Προς το περιεχόμενο

Rise of the Tomb Raider [Xbox 360][Xbox One][PS4]

p3tran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η βαθμολόγηση γενικά όντως είναι "άκυρη" μιας και πάντοτε μιλάμε για προσωπική γνώμη του κάθε reviewer. Απλά ο Σάκης καλώς ή κακώς ξέρει την σειρά χρονια τώρα και σε πολλά πράματα συμφωνώ μαζί του. Αυτό που συμφωνώ 100% είναι το ότι δεν μου αρέσει πως αλλάξανε την Lara σε αυτό το καημένο, άτυχο κοριτσάκι που γίνεται killer machine προς το τέλος. Σε αυτό τουλάχιστον φαίνεται πως είναι ακριβώς το ίδιο με το reboot.

Πιστεύω ότι τώρα αυτό που περνάει το Tomb Raider γενικά είναι ένα identity crisis, δεν ξέρει άμα θέλει να είναι Uncharted και δεν ξέρει άμα θέλει να είναι Tomb Raider και είναι κάπου στην μέση και προσπαθεί να κάνει και τα δυο ταυτόχρονα και στην τελική δεν είναι ούτε άρτιο Tomb Raider αλλα δεν είναι ούτε και άρτιο Uncharted.

Νομιζω καπως ετσι συμφωνω και εγω με το τελευταιο κομματι,βεβαια το σιγουρο ειναι οτι θα παιχτει και αυτο οταν βγει :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 486
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σίγουρα και εγώ δεν πρόκειται να μην το παίξω όταν επιτέλους βγει στο PC, και θα το αγόραζα day 1 άμα είχα Xbox One. Το reboot ήταν αρκετά ευχάριστο σαν παιχνίδι άσχετα με όσα θέματα έχει. Εδώ το Angel of Darkness έπαιξα όταν είχε βγει, αυτό δεν θα παίξω; Και τα Legend/Anniversary/Underworld μου είχαν αρέσει σαν παιχνίδια.

• Like 2

Την τρελλα μου μεσα.. Τι να πρωτοπαρεις; Fallout 4,Rise of the TR,Halo 5,Uncharted Collection κ.ο.κ; 

Θα θελουμε μηνιατικο σε λιγο :P

Οπως και να εχει δεν χανεται το TR..Will sell kidney like a legit Chinese :D

• Like 3

Νομιζω πως θα συμφωνησουμε ολοι, πως σε οσους αρεσε το reboot, ολα δειχνουν οτι θα ικανοποιηθουν και απο το καινουργιο παιχνιδι. Οσοι στεκονται στο γεγονος οτι η σειρα εκφυλιστηκε χανοντας τα βασικα χαρακτηριστικα που ανεδειξαν τη Λαρα σε εξερευνητρια πρωτου βεληνεκους, ειναι προτιμοτερο να πανε πασο στο συγκεκριμενο..

• Like 1

Περίεργο performance πάντως. Δεν ξέρω αν το να προχωρήσουν σε 1080p ανάλυση σε gameplay ήταν καλο για το παιχνίδι. Βλέπω από το Digital foundry ότι πολλές φορες πέφτει στα 25~ fps με tearing.

Μην το συγκρίνετε με τα πρώτα Tomb Raider είχαν μαγική ατμοσφαίρα , τα reboot είναι σαν χολιγουντιανή ταινία .Εντυπωσιάζει άλλα μονο με τα γραφικά  .Η ms πάλι το καθυστέρησε στο pc για να πουλήσει Χ1; lol

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σε youtube μορφή το ένα από τα δυο (το άλλο δεν το ανεβάσανε)

Θεωρητικά πάντα αν δεν έχεις CPU bottleneck ρίχνεις την ανάλυση σε 900p ή 1440x1080 (όπως στα cutscene) και θα είχες έναν τίτλο με locked 30 fps. Το γιατί διαλέξανε να πάνε για 1080p στο One με ένα framerate που ποτε είναι, ποτε δεν είναι 30 δεν το καταλαβαίνω (ειδικά όταν το παιχνίδι είναι γεμάτο στο shader aliasing που πιθανότατα θα μπορούσαν να εξαλείψουν στα με ότι extra perf είχαν από τα 900p και να χρησιμοποιούσαν καλύτερο ΑΑ).

Ότι κερδίζει σε 1080p το χάνει στο framerate, tearing και shader aliasing. Όταν λέω shader aliasing εννοω αυτό πχ:
http://giant.gfycat.com/AmazingAnguishedGermanspitz.gif
http://giant.gfycat.com/UnripeMemorableDairycow.gif

Παρόμοιο πρόβλημα είχε και το Alien Isolation (αν και όχι σε τέτοιο επίπεδο)

Τα highlight του παιχνιδιού θα ήταν εξίσου εντυπωσιακά και σε 900p:
  • Lara (animation, shading, polygon count)
  • TressFX 3.0
  • Snow Tessellated deformation
  • Volumetric Lighting

Το μονο που φοβάμαι πάντως είναι πως υπάρχει πιθανότητα το shader aliasing να υπάρχει και στην PC έκδοση μιας και είναι κάτι αρκετά δύσκολο να το κρύψεις με τυπικό ΑΑ. Και στο reboot στο PC είχαμε μονο SSAA και FXAA.

