Προς το περιεχόμενο

Better Call Saul

vsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν η πλειοψηφια γραψει για "Ε-Π-Ι-Κ-Ο" φιναλε ή "Αριστουργημα με υπογραφη vince gilligan" μπορει να καταδικαστει σε 100 χρονια υποχρεωτικης θεασης "Καλημερα ζωη"

*Χωρις προσβολη στην σειρα η συγκριση, ηθελα κατι αθλιο για να φανει η σημασια της τιμωριας

Αν μου βρεις σε καλή ποιότητα το Καλημέρα ζωή και τη Λάμψη δεν θα πω όχι  :-D

Επικό δεν θα το χαρακτηρίσω αλλά για τα γούστα μου ήταν πάρα πολύ καλό. Ειδικά το πλάνο στα πρώτα λεπτά με τον τσακ και η σκηνή του Mike όπου δεν υπήρχε ήχος ήταν καταπληκτικές. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το τελευταίο επεισόδιο.

Όπως καταλαβαίνεις είμαι της σχολής Αγγελόπουλου ;)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξεκίνησα τον δεύτερο κύκλο, αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν θυμόμουν αρκετά την πρώτη σαιζόν, είπα να την ξαναξεκινήσω από την αρχή. 

Η σειρά έχει απίστευτα στυλάτη σκηνοθεσία. Σε κάθε επεισόδιο έχουμε πάνω από τρία-τέσσερα κάδρα-αριστουργήματα. Έχει επίσης πάρα πολύ καλές ερμηνείες και ώρες-ώρες μπορεί να γίνει καθηλωτική.

Αλλά δεν κυλάει, ούτε με κολλάει. Η κεντρική ιδέα (πώς δημιουργήθηκε ο Saul Goodman) είναι πολύ αφηρημένη και γενική, ενώ δεν ακολουθείται και μία συγκεκριμένη πλοκή, έχουμε πολλά και μικρά (πολλές φορές αριτουργηματικά) subplots που οδηγούν την σειρά. Μου θυμίζει αρκετά το The Boardwalk Empire που και σε εκείνο δεν είχα κανένα ουσιαστικό αρνητικό να προσάψω, αλλά δεν μου έκανε την ζημιά που μου έκανε πχ. το BrBa ή το The Shield σε επίπεδο πλοκής.

Θα συνεχίσω να την βλέπω όχι για την πλοκή, όσο για τις ιδιοφυείς σεκάνς, την φωτογραφία και την σκηνοθεσία. 

• Like 3

Και κάτι άλλο που μου ήρθε ως βασικό μειονέκτημα στη ανάπτυξη του χαρακτήρα του Goodman.Ο άνθρωπος που βλέπουμε τώρα δεν έχει σημαντικές διαφορές από αυτόν του BrBa. Αν εξαιρέσουμε τις λίγες ηθικές αναστολές που έχει, είναι ο ίδιος άνθρωπος, φέρεται το ίδιο, αντιδρά το ίδιο. Πρέπει να φύγουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα πέρα από τα γεγονότα του BrBa, ώστε να υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν διαφορετικό Goodman.

• Like 1

O Goodman ειναι η καταληξη. Εδω τωρα βλεπουμε στοιχεια που δειχνουν προδιαθεση για τον χαρακτηρα του Saul. Ετσι μπορει να κυλησει μονο. Αξιζει να δουμε τι μεσολαβησε και πηγε σε full mode Goodman.

Oσο για την πλοκη και την ελλειψη της, το premise της σειρας το ειπε/εδειξε απο την αρχη νομιζω οτι θα κινουσε ετσι. Δεν γινεται να εχει αυτο το ειδος δραματικης πλοκη οπως το ΒΒ γα παραδειγμα. Ηδη προσφερει κατι σε μικρες δοσεις με τον Mike αλλα μεχρι εκει εως τωρα.

Σε αυτο που δειχνει ειναι πολυ καλο παντως και ας μην ξεχναμε οτι ειναι character driven, οχι plot driven. Στο τελευταιο επεισοδιο μ'αρεσε αρκετα πως εδειξαν στο τελος

πως για ολα τα μειονεκτηματα του Jimmy (το κυριοτερο οτι δεν κατανοει τις επιπτωσεις των πραξεων του παρ'ολες τις οποιες καλες προθεσεις του) στη πιο δυσκολη στιγμη, παραδεχτηκε οτι εκανε οτι εκανε διοτι ειδε οτι ο αδερφος του υπεφερε και "εχανε" το μυαλο του. Νοιαζεται. Ενω απο την αλλη ο Τσακ απλα δειχνει ποσο πικροχολος ειναι και κομπλεξικος. Η σκηνη στο νοσοκομειο με την μανα τους ηταν εξαιρετικη και εδειξε πολλα.

• Like 5

Σχετικα με το νοσοκομειο

και γω περιμενα οτι δεν θα του πει την αληθεια και λογικα το απεκρυψε
γιατι στενοχωρηθηκε που η τελευταια της λεξη ηταν για τον αδερφο του και οχι για αυτον που ηταν εκει μαζι της.Απο την αλλη αν του λεγε την αληθεια δεν θα τον στενοχωρουσε?Εφυγε για 5 λεπτα και δεν προλαβε την μανα του...

Ο Chuck είναι πιο μισητός απο τον Fring+Tuco+Τα ξαδέρφια του+τον Θείο+το μεξικάνικο καρτέλ+τους νεοναζί του BB όλους μαζί!

Πιο μισητος και από τον τσιπρα μη σου πω

• Like 1

Η σείρα είναι 100 φορές καλύτερη απο το Breaking Bad.Το Breaking Bad ήταν απίστευτα μίζερο

Εισαι υπερβολικος.Πες 93 φορες και θα συμφωνησουμε ολοι νομιζω...

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ραντεβού την επόμενη σεζόν!!

Πάντως εγώ γενικά βλέπω σειρές που έχουν ολοκληρωθεί για να βλέπω τα επεισόδια μαζεμένα....έτσι και το BB το είδα μαζεμένο και το καταευχαριστήθηκα....

Τούτο δω το το ξεκίνησα πριν κανα μήνα και όλη την 1η σεζόν μαζεμένη....αλλά με το σκεπτικό άντε να δω κανα δυο επεισοδιάκια και μάλλον δεν θα μου αρέσει γιατί δεν είχα μεγάλες προσδοκίες μετά το bb.....

Μαλακία μου!!! Η σειρά αποδείχτηκε έως τώρα διαμαντάκι......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...