση σύνδεση με breaking bad, τι έγινε μετά το breaking bad και μετά το el camino. Πιστεύω ο λόγος που δεν έδειξαν καθόλου την οικογένεια του walter στη ταινία ήταν για να εμφανιστούν στη πέμπτη σεζόν. Και τέλος να δούμε τι απέγινε ο Σολ των Σ'ίναμπον. Έχω απίστευτο hype και περιέργεια να δω που θα καταλήξει. Η σειρά είναι καταπληκτική, έχει εξαιρετικά σκηνικά και άπλετο χιούμορ. 

ΥΓ1: Αφήνω για το τέλος και ιδιαίτερη αναφορά για το καλύτερο γυναικείο χαρακτήρα που έχω δει ποτέ σε σειρά. Κιμ Γουέξλερ. Η MVP όλης της σειράς.Που όσο έβλεπα τη σειρά τόσο παρακαλούσα να την είχαν βάλει στο breaking bad. Η σχέση της με τον Τζίμυ μοναδική. 4 σεζόν δεν είπαν ποτέ μεταξύ τους ένας "i love u", μόνο βλέμματα και 2-3 εκρήξεις. Η ερμηνεία της ανατριχιαστική. Η μεγαλύτερή μου περιέργεια για τη κατάληξή της. 

σχολια ανταξιο της σειραρας

μπραβο

• Thanks 1
Δημοσ.

Λογικα στον επερχομενο κυκλο θα γινει η χρονικη ενωση με τον 1ο κυκλο του breaking bad. Θα κανουν αραγε καμμια guest εμφανιση οι παλιοι πρωταγωνιστες;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, najinblue3 είπε

Ούτε το game of thrones δε περίμενα σε τέτοιο βαθμό. Η σειρά είναι αριστούργημα, δε μπορώ να περιμένω να δω την εξέλιξη. Είναι η σεζόν που πλέον δε θα βλέπουμε Τζίμι αλλά μόνο σολ Γκούντμαν. Αν μπει και στο tineline του breaking bad θα μιλάμε για άρρωστες καταστάσεις. Ήδη η φωτογραφία του νατσο με τον σολ είχε προαναγγελθει δέκα χρόνια πριν 😭

https://youtu.be/8gM6_FCeiBA

Επεξ/σία από Edel
  • Moderators
Δημοσ.
On 07/11/2019 at 11:23, najinblue3 said:

Για μενα ειναι καλυτερο του bb. Κιμ πρωτα απ ολα και μετα ο Saul εχουν απιστευτες ερμηνειες κ ειναι ο λογος που το θεωρω τοσο επικο

Η σειρά τεχνικά (από την άποψη της υποκριτικής) είναι 10 σκαλιά πιο πάνω από το BB. Στο BB είχαμε τον Walter να επισκιάζει όλους τους υπόλοιπους, στο BCS, όλες οι ερμηνείες είναι μία προς μία. Kim, Jimmy, Charles, Mike, Chuck, Hector, Gus. Ακόμα και ο Howard ή ο Ignacio που είναι πιο «χλιαροί» ας το πούμε, ακόμα και αυτοί δίνουν ρέστα στα σημεία που πρέπει να δώσουν.

Βέβαια ο Gilligan έχει την αβάντα ότι ξέρει τι θα γίνει με τους χαρακτήρες του και άρα του είναι πιο εύκολο να τους εξελίξει, ωστόσο είναι μεγαλειώδης η γραφή του και σε συνδυασμό με το ταλέντο των ηθοποιών που έχουν επιλεγεί, νομίζω ότι την κάνουν την καλύτερη σειρά του Netflix.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...