Spartan117 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Η αλήθεια είναι πως για το RoTR υπάρχουν ώρες ολόκληρες gameplay από το παιχνίδι για να κρίνεις το πως φαίνεται. Πχ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBOSS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Εσύ πως ακριβώς σχημάτισες άποψη για το The Order 1886; Double standards again? το τερματησε ενας φιλος που εχει ps4 και παρακολουθησα καμια 3 ώρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 τα επιτυχημένα παιχνιδια της sony σαν το Uncharted ειναι λιγα, τα περισσοτερα δεν σημειωνουν τις πωλήσεις που σημειώνει. αλλά για μένα δεν αποτελει λογο αποκτησης της κονσολας, δεν με ενθουσιάζουν πια τοσο τέτοια games ωστε να δωσω 400 ευρώ για κονσολα να τα παιξω 10 ώρες και να τα αφησω, αποτελει ας πουμε το Bloodborne ή για το Xbox one το Halo 5 οπου θα ασχολιομουν και με multi. Για σένα το Uncharted είναι μια ξεπέτα των 10 ωρών, ενώ για μένα μόνο και μόνο λόγω online είναι 500 ώρες καθαρού gameplay (το Campaign είναι 20-30 ώρες για πλατίνα). Από αυτά που λες βγάζω το συμπέρασμα ότι είναι θέμα γούστου... εσύ προτιμάς το online του Halo, ενώ άλλοι προτιμούν το online του Uncharted. Δυστυχώς το ότι το online του Tomb Raider reboot είχε συνεχή disconnections δεν είναι θέμα γούστου/υποκειμενικό, αλλά γεγονός. Ε είδα και το trophy που ήθελε lvl60 XP grinding και λέω άστο να πάει στην ευχή. Κρίμα, γιατί η MS λόγω της εμπειρίας της στο online, θα μπορούσε να φτιάξει κάτι πολύ καλό στο Rise. Το Uncharted MP παίζει χωρίς ανταγωνισμό και αυτό δεν είναι καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBOSS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Ενταξει δεν διαφωνώ, γουστα. Γενικά δεν μου άρεσαν ποτε τα 3rd person shooter (online), ισως το GOW να μου άρεσε. Με achievements δεν ασχολουμαι, ουτε σε ps3, ουτε pc. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Επίσης με χάλασε πως αλλάξανε την φάτσα της από το Ps3/PC στο Ps4/X1 και τώρα στο RoTR. Ακούνε φαίνεται τις feminazi από Αμερική και προσπαθούν να την κάνουν πιο άσχημη rip in peace lara Άμα δεν την βλέπεις από μπροστά πάντως είναι μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 @red1 Δεν με κατάλαβες γιατί έγραψα όσα έγραψα... Ο BigBOSS το έχει συνήθειο να κράζει τα PS exclusives (ακόμα και τα πετυχημένα) και να παινεύει τα multiplatform που βγαίνουν και σε PC από τότε που έγινε PCάς, γιατί πριν ήταν πρώην PS3 fanboy (κάποτε εκθείαζε το -ομολογουμένως μέτριο- Killzone, lol). Όσο για το Tomb Raider reboot, το έχω παίξει κι εγώ και επειδή τότε με είχαν ζαλίσει ότι είναι κόπια του Uncharted (και μ' αρέσουν τα Uncharted), ξενέρωσα πολύ όταν το έπαιξα. Ούτε το shooting μ' άρεσε, ούτε το story/cast, ούτε το τραγικό online με disconnection σε κάθε match. Ενδεικτικά να σου πω ότι ενώ έχω πλατινάρει τα Uncharted, το Tomb Raider το έπαιξα διαδικαστικά να το τελειώσω. Αυτό κάτι λέει. Μπορεί να είχα υψηλές προσδοκίες, δεν ξέρω. Όσο για το Rise, δυστυχώς στον σχεδιασμό/gameplay δεν βλέπω κανά τρελό άλμα (πλην γραφικών) σε σχέση με το προηγούμενο. Περίπου η ίδια συνταγή είναι. Μπορεί να φταίει το cross-gen λόγω 360. Σύγκρινε τώρα το Uncharted 4 (που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από Uncharted και TLOU) με το Uncharted 3 και θα δεις διαφορά... γι' αυτό δεν δέχομαι τις παπαρδέλες ότι το Rise είναι λιγότερο περιοριστικό από το Uncharted. Το αντίθετο ισχύει (ξαναλέω, σε σύγκριση με το 4). ΥΓ: Είχες PS3 στην προηγούμενη γενιά; Έχεις παίξει και τα 3 Uncharted; Δηλαδή το Uncharted 4 (gameplay trailers) σου φαίνεται ίδιο με τα Uncharted 2-3; Γιατί το Rise όσοι το έχουν παίξει λένε ότι είναι μια απ' τα ίδια με το reboot, απλά με καλύτερα γραφικά (λογικό)... Τι στοιχεία να αντιγράψει από το Tomb Raider; Επίσης, το Uncharted 1 θα μπορούσες να πεις ότι πάτησε πάνω στο Tomb Raider και πήγε ένα βήμα παραπέρα το genre... Ειλικρινά, παράπονα για το Uncharted έχω δει μόνο από κατόχους PC, 360 και όσους δεν το έχουν με το shooting (no offense, αλλά δεν μπορώ να ακούω για bullet sponges όταν υπάρχουν συγκεκριμένα gameplay mechanics, τα οποία προφανώς δεν τα έχουν ανακαλύψει). OK, τα παλιά Tomb Raider δεν είχαν πολύ shooting (της πλάκας ήταν βασικά, αφού δεν είχαμε μοχλούς το 1996), αλλά τι να κάνουμε που ζούμε στην εποχή των shooters. Και το Uncharted δεν είναι καθαρόαιμο shooter. Συνδυάζει shooting με platforming (ακόμα και vertical από το 3 και μετά). Οκ αδερφέ, δεκτό Aπο εκεί και πέρα : Nαι, οι χαρακτήρες στο UC καθώς και τα voice overs είναι πολύ καλύτερα απο του TR, παρόλα αυτά, τα συνεχή one-liners του Drake και Σια. και το χαζοβιολικο μοτίβο δεν μου έκατσε ποτέ καλά -απο την μια το παιχνίδι προσπαθεί να είναι Indiana Jones με one-liners, χιουμορ κτλπ και στους κάπακους...μοιράζεις θάνατο σε 984657346834 εχθρούς σπάζοντας λαιμουδάκια και μοιράζοντας headhots αριστερά και δεξιά...καπου contrast-άρει πολύ άσχημα το παιχνίδι... Το δε TR reboot...ναι μεν είναι υπερβολικό και ντεμέκ "edgy" αλλά τουλάχιστον κρατάει το ίδιο μοτίβο και ζοφερότητα (και την έχει σε μεγάλο βαθμό) καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Σχετικά τώρα με την αίσθηση του μπουμ-μπουμ καθώς και τις προσδοκίες του καθενός : το οτι platinum-αρες το UC ενω το TR απλά το έπαιξες, οπως είπες και εσύ : "υποκειμενικό". Τις 20+ ωρίτσες του TR τις καταευχαριστήθηκα σε σχέση με ΟΛΑ τα UC μαζεμένα (ναι, τα έχω παίξει ολα στο PS3 μου ). TR = καλύτερη ατμόσφαιρα, καλύτερα mechanics και ΙΜΟ, πολύ καλύτερο shooting με καλύτερη αίσθηση όπλων και βάρος, σωστό feedback οταν πυροβολάς του εχθρούς, καλύτερο feedback οτι πεθαίνουν και - ίσως - καλύτερο ηχο όπλων (μέρος του όλου "feedback").Απο πλευρά gameplay, δεν το συζητώ, το TR το βρήκα πολύ καλύτερο (οχι οτι εχει τπτ να πει αυτό καθώς και τα 2 franchise τα βρίσκω μέτρια, άσχετα αν τα έπαιξα και ως εναν βαθμό τα ευχαριστήθηκα). Ποτέ δεν κατάλαβα τον ντόρο πίσω απο τα UC, αυτοματοποιημένα όλα σε βαθμό αηδίας (ΔΕΝ μπορείς να χασεις σε Platforming σημείο ρε φίλε, πρέπει να είσαι κυριολεκτικά κουλός) και απο "ιστορία"...ναι... Κακα τα ψέμματα, τα UC αποτελούν "τρόπαιο" για τους απανταχού fanboy-δες της Sony και τροφή για τις γνωστές κόντρες - όπως επίσης το αντίστοιχο Halo για τους fanboy-δες της MS οπου ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να πεις κατι αρνητικό για εκείνη την σειρά θα πέσουν να σε φάνε ζωντανό - διαφωνείς ? Εδω ρε φίλε ενα site ΤΟΛΜΗΣΕ να βάλει ενα 8-άρι στο UC3 και...τα fanboy-ια άρχισαν να στέλνουν επιστολές για να απολυθεί ο reviewer (Εurogamer νομίζω), αστεία πραγματικά πράματα, videogames= serious business κι'ετς Σχετικά τώρα με τις ομοιοτητες των sequel, το είχα ξαναπεί και σε παλιοτερο post αλλά το Rise φαίνεται μια απο τα πολύ ίδια, τώρα, καλό η κακό δεν θα κάτσω να σχολιάσω, βέβαια, περιμένεις το UC4 να είναι τόοοοσο διαφορετικό πάλι ? πίπες αδερφέ...με το συμπάθιο έτσι ? Mια απο τα ιδια και εκείνο με τις μόνες διαφορές (λόγω hardware) να είναι ενδεχομένως οι μεγαλύτερες περιοχές και οι περισσότερες προσεγγίσεις στις μάχες, για'μενα προσωπικά, κλαϊν... Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, "παράπονα" δεν έχουν μονο οι PC-ακηδες η τα fanboy-ια της MS, γούστα είναι αυτά στην τελική, είναι σαν να λες αδερφέ οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το να μην σ'αρέσουν τα UC, εμμμ, δεν πάει έτσι. Εν κατακλείδι, γούστα είναι αυτά και απλά θα συμφωνήσουμε στο να διαφωνήσουμε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δεν συμφωνώ red αλλα είπαμε, γούστα είναι αυτά. Όσο για το Halo ξέρω αρκετά άτομα που είναι fan (και εγώ μέσα σε αυτούς, hint hint name ) που κράζουν το 4, όπως υπάρχουν άτομα που κράζουν το Uncharted 3 σε σύγκριση με το 2. Το θέμα είναι άμα πέσεις σε fan της σειράς ή της κονσόλας βεβαια... Αλλα όπως πιστεύω ότι δεν ακουμπάει το Killzone το Halo ούτε σε single ούτε σε multi έτσι πιστεύω πως τα καινούργια Tomb Raider δεν ακουμπάνε το Uncharted, θα μπορούσα να γράψω πιο αναλυτικά την γνώμη μου αλλα δεν πιστεύω ότι αξίζει να τσακωθούμε για 2 καλές σειρές, ειδικά άμα δεν σου πολυαρέσει και το είδος. Εγώ έχω και ένα θέμα με το reboot γιατί το Tomb Raider ήταν από τα πρώτα games που έπαιξα και έχω παίξει όλη τη σειρά από το πρώτο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBOSS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Στο steam πάντως αν βλέπεται κατι overwhelmingly positve 95% για ενα παιχνιδι πρέπει τουλάχιστον να ειναι πολύ καλό τοσο εχει το Τomb Raider reboot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Στο steam πάντως αν βλέπεται κατι overwhelmingly positve 95% για ενα παιχνιδι πρέπει τουλάχιστον να ειναι πολύ καλό τοσο εχει το Τomb Raider reboot. Καλά στο steam άμα είναι καλο το port (που το reboot είναι από τα καλύτερα και κάνει scale στα πάντα) συνήθως βλέπεις καλά reviews. Δες το Mad Max πχ (91% positive) που δεν είναι κάτι special σαν παιχνίδι imo. Ενώ το arkham knight που δεν είναι τόσο κακό σαν παιχνίδι έχει 47% positive λογο κακου port. Το 80% των reviews στο Steam είναι "ποσο καλά τρέχει στο PC μου" παρα το ποσο καλο ή κακό είναι το παιχνίδι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δεν συμφωνώ red αλλα είπαμε, γούστα είναι αυτά. Όσο για το Halo ξέρω αρκετά άτομα που είναι fan (και εγώ μέσα σε αυτούς, hint hint name ) που κράζουν το 4, όπως υπάρχουν άτομα που κράζουν το Uncharted 3 σε σύγκριση με το 2. Το θέμα είναι άμα πέσεις σε fan της σειράς η της κονσόλας βεβαια... Αλλα όπως πιστεύω ότι δεν ακουμπάει το Killzone το Halo ούτε σε single ούτε σε multi έτσι πιστεύω πως τα καινούργια Tomb Raider δεν ακουμπάνε το Uncharted, θα μπορούσα να γράψω πιο αναλυτικά την γνώμη μου αλλα δεν πιστεύω ότι αξίζει να τσακωθούμε για 2 καλές σειρές, ειδικά άμα δεν σου πολυαρέσει και το είδος. Εγώ έχω και ένα θέμα με το reboot γιατί το Tomb Raider ήταν από τα πρώτα games που έπαιξα και έχω παίξει όλη τη σειρά από το πρώτο. Ρε πστ Spartan...αγαπώ σε...στο έχω ξαναπέι καρντάσι όμως, σωστά ? Και που είσαι, κανένα "τσάκωμα" αδερφέ, δεν πρόκειται, απόψεις ανταλλάζουμε και...καταλαβαίνω πολύ καλά το γιατί γουστάρεις τα UC περισσότερο, τα περι καθετότητας στο gameplay του που αναφέρεις κτλπ...σε νιώθω, πίστεψέ με γίνεσαι κατανοητός, το συγκεκριμένο είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα προτιμήσεων και τίποτα παραπάνω, και για να το εξηγήσω, ενας απο τους λόγους που μου άρεσε περισσότερο το TR ηταν η ζοφερότητα του - σε πολλά σημεία αν θυμάσαι άγγιζε τα όρια του horror (βλέπε: "σαπίλα") και τo horror σαν είδος μου αρέσει πολύ.Επιμένω βέβαια οτι τα platform αλλα και τα shooting mechanics ηταν καλύτερα στο TR αλλά... "agree to disagree" οπως ειπα και πριν και ολα είναι ΟΚ. Και επειδή το off-topic εχει ηδη πάει σύννεφο : εννοείται οτι τα ΚΖ δεν μπορούν ΚΑΝ να ακουμπήσουν τα Halo, ουτε σε gameplay (to input lag στο ΚΖ2...Θεέ μουουουου), αίσθηση, multiplayer κτλπ, βεβαια, οπως είπες και εσύ, "Το θέμα είναι άμα πέσεις σε fan της σειράς η της κονσόλας βεβαια"...και τα Halo έχουν τα θέματά τους αλλά...αμα πας να τα αναφέρεις...γΞέρειζζζ Tα franchise της Sony της περασμένης γενιάς ηταν σε γενικές γραμμές "και εμείς θέλουμε", κοινώς, έτρεχαν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι να βγάλουν "ΑΑΑ" αποκλειστικούς τίτλους για να "κοντράρουν" στα ίσα αυτά του ανταγωνισμού με αμφισβητούμενη επιτυχία (βλεπε: ΚΖ και Resistance), τα UC ήταν ενα απο τα επιτυχημένα όπως φαίνεται αλλά - προσωπική μου άποψη - γι'αυτό και αποτελούν την "ιερή αγελάδα" για τους fanboy-δες, επειδή αποκλειστικά games τοτες..."δεν"...