nzvion Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Xαιρετω Στο κομπιουτερ μου εχω 2 δισκους στον ενα εχω winXP/SP3 ,στο αλλο τιποτα και θελω να περασω τα winΜΕ σε αυτον τον αδειο,ωστε να τρεχω τα παλια μου παιχνιδια που παρουσιαζουν προβλημα,με τα ΧΡ Ειναι απαραιτητο να κανω φορματ και τον δισκο που εχει winXP/SP3,να περασω τα winΜΕ, πρωτα στον ενα δισκο,και μετα ξανα τα winXP,στον αλλο? Μπορω να περασω τα winΜΕ,στον αδειο δισκο,χωρις να πειραχτουν τα winXP/SP3,στον αλλο? Ειμαι δυστυχως πολυ μετριος σε αυτα,και το κανω ,για λογους αναμνησεων για καποια αγαπημενα παιχνιδια,που πλεον κολλανε στα ΧΡ Επειδη πολλοι μου προτειναν,να δοκιμασω το virualbox,μπορω να αναφερω Δοκιμασα το virualbox,στο συστημα μου, CPU CORE DUO 2,2 GHZGFX FX-5900RAM 2 GBWIN XP/SP3Και γενικα σερνοταν ενα παιχνιδι,που δεν θα επρεπε Aztecs (1999),το οποιο ειναι point and click adventure,με απαιτησεις ...αρχαιολογικες στην κυριολεξια! Σε τι υπολογιστη θα μπορουσε να τρεχει ανετα ενα παιχνιδι παλιο,με virualbox?
Gtr34 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δοκιμασε να τρεξεις το game συμφωνα με τις παρακατω οδηγιες http://support.microsoft.com/kb/292533 1
nzvion Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Eυχαριστω! Εννοεις σε κανονικη λειτουργια των windows,και οχι στο virualbox? Δυστυχως πρωτα τα δοκιμασα ολα,και μετα εβαλα το προγραμμα αυτο! Εκει δεν κρασαρει που λενε,αλλα παει πολυ αργα! Πιστευεις οτι με ενα συγχρονο υπολογιστη πχ i5,με αντιστοιχη καρτα γραφικων κλπ,θα αποδωσει καλυτερα?
Gtr34 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Nαι μέσα από τα windows , κάνεις εγκατάσταση το παιχνίδι και αλλάζεις το compatibility .Δεν έχω δοκιμάσει να τρέξω παιχνίδι σε virtualbox δεν ξέρω αν θα τα πάει καλύτερα . 1
nzvion Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δυστυχως τα ειχα δοκιμασει αυτα! Ευχαριστω παντως!
zefiroth Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δοκιμασε με vmware να σηκωσεις virtual machine.Ειναι ετη φωτος μπροστα απο το vbox στην υποστηριξη παιχνιδιων. 1
jim_p Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Στο pc που εχεις δεν μπορεις να βαλεις millenium ή 98 ή παλιοτερα επειδη δεν υποστηριζουν παραπανω απο 1 cpu. Βασικα, ακομα και να βαλεις, δεν θα εκκινουν. 1
nzvion Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Eυχαριστω παιδια! Θα δοκιμασω το VM Το προβλημα με τον εξομειωτη windows ειτε vbox.ειτε vmware,ειναι οτι χρειαζοντται πιο δυνατο μηχανημα? Αν βαλω i5,και αντιστοιχο hardware,θα εχω καλυτερη αποδοση? Ξερει κανεις πως μπορεις να εχει καποιος πραγματκη πληρη οθονη σε τετοια προγραμματα? Μεχρι τωρα αυτο που δοκιμασα,μου εχει μια οθονη ενα μικρο καρε !