Επεξ/σία από Spartan117

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο γραφικά έχουν φέρει το hardware  του xbone σχεδόν στα όριά του.Από gameplay ...προσωπικά , για να το πω απλά χεστηκ@ για τα frames όταν το παιχνίδι με τρολάρει και σώζει μόνο του κάθε 30 sec . Ok απευθύνεται σε  μικρότερες ηλικίες άλλα πόσες φόρες να χάσεις πια, ειδικά σε  μια interactive ταινία που σου δείχνει και που να πας και τι να κάνεις.

Επεξ/σία από dimyok

Υπάρχει Survivor δυσκολία και επιλογή να απενεργοποιήσεις τα hints και το tracking system (αυτά που φωτίζουν και σου δείχνουν τον δρόμο). Στο θέμα που έχει ανοίξει στο Neogaf διαβάζω θετικά σχόλια από αυτούς που το έχουν προχωρήσει. Μεγαλύτερη έμφαση και πολυπλοκότητα στην εξερεύνηση των τύμβων σε σχέση με το reboot και δυνατότητα να αντιμετωπίζεις τους εχθρούς με stealth και τακτική, χωρίς να κάνεις όλη την ώρα μπαμ μπουμ αέρα πατέρα. Μεγάλο μέρος του story αποκαλύπτεται εις βάθος από τα collectibles κάτι που σε μένα μου αρέσει γιατί τα ψάχνω κάτι τέτοια. Μέγα θετικό του τίτλου σύμφωνα με όσα λέγονται είναι η έλλειψη χολιγουντιανών σεκάνς που γίνονται για χάρη του εντυπωσιασμού. Καλύτερα να μην είχε ούτε αυτά τα λίγα που έχει.

Θέλω να πιστεύω ότι στο τρίτο Tomb Raider θα φτάσει στο 50/50 το πιστολίδι με τους γρίφους.

dimyok μαζί σου σε αυτό που λες, αλλά το νέο Tomb Raider όπως και τα Uncharted και κάμποσα άλλα I.P.s έχουν φτιαχτεί με σκοπό την μάζα των καταναλωτών που θέλουν να παίξουν και να περάσουν καλά. Άμα θέλω challenge και δυσκολία υπάρχουν πολλοί τίτλοι στα νέα συστήματα για να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου. Το Tomb Raider δεν θα γίνει ποτέ όπως τα παλιά όσο και να σκούζουμε. Ναι θα φτάσει σε ένα σημείο που θα παρέχει μεγαλύτερη εξερεύνηση από ότι τώρα αλλά το έντονο πίου πίου με την ανάλογη βία δεν θα την αφαιρέσουν.

Να το έχετε υπόψην, όταν θα βγει η έκδοση για PS 4 θα δείτε πόσα ωραία λογάκια θα λένε οι χρήστες του PS 4. Ξαφνικά όλα αυτά τα φανμπόγια του διαδικτύου που το κράζουν σήμερα, αύριο θα το εκθειάζουν.

Που είναι η έκδοση για Xbox 360 να καταπιαστούμε εκτενέστερα;

• Like 1

Να το έχετε υπόψην, όταν θα βγει η έκδοση για PS 4 θα δείτε πόσα ωραία λογάκια θα λένε οι χρήστες του PS 4. Ξαφνικά όλα αυτά τα φανμπόγια του διαδικτύου που το κράζουν σήμερα, αύριο θα το εκθειάζουν.

E καλά αυτό ισχύει για όλα τα games και όλες τις πλατφόρμες. Γι' αυτό βλέπεις και τους PC gamer να κράζουν και να υποβιβάζουν όλα τα "console exclusive" ή τους Xbox fans να κάνουν το ίδιο για τα PS exclusive και πάει λέγοντας. Έχει πλακα η όλη υπόθεση άμα δεν το πάρεις στα σοβαρά :D

• Like 1

Βλέποντας το walkthrough στο youtube έχω να πω ότι η ιστορία που εκτυλίσσεται είναι τουλάχιστον δύο κλικ πιο κάτω από το πρώτο .Όσο για το φινάλε πλήρης απογοήτευση.Τώρα όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα και στο youtube δείχνει θαυμάσιο!Σίγουρα όταν θα βγει για pc θα το τιμήσω αλλά περίμενα πολύ περισσότερα από το δεύτερο μέρος.Βέβαια για να είμαι δίκαιος η Λάρα ωρίμασε δεν προκαλεί τόσο οίκτο για αυτήν όσο στο πρώτο και ίσως αυτό να έχει μειώσει το effect του story προς τον παίκτη + του ότι άλλο να βλέπεις κινηματογραφικά ένα παιχνίδι και άλλο να το παίζεις.Επίσης το περιβάλλον ήταν μονότονο χιόνια χιόνια χιόνια με εξαίρεση την αρχή.Δεν ξέρω ίσως και να περίμενα περισσότερα, αλλά το πρώτο με είχε αφήσει με το στόμα ανοικτό.Το δεύτερο δεν μου προκάλεσε σε καμία περίπτωση αυτό το ουάου felling. Τεσπα όπως είπα μόλις θα γίνει release για pc θα το αγοράσω στα σίγουρα.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι το περιβάλλον είναι μονότονο, συγκριτικά με το reboot και οι δυο περιοχές που έχει φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες. Επίσης, ποιον δεν του αρέσουν περιοχές με χιονια σε games; :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...