τσουπ, βγαινει το 1ο UC (και με εκείνα τα gfx) και όλοι μπόρεσαν να βρούνε ενα "πάτημα" αν με πιάνεις, το ιδιο βέβαια ισχύει και με πολλούς στην νεα πλατφόρμα της MS οπου και προσπαθούν μερικοί να βρούνε τον "σωτήρα" σε μερικούς επερχόμενους τίτλους (αυτο το thread συγκεκριμένα εχει πολύ πλάκα αμα το διαβάσεις όλο απο την αρχή - τοτε που νομίζανε οτι ηταν MS exclusive) οπότε... Στυο τελευταίο θα συμφωνησω 100% και το έχω ξανα-αναφερει, καλούτσικο ως παιχνίδι το TR:R αλλά κάκκιστο ως TR καθώς ουδεμία σχέση εχουν με το πνεύμα των κανονικών/πραγματικών TR... Όποιος θέλει πραγματικό και καλό TR παιχνίδι "εκμοντερνισμένο" και δεν το έχει παίξει, το Tomb Raider anniversary είναι πολύ καλό και, ξέρετε, παιχνίδι στο οποίο οντως κανεις "raid" σε "tombs" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Το Anniversary όντως παιχνιδάρα, εκεί ήταν που την παραδέχτηκα την CD και το Legend ήταν καλούτσικο, ειδικά μετά το κάκιστο AoD. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) @red1 Πώς τα έπαιξες και τα 3 αφού είχες 360 στην προηγούμενη γενιά; Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι από αυτούς που το παίξανε στο Easy/Normal και τους φάνηκε πολύ εύκολο, εεε; Γιατί στο PS3 η ζόρικη δυσκολία είναι το Crushing. Μετά έλα να μου πεις αν είναι εύκολο και αν το τερματίζει και η κουτσή Μαρία... Αυτό το παράπονο με τα one liners και τους σκοτωμούς το διαβάζω πολύ συχνά στο NeoGAF και η απάντηση είναι απλή... το Uncharted είναι pulp action adventure. Δεν είναι σκοπός του να είναι ζοφερό και καταθλιπτικό (υπάρχει το TLOU για αυτό). Άμα σου πω ότι το TR reboot μου θύμισε περισσότερο TLOU τι θα πεις; Προφανώς δεν είναι τυχαίο, άσε που και στο Rise λένε θα έχει survival προσέγγιση με διάφορα mechanics που θυμίζουν TLOU (crafting, molotovs κλπ.) Για τα kills, για μένα είναι χαζό να παραπονιόμαστε για αυτό (βάζω και το reboot μέσα)... μου θυμίζει τους SJW της PETA που κράζουν τα video games που έχουν σκοτωμούς ζώων (έλεος). Μην μου πεις ότι δεν κράζανε την Lara που την μια φαινόταν τραυματισμένο αθώο κοριτσούδι και την άλλη γάζωνε με shotgunιές NPCs. Δηλαδή σε χάλασε ο Drake, αλλά όχι αυτό; Εικονικά pixels είναι ρε παιδιά! Ας έχει όσους σκοτωμούς θέλει, αρκεί να είναι ικανοποιητικό το shooting... και όταν λέω για gameplay mechanics, αναφέρομαι στο γεγονός ότι η πλειοψηφία που ξεπετάει στο 10ωρο τα Uncharted δεν ξέρει ούτε για headshots, ούτε για τις επιγονατίδες στους brutes/armored NPCs. Και μετά σου λένε ότι έχει ρηχό gameplay και bullet sponges. Δεν είναι ίσα και όμοια με το The Order, μην τρελαθούμε και τα κάνουμε όλα σούπα. Για το platforming θα διαφωνήσω ότι είναι τελείως αυτόματο και ότι δεν χάνεις ποτέ... αυτό ισχύει στο Enslaved, όχι στο Uncharted. Μην υπερβάλλουμε. Για το Halo και γενικά για τα FPS (Killzone κλπ.) εγώ δεν πολυψήνομαι (θέλω ελευθερία κάμερας/ακροβατικά/platforming -> TPS > FPS), αλλά κοίτα ποιά είναι η διαφορά: αναγνωρίζω ότι στο είδος του είναι καλό παιχνίδι το Halo, κι ας μην μου αρέσει εμένα. Δεν βρίσκω λόγο να το μειώσω.@SpartanΈχεις δίκιο για το Uncharted 3. Σαν story/pacing/online είναι λίγο χειρότερο από το 2. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ στο 3 ήταν τα παράπονα για το shooting, που είχε βγάλει και patch η ND για αυτό. Εγώ το έπαιξα προ patch και δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια γενικά δεν πολυζορίζομαι (άλλοι λένε ότι δυσκολεύονται με το Crushing στο remaster) και μου φαίνεται πιο βατό από του PS3... έχω δει μεγαλύτερη δυσκολία στο online με Μεξικάνους laggers να μην πέφτουν με τίποτα και εγώ να πέφτω κάτω με 2 σφαίρες, lol. Μόνο το Brutal θα με ζορίσει πιστεύω. Για μένα πάντως το χειρότερο Uncharted είναι το Golden Abyss του Vita. Gimmicky, χάλια gameplay (touch controls σε boss fight? WTF?), υπερβολικά cheesy και άνοστο χιούμορ, αδιάφορο story/cast. Γι' αυτό δεν γουστάρω τα spin offs από άλλα studios. Κλάσης ανώτερο το Uncharted 1 του 2007... δεν λέω καν για τα 2-3. Στο steam πάντως αν βλέπεται κατι overwhelmingly positve 95% για ενα παιχνιδι πρέπει τουλάχιστον να ειναι πολύ καλό τοσο εχει το Τomb Raider reboot. Δεκτό αυτό, απλά έχε υπόψη σου ότι στο Rise (gameplay trailers) βλέπουμε αυτά που κράζεις: κλειστούς διαδρόμους, fixed μονοπάτια, QTEs, cinematic setpieces. Όλα αυτά τα είχαν και τα Uncharted 2-3... δεν καταλαβαίνω γιατί στο Α είναι ενοχλητικά, ενώ στο Β όχι. Και που είσαι, κανένα "τσάκωμα" αδερφέ, δεν πρόκειται, απόψεις ανταλλάζουμε και...καταλαβαίνω πολύ καλά το γιατί γουστάρεις τα UC περισσότερο, τα περι καθετότητας στο gameplay του που αναφέρεις κτλπ...σε νιώθω, πίστεψέ με γίνεσαι κατανοητός, το συγκεκριμένο είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα προτιμήσεων και τίποτα παραπάνω, και για να το εξηγήσω, ενας απο τους λόγους που μου άρεσε περισσότερο το TR ηταν η ζοφερότητα του - σε πολλά σημεία αν θυμάσαι άγγιζε τα όρια του horror (βλέπε: "σαπίλα") και τo horror σαν είδος μου αρέσει πολύ. Ε πες το έτσι βρε αδερφέ... για σένα είναι το TLOU, όχι το Uncharted. Άρα παραδέχεσαι ότι είναι θέμα γούστου -> δεν σε «φτιάχνει» η ατμόσφαιρα του Uncharted για να «εντρυφήσεις» περαιτέρω. Δεκτό και θεμιτό.Εμένα μ' αρέσουν και τα 2, αλλά ΔΕΝ θέλω horrorίλα/σαπίλα/καταθλιπτικότητα (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) στο Uncharted. Και αντίστροφα, δεν θέλω υπερβολικά χαρούμενη ατμόσφαιρα στο TLOU. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2015 από bedazzled Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 horrorίλα/σαπίλα/καταθλιπτικότητα Προτείνω το bloodborne στους λάτρεις Edit: OT 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Βedazzled, ορίστε τα διαπιστευτήρια/πιστοποιητικά μου :Χρήστης Wii, PS3, X360 στην προηγούμενη γενιά.UC1 = ετερματίσθη στο hard σε ενοικίασηUC2 = αγοράστηκε και ετερματίσθη στο crushing και οχι, δεν πιστευω πως είναι "the way it's meant to be played" οπως λενε μερικοί fan, σπ@ζαρχιδιά ηταν - αλλά για να σε προλάβω γιατί είσαι και detective - είμαι μαζόχας ο πστς και την βρίσκω με μ@λακισμένες δυσκολίες στα παιχίδια. UC3 = ενοικίαση, pre-patch, μάπα controls, ετερματίσθη και αυτό στο normal ή hard, δεν θυμάμαι πραγματικά.To χειρότερο UC για εμένα, ναι, το 1ο το γούσταρα πολύ περισσότερο, περίεργο, γΚΞέρωωω...UC2 > UC1 > UC3 - την χρυσή άβυσσο δεν την έχω παίξει γιατί δεν έχω Vita οπότε... Σχετικά με το ύφος του UC οπου ειναι "off" για πολλούς και το θεωρείς περίεργο : καθόλου "περίεργο" και δεν έχει απολύτως καμία σχέση να κανει με το αν είναι "virtual" τα ανθρωπάκια/pixels ή όχι, δεν είναι οτι το βρίσκω "προσβλητικό" ("έλεος" οπως λες και εσύ με λίγα λόγια) , ΑΠΛΑ, το παιχνίδι ΙΜΟ δεν μπορεί να βρεί μια σωστή ισορροπία στο ύφος που πάει να πλασάρει.Είναι ΠΑΝΤΑ μεταξύ του (πολύ) σοβαρού βλέπε : "καθαρίζω 6754356439003456 κομάντο αμα λάχει" και του (πολύ) αστείου μεταξύ της "ανάλαφρης, για ολη την οικογένεια YEAAHHH" ατμόσφαιρας υπο την μορφή ηλίθιων ατακών αλα' Hollywood γιατι "είμαστε ΑΑΑ παιχνιδι god dammit !". Απλο είναι, δεν εχει τύχει να δεις ταινία οπου - θεματικά - ο πρόλογος, μέση και επίλογος να κάνουν τόση αντίθεση μεταξύ τους οπου και το νιώθεις οτι δεν "κολλάνε" ? Και που είσαι δεν μιλάμε για black humour κωμωδίες οπου η αντίθεση μεταξύ χιουμορ/σοβαρότητας/υπερβολής είναι επίτηδες αυτό που είναι αλλά για ταινίες που απλα "δεν του βγήκε" ρε παιδί μου του σκηνοθέτη (και σεναριογράφου).Και επειδή ειμαι σιγουρος οτι θα μου αναφέρεις τώρα περι Amy Henning...η δουλεια της στα Legacy of Kain μου άρεσε, στα UC οχι, πως να το κανουμε τώρα, με το ζόρι φίλε ? Επίσης, θα μου επιτρέψεις να διαφωνησω φίλε με την "pulp" ορολογία...μπα, "pulp" είναι οι καϊλες του Suda, Mikami, Kojima, του (τότε) Inafune, του παπάρα C.Blezinsky (σε βαθμό Αμέρικαν "βλαχιάς" βέβαια) κτλπ κτλπ, τα UC ουδεμία σχέση εχουν με "pulp", το "pulp" προδιαθέτει και προϋποθέτει και κάποιου είδους/βαθμό ωμότητας και κυνικότητας (βλεπε: η βια μπορεί να απεικονίζεται ως "κωμική" αλλά ταυτόχρονα εχει αντίκτυπο στον θεατή υπο την πλευρά/οπτική του "μη σωστού"), για αλλη μια φορά, το UC δεν προκαλεί τέτοια αισθήματα καθώς -για 'μενα πάλι - είναι "squeaky clean fun φορ δε χόλ φάμιλη !1!11!" , η απόδειξη ? η έλλειψη "ωμότητας" - το καθε kill είναι (σχεδόν) αναίμακτο οπτικά με μόλις 1-2 σταγόνες της κόκκινης ουσίας και τα stealth kill με σπάσιμο λαιμουδακίων...είναι στιγμιαία και "καθαρά" ώστε να μην είναι "προσβλητικά" για τον μέσο παίχτη - μη του χαλάσουμε και το "fun" στην τελική, σωστά ? Πρόσεξε, δεν εννοώ οτι ΟΛΑ τα games πρεπει να διαθέτουν 10 τοννους βίας/αίματος κτλπ, δεν είμαστε και 15 χρονών, παρόλα αυτά, οταν θεματικά απαιτείται η βία/ωμότητα, η έλλειψη αυτής φαντάζει "off" - και αυτό στο αναφέρω ως άνθρωπος που δεν τρέφει ιδιαίτερη προτίμηση στα υπερ-βίαια παιχνίδια η ταινίες, δεν γουστάρω την υπερβολή, όμως, πολλές φορές είναι θεματικά συνυφασμένο με το είδος/υφος της ταινίας οπου και απαιτείται - φαντάζεσαι ταινία του Tarantino χωρίς κουβάδες αίματος π.χ ? Πηγαίνει φίλε με το είδος των ταινιών του, απο την άλλη, το remake του Evil Dead π.χ το βρήκα απαίσιο γιατι ηταν άσκοπα βίαιο/splatter-ιά με παντελή έλλειψη χιούμορ σε σχέση με τα original του Raimi (τα οποία ναι μεν είχαν gore αλλά παρουσιαζόταν πάντα με κωμικό τρόπο).Το TR, παρόλο που φτιάχτηκε για τον "μέσο" gamer (βλέπε: ηλικιες 18-20-φευγα) προσπαθώντας να καβαλήσει το κύμα του "shootbang" αλα' UC (βεβαια θα μπορουσες να πεις πως και το UC με την σειρά του βασίστικε σε media οπως το TR, Ιndy J κτλπ) και ηταν 2EDGY4U !111! αλλά...η θεματική του ροή ηταν - τουλάχιστον - σωστή, ηταν - απο την αρχή - σκοτείνό, ζοφερό και βίαιο και έτσι παρέμεινε μέχρι το τέλος χωρίς περίεργες κλιμάκώσεις - ναι, το οτι η Lara καρφώνει σε φάσεις αξίνες στα κρανία αντιπάλων με τα κόκκινα ζουμιά να τρέχουν αβέρτα contrast-άρει άσχημα αλλά ο λόγος είναι γιατί δεν υπήρξε ποτέ τόσο βίαιη στους προηγούμενους της τίτλους οπου σκότωνες καμια αράχνη/αρκούδα/λύκο/νυχτερίδα άαααντε και κανα μαφιοζο αραιά και που - είναι ομως reboot οπότε...ΟΚΤέλος, αμα δεν θεωρείς αυτοματοποιημένo/autopilot to platforming στα UC...θα έλεγα οτι δεν έχεις ξαναπαίξει platform στη ζωή σου αλλά έχεις παίξει ο άτιμος και Nintendα οπότε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Η ίδια η ND έχει πει ότι είναι pulp action adventure... τώρα αν εσύ διαφωνείς, ΟΚ. Προσωπικά δεν ψάχνω ρεαλισμό στα video games και ποιητική αδεία πολλά μπορώ να δεχτώ (μέχρι ενός ορίου). Όσο για το platforming, δεν χρειάζεται να έχουν όλα την δυσκολία του Super Meat Boy (εκεί να δεις σπαζαρχιδιά, το δίνουν στο PS+)... δεν σε είδα όμως να λες τίποτα για το Enslaved. Παίξτο και θα δεις τι πάει να πει autopilot platforming με 0 deaths. Τέτοιο πράγμα δεν έχω δει στα Uncharted. Δεν νομίζω ούτε εσύ να μην έχεις ούτε 1 death από platforming.Καμία σχέση όμως τα παιχνίδια της Nintendo που αναφέρεις, άσε που τα σύγχρονα Ninty games (Super Mario 3D World, Captain Toad Treasure Tracker) είναι γενικά πιο εύκολα από αυτά του NES/SNES. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλά; Τουναντίον! Απλά μεγαλώσαμε/γεράσαμε/όπως θες πες το και δεν είναι λογικό να περιμένουμε δυσκολία τύπου 80s/early 90s και αυτό το ξέρουν όλες οι εταιρίες. Αν θεωρείς σπαζαρχιδιά το Crushing, που να δεις πως είναι το Brutal στο remastered. Πέφτεις κάτω με 2 σφαίρες. Για την Amy Hennig, τώρα που έφυγε από την ND, δεν θα με χάλαγε να έγραφε αυτή το σενάριο του TR, αλλά για τώρα ασχολείται με το Star Wars (δεν είμαι fan του είδους, αν και πιστεύω θα βγει καλό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα