Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 300 €

ii) Χρήση του υπολογιστή: internet, MS office, ελαφρυ video editing (windows movie maker)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: δε ξερω αν το movie maker το βάζεις στα ειδικά προγράμματα :-D

iv) Δε χρειάζεται οθόνη

v) Δε χρειάζονται πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

vi) Προτιμηση απο e-shop (μεταφορικά, εγγύηση, υπάρχει e-shop εκεί που μένω). Δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι από άλλο κατάστημα.

vii) Θα το στήσω εγω.

viii) Όχι λειτουργικό.

ix) SLI/crossfire όχι. Αναβαθμίσεις του στυλ περισσότερη RAM, κανας σκληρος, καμια PCI καρτα για εξτρα usb, τετοια πράγματα. 

x) Δε θα γινει OC στον CPU. Το μηχάνημα φτιάχνεται για ασχετο με τεχνολογια.

xi) Δε θα γινει OC στη GPU. Σε αυτη τη τιμή και με αυτά τα απαιτούμενα, νομιζω πως δεν υπάρχει ανάγκη για dedicated GPU.

Στη σύνθεση να μη συμπεριληφθει τροφοδοτικό. Υπάρχει ένα corsair 80+ active pfc 400watt.

Η συνθεση που έφτιαξα περιέχει αυτά:

AMD A10 5800K 3.8GHZ BLACK EDITION BOX

ASUS A55BM-E RETAIL

Mushkin DIMM 4 GB DDR3-2133

WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3

Δεν είμαι σιγουρος για την επιλογη της μητρικης και για τη ποσότητα της RAM. Το μηχάνημα θέλω να πάει για καμια 4ετια τουλάχιστον και αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να έχει 4 slots για τη RAM. Είναι το πρώτο μηχάνημα που φτιαχνω με AMD και φοβάμαι μη κανω καμια θρυλικη πατατα. Σας ευχαριστω για τα σχολια σας!

Δημοσ.

Δίνεις 100€ για επεξεργαστή επειδή έχει σχετικά δυνατή vga που η vga αυτή ποτέ δεν θα αξιοποιηθεί,όπως και θα δουλεύουν πολύ σπάνια οι δυο επιπλέον πυρήνες.

Του φτιάχνεις δηλαδή ελαφρύ gaming Η/Υ ενώ μόνο gaming δεν θέλει.

Δημοσ.

Πες μας και σε τι case θα είναι το PC (επειδή διάλεξες μινι - ΑΤΧ motherboard)

Μία extra πρόταση από μένα σε Link.png Site: mobo , μόνο και μόνο για τα USB3 kai gia to chipset.

Απλά για να πέσει το κόστος θα πήγαινα στον  Link.png Site: A8 - 6600 .

Δεν χάνεις κάτι εμφανές και πέφτεις και λίγο σε budget.

Δίνεις 100€ για επεξεργαστή επειδή έχει σχετικά δυνατή vga που η vga αυτή ποτέ δεν θα αξιοποιηθεί,όπως και θα δουλεύουν πολύ σπάνια οι δυο επιπλέον πυρήνες.

Δεν πειράζει , φτιάχνει κάτι λιγο πιο futureproof από το να έπερνε κάποιον δυπηρινο.

Ασ μην ξεχνάμε πως παίζει με Windows Movie Maker , το μικρόβιο του Premiere δεν είναι μακρια... :ph34r:.

και εκεί κάθε πυρήνας/πόρος μετράει.

Τώρα για τα 4 DIMM... Για την χρήση του , τωρινή και μελλοντική τα 2 είναι ΟΚ. Απλά αλλάζεισ χωρητικότητα όταν νιώσεις πως δεν σε καλύπτουν και δουλεύεις στο 70-80% της RAM σου. Από 4 σε 8 και από 8 σε 16.

Όπως και να έχει τα Mushkin DIMM 4 GB DDR3-2133 είναι καλό starting point.

Αυτά από μένα.

• Like 1
Δημοσ.

Ασ μην ξεχνάμε πως παίζει με Windows Movie Maker , το μικρόβιο του Premiere δεν είναι μακρια... :ph34r:.

και εκεί κάθε πυρήνας/πόρος μετράει.

Το μηχανημα φτιαχνεται για 40αρη ασχετο με την τεχνολογια. Περίπτωση για κατι τοσο περιπλοκο δεν υπαρχει.

Πες μας και σε τι case θα είναι το PC (επειδή διάλεξες μινι - ΑΤΧ motherboard)

H asus την δινει ως micro ATX.

Με 6€ παραπάνω, η ASUS A88XM-A είναι όντως καλύτερη επιλογή.

Επειδή υπάρχει το budget. Έχεις δίκιο όμως. Εκτός αν προτείνει κανείς καλύτερη λύση, θα πέσω στον Α8 6600k και θα βάλω την ASUS A88XM-A όπως πρότεινε ο Spinfall. Νομίζω παραμένει overkill, αλλά αφού θέλει να τα δώσει, ποιος είμαι εγώ να τον σταματήσω; :P

edit: Το κουτι είναι midi

Δημοσ.

Επειδή υπάρχει το budget. Έχεις δίκιο όμως. Εκτός αν προτείνει κανείς καλύτερη λύση, θα πέσω στον Α8 6600k και θα βάλω την ASUS A88XM-A όπως πρότεινε ο Spinfall. Νομίζω παραμένει overkill, αλλά αφού θέλει να τα δώσει, ποιος είμαι εγώ να τον σταματήσω; :P

Με 100€ για cpu πας σε I3 που έχει δυο πολύ ποιο γρήγορους πυρήνες που θα εκμεταλλεύονται πολύ ποιο συχνά και βγάζει και άλλους δυο ht πυρήνες που βοηθάνε στο multitasking (και στο, και καλά, future proof) εάν τους χρειαστεί και ποτέ ακόμα και αυτούς,γενικά θα έχει πολύ ποιο γρήγορο μηχάνημα και δεν θα έχει και κανένα παράπονο με τα γραφικά του.

Δημοσ.

Ναι θα τρέξει γρηγορότερα το νετ με ι3 για τον 40ρη χωρίς επαφή με τη τεχνολογία (ενώ η video επεξεργασία..).

Ναι μιλάμε, ο 40άρης έχει μαζέψει 40 χρόνια projects οπότε τώρα που θα πάρει επεξεργαστή θα τον βάλει για τα επόμενα 10 χρόνια να αποθηκεύει αυτά τα projects και τίποτε άλλο οπότε η ~5% διαφορά* εκεί θα του κάνει τρελή εντύπωση.....

Δεν θα κάθεται ας πούμε 1 ώρα πάνω σε ένα βίντεο που θα του το αποθηκεύσει μέσα 10 λεπτά. 

*Και αυτό πάλι μόνο αν το maker δουλεύει καν πάνω από δυο πυρήνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...