sarakinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα παιδιά , έχω ένα πρόβλημα με ένα πρόγραμμα που κάνω σε C# . Κάθε φορά που αποθηκεύω λέξεις με Ελληνικούς χαρακτήρες σε μια βάση MySql που έχω μου τα εμφανίζει όπως ν'άνε.Αυτό συμβαίνει όταν αποθηκεύω τα δεδομένα μέσω του προγράμματος , από το phpmyadmin όλα δουλεύουν ρολόϊ. Παραθέτω την συνάρτηση που κάνει την αποθήκευση: showPelatesPouGiortazounCommand = login.connection.CreateCommand(); showPelatesPouGiortazounCommand.CommandText = "select * from pelates where onoma=@giorti"; showPelatesPouGiortazounCommand.Parameters.AddWithValue("@giorti", "Σαμουήλ"); getPelatesPouGiortazounAdapter = new MySqlDataAdapter(showPelatesPouGiortazounCommand); pelatesPouGiortazounDataset = new DataSet(); getPelatesPouGiortazounAdapter.Fill(pelatesPouGiortazounDataset); dataGridView1.DataSource = pelatesPouGiortazounDataset.Tables[0].DefaultView;
konstantin1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Έλεγξες αν φταίει το collation της βάσης ? Μήπως είναι δηλωμένη η βάση με latin collation και τα ελληνικά βγαίνουν "κινέζικα"? Δοκίμασες να αλλάξεις το collation σε utf8 ?
Exoskeletor Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 τρεξε πρωτα την εντολη "SET NAMES utf8" showPelatesPouGiortazounCommand.CommandText = "SET NAMES utf8";
evagelos_21 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 αν δεν το εχεις βρει, κοιτα το connection string που εχεις να βαλεις utf8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα