Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα νομίζω έχεις ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου μόνο σου. Εφ'όσον σκοπεύεις να εργαστείς στη χώρα στην οποία θα κάνεις το μεταπτυχιακό να επιλέξεις και το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στο οποίο μπορείς να πας. Αν σε παίρνει οικονομικά να πας στο EPFL να το κάνεις με κλειστά μάτια.

To φαντάζομαι οτι θα πρέπει να ακολουθήσω το μεταπτυχιακό στην χώρα που θέλω να εργαστώ. Απλα δεν ξέρω εαν το "καλο" πανεπιστήμιο της Ελβετίας αξιζει παραπάνω λόγο διεθνής αναγνωρισιμότητας σε σχέση με τα υπόλοιπα στην Ευρώπη και κυρίως εαν αξίζει τα παραπάνω χρήματα διαβίωσης εκεί.  

1) Τοπ πανεπιστήμιό νομίζω είναι θετικό, αλλά θα σου πρότεινα αντί να το δεις σαν επιλογή ονόματος, να το δεις σαν επιλογή content. Ποιο μεταπτυχιακό σου προσφέρει περισσότερα σε αυτό που θες να κάνεις. Π.Χ. για ΕΕ, το αν θα μπορέσεις να δουλέψεις λιγάκι σε clean room,  αντι να μείνεις μονο στο σχεδιασμό, και τι equipment υπάρχει. Η εαν υπάρχει κάποιος γνωστός καθηγητής με τον οποίο μπορείς να δουλέψεις σε  state-of-the-art σε κατι που σε ενδιαφέρει εσένα. Πόση ευελιξία έχεις στα μαθήματα που θα πάρεις και κατα ποσο φυσικά σε ενδιαφέρουν. Για security δεν γνωρίζω δυστυχώς παραπάνω. Παντως, εαν καποιο προγραμμα ειναι πιο κοντα με την υλη απο τα certification που θες να παρεις, τοτε +.

Αυτές της παραμέτρους είναι η αλήθεια δεν τις έχω ψάξει πολύ, κύριός γιατί δεν ξέρω πως να επικοινωνήσω με απόφοιτους του κάθε προγράμματος για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Δημοσ.

Αυτές της παραμέτρους είναι η αλήθεια δεν τις έχω ψάξει πολύ, κύριός γιατί δεν ξέρω πως να επικοινωνήσω με απόφοιτους του κάθε προγράμματος για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Ίσως να υπάρχει κάποιος study advisor η κάποιο άλλο contact person? Πολλα μπορεις να τα βρεις και μονος σου στο website και με λιγο ψαξιμο σε π.χ. people pages, available projects (μπορει να ειναι ανοιχτα) κτλ...

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως να υπάρχει κάποιος study advisor η κάποιο άλλο contact person? Πολλα μπορεις να τα βρεις και μονος σου στο website και με λιγο ψαξιμο σε π.χ. people pages, available projects (μπορει να ειναι ανοιχτα) κτλ...

θα τα ψάξω αυτά, σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!

Δημοσ.

Το epfl δεν εχει στανταρ κατευθυνση security, θα πρεπει να επιλεξεις το μεταπτυχιακο communication systems διοτι στο computer science δεν υπάρχει τέτοια κατεύθυνση.

http://ic.epfl.ch/specializations

http://ic.epfl.ch/page-29168-en.html

Βεβαια ουσιαστικα τα 2 μαστερ ειναι τα ιδια μιας και εχουν τα ιδια μαθηματα. Information security εχεις ως minor στο computer science.

Δημοσ.

Το epfl δεν εχει στανταρ κατευθυνση security, θα πρεπει να επιλεξεις το μεταπτυχιακο communication systems διοτι στο computer science δεν υπάρχει τέτοια κατεύθυνση.

http://ic.epfl.ch/specializations

http://ic.epfl.ch/page-29168-en.html

Βεβαια ουσιαστικα τα 2 μαστερ ειναι τα ιδια μιας και εχουν τα ιδια μαθηματα. Information security εχεις ως minor στο computer science.

Ναι ως minor θα το διάλεγα αλλα δεν ενδιαφερομουν αποκλειστικά γι αυτό το πανεπιστήμιο απλά ως παράδειγμα το ειπα. Εχεις κάποια προσωπική εμπειρία από το EPFL?

Δημοσ.

Ναι ως minor θα το διάλεγα αλλα δεν ενδιαφερομουν αποκλειστικά γι αυτό το πανεπιστήμιο απλά ως παράδειγμα το ειπα. Εχεις κάποια προσωπική εμπειρία από το EPFL?

Εγώ έχω συνεργαστεί με το EPFL στα πλαίσια joint research projects και όποιον είχα γνωρίσει ήταν πραγματικά κορυφαίος. Όπως και οι μισθοί που έπαιρναν οι...interns ήταν περίπου το διπλάσιο απο τον δικό μου. Για τους PhD κτλ...εντάξει δεν το συζητώ, απλά εξωφρενικοί. Οπότε πέρα απο το curriculum, στο οποίο δεν θα έδινα και την τρελή βαρύτητα σκέψου τις μετά απο εκεί προοπτικές, τις γνωριμίες που θα αποκτήσεις κτλ.

Δημοσ.

manic δεν εχω εμπειρια απο το epfl σε προσωπικό επίπεδο αλλά γνωρίζω άτομα που έκαναν apply στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο(και στο αδερφάκι του eth) είτε σε computer science είτε εκτός αυτού. Γενικότερα νομίζω το να μπεις είναι αρκετά δύσκολο αλλά νομίζω θα σε ανταμείψει σε επίπεδο γνωριμιών. Σκοπεύω και εγω να κάνω αίτηση αλλά πρώτα βελτιώνω το βιογραφικό μου. Οσο για το TUe είναι καλό πανεπιστήμιο αλλά εγώ το θεωρώ ένα σκαλί κάτω απο τα προαναφερθέντα όχι τόσο λόγω προγράμματος όσο από άποψη στελέχωσης ατόμων. Πάντως και εγώ πιστελυω ότι το όνομα του πανεπιστημίου θα σε βοηθήσει στις πρώτες 1-2 δουλειές.

Επίσης είδα ότι σε αγχώνει το θέμα visa στην αμερική, η visa που θα πάρεις θα είναι για να σπουδάσεις αν χρειαστεί να δουλέψεις ο εργοδότης σου θα προσπαθήσει να σου βρει. Το αναφέρω επειδή αναφέρθηκε η αμερική κάποια στιγμή.

Δημοσ.

manic δεν εχω εμπειρια απο το epfl σε προσωπικό επίπεδο αλλά γνωρίζω άτομα που έκαναν apply στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο(και στο αδερφάκι του eth) είτε σε computer science είτε εκτός αυτού. Γενικότερα νομίζω το να μπεις είναι αρκετά δύσκολο αλλά νομίζω θα σε ανταμείψει σε επίπεδο γνωριμιών. Σκοπεύω και εγω να κάνω αίτηση αλλά πρώτα βελτιώνω το βιογραφικό μου. Οσο για το TUe είναι καλό πανεπιστήμιο αλλά εγώ το θεωρώ ένα σκαλί κάτω απο τα προαναφερθέντα όχι τόσο λόγω προγράμματος όσο από άποψη στελέχωσης ατόμων. Πάντως και εγώ πιστελυω ότι το όνομα του πανεπιστημίου θα σε βοηθήσει στις πρώτες 1-2 δουλειές.

Aυτο για την δυσκολία του να μπεις το εχω ακούσει και εγω, μήπως γνωρίζεις με τι βαθμούς περίπου μπήκαν οι γνωστοί σου? Γιατι ειναι και 100 +/- ευρω η αίτηση οποτε δεν αξίζει να τα δώσω εαν δεν εχω ελπίδες, ας κοιτάξω κάπου αλλού.

Δημοσ.

Δεν μας λες σε ποιο πολυτεχνειο βγαζεις αυτο το βαθμο, γενικοτερα οι γνωστοι μου μπηκαν με 8++ αλλα νομιζω δεν εξαρταται μονο απο αυτο διοτι ακουσα ατομο να απορριπτεται με 8.8 απο το ΕΤΗ το οποιο ειναι πολυ περιεργο(με 8.8 πολυ πιθανο να εβρισκε θεση σε καλο πανεπιστημιο στην αμερικη). Δεν παιζει μονο ο βαθμος ρολο(motivation - συστατικες και βιογραφικο μετρανε αρκετα), αλλα ειναι σιγουρα ενας πολυ σημαντικος παραγοντας. Πιστευω οτι αξιζει να δοκιμασεις τις πιθανοτητες σου, ετσι κι αλλιως ειναι κατι που θα κανεις 1 φορα.

Δημοσ.

Δεν μας λες σε ποιο πολυτεχνειο βγαζεις αυτο το βαθμο, γενικοτερα οι γνωστοι μου μπηκαν με 8++ αλλα νομιζω δεν εξαρταται μονο απο αυτο διοτι ακουσα ατομο να απορριπτεται με 8.8 απο το ΕΤΗ το οποιο ειναι πολυ περιεργο(με 8.8 πολυ πιθανο να εβρισκε θεση σε καλο πανεπιστημιο στην αμερικη). Δεν παιζει μονο ο βαθμος ρολο(motivation - συστατικες και βιογραφικο μετρανε αρκετα), αλλα ειναι σιγουρα ενας πολυ σημαντικος παραγοντας. Πιστευω οτι αξιζει να δοκιμασεις τις πιθανοτητες σου, ετσι κι αλλιως ειναι κατι που θα κανεις 1 φορα.

Πατρα. Αρα βλεπω πολυ υψηλες απαιτησεις. Ευχαριστω πολυ παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...