micos000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δυστυχώς το πρόβλημα με τα vm είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα γραφικών άμεσα και γι αυτό στήνουν μια vga με εξομοίωση η οποία είναι ουσιαστικά άχρηστη για παιχνίδια που τρέχουν μέσω dx ή opengl. Αν δεν σου δουλεύουν με συμβατότητα τότε δύσκολα τα πράγματα. Πες μερικά παιχνίδια που θέλεις να τρέξεις να πάρουμε μια ιδέα. Αν πρόκειται για παιχνίδια σε dos τότε μπορείς να δοκιμάσεις με το dos box που υποστηρίζει σχεδόν όλα τα παιχνίδια και έχει και έλεγχο ταχύτητας. Στη σελίδα με τα Downloads έχει και frontend guis (εγώ χρησιμοποιώ το d-fend reloaded) γιατί το dosbox δεν έχει γραφικό περιβάλλον. Για τα adventures της lucas arts υπάρχει το scummvm. Για 98άρια και Me ξέχνα το. Δεν μπορούν να στηθούν σε μητρικές τελευταίας 10ετίας και βάλε και όχι τόσο λόγω επεξεργαστή (που είναι και αυτός ένας λόγοσ) αλλά επειδή οι μητρικές για xp και πάνω ένεργοποιούν πολλά irqs μέσω irq sharing ενώ τα 98άρια δεν υποστηρίζουν πάνω από έναν αριθμό (νομίζω 16) 1
nzvion Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ευχαριστω καλε μου φιλε! Οι εξομειωτες γι α DOS,οπωςε και η δουλεια που εχει στησει η gog,κανουν θαυματα.,αλλα εγω ανηκω στους "τυχερους",που δυο απο τα αγαπημενα μου εχουν κακοπεσει! Ειναι το 1)Stupid invaders,στο οποιο εβαλα συμβατοτητα με win98/me,,και με το patch,που εδωσε για χρ η εταιρεια,ανοιγει κανονικα,το κυριως παιχνιδι τρεχει ενταξει,αλλα κολλαει οταν ανοιγει καποια βιντεο,και παγωνει το συστημα, Το κολλημα γινεται σε τυχαια σημεια! Αν κανω επανεκκινηση υποογιστη,για χοντρο κολλημα μιλαμε,τοτε το βιντεο αυτο,παιζει κανονικα,αλλα κολαει στο επομενο! Αν πατησω escape και περασω ετσι τα βιντεο,το πιαχνιδι παιζει οκ,αλλα δυστυχως τα βιντεο,ειναι ολα τα λεφτα! 2)Aztec,το οποιο οτι και να εκανα κρασαρει σε συγκεκριμενο σημειο! Τα παιχνιδια τρεχουν στο virtualbox,απλα σε slowmotion! Aν ηξερα οτι με ενα συγχρονο συστημα,που ειμαι ετοιμος να αγορασω,θα ειχα κανονικη ροη του παιχνιδιου,τοτε δεν θα εκανα ερωτηση για να περασω παλια windows! CPU i5 4670 3.40 LGA 1150MOTHERBOARD ASUS B85M E RETAILκαρτα γραφικων ASUS R7 250X R7250X-1GD5 1GB GDDR5 PCI-E RETAILΣκληρος SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3Μνημη 2 Χ KINGSTON KVR16N11S8/4BK 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 BULK Με τοση ισχυ το virualbox,εχει τυχη να τα τρεξει κανονικα?
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Με τοση ισχυ το virualbox,εχει τυχη να τα τρεξει κανονικα? Τώρα πάει πολύ αργά επειδή δεν έχει virtualization ο cpu σου ,στα καινούργια ακόμα και ο celleron έχει από αυτό και θα τρέχει κανονικά το virtual,δηλαδή δεν εξομοιώνονται οι εντολές αλλά εκτελούνται απευθείας από την πραγματική cpu. Με το VMware Player και τα WMTools(για να έχει και πρόσβαση στην κανονική vga σου 3dAccelleration) θα είσαι σούπερ. 1
micos000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Προχώρα σε αναβάθμιση και θα παίξουν κατά πολύ πιο γρήγορα και ο επεξεργαστής υποστηρίζει virtualization τότε θα τρέχουν real time χωρίς πρόβλημα. Το stupid invaders τι μορφή έχει τα βίντεο; Αν είναι τίποτα bik μπορείς να τα αναπαράγεις με το bink player. 1
nzvion Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ευχαριστω φιλε! Αν ειναι ετσι,ξεχναω την αρχικη ερωτηση,μιας και ετσι και αλλοιως δεν γινεται,και μου φευγει ενα αγχος! Εχω ενα προβλημα,με το VMWARE! Βεβαια το εγκατεστησα στο πᾱλιο συστημα,και οχι στο νεο,το οποιο πιστευω να εχ στο τελος του μηνα Δεν καταφερα να κανω εγκατασταση των win me,σε αντιθεση με το virualbox,Που το καταφερα απο περυσι,με ευκολια σχετικη! Τωρα προσπαθω να το απεγκαταστησω,για να το βαλω απο την αρχη μηπως εκανα κατι λαθος,αλλα οταν γινεται αυτο,παιρνω μια μπλε οθονη,που ειχα να δω χρονια! Το virtualbox πιστευεις,οτι θα τα βγαλει περα,με παιχνιδια μεχρι το 2000? Γενικα το προβλημα ειναι οτι καποια παιχνιδια μεχρι το 2000,που παρουσιαζουν προβληματα στα ΧΡ,και εχουν χαμηλες απαιτησεις! Τα αλλα παιζαν στα ΧΡ,και κρατοντας το παλιο pc,δεν θα εχω προβλημα!
micos000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Για τα βίντεο άστο. Μάλλον είναι κάποιο κλειστό σύστημα της εταιρίας. Το vb είναι κορυφή και δωρεάν, όπως και το virtual pc. Άσε το vm αν σου κάνει νάζια και βάλε τα 98se αν μπορείς και όχι τα Me τα οποία είναι το πιο buggy λειτουργικό που έβγαλε η ms. 1
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δεν καταφερα να κανω εγκατασταση των win me,σε αντιθεση με το virualbox,Που το καταφερα απο περυσι,με ευκολια σχετικη! Τωρα προσπαθω να το απεγκαταστησω,για να το βαλω απο την αρχη μηπως εκανα κατι λαθος,αλλα οταν γινεται αυτο,παιρνω μια μπλε οθονη,που ειχα να δω χρονια! Φρόντισε στο virtual να ορίσεις τον σκληρό να είναι ide και όχι scsi που βγάζει σαν προεπιλογή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα