alexaf Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καλησπερα σε ολους.Οποιος εχει OTE TV μεσω conn-x μπορει να δει σε πολλες τηλεορασεις φυσικα ξεχωριστα καναλια στην καθε μια και ταυτοχρονα. Καθε τηλεοραση θα χρειαστει τον δικο της αποκωδικοποιητη conn-x.Επισης το ρουτερ που εχετε θα πρεπει να ειναι πληρως παραμετροποιησιμο.Παρακατω θα σας περιγραψω τι εκανα εγω. Αρχικα εκανα την νορμαλ εγκατασταση με τον αποκωδικοποιητη conn-x που μου εδωσαν στον ΟΤΕ.Κλασικα το καλωδιο δικτυου στο ρουτερ στην STB θυρα.Μετα βρηκα απο φιλο εναν παλιο αποκωδικοποιητη conn-x που ειχε κανει απο παλια αλλα το ειχε κοψει.Εσεις μπορειτε να βρειτε απο ebay,σε φορουμ τεχνολογιας,απο παλιους συνδρομητες ΟΤΕ TV,γενικα αν ψαχτητε κατι θα βρειτε.Δεν ξερω αν πουλαει και ο ΟΤΕ.Δεν εχω ρωτησει.Παντως απο ενα search στο google βρηκα ατομα να τους πουλανε απο 25 ευρω.Λοιπον αφου τον ειχα εγω,τον συνδεσα στην 2η τηλεοραση σε αλλο δωματιο.Στη συνεχεια τραβηξα καλωδιο δικτυου απο το ρουτερ(μια τυχαια LAN θυρα) στον 2ο αποκωδικοποιητη.Δεν εχετε θεμα ποσα μετρα καλωδιο θα ειναι.Εγω εβαλα 30 μετρα γιατι το περασα εξωτερικα να μην εχω καλωδια μεσα στο σπιτι. Τωρα για να λειτουργησει η τυχαια θυρα LAN(πχ Lan3) που βαλαμε τον 2ο αποκωδικοποιητη μας πρεπει να μπουμε στο ρουτερ μας και να την κανουμε και αυτη STB δηλαδη θυρα για το Conn-x TV.Απο κατω βαζω φωτο για να δειτε ποσο απλα το κανουμε.Στην ουσια κανουμε Port Binding. Εδω δηλωνω τις θυρες Lan1 & Lan2 να παρεχουν ιντερνετ http://prntscr.com/4ceqfh Μετα δηλωνω τις θυρες Lan3 & Lan4 να παρεχουν Conn-x TV(STB) http://prntscr.com/4cerht Αυτο ηταν.Τοσο απλα.Τωρα εχετε Conn-x TV και στις 2 τηλεορασεις,ξεχωριστα καναλια η καθε μια σαν 2 ανεξαρτητες συνδεσεις Conn-x TV.Φυσικα οταν ειναι και οι 2 αποκωδικοποιητες ανοιχτοι καταναλωνετε το 2πλασιο bandwidth απο την συνδεση σας. Ειναι πανευκολο και το κοστος ειναι γελοιο σε σχεση με αυτο που κερδιζετε.Και φυσικα ειναι πανευκολο να το κανετε χωρις ιδιαιτερες γνωσεις.Απλα εκανα μια λογικη κινηση που θα σκεφτοταν ο καθενας και ευτυχως επιασε. 1
rnd Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Εάν έβαζες ένα απλό Ethernet switch πίσω από τη LAN4 STB δεν θα ήταν το ίδιο; Μάλιστα εκεί θα μπορούσες να συνδέσεις όσες συσκευές θέλεις, χωρίς να κάνεις καμία αλλαγή στο router. Βέβαια, μιας και δεν ασχολούμαι καθόλου με οποιαδήποτε συνδρομητική τηλεόραση, δεν γνωρίζω εάν αυτές οι πατέντες προβλέπονται στη σύμβαση του ΟΤΕ, ή παραβιάζουν κάποια από τα "ψιλά γράμματα".
alexaf Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το ειχα δοκιμασει με ενα παλιο ρουτερ σε switch mode αλλα δεν εκανε.Δεν ξερω γιατι.Δεν ξερω πολλα απο ρουτερ.Τα βασικα Λογικα ομως ο τροπος που λες θα επρεπε να λειτουργησει.Μπορει καθε STB να μην δινει πανω απο ορισμενο bandwidth.
rnd Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το ειχα δοκιμασει με ενα παλιο ρουτερ σε switch mode αλλα δεν εκανε.Δεν ξερω γιατι.Δεν ξερω πολλα απο ρουτερ.Τα βασικα Λογικα ομως ο τροπος που λες θα επρεπε να λειτουργησει.Μπορει καθε STB να μην δινει πανω απο ορισμενο bandwidth. Οποιοδήποτε περισσευούμενο router μπορεί να δουλέψει και ως απλό access point σε υπάρχον δίκτυο. Όταν όμως χρησιμοποιείς παλιά router ως εσωτερικές δικτυακές συσκευές, πρέπει να πας στις ρυθμίσεις τους και προφανώς να τους ορίσεις διευθύνσεις IP διαφορετικές από αυτή του κεντρικού router καθώς και κάθε άλλης υπάρχουσας συσκευής του δικτύου, και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τους ορίσεις ως Gateway την IP του πραγματικού κεντρικού router. Καλό είναι επίσης να απενεργοποιήσεις το DHCP, ώστε να μην υπάρξει conflict. Πριν την χειρωνακτική αλλαγή της Gateway, προφανώς κάθε router θα έχει ρυθμισμένη ως Gateway την δικιά του IP, αφού θεωρεί ότι είναι το κεντρικό router. Ακόμα και εάν η ρύθμιση Gateway βρίσκεται κάτω από τις ρυθμίσεις DHCP που καλό είναι να είναι απενεργοποιημένες, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δείχνει την IP του πραγματικού κεντρικού router. Επίσης, μπορείτε να βάλετε σε οποιοδήποτε access point το ίδιο SSID και password που χρησιμοποιείτε στο κεντρικό σας ασύρματο router, ώστε να επεκτείνετε λειτουργικά την εμβέλειά του. Οι ασύρματες συσκευές θα συνδέονται αυτόματα σε όποια συσκευή έχει το δυνατότερο σήμα και οι αλλαγές μεταξύ των access point θα γίνονται transparently. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη ρύθμιση ξεχωριστών διευθύνσεων IP ανά συσκευή και κοινής διεύθυνσης Gateway. Προφανώς και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις ασφαλείας καλό είναι να είναι ίδιες.
profkon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Παιδιά καλησπέρα, Μήπως έχετε ανάλογες οδηγίες για τη διαδικασία του Port Binding για το μοντέλο ZXHN H108NS? Έχω 2 αποκωδικοποιητές και προσπάθησα να κάνω όσα έγραψε πολύ ωραία ο alexaf αλλά το ρούτερ μου έχει εντελώς διαφορετικό μενού και δεν τα κατάφερα. Βρήκα και αυτές τις οδηγίες, αλλά τίποτα: https://www.ote.gr/documents/10280/1356999/ZTE_H108NS_Manual.pdf/e9a57072-8fd7-4616-8bed-5bae9da1736f Thanks a lot!